Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virágh Miklós

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, a cím nem elírás, s azok a piciny földdarabok, amelyek a cikkben szerepelnek, nem bírnak feltámasztó erővel. A Kedvencek temetője című filmben visszatér a régi indián temetőben elhantolt cica, de a valóságban erre nincs esély. Kedvencünktől - legyen bármennyire is szeretett - egyszer végső…..
...sok-sok évnek kellett eltelnie. Nem arra az időre gondolok, ami alatt, teszem azt, tavaly egy Új-Zélandon kifogott hal eljutott egy magyar család karácsonyi asztalára. Bár az is hosszú utazás lehetett, valószínűleg hármat sem kellett az uszonyos megérkezéséig lapozni a…..
Csordultig telt a szíved szeretettel/szerelemmel. Elmondanád, megköszönnéd, de Ő olyan messze van... Talán több ezer km választ el tőle. Mit tehetsz? Válaszd a határok nélküli virágküldést! Ne aggódj, nem hervad el a csokor! Nem a virág utazik, csupán az óhajod, hogy…..
A lajhárokról az átlagolvasó annyit tud, hogy lusták. Rengeteget alszanak, nagyon lassan mozognak és naphosszat csak lógnak a fán. No és még azt is gondolják róla, hogy valami majomféle állat. Ez mind-mind tévedés. Nézzük meg miért! Milyen állat a lajhár? Testalkata,…..
Sokan úgy gondolják, a dinoszauruszok voltak a világ valaha élt legnagyobb állatai. Tény, hogy igencsak félelmetes érzés lenne, ha elsétálna mellettünk ez a ház méretű növényevő. A legnagyobbak ugyanakkor mégsem ők, hanem azok, akik nem sétálhatnak el mellettünk - a kék…..
A jegesmedvére valóban igaz a mondás, hogy a jég hátán is megél. Időnként levándorol ugyan a jeges területekről a tundrára, de ott is igencsak zord az éghajlat. A tél hosszú és hideg, a szél pedig gyakran a 100 km/h-t is eléri. Hogyan viseli el ezt a jegesmedve? Fázik…..
A közhiedelem szerint e két állat ősi ellensége egymásnak. A filmekben és a rajzfilmekben a kutya kergeti a macskát, utóbbi pedig - okosabb lévén - túljár ellensége eszén. Vajon valóban ez az igazság? Sokan állítják, hogy éppen ellenkezőleg. Két kedvencünk remekül érzi…..
Az ember hajlamos azt hinni, hogy a világ olyan, amilyennek ő látja. Az állatok vajon mit mondanának erre? A világ szürke vagy színes, homályos vagy részletgazdag, halvány fények játszanak csupán benne vagy bántóan fényes számukra? Mint látni fogjuk, ilyen is-olyan…..
Elöljáróban leszögezhetjük: nem asztalnál (általában) és nem tányérból. Táplálkozásukat saját anatómiai sajátosságaik és a táplálék tulajdonságai együttesen határozzák meg. Vegyünk sorra most párat közülük! Az állatfajok kiválasztására egy immár jól ismert…..
A regények, filmek egyik leggyakoribb témája a hűtlenség. A hétköznapi "pletykák" nagyrészt ugyancsak erről szólnak. Az emberek többsége egész életében az igazit keresi és vagy csak későn találja meg vagy soha. Mire megtalálja vagy megtalálni véli, az illető talán már évek…..
Már az óvodások is jól ismerik a mondást, miszerint "utánozás majomszokás". Tény, hogy a majmok valóban utánoznak, de nem csak ők. A puhatestűektől, ízeltlábúaktól kezdve az emberig nagyon sok faj utánoz különböző formában. Több tudományág kutatói próbálják…..
Van-e élet az oráng_után? Nessie 2013.03.20 10:02:00
Nagyjából 1500 éve tartja magát a legenda, mely szerint a skóciai Loch Ness-ben titokzatos szörnyek élnek. 565-ben Szent Adomnán ír püspök elmesélt egy történetet, melyben Szent Columba a hangjával elriasztja a "szörnyeteget". Azóta sokan hivatkoznak erre a történetre, de…..
Az élet körforgásának eme nagy dilemmája már az ókori tudósokat is foglalkoztatta. Platon filozófiai oldalról közelítette meg a problémát. Biológiai vagy evolúciós magyarázatot még amúgy sem adhatott volna. Az ő definíciója szerint ugyanis az ember egy két lábú, tollatlan…..
Egy régi teória szerint a kutyák "valódi" korát úgy lehet megbecsülni, hogy években mért korukat megszorozzuk héttel. Eszerint az elmélet szerint az egy éves kutyának a hét éves gyermek fejlettségi szintjén kellene lennie. Valamennyien tudjuk, hogy ez nem így van. Nézzük meg,…..
Rajzfilmek, mesék, fotók által ismerjük őt, a mosómedvét. Bájos, szeretni való, vicces... Vajon valóban ilyen? A mosómedve Észak-Amerika lakói nagyon jól ismerik a mosómedvét, hiszen ott őshonos. A városok növekedésével ezek a helyes kis állatkák beköltöztek az emberek…..
A témában legilletékesebbeket kérdeztük meg: rokonainkat, az emberféléket. Egy Los Angeles-i értelmiségi csimpánz - Ember, hogy kérdezhetsz ilyet egy csimpánztól? Nem láttad a filmet? A miénk a jövő. Csak nézz végig rajtam! Értelmes tekintet, hosszú karok, ügyes kezek……..