Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mohikán

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
Munkahelyi (T)error A másik oldal 2008.12.15 06:00:00
Kedves Olvasók! Itt a hétfő (hüpp-hüpp), ezért mi is új, rendhagyó bejegyzéssel jelentkezünk. Eddig kizárólag a munkavállalók tapasztalatait ismerhettétek meg, de ma bepillantást nyerhettek a "másik oldal" titokzatos világába. Kotter barátunk, aki egy kisebb céget…..
na persze Magyart verni jó! 2008.04.21 14:33:00
Gondolkodtunk el valaha azon, hogy mi lehet a magyarverés mozgatórugója szerte a Kárpát-medencében? Gazdaságosság, rutincselekedet, netán hagyománytisztelet, élvezethajsza, esetleg spontenaitás áll mögötte? Márcsak azért, mert egyre többet hallani a volt monarchia területéről a…..
Egy lépésre vagyunk az A csoporttól. Egy nagyon nagy lépésre. Ahhoz, hogy világra szóló siker keretében feljussunk az elitbe, meg kell vernünk az oda erősen visszavágyó Ukrajnát. Muszáj ezt kiszurkolni valahogy. Élőben közvetítünk, szövegesen.És mindjárt az elején felhívjuk…..
Két sorsdöntő mérkőzést játszik az aktuális divízió 1-es világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott. Az egyiket történetesen a házigazda Japán ellen. Nemcsak a tét jelentékeny, hanem az érdeklődés is elsöprő, már-már nagyobb, mint amire számítottunk. Úgyhogy…..
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..
mohikán 2007.11.28 13:58:23
Kedves TWA!
Mielott rolunk (szekely,neked roman)osztanad az eszt vedd a faradsagot s meg dokumentalodj egy kicsitt.
Eloszor is elso alkalom hogy valaszthattunk az erdekeinket felado ,oligarhakkal teletuzdelt,gatlastalan aklakokkal bebastyazott erdekszovetseg kozott es egy karizmatikus szemelyiseg kozott.Barmennyire is propagaljak magukat nyertesnek az RMDSZ vezetoi,csak a droidoknak nem esik le hogy szamadatokat tekintve ilyen keves szavazatot nem kaptak meg 90 ota.Most adva van a versenylehetoseg,a fasult nepnek meg egy kis remeny hogy talan ki lehet rugdosni a poziciojukbol a sok a hatunkon gennyesre gazdagodott vezetot,es vegre komolyan kezbe venni az autionomia ugyet.Nem melyulok bele hogy mennyire realis alapokon fekszik ez az autonomia(lenne-e elegendo szakember az intezmenyekbe,gazdasagi potencial ennek fenntartasara)mert egyetlen dolog biztos : a leadott adoinkhoz kepest merhetetlenul kevessebbet kap vissza ez a regio,es meg ezt a kevesset is elsinkofaljak a balkani masszaba tokeletesen beepulo vezetoink.
Ami a roman partokba beallt magyar jelolteket illeti :jo erdelyi magyar ember=identitasat felado,nem pofazo báb,akivel buszkelkedhetnek idegenben a roman politikusok.(na meg jo nagyokat koccinthatnak december elsejen Budapesten a vigyorgo gyurcsannyal).
Rogeszmed az egymasba olvado egynemzetisegu allamrol nem fog itt taptalajra kapni mert mar elotted felvazoltak ezt nekunk szamtalanszor hazai politikusok..ugyhogy coitus intreruptus..
..irj inkabb arrol hogy milyen egy orszag amelyiknek mar evek ota nincs kulpolitikaja,csak egy kulfoldi politikusoknak csontig nyalni kepes miniszterelnoke...