Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rebarbaraa

0 bejegyzést írt és 736 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten előállt (jórészt már eddig is ismert) elképzeléseivel az újraválasztott brit miniszterelnök, úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, vajon sikerrel járhat-e David Cameron és kormánya a Nagy Bevándorló-ellenes Harcban. Lássuk, mi vár az Európai Unió…..
Rebarbaraa 2015.05.23 15:48:39
Nagyon sok magyar foglalkozik itt Londonban azzal, hogy hazakat berel (ertsd: hazaKAT) es azokat adja berbe. Van aki majdhogynem csak ebbol el. Sok ismerosom lakik ilyen helyen. Kerultem az ilyeneket mint a pestist. Szep kis torteneteket hallottam roluk. Egyik olasz baratom belefutott egy ilyen hirdetesbe, bekoltozott a hazba. kiutaltak 1 honap utan. Pedig aztan a sracrol mindent el lehet mondani csak azt nem, hogy rossz ember. Aranyos, dolgos fiatal. Az ilyen magyar hazak nagy reszeben pl megtiltjak, hogy zard az ajtodat, ha valaki jon a cuncilbol nem engedheted be, ugy kell tenned mintha nem beszelnel angolul. hazudozas hazudozas hatan. Biztosan van rendes magyar "landlord" is bar en az ilyen csalokat nem neveznem landlordnak.
Azok utan amiket en itt hallottam, lattam...nem is csodalom, hogy Cameronek kisse fekezni akarjak a dolgokat. ide jon a sok ingyenelo, nem dolgoznak, koldulnak az utcan, benefiten elnek, lopnak, csalnak es meg nekik all feljebb. En kemenyen dolgozom, es biztos vagyok benne, hogy nem en leszek az akit hazazavarnak. (mondjuk angol ferjjel, es a hamarosan kezhez kapott brit utlevellel ez a veszely mar nem fog fenyegetni)
Fel evig eltem amolyan tomegszallason, mar ha annak lehet nevezni, hogy 4 en eltunk egy olyan hazban amiben ensuitta volt alakitva minden. 30m2-es kis lakoterek, mindenkinek volt sajat konyhaja furdoje. csak a mosokonyha volt kozos. £600-ot fizettem erte es rohogtem amikor ismerosok majdnem ugyanennyit fizettek egy double roomert 12-ed magukkal 1 furdore magyar hazban es aradoztak, hogy milyen jo kozossegben lakni. BLO!
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
Vasárnap éjfélkor lezárult a Magyarország és én pályázat beküldési szakasza, rengeteg levél, írás érkezett, ezek szépen folyamatosan jelennek majd meg itt, a blogon. Ilyen írás a mai is, ami a kormány minapi bejelentésére, a Gyere haza fiatal kampányra reflektál. (fotó:…..
Ha új országba költözünk, ha akarjuk, ha nem, némileg mi is megváltozunk, alakulunk. Nem csak azért, mert adott esetben felveszünk bizonyos helyi szokásokat, de azért is mert a tapasztalatok, az új környezet alakítanak minket. Arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, ki hogyan…..
Rebarbaraa 2015.05.02 15:14:32
Erdekes dolgot vetett fel ez a mai vitaindito post.
Az integralodas mindenkeppen fontos dolognak tartom. A beilleszkedes az adott kulturaba, egy uj orszagban egy uj elet kezdetekor. Mas kerdes, hogy ismerek itt olyanokat akik 3 ev itt tartozkodas utan sem beszelnek alapszintnel magasabb fokon angolul. A bevasarlasban is sok helyutt segitseg kell nekik mert nem ertik az elelmiszeren leirtakat. Max felismerik, hogy ez kenyer, ez meg hus vagy tej.
Regebben irtam arrol, hogy en nagyon jol erzem itt magam mert alapvetoen teteszik ez a fajta stilus amit az angolok kepviselnek. Tetszik a tavolsagtarto viselkedes, a nyugalom amivel a mindennapokhoz hozzaallnak. Tetszik, hogy udvariasak, es nem zavar, hogy ez amolyan "latszat" erdeklodes. Majd ha valakirol tobbet akarok tudni akkor teszek erte. Nagyon sok angol es ir ismerosom, kollegam van. Sokat beszelgettem veluk errol es ma mar kozel kerultunk egymashoz. Szivesen hivom meg oket es ok is engem, akar csaladi esemenyekre is. En be akartam illeszkedni es ezt respektaltak. Nemreg facen olvastam a postokat, a royal baby szuletese kapcsan. Akik itt elnek, orommel olvastak es postoltak, akik otthon elnek Magyarorszagon, csak frocsogtek, hogy ott eheznek, nyomorognak, mi meg "annak a francos gyereknek a szuletesevel vagyunk elfoglalva". Megkertem oket, hogy ha ennyire elegedettek akkor ne oda postolgassanak hanem menjenek es tegyenek valamit a jobb eletukert.
A munkakereses kapcsan is kellemes emlekeim vannak. Mig otthon ugyanerre a poziciora amiben most dolgozom, 20 palyazatbol 5-re hivatak be interjura es egyetlenegy ajanlat sem lett belole addig itt 10-bol 10-re kaptam interjut es 6-bol lett komoly ajanlat amit aztan jol atgondolva megszereztem a mostanit. A 6-bol 2 amikor megtudta, hogy masok is igenyt tartanak ram, fole igert a masik munkaltatonak 20%-al. (bianco ajanlat volt, nem tudtak, hogy ki mennyit igert).
Lehet, hogy azt mondjatok, hogy 2.5 ev utan meg mindig rozsaszin napszemcsit viselek :) De nem banom. remelem meg jo sokaig viselhetem:)
En akarok lenni az orok optimista. Eddig jol bejott.
Persze vannak kellemetlen story-k is a tarsolyomban. Ezek nagyreszt magyar honfitarsaimmal es roman, lengyel emigransokkal kapcsolatosak. Sajnalatos, hogy mindig keseru kiabrandulas volt az "adj egy eselyt, minden ember kulonbozo" felfogasom szamara. Ettol meg nem lettem persze kevesbbe bizakodo, bar mindig azt vallottam, hogy az emberiseg megerett a pusztulasra :D
Aligha van ma kényesebb pont a határátkelésről folytatott beszélgetés során, mint a szülőföldhöz fűződő viszony. A hazaárulózós korszakon talán már túl vagyunk, de a kérdés még mindig komoly érzelmeket vált ki. Ki miért hagyta el Magyarországot, miért tért vissza (ha…..
Rebarbaraa 2015.04.16 10:53:15
@maxval bircaman szerkesztő: Nem erzem magam semmilyen kontextusban sem hazaarulonak sem pedig cserbenhagyonak. Azon egyszeru oknal fogva, hogy nem en valasztottam hova szulessek. Aztan pedig nem volt lehetosegem valtoztatni. Amikor lett, megtettem. Ennyi. Arulas az amikor feleskudsz valamire, elkotelezed magam, aztan sunyin lelepsz. Ha viszont a korulmenyek only modon megvaltoznak, hogy erkolcsileg mar nem fenntarthato az "esku",abban az esetben is megszunik a kotelezettseg.
Rebarbaraa 2015.04.18 17:05:59
@Cascabel: az identitasod a fejlodesed soran fejlodik ki. Azonosulas, befogadas es asszimilalas. Ezeket a dolgokat akkor tudod megtenni ha magadenak erzed es elfogadod azt.Az identitas nem egy csomag es nem labmeret. Az identitas fejlodik,valtozik. A csecsemot nem kotelezheted h magyar legyen. Kesobb,a sajat akaratabol valik a tarsadalom reszeve vagy elutasitja azt. Az identitas lehet egyszeruen a sajat magadba vetett hit es magadhoz valo huseg. A lenyege az entudat es annak eldontese, hogy hova,kihez, mihez akarsz tartozni vagy tartozonak erezni magad. Magyaran : szabad akarat. Bizonyos hatarokkal.
Rebarbaraa 2015.04.19 11:54:05
@Cascabel: A jo isten aldjon meg! Ne akard mar nekem megmagyarazni, vagy eloirni, hogy milyen volt vagy milyen most az identitasom! Nem erted a lenyeget. Es ez a baj. Amit az ember soha nem erez a magaenak azt akarki is probalja raeroszakolni sosem lesz a sajatja. Megertem, hogy szamodra ez felfoghatatlan, mint az univerzum kiterjedese, de ne akard, hogy ezzel egyet is ertsek.
Van a jóléti állam mintájának számító Svédországnak egy másik, talán ritkábban látott oldala. Például a stockholmi „Szilícium-völgyben”, ahol egy hatalmas táborban élnek emberek. Ilyen táborból egyébként több is van, mint az Réka írásából kiderül. A képeket Roger…..
Igyekszem általában pozitívan beharangozni a történeteket, és tulajdonképpen most sincs okom rá, hogy másként tegyek, hiszen kiszámíthatóságra és biztonságra lelt az a házaspár Németországban, akikről a poszt szól. Ugyanakkor Andor története engem mélységesen…..
Rebarbaraa 2015.02.24 17:05:20
@Cascabel: Most jon, hogy ostoba es gyerekesen kotozkodo leszel mert erveid mar nincsenek, ellentetben a kulturalt felnottel, te nem tudod elfogadni mas velemenyet. Szanalom :)) No worries:)
Rebarbaraa 2015.02.24 20:15:30
@Zoole[uk]: Es a terveket meg is valositottam. :)
En azt hiszem egyebkent, hogy semmi sertot nem mondtam. Meltosagomon alulinak ereznem barkit sertegetni. Helyreigazitani pedig csak konnyed stilusban utos :) Aki eros kritikat fogalmaz meg, az tudjon elfogadja is:)
Rebarbaraa 2015.02.24 21:32:55
@Zoole[uk]: Nem titok de ugy gondolom nem osztom meg egy nyilvanos blogon.
Azt meg nem irhattam h " igazad van" mert nem ez volt a velemenyem :) A konfrontalodastol sem felek mert csak akkor nyilvanitok velemenyt ha azt meg is tudom vedeni.
Joejt. Holnap indulok haza, pihennem kell. Edesanyam elhunyt egy hete es a csaladdal voltam Mo.-n.
A mai posztban egy már ismert szerzőpáros női tagja, Cinkapanka írta meg Londonba érkezésének, munkakeresésének igen változatos és eseménydús történetét. Disneybolt és London Zoo, egészen különleges színhelyeket járhatunk vele végig, méghozzá belülről. (Aki szeretné…..
Rebarbaraa 2015.02.23 12:59:09
@diggerdriver: Szia. Legyszi irj nekem egy emailt. Fontos ugyben kernem a tanacsod.
Rebarbaraa 2015.02.23 13:20:54
@diggerdriver: nem kaptam semmit:) irj a monica.scattrel@gmail.com-ra legyszi.
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
Ami összeköti a mai, szokásos heti blogajánlóba válogatott posztokat, az (amellett, hogy mindnek hölgy a főszereplője) az értékelés. Ki-ki határátkelésének más-más szakaszában jár, talán ezért is érdekes lesz, miként látja a külföldi életet az, aki több éve Los…..
Rebarbaraa 2014.06.29 11:18:56
@tableno: Tisztesseges magyar ferfi reg kihalt. Amugy meg a ferfiak maguk erositik a nokben, hogy a penz minden. Tudod te, hogy hany no szivta meg a ...mert szerelembol valasztott, baszott rosszul? Ajj ne is kepzeld el. Talan ez a hozzaszolasod inkabb bosszanto akart lenni de nem az. Vagy lehet, hogy nem talaltal magadnak rendes, aranyos not akit marhara nem erdekel az anyagi helyzeted. Bukta:)) Miert ne erdekelne egy embert aki hozzad akarja kotni az eletet, hogy neki kell e majd eltartania vagy kepes vagy egy csaladot fenntartani. Minden ermenek ket oldala van ne felejtsd el.
Vajon tényleg tündérmeséből lett kísértetsztorivá az Európán belüli migráció, főszerepben a lengyel vízvezeték-szerelővel és a hipermarket polcait pakoló muzulmán bevándorlóval, vagy az egész nem más, mint régi félelmek újjáéledése új célpontokkal?…..
Rebarbaraa 2014.06.28 18:43:04
@M. Péter: "Mind a két gyilkos keresztény családba született Londonban, majd áttért az iszlámra. "

Es gyilkosok lettek...
Rebarbaraa 2014.06.28 20:01:30
@tableno: Viccnek szantam. Majdnem odairtam azt is h a koran nem tiltja a gyilkossagot, emberolest, a Tizparancsolat meg igen. De ez csak szarkaszikus eszmefuttatas.
Rebarbaraa 2014.06.28 20:30:16
@Mirjam2: Koszi Mirjam, ez hasznos ismeret szamomra. Mindig is gondolkodtam rajta h a kereszteny firkalmany mellett (ami persze nagyon olvasmanyos) elolvasom a tobbi firkalmanyt is. (bibliak, stb) :)

@tableno: Ez komoly????Ugy erted a tizparancsolatot magukenak valljak/tettek? Aztatyuha! Azt a tizparancsolatot amit a biblia szerint Isten adott Mozesnek a Sinai hegyen?? Aztamindenit. Ezt nem gondoltam volna.... Es valahogy nem is nagyon hiszem el ha nem haragszol.
Határátkelő Kinek szurkolsz? 2014.06.27 06:50:00
A kérdésfelvetés a foci vb kapcsán is aktuális, de ha hiszitek, ha nem, ehhez hasonló kérdést például amerikai állampolgársági interjúnál is feltesznek. Vagyis hol vagy itthon illetve otthon? Az jelenti a beilleszkedést valahova, hogy valaki már nem a szülő-, hanem a választott…..
Rebarbaraa 2014.06.27 17:22:11
"Vagy - vegyük a leegyszerűsített, de sokkal életszerűbb változatot: Kinek drukkoltok, ha Magyarország új hazátok csapatával játszik (pl. focimeccsen)?"

Nem szeretem a focit, de ha neha neha rapillantottam valami nagy vilagkupara vagy hasonlora, mivel magyarok sosem vesznek rajta reszt ezert nem is drukkolhatok nekik. De mivel olyan szarul jatszanak, hogy az bun igy meg akkor se drukkolnek nekik ha valami irdatlan csoda folytan jatszhatnanak kegyelembol.
Latom nehanyan megint temazgatnak azon, hogy kulfoldon (nekem mostmar inkabb itthon, Angliaban) ki milyen megfontolasbol tartja vagy nem tartja magyarokkal a kapcsolatot. Illetve ki szegyenli, meg ki nem, hogy magyar. Ugy gondolom, ha valaki kifejezetten olyan szandekkal hagyja el szulohazajat, hogy oda nem is akar visszaterni, nem akar semmilyen kapcsolatot fenntartani szulohazaja hiivatalos oldalaval (nem ideertve a csaladi szalakat) annak teljesen termeszetes, hogy uj hazajaban nem keresi honfitarsai tarsasagat. Ha valaki ugy van vele mint en, hogy kifejezetten utalta az okolbe szorult arcu Magyarorszagot, az allandoan kesergo magyarokat akkor szerintem teljesen termeszetes, hogy a francba sem vagyok kivancsi rajuk. Van olyan magyar aki szinten igy van vele es furdik a kellemesen eltero eletben itthon es nem is akar magyarral kapcsolatot tartani. Nos mi paran egymasra talatunk es kellemes tarsasag vagyunk. Nemi angol szokassal (mert mi imadunk udvariasak lenni, sorry-zni ha meglokunk valakit, szeretjuk, ha bemegyunk a boltba es rankmosolyognak). De zomeben mindannyionknak tobb az angol vagy mas nemzetisegu baratja mint magyar. Nem szegyenlem, hogy magyar vagyok de elonynek sem erzem, akkor lennek oszinte ha azt mondanam, hogy nem erzem magam tul szerencsesnek, hogy magyarnak szulettem. Erre jo a szelesre tart vilag, oda megyek ahova szeretnek es azza valok aki lenni akarok. A magyarsagom olyan mint a borom szine. Csak kicsit tudok rajta valtoztatni, ezert hat nem aggodom rajta. Rovidesen ugyis mar azt mondhatom: angol vagyok. Ha valaki annyira ragaszkodik acimkehez, hogy en akkor is magyar maradok...leszarom. Ha holnaptol japan akarok lenni akkor az leszek.Holnaputan meg eszkimo.:)
Rebarbaraa 2014.06.27 17:43:05
@charlieharper: Nalatod? Semmi sem lehetetlen:DDD Mondjuk ehhez sok sok penz is kellett neki:)
A mai poszt egy visszatérés első lépéseit mutatja be, és mint ilyen nem lesz hosszú, de ha (reményeim és szerzője, Klappol ígérete szerint) sorozattá nemesül, akkor talán folyamatában kialakul majd egy kép arról, milyen is Németországból Magyarországra költözve…..
Rebarbaraa 2014.06.20 13:49:53
@Ödenburger Wiener Schnitzel: Koszi mostmar ertem. Kicsit olyan az a ket post mintha arrol olvasnek, hogy kivittek, dolgoztattak, penzt kapott. Kaja, szallas szar. Melo szar. Miert nem lehet elkoltozni? Tilos volt? Nem lehet mashol enni? Olyannak tunik ez az egesz mintha valami munkataboros leiras. Es kotelezo jelleggel...Nem latok ebben az irasban mast mint egy olyan embert aki felkel, eszik, dolgozik, lefekszik, alszik es kozben igazabol csak lelegzik de nem el. Es nem is akar ebbol a korforgasbol kilepni.
Azt hiszem azert ennyire rossz a mostani post is. Nincs benne semmi. Gepies. Kiegett.Szintelen.
Bocs ha banto voltam...de igy gondolom.
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
Rebarbaraa 2014.06.19 11:40:28
@tildy[UK]: Megertem a problemat de hozzatennek valamit. En sosem dolgoztam agencynek, pontosan azert amiket itt most te is leirtal. Nincs allando munka. En azzal kezdtem mielott kijottem, hogy regisztraltam ide: jobsearch.direct.gov.uk/register.aspx?redirect=http%3a%2f%2fjobsearch.direct.gov.uk%2fhome.aspx
Ez a jobcenter online felulete, de biztosan ti is ismeritek. Sok-sok ezer allas kerul fel naponta. Aztan ott a masik lehetoseg:
www.caterer.com/JobSearch/Results.aspx?Keywords=&JobType1=68&LTxt=London&Radius=5
Itt mindenkeppen erdemes bejelolni, hogy csak direct employer ajanlatokat keres. Mert kulonben kidobja a nyavajas agencys melokat is. Londonba koltozesem ota 2x voltam abban a helyzetben, hogy nagyon gyorsan akartam munkat vallalni mert a hely ahol dolgoztam nem tetszett. Mindketszer 2 heten belul allast talaltam, contractos, full time-os allast es a 3. heten munkaba is alltam.
Felre ne erts, nem szeretnelek kioktatni, tavol all tolem, sot inkabb ugy nezd, hogy szeretnelek segiteni. En irodai es supervisori allasokra jelentkeztem, az meg nehezebb de hidd el aki tenyleg akar allast az fog is talalni. Kerdes a raforditott ido es az energia. En nagyon akartam valtani, ertsd: NAGYON. Probaljatok meg amiket belinkeltem. Lesz allasa 1 honapon belul. Csak beirtam h engineer es kismillot kidobott a caterer.Karbantartoi melo hotelekben, contract, full time szerzodessel.
Rebarbaraa 2014.06.19 18:43:22
@tildy[UK]: Hotelekben segitokeszek, toleraljak ha elmondja, hogy nem jo az angoltudasa de szeretne nagyon fejlodni es az a munka pl nagyon sokat segitene neki. Erdemes betanulni laza egyszeru szoveget, hogy tudjon magarol beszelni. Megtanulni, hogy miket kerdezhetnek, azt hanyfelekeppen szoktak kerdezni. Megtanulni megkerdezni ha nem ert valamit, hogy magyarazzak el neki. Sokszor ezt az angolok ugy ertelmezik, hogy nem voltak elegge erthetoek a kerdes megfogalmazasanal, es kifejtik bovebben. Ha ezt a tanulasi elvet felveszi akkor nagyon gyorsan tud tanulni. Nem baj az ha kicsit "elore" megkomponalja es icipicit o iranyitja az interjut, csak tunjon ugy, hogy nem o iranyit. Egy egy mondatba becsempeszett szoval, mondatresszel elorevetitheti amirol beszelni akar, es azt szepen betanulja. Nem nehez. Alapszinten beszelo magyar ismerosoket tanitottam igy, foleg mivel gyorsan melora volt szukseguk. A munkakorhoz tartozo szavakat gyorsan betanitottam, azzal egyutt mondatokat stb, sikeresek voltak. Csak egy otlet tolem, hatha bevalik. (be szokott ;) )
Rebarbaraa 2014.06.19 20:25:29
@Muscari: Menj be 20-15 gyerek koze akik valamilyen oknal fogva majd egyszerre kezdenek bogni, osszekakalni magukat vagy eppen osszeverekedni. Majd megtudod miert nem szeretik egyesek a gyerekeket. En szeretem a gyerekeket, nagyon. A sajatjaimat :)) Mas gyereket gondolatban agyoncsapnam elbol ha rosszalkodik:D

@Mirjam2: Nagyon kinyilt a bicska a zsebemben arra amit irtal. Asszem megmutatnam nekik, hogyan erezhetik magukat rosszul! Kocsogok! Mindegy milyen szinuek! Az ilyen ferfiakat nagyon durvan moresre kell tanitani. Tolem mar menekult ilyen sirva, taknya-nyala osszefolyva a sarokba. Nyomorult.
Eddig nem foglalkoztunk itt, a blogon a labdarúgó-világbajnoksággal, de most egy olyan összeállításba futottam a neten, ami feltétlenül megér egy posztot. Arról van szó, hogy vajon hogyan néznének ki az egyes válogatottak a határátkelők nélkül? Aligha ismerne rá bárki is a…..
Rebarbaraa 2014.06.19 16:02:15
@Th's child: Na ja, nagyon kover megint. 2012-ben 17kg ot fogyott, de most megint mint egy diszno.

www.101greatgoals.com/blog/pictures-ronaldos-weight-loss-programme-has-worked-o-fenomeno-is-no-longer-fat/
Rebarbaraa 2014.06.19 16:03:27
@Th's child: Ja es az elso linkedet megcsodaltam :)
Rebarbaraa 2014.06.19 16:28:54
@sodalisO [eng]: Nagyo nevetve olvastam ezt amit leirtal:)) A fiziologiai es antropologiai felepitesrol szolo resz kulonosen teteszett. Mindig csodalkoztam, hogy a fekete 30-50 kozotti ferfiak miert neznek ki meg mindig adoniszkent (szinte minimalis raforditassal) ezzel szemben a feher ferfiak ...na nem is folytatom. Koszi, mostmar tudomanyosabb szemszogbol tudom minden nap megcsodalni parom 194cm magas, csupa izom fekete parduc testet :DDDDD Mar sejtettem, hogy tenyleg az altalam allitott "beepitett" alakformaloval rendelkeznek:))
A címben feltett kérdésről persze könyveket és nem posztot szoktak írni, úgyhogy annyiban pontosítanám saját magam, hogy az új élet kezdése ezen alkalommal elsősorban Dániára és az egyetemistákra vonatkozik. Emellett konferenciázunk egy nagyon vicceset Amerikában és Balin…..
Ma egy olyan országba és városba visz utunk, amiről viszonylag kevés szó esik, holott nincs messze Magyarországtól. Macedónia (és ezen belül is Skopje) a cél, ahonnan Laci küldött beszámolót és rengeteg fényképet (amiért külön köszönet neki). A posztból kiderül, mi a…..
Rebarbaraa 2014.06.13 13:33:36
@házelőtthinta: "A többi kérdésre nem válaszolok mert személyeset nem írhatok magamról, miután megígértem HA-nak :)"

Mondtam en mar tobbszor is, hogy valami nagyon buzlik korulotted:))
Sokat hallunk a határátkelés kapcsán a diplomások (vagy diploma előtt állók) elvándorlásáról, ami jó esetben persze nem mosogatást, vagy takarítást jelent, hanem szakmai megbecsülést. Ádám története iskolapéldája annak, hogyan is működik az agyelszívás. A célország…..
Rebarbaraa 2014.06.12 12:14:27
@DieNanny [SZ,CH]: ha a fooldalt megnyitod akkor rogton a foci vb feletti cikk.
Rebarbaraa 2014.06.12 12:22:52
@DieNanny [SZ,CH]: "Egy háztartás átlagosan a jövedelem harmadát költi élelmiszerre, a lakhatás költségeire pedig 28% megy el. A maradék alig 40%-ból jut minden másra, érthetően előbb ruházkodásra, egészségügyi kiadásokra költenek a háztartások."

Ezt szerinted mibol szamoltak ki? 28% lakhatasra. Mondjuk minimalber, 1 fo, lakas. Sztem tobb az mint 28%, van az 60-70-% is.

"Hazánkban a minimálbér bruttó összege is alig lépi át a 100 ezer forintot, melyből kézhez kicsivel több mint 66 000 forint jár. Ez bőven alatta marad a KSH létminimum-becslésének. Ebből kiindulva nem tűnik légből kapottnak és rémhírnek az a felmérési eredmény, mely szerint Magyarországon a gyermekes családok csaknem fele néz szembe az éhezéssel."
Ehhez meg mar nem is fuzok hozza semmit.
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
Rebarbaraa 2014.06.10 21:06:46
@Határátkelő: Ja es meg valami. Mo.-n a gatyajat rafizeti a tankonyvekre, az ilyen olyan kellekekre mindenre itt meg ingyen van, csak egyenruha, tolltarto es tornafelszereles kell. Hazi feladat nagyjabol nincs, ezt az itt elo gyerekes szulok is megerosithetik. Szoval...tessek csak visszajonni.
Rebarbaraa 2014.06.11 00:56:17
@morsels: azt remelem akit erint az mar el is olvasta :P
Rebarbaraa 2014.06.11 01:02:42
@Orsika81: Eu-n belul oda utazol a gyerekkel ahova akarsz:)
A német főváros az egyik legjobb helyek egyike Európában, nem túl drága, viszont fantasztikusan nyitott és sokszínű hely. Egyszóval érdemes megpróbálkozni ott – ma megnézzük, hogyan lehet a legkönnyebben lakást találni. Előre mondom, nem lesz egyszerű… Az angol Katherine…..
Ma ismét nyálat csorgatunk (én már túl vagyok rajta…), azaz jöjjön a szokásos gasztrosorozat egy újabb epizódja, ezúttal pénteken (hogy legyen idő és mód megvenni a hozzávalókat a hétvégére). Célterületünk Saarbrücken és környéke, kalauzunk pedig Theg, aki nem csak írt,…..
Rebarbaraa 2014.06.07 00:47:37
@bpetya75: "Szerintem jobban jársz, ha leszoksz mások kiosztásáról."

Tudod petya...lehet. Mert ekkora suttyo agyu embereket mint amit itt lattam 1,5 ev alatt...az fajdalmas. Es az ertetlenseg amit itt par ember bemutatott magarol az mar onminosites. Amikor meg akarod mutatni valakinek, hogy egy kibaszott uveg jo markaju sort itt megkap 1.33-ert a 70 centes olcso sorehez kepest. Es leugatja par ember a fejemet, hat elgondolkodom rajta, hogy milyen aggyal rendelkeznek. De igazad van, en vagyok a neveletlen. Ki mas. Nem az aki se szamolni, se olvasni se ertelmezni nem tud. En vagyok a hulye aki otvenotszor leirja kiemelve a szavakat, h osszefuggeseiben mutasson be valamit es csokott agyuak nem tudjak ertelmezni. De hogy meg te is nekem ugrassz.....
Rebarbaraa 2014.06.07 00:50:44
Rebarbaraa 2014.06.07 01:11:31
@bpetya75: nem az arak voltak a lenyegesek petya, hanem, az h mig hinta a legolcsobb sort emlegette, ami valoszinuleg a leggagyibb addig en peldanak allitottam a legjobbat es annak arat. O azt bizonygatta h itt meg a legolcsobb is biztos dragabb mint az o legolcsobbja. Besenyopistabacsi hasonlatod ezert nem allja meg a helyet. Nem az eletem fugg tole. Ez baromsag. Nem azert bizonyitom az igazamat. Hanem azert mert igenis igazam van. Es ahelyett, hogy ezt pl Papagaly is elismerne, mert kibaszott hotziher, hogy nem hulye, de nem fogta fel mi a lenyege az osszehhasonlitasnak, leszolt, utana meg meg basztatja az agyamat mert szegyen lenne neki elismerni, hogy elbaszta. Ez anem mindegy. Elismerni ha elbasztuk. Konnyebb inkabb margitozni. Ez a szanalom, nem en.
A mai poszt később jelent meg, mint általában szokott, ennek pedig az az oka, hogy a blog lehetőséget kapott arra, hogy (együttműködő partnerként) publikálja a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete által a nagy-britanniai magyarok…..
Rebarbaraa 2014.06.06 00:25:23
@Jess G: Felesleges is vitatkozni olyasmin amihez csak egy "szemuveg" kellene. Na meg nemi ertelmezesi keszseg reszedrol. Ismetlem: egy "mi lenne ha" szituaciot vazoltam. Faraszto tudsz lenni...vagy csak faradt vagy es figyelmetlenul olvastal:)
Rebarbaraa 2014.06.06 00:44:25
@Jess G: Cpyzok neked egy hivatalos oldalt es annak linkjet. Nyilvanvaloan lathato milyen okokbol kerhetsz asylumot itt. Nincs kitetel, hogy csak EU-n kivuli allamokbol erkezonek kell lenned az asylumhoz. A masik pedig, h politikai velemenyed kulonbozoseget is megjelolheted mint szamodra felelmet kivalto okot h az orszagodba visszaterj. Teljesen mindegy mi az orszagod allamformaja. Es kerlek ne vitazz velem tovabb mert tenyleg nincs igazad. Szoval idezet es link:
"2. Eligibility

To be recognised as a refugee, you must:

have left the country you’re a national of or, if you’re stateless, the country you usually live in
be unable to go back because you fear persecution
be unable to live safely in another part of the country you left
have failed to get protection from authorities in the country you left

This persecution must be because of your:

race
religion
nationality
political opinion
membership of a particular social group that puts you at risk because of the social, cultural, religious or political situation in your country - eg your gender, gender identity, sexual orientation"

www.gov.uk/claim-asylum/eligibility