Regisztráció Blogot indítok
Adatok
légrésindukció

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő La vida Erasmus 2013.06.26 06:55:00
A mai poszt alcíme akár az is lehetne, hogy könyvbeillő fordulatokat hozhat egy spanyolországi Erasmus-félév, mert szerzője, Ana valóban meg is írta egy könyvben élményeit. A mai poszt nem a könyvből való, külön ide, a blogra írta. Olvassátok, és szóljatok hozzá! Mi nők,…..
légrésindukció 2013.06.26 09:56:25
@mirx: Le lett tilva a kommentelés ezzel együtt a régi kommentek se láthatók
légrésindukció 2013.06.26 10:11:06
@mirx: Jó kérdés, én sem tudom miért. Pedig pont az a blog volt ahol a poszt után szinte minden hozzászólást végigolvastam.
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
légrésindukció 2013.06.14 22:09:06
@mirx: Bocsánat a közbeszólásért, de ajánlok figyelmedbe egy idézetet Márai Sándor Egy polgár vallomásai című könyvéből:
"... afféle főiskola. Ha kijártad, nem vagy okosabb, de úgy érzed, nagy baj az életben már nem történhet veled."
Szerintem jkhk is hasonlóra gondolt. Mondjuk az élet szó használata elég elcsépeltnek meg közhelyesnek tűnik. Az egyetem nem is maga az élet, de hatalmas tapasztalatra tesz szert az ember a megpróbáltatások során.
Bár én nem ELTÉ-s vagyok, de a BME is kiválóan felkészít a későbbiekre, ebben biztos vagyok.
Igazi különlegesség a mai történet, hiszen egy olyan helyre visz el minket, ahová magyar ember nem mindennap jut el, és nehezen lehetne a külföldön munkát keresők kiemelt célországának nevezni. Afganisztán az utóbbi években szinte kizárólag a háború miatt került be a hírekbe,…..
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
légrésindukció 2013.05.08 13:33:34
@váj mí: Még annyit hozzátennék, hogy szerintem óriási tévhit, hogy a CNC forgácsoló, hegesztő stb. "hiányszakmák" itthon. Dunát lehet rekeszteni az ilyen-olyan szakmából átképzett, OKJ-s bizonyítványt birtokló, eredetileg semmilyen ipari előképzettséggel nem rendelkező "szakemberekből". Gyakorlat és tapasztalat hiányában "pályakezdőként" nehéz elhelyezkedniük, hiába van meg a papírjuk róla, a tanműhelyben nem tudják a szükséges mennyiségű tudást elsajátítani.
Ez a 22-es csapdája.
A minap arról írtam, hogy immáron a fővárosi ún. elit gimnáziumokban érettségizők egyharmada tervezi, hogy külföldön jár majd egyetemre. A posztra reakcióként született meg Diák325 írása, aki azt mutatja be, miként is néz ki a rendszer belülről. Sokkal nem lettem…..
Tengermély köszönetem és tiszteletem Nyelvész Józsinak és Modor Gyurinak. abrosz anorák apanázs aranygaluska ász babakelengye baka bakfis banda baromfi baromi batyu (péksütemény) bébi bekrapekozik bélás (kétforintos) berek bibi blézer bomlik (ne…..
légrésindukció 2013.01.18 18:51:44