Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EmberTervez

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
EmberTervez 2010.09.28 13:31:55
Nagyon köszönöm az írásodat. Érdekes, hogy én is pont a napokban szembesültem ezzel. Nézegettem az üvegékszereket, és láttam, hogy van eladó, akinél a nyaklánc is 1000 forint alatt van..... Én meg lestem nagy szemekkel, hogy ez hogy is van???
Jelenleg, még csak hobbi szinten űzöm az üvegolvasztás, de hamarosan vállalkozni szeretnék belőle, és bizony én is emiatt aggódom, hogy ezek az emberek leviszik az árat, és nem lehet eladni azon, amiért én gondolom. Hiszen nem csak a munka, rezsi, eszköz, anyagköltség van, hanem az egyediség...
Ahogy írtátok az excel jóbarát. Drága párom segített egy kis táblázatot összehozni, ahol ki tudom számolni hogy mennyi költséget fektettem az adott darabba, kalkulálva anyaggal, szállítással, kellékkel, rezsivel munkadíjjal, és bizony a gonosz árréssel.... Nyilvántartom azt is, hogy eddig mennyit fektettem az üvegekbe, és mekkora összeg jött be...Pedig pillanatnyilag csak hobbi...
Bizony hányszor megfordul az ember keze alatt egy-egy darab mire azt mondja kész. Legelső darabjaimnál mit szenvedtem, hogy megtaláljam "a ragasztót".. A 4. lett jó... Az aki ennyire olcsón adja, vajon bíbelődik vele, hogy megnézze, megfeszegesse azt az ékszert, hogy tényleg minőségként kerüljön ki a kezéből?? Vagy aki olcsón megveszi, ne csodálkozzon rajta, hogy lepotyog??
Tudom, hogy rendkívül nehéz árat meghatározni, így is végig nézve a Meska-n időnként félek, hogy túl drága vagyok. Aztán azon gondolkodom, hogy lehet, hogy még így is kevés amit kérek érte??? Meskan eddig egyetlen gyűrűt tudtam eladni... Párom, és anyósom 11 db-ot adott el, sőt megrendeléseket kaptam. Ugyanazon az áron... Kicsit megnyugtató, hogy talán nem a munkámmal van a baj...

kinema üveg egyesületét rendkívül jó ötletnek találom!! máris szívesen csatlakoznék!!

Mégegyszer köszönöm az írást, és a kommenteket!!
Klau voltam
EmberTervez 2010.10.01 00:35:56
@Körticsek: Igen, én is utána néztem a lektorátusi zsűriztetésnek, és kacérkodok a gondolattal, de azok után amiket írtok elbizonytalanodtam, hogy így mi értelme. Én úgy gondoltam, hogy majd kb 1-2 év múlva, mire igazán beérnek a munkáim, kialakul valami egyedi stílus, akkor elviszem őket. De ezek szerint már ez is csak a pénzről szól?

Meskás előzsűrízéssel én sem szembesültem, pedig kb egy hónapja raktam fel a termékeimet. Egy probléma volt, ami a figyelmetlenségemből fakadt, hogy több termék volt a képen.. .
Nem gondolnám, hogy ennyire hibátlanok az első munkáim...

A Meska nekem azért tetszett meg, mert jelenleg kisfiammal vagyok itthon gyed-en, és nem nagyon tudnék vásározni, úgy gondoltam ez a hely nagy segítség lehet az elindulásban, pontosan azért mert kész van. De nem tudom, elég vegyesek az érzelmeim így, hogy már benne vagyok. Az elképzelés tényleg nagyon jó, de valahogy határokat kellene szabni. Bár ezt nem lehet megtenni anélkül, hogy valakinek az érdekeit, érzéseit ne sértsük...
György pozitív tapasztalata egyébként lelkesítő, jó érzés, hogy van, sőt vannak, akik megbecsülik a minőségi munkát. Érdekes, hogy Meskán egy nagyon kedves gyűrűmet vitték el - eddig csak azt az egyet - és a vásárló azt mondta, érzi rajta a lelkesedést, és az életörömöt... (Bár a többit is ugyanilyen lelkesedéssel készítettem... :))
Végre egy északamerikai ünnep, aminek még csírája sincs nálunk. A pulykavacsora a legősibb amerikai hagyomány: az első telepesek első büntető telének túlélői találták ki négyszáz éve, akik annyira meghatódtak, hogy még az őket gyanútlanul pátyolgató indián törzset is…..
EmberTervez 2007.11.27 19:01:09