Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiszay

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőrösi Tibor blogja Zebra 2013.09.02 22:21:25
A város közterületeinek karbantartása többet jelent annál, mint a zöldfelület gondozása, utak-és műtárgyak karbantartása. Sok-sok apró, de mégis lényeges tevékenységet kell elvégeznie e cél érdekében a Városellátónak. Olykor ezek a munkák biztonságunkat is szolgálják.…..
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
Kőrösi Tibor blogja Születésnap 2013.08.12 23:55:01
Ma születésnapot ünnepeltünk, a feleségemét. Készültek a gyerekek, no persze én is, de ők szebben énekelnek mint én, így én is csak hallgattam és csodáltam őket. Örülök a családomnak. A nyári szabadságnak, annak, hogy velük lehetek. Szépek, a gyerkőcök elevenek. Hála…..
Kőrösi Tibor blogja Láncfűrész 2013.07.30 23:28:30
Vannak dolgok, amikről azt gondolja az ember, hogy elég azt egyszer elmondani. Egyrészt mert nem túl bonyolultak, másrészt mert eléggé feltűnőek. Nem túl bonyolult például néhány kisebb száraz fát kivágni. Általában látom a fától az erdőt, de magát a fát is, főleg ha…..
Kőrösi Tibor blogja Az Úriember? 2013.06.25 00:28:10
Korábban már megírtam, hogy mocskolódásra, ál-és rémhírek gyártására ne használják ezt a blogot, mert ilyesfajta megnyilvánulásokra  adottak a színterek egyéb netes fórumokon. Az értelmes párbeszédre mindig kész vagyok, éppen ezért megdöbbentett, hogy a…..
Kőrösi Tibor blogja Más szemmel 2013.04.03 00:24:32
Életemben nem hordtam napszemüveget, most viszont néhány napig, esetleg hétig állandóan viselnem kell. Kihasználva a munkaszüneti napokat, szombaton átestem egy látásjavító szemműtéten. Az utóbbi időben olyan mértékben romlott az amúgy sem túl jó látásom, hogy erre…..
tiszay 2013.04.03 06:29:36
Kőrösi Tibor blogja Közös ló 2013.03.29 00:17:16
Képviselő-testületünk februárban döntött arról, hogy a Rendelőintézetet továbbra is a város kívánja működtetni, azt nem adja át az államnak. Így a lakosainkat nem fenyegetheti az a veszély, hogy esetleg Szentesre kellene átjárniuk a rendelőbe, hiszen helyben marad a…..
tiszay 2013.03.29 07:10:41
Nem kellett sem jósnak, sem látnoknak lenni, ahhoz, hogy a Kistérségi Tanács Elnökének javaslata sajnálatos módon zátonyra fut.
Ehhez nem árt kb.20 éves visszatekintés. Politikai hovatartozástól függetlenül, az eddigi kormányok midig érezték annak szükségességét, hogy a közigazgatást át kellene alaki tani, szűkebb keretek közé kellene terelni a testületek létszámát, mérsékelni kellene az önkormányzati hivatalok számát az ott dolgozók számával együtt, mert ennek fenntartása drága az adófizetők számára. Az elgondolásokban sok volt a racionalitás ám ezt mindig sikerült a „kiskirályok” –nak megakadályozni. Jó magyar szokás szerint minden maradjon a régiben, én nem változtatok és kakas akarok lenni a saját „szemétdombomon” elv érvényesült és így a megoldás tolódott kormányról-kormányra. A pénz ugyebár nagy Úr, azzal lehet leghamarabb célhoz érni, gondolt egyet az akkori felső vezetés, abban az esetben, ha hajlandóak az érintettek Kistérségi Társulatot kialakítani magasabb normatívát kapnak, rögtön elhárult az akadály az egységbefonódás előtt. Különböző közgazdasági és politikai hatások következtében fordulatot vett a helyzet csökkent a normatíva és már nem is volt olyan kedves egyes Községeknek ezen szervezeti forma.
Jellemző a szelektív emlékezet,mert egyesek már elfelejtették,hogy mennyi adminisztratív terhet és felelősséget vett le a város az érintett Községek vezetői válláról és szervezeteiről pld.a Csongrádi Gamesz, az Általános Iskolák Főigazgatója a létrehozott Munkaszervezet és még lehet sorolni,Akik időt fáradságot nem sajnálva szolgálták az ügyet,persze ez akkor jó volt akkor „összetartottunk”,változik a körülmény felejtsük el a múltat,felejtsük el a jót is,játsszuk most is a drágább „önállósdit”.
A szemlélettel nagy itt a baj, mert az érintettek nem veszik észre, vagy nem akarják, észrevenni, hogy időközben létrejött egy új közigazgatási rendszer a Járás. Ezek után a felelős Község vezetőknek túl kellene lépniük a falu határán mind fizikailag mind gondolkodásmódban és el kellene kezdeni felelősen járási szinten gondolkodni. Nem is beszélve arról, hogy átalakul a választási körzet, ha valaha szükség volt az összefogásra a jövő érdekében ez most létfontosságú.
De visszatérve a Kistérségi formulához, a vonatkozó törvény értelmében ez év június végével ez az intézményi forma betöltötte „történelmi” hivatását Béke Poraira. Júliustól lehet bizonyos feladatok ellátásában önálló lenni ki-mit- tud alapon.
Végszóként még egy gondolat az önszántukból most hozzájárulni nem akaró Községekben 2014-ben az induló polgármester aspiránsok választási programjuk zászlajára ugye nem fogják tűzni, hogy megoldottuk a lakosság zökkenőmentes szakorvosi ellátását?
Kőrösi Tibor blogja Van másik! 2013.03.06 23:32:28
Minden héten előkerül abból a bizonyos szekrényből egy-egy olyan csontváz, melyből egy is sok lenne, nem hetente, hanem évente.  Ma például az vált nyilvánvalóvá, hogy lépéskényszerbe kerültünk egy olyan ügyben, amelyben hemzsegnek a ,,véletlenek” és mindenki jót…..
A mai napon azokra a 10 vagy talán 100 milliókra emlékezünk, akik egy olyan eszme áldozataivá váltak, amely a legfőbb értékként az embert határozta meg. Valójában egy szűk csoport és az őket kiszolgálók érvényesülését szolgálta embertelen módon, embertelen…..
tiszay 2013.02.26 07:12:52
Kőrösi Tibor blogja A per 2013.02.20 23:32:53
Még az előző érában írt ki az önkormányzat pályázatot a belvárosi halászházak hasznosítására. Ebben igen részletesen felsorolták a bérlővel szemben elvárt kötelezettségeket, a karbantartással, működtetéssel kapcsolatban. Mindezt követően a nyertes pályázóval…..
Kissé elcsépelt és a valóságtól elrugaszkodott, de egyesek szerint jól hangzó szlogen, hogy a város nem támogatja a vállalkozóit. Amit lehet, megteszünk értük, például ha kell csökkentjük üzleteink bérleti díját, a helyi adók adóalapját kedvezően alakítjuk ki, ingyenes…..