Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Érsek árpád

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elmúlt hét végén főleg a sajtó attól a komáromi petíciótól zengett, amelyben a "Vág-híd azonnali megjavítását" kérelmezik az aláírók. Ennek kapcsán néhány tényt   tisztázni ebbwen a blogban, mivel úgy érzem, a petíció elindítóit más szándékok is hajtották, mintsem a valóban égető baj…..
Szeptember 4-ére lakossági fórumot hívott össze Stubendek László komáromi polgármester. A program szerint a döntéshozó szakemberek tájékoztatják majd a polgárokat az új Duna-híddal kapcsolatos előkészületekről és minden egyéb fontos tudnivalóról. Helyénvalónak tartok ilyen találkozót és párbeszédet,…..
A szlovákiai oktatásügyben  tudvalévően sürgős és  lényeges változásokat kell mielőbb végrehajtani, hogy iskoláink olyan felkészült, kreatív gondolkodásra képes fiatalokat neveljenek, akik majd boldogulnak az életben, képesek megfelelni korunk kihívásainak. A megoldásra váró feladatok közé tartozik…..
Ha gépkocsiba, vagy pedig autóbuszba ülünk,  megtapasztaljuk, milyen rosszak és túlzsúfoltak a közutaink.Főleg a Pozsonyban dolgozó  felső-csallóközi polgár naponta azért háborog,mert  a közlekedési dugók követleztében reggelente csigalassúsággal araszolnak a járművek a fővárosba, kora este pedig…..
Ha gépkocsiba, vagy pedig autóbuszba ülünk,  megtapasztaljuk, milyen rosszak és túlzsúfoltak a közutaink.Főleg a Pozsonyban dolgozó  felső-csallóközi polgár naponta azért háborog,mert  a közlekedési dugók követleztében reggelente csigalassúsággal araszolnak a járművek a fővárosba, kora este pedig…..
Évtizedek óta tudjuk és saját bőrünkön tapasztaltuk, mennyire rossz hazánk déli régióinak közlekedési infrastruktúrája, többek között közútjaink állapota, valamint a  vasúti személy-és teherszállítás is. Miniszterként, korábban pedig államtitkárként ennek az áldatlan állapotnak a fokozatos javítása…..
Érsek Árpád Végre! 2016.02.18 15:23:34
Minden bizonnyal hozzám hasonlóan nagyon sok csallóközi polgár sóhajtott úgy fel, ahogy a címben feltüntettem, miután a szlovák kormány e héten jóváhagyta azt a szerződést, amely alapján a spanyol Cintra konzorcium rövidesen megkezdheti az R7-es gyorsforgalmi út első szakaszának építését,…..
Sportnyelven szólva, célegyenesbe fordult a márciusi választások előtti kampány országunkban. Robert Fico és a többi kormánypárti politikus aligha úgy képzelte el a kampányhajrát, amivel most mindannyian szembesülünk. Ők nyilván úgy gondolták, hogy a mi adóinkból is  elherdált euromillókból…..
Érsek Árpád 2016.02.11 09:21:53
Érsek Árpád Végre! 2016.01.13 13:05:13
Kijózanodás napjait éljük Szlovákiában. Nem pezsgős dáridókból eszmélünk, hanem a Fico-kormány politikájából, mellveregető, értelmetlen szociális csomagokkal fényezett  propagandájából ábrándulnak ki egyre többen. Joggal háborognak a kis-és középvállalkozók, akik az idén még több adót és járulékot…..
Érsek Árpád Van másik! 2016.01.07 16:10:27
Véget értek az év végi, valamint az új esztendei ünnepek is. Visszazökkenünk a hétköznapokba, amelyek nagyon sok ember számára távolról sem annyira fényesek és gondtalanok, mint ahogy azt Robert Fico kormányfő és pártjának, a Smer-SD-nek a kampánymenedzserei igyekeznek elhitetni mindannyiunkkal.…..
A gyorsforgalmi út és az autópálya körgyűrűjének végleges építési áráért mindig a jelenlegi kormány a felelős. Tehát a jelenlegi kormány feladata, hogy alaposan átértékeljék a négy konzorcium által kidolgozott kínálatot.  Érsek Árpád, a Híd parlamenti…..
Érsek Árpád Somorjai tanulságok 2015.12.09 10:12:25
Látszólag nem nagy ügy, pedig az, mert embert érint. Több  vonatkozásban jellemző. És tanulságos.   Egy elárusítónőt, aki idáig Pozsonyban jól dolgozott,  a regionális menedzser elbocsátott a Deichmann nemrég megnyílt új, somorjai üzletéből. A hölgy szerint azért,…..
Érsek Árpád Gyorsabban Pozsonyba 2015.09.08 13:01:45
Sokan gondolják úgy, hogy ellenzéki pozícióból nincs esélye egyetlen pártnak sem konkrét eredmények elérésére. Bizony, Szlovákiában is rendszerint ez már csak igy van, de azért nem mindig, mert a Híd nem tétlenkedett. Ennek igazolásaként ezúttal azokat a tényeket sorolom…..
Aki időt nyer...  ...az életet nyer! -- tartja a latin közmondás, amelyet főleg azoknak a fanyalgóknak ajánlok a szíves figyelmébe, akik különböző okok miatt igyekeznek elbagatellizálni azt a tényt, hogy a Híd parlamenti képviselőinek erőfeszítései, sikeres politikai…..
Képviselőként már sokféle politikai színjátékot, meghökkentő pálfordulásokat tapasztaltattam a szlovák politikai színtéren. Néhány napja viszont a Magyar Közösség Pártjának Nagyszombat megyei képviselői is bemutattak hasonló politikai bukfencet, holott szavaikkal az elvi…..
Már hónapok óta napirenden van a nagyszombati megyei önkormányzatban a két déli járás kórházának, a dunaszerdahelyinek és a galántainak az eladása. A Híd megyei frakciója azért támogatta a két kórház privatizálását, mert mindkét egészségügyi intézmény óriási…..
Érsek Árpád A komáromi híd 2013.12.05 14:09:41
Érsek Árpád: A komáromi híd A Szlovák Állami Hírügynökség (TASR) 2013.11.28-án tájékoztatott a szlovák és a magyar fél egybehangzó véleményéről azzal kapcsolatban, hogy az új komáromi Duna-hidat Szlovákia és Magyarország közös…..
Érsek Árpád Az én magyarságom 2013.11.01 15:58:37
Az én magyarságom Az utóbbi hetekben kaptam az internetes fórumokon hideget-meleget. Most úgy gondolom, ideje egyszer és mindenkorra tiszta vizet önteni a pohárba és lezárni azt a mocskolódó kampányt, amit néhányan ellenem folytatnak hónapok óta. Azon gúnyolódnak a „tanult…..
Augusztus végén interpellációval fordultam Marek Madarič kulturális miniszterhez, amelyben a minisztérium álláspontja iránt érdekelődtem Pered szlovák nevének, Tešedíkovóról Peredre változtatása ügyében, amelyről a község lakosai 2012.3.10-én helyi népszavazáson…..
Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a minap ismét félreverte a harangokat az Ipoly-hidak ügyében. Viharfelhők közeledtét jósolta meg. Félő, hogy az ügy elég későn jutott eszébe, holott ő megyei képviselő is. Egészen mostanáig ugyanis az MKP tizenhárom tagú megyei…..
A Híd választási programjának egyik célkitűzése a középiskolák és szakirányaik hozzáigazítása a piaci igényekhez, mégpedig úgy, hogy javuljon a középiskolákból kikerülő diákok érvényesülése a munkaerőpiacon. Mindannyiunk érdeke, hogy az oktatásügyi rendszer…..
MK: Pán poslanec, Váš stranícky šéf Béla Bugár sa pred istým časom vyjadroval aj k otázke Benešových dekrétov. Aký je Váš postoj k tejto téme? Je to jedným z neuralgických bodov v slovensko-maďarských vzťahoch. Zbytočne ich to komplikuje. Vzhľadom na to,…..
Az utóbbi hetekben több elemzés és vélemény is napvilágot látott a sajtóban az Ipoly-hidak ügyében. Különösen az keltette fel a közvélemény figyelmét, hogy a legutóbbi projekt ebben az uniós tervezési időszakban már nem valósulhat meg. Sok minden elhangzott és olvasható is…..
Róbert Fico kormányfő, a Smer elnöke úgy nyilatkozott a kormányülés után, hogy az ellenzék és a szlovák közvélemény egy részének ténykedése a főügyészi poszt betöltése kapcsán már nem csak egyszerű bohózat, hanem egyenesen az államiság elleni…..