Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ottofon

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
 A Holánszki pékség Pilisen található/ BP-től 45 km, 4-es főút/. Hagyományos módon, akácfával felfűtött kemencében, adalékanyagoktól mentes kenyeret sütnek.                                                                                 …..
emailben kaptam, jópár felkiáltójelet kiszedtem, mert irritált.. a poszt közepén a gyógyszerészek reakciója erre az elmebetegre. AMBROSIUS László írása : "NaCl" ! Döbbenetes ami itt és most folyik 2010. 11. 17. Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig…..
ottofon 2013.01.29 14:12:59
Fenti anyagot elküldtem a Norbi UpDate email címére. Ezt a választ kaptam: Kedves Ottó

Az Update dietetikusa vagyok és szeretném eloszlatni a kételyeit. A 60-40 százalék arányú Nacl és Kcl is engedélyezett és az OÉTI által elfogadott, ezért nem értem, hogy az Update1 50-50 százalékos változta miért annyira gyanús. Mindkettőre szüksége van a szervezetünknek csak nem szabad túlzásba vinni, és egyedül vesebetegeknél nem alkalmazható a túl sok K ill Kcl.

Néhány alátámasztás
Kálium megszorítása vesebetegségben indokolt, de alapvetően a szív és érrendszert védő táplálkozás alapja a magas káliumbevitel!
A vérnyomás szempontjából is fontos a nátrium:kálium beviteli arány. A felnőttek napi kálium szükséglete 3,5 g. Szükségünk van rá a következők miatt:
• a szervezet elektrolit egyensúlyának fenntartása
• az ideg- es izomműködésben van a legnagyobb szerepe
• szükséges a sejttömeg gyarapodáshoz, így gyerekek esetében különösen fontos a megfelelő káliumellátottság.

Az alacsony káliumszintnek tünete lehet az izomrángás, izomgyengeség, és súlyos esetben a szívritmuszavar. Káliumhiány általában súlyos hányás, hasmenés következtében alakul ki. Vírusos megbetegedéskor a diéta a családok 90%-ában a főtt krumpli, ez esetben a legjobb választás az a só, amelyikben Kálium is van,hogy a fenti panaszokat rendezze.

A legújabb kutatások szerint:
Azok az emberek, akik nátriumban szegény, viszont káliumban gazdag étrenden élnek, csak 1 százalékban veszélyeztetettek a magas vérnyomás betegség kialakulásában. A fejlett országokban, ahol sok nátriumot és kész-,félkész ételeket esznek, 3-ból 1 ember vérnyomása lesz magas. A kevés kálium fogyasztása magas vérnyomást okoz.
Amerikai kutatók álláspontja: A nátrium bevitel csökkentése és a kálium fogyasztás növelése valószínűleg a legjelentősebb étrendbeli változtatás (a fogyás után), mely a magas vérnyomás csökkentésére szolgál!

Egyébként pedig a cikk írójaként megadott Tulok nekem nem elég tudományos ahhoz, hogy hiteles legyen a mellékelt cikk.

Üdvözlettel

Takács Hajni
 Az Ellenállási Mozgalom Írta: Cobra Fordította: FehérVándor Forrás: http://2012portal.blogspot.co.uk/2012/04/resistance-movement-normal-0.html Eredetileg megjelent: 2012. április 6-án Kezdetek 1975-ben az életéért menekült egy Michael fedőnevű titkosügynök, aki után…..