Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leon King

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta az eszemet tudom, szeretem a Bud Spencer-Terence Hill filmeket. Nem túlzás, hogy generációk életét kísérték végig ezek a profi pofonosztók. Popeye a spenóttól lett izomkolosszus, Spencerék pedig a Puffin lekvártól. A fenéket, az csak mindent legyűrő akaratot ad, de az erő…..
Leon King 2013.01.08 19:36:24
Antiezo Reinkarnáció 2011.07.27 17:47:12
Egy kicsit kutakodtam a neten, és erős csodálkozással konstatáltam, hogy egy felmérés szerint a magyar lakosság 13%-a hisz a lélekvándorlásban, és ezzel élen jár a világon. Én magamtól ezt a számot sokkal nagyobbra saccoltam volna. Aztán rájöttem, hogy azért, mert a…..
Leon King 2013.01.08 16:24:49
Az okfejtésben kb a közepénél van egy hiba. Klasszikus tévedési forma, egy helytálló logikai rendszert használsz egy helytálló felvetéssel kapcsolatban, de a cáfolatot egy olyan kijelentésre építed, ami ellentétes a cáfolandó elmélettel.
Idézek:
"Ugyanis akármilyen köntösben jelenjen meg a reinkarnáció tana, annak mindig az a kiinduló pontja, hogy az ember „én”-je minden fenntartás nélkül azonos a hallhatatlan lélekkel, és a test csak egy tok a lélek számára."

A keresztény újjászületésen (a világvégét követően) kívül nem ismerek olyan reinkarnációs tant, amely ezt mondaná.

Beszéljünk Jungról, aki számos elméletet vizsgált, köztük a gnoszticizmust, a hinduizmust, a brahmanizmust és egyes teológiai irányvonalakat is, és arra a következtetésre jutott, hogy
van a léleknek egy magja, amely életről életre vándorolva fejlődik, de a személyiség mindig az adott élet eseményeinek és tapasztalatainak megfelelően formálódik, a halállal együtt pedig elveszik. Megkülönböztette a fizikai testet és az ahhoz kapcsolódó személyiséget (id, ego, superego), amit magunk mögött hagyunk halálunk után. Te erre hivatkoztál. Azonban megemlít még két szintet: a felső (éteri, asztrál, mentél) síkokra kivetülő személyiséget, amely örök és fejlődik életről életre, illetve az isteni (divine) magot, amely változatlan és a lélek legfelső szintjét jelenti.

Forrás: (Vivianne Crowley) Jung: A Journey of Transformation: Exploring His Life and Experiencing His Ideas.

Bár a fentiek miatt a poszt következtetéseivel nem értek egyet, a blog stílusa mint racionális válasz a "természetfeletti" kérdésekre kifejezetten tetszik. :)