Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalmár Tibi

66 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, Bélu már nagyjából lemondott az MCU-ról, és talán igaza is van. Egyre bonyolultabb, lassan követhetetlen, mindent látni kell, hogy teljes legyen a kép, és így tovább. De lássuk be, sokat köszönhetünk az MCU-nak, mi, földi halandó képregényesek is. Hiszen akkora népszerűségnek örvend a Marvel…..
Mark Millar jó. Úgy tud írni, hogy amikor egy kötet (vagy run) végére érek, legszívesebben elölről kezdeném. Pedig nem (mindig) mélyenszántó gondolatok tömege. Sőt, néha nagyon nem. És természetesen nincs meg minden, amit valaha írt, nincs is ilyen szándékom. De például a Ha/Ver (Kick-Ass), a…..
Szóval Robotzsaru. Ennek most több apropója is van. Az egyik alap, és egyértelmű, hogy 1987. július 17-én volt a bemutatója. Vagyis 35 évvel ezelőtt, ami félelmetes. Igaz, pár évvel később láttam, de még akkor is gyerek voltam, most pedig... már nem. A másik apropója a Szárnyas fejvadász, amiről…..
Nehéz olyanról írni, amiről már mindent leírtak. Volt rá idő, kereken 40 év. Hiszen ma lett ennyi idős ez a film. Na jó, ez kicsit csalás, mert amikor ezeket a sorokat írom, még 15 nappal az évforduló előtt vagyunk. De nem is nehéz róla írni. Mert nem olvastam róla túl sokat, illetve mert nem láttam…..
Ma már ünnepeltünk egyet, de talán egy fiatalabb is belefér. Új-Zélandon született, 1972-ben. Huszonévesen az itthon is ismert Herkules és Xéna sorozatokban is játszott, mint Julius Caesar és Kupidó. De az igazi ismertséget Eomer szerepe hozta meg számára, a Gyűrűk ura filmekkel. Majd az új Star…..
Egyik napon szól Bélu, hogy „Figyelj már, harminc éves lesz az Alien 3! Nagyon rossz. Nem írsz róla te?”. Nem szó szerint idéztem, de a lényeg ez volt. Persze, mindenki álma ez, ki nem hagynám! Tavaly úgyis újranéztem az összeset, amikor az „Élet és halál” képregényeket olvastam, sajnos még…..
Lezajlott az első kecskeméti képregénybörze. Vagyis hát... Lehet, hogy volt már valamikor, de ha igen, akkor nem mostanában. Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni: ideje volt! Persze nem olyan könnyű és egyszerű ebbe belefogni. Száz kilométeren belül (Budapest, Szeged) már több éves múlttal rendelkező…..
Boncz Gézát idézve: "Reggel arra ébredtem, hogy a takarítónő a szomszéd szobában az őrület határát súrolja." Sokszor érezzük a hétköznapokban is, néha akár semmilyen előjel nélkül, hogy itt a vég, szakad a cérna, az idegeink feladják, az agyunk nincs tovább. Azt is gyakran halljuk, hogy az őrület és…..
Kalmár Tibi 2022.05.10 21:40:10
@gigabursch: Simeoni itt rendesen megvillantotta a nem csekély tudását. Annyira jól elhelyezte időben a történést, hogy már szinte hihető, pedig egyértelműen kitalált történet. Vagy nem? :D Ez a krimi-thriller-történelmi kitaláció nagyon megy az olaszoknak, és a rajzok is fantasztikusak! A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlott.
Különösebb bevezető nélkül: folytatom a mostanában olvasott képregények rövid bemutatását. Shannon Hale, LeUyen Pham - Igaz barátokElső ránézésre kis könnyed, lányos képregény. Lenne. De nem az. Vannak népszerű, és kevésbé népszerű gyerekek. Az ember szociális lény, vágyik a társaságra. De mi van…..
Mostanában keveset írtam (na jó, szinte semennyit, különböző okokból), viszont olvasgattam. Persze attól még nagyon sok lemaradásom van, de van pár kötet/füzet, amely mellett nem akarok csak úgy elvágtatni. Szokásomtól eltérően most tehát több olvasott képregény kerül terítékre, viszont csak…..
A nyolcvanas évek derekán voltam nagycsoportos óvodás, majd kisiskolás, tehát már valamennyire tudatos(sá alakuló) gyerek. A fiúk körében gyakoriak voltak azok a beszélgetések, amelyek egyértelműen definiáltak dolgokat, leginkább erőviszonyokat. Extrém szócsaták döntötték el, melyik autó a legjobb…..
Valamikor már írtam a Vad Virágok Könyvműhely gyerekeknek szóló Pókember sorozatáról. Pontosabban a Marvel Akcióhősök - Pókember széria első három számáról. Azóta megjelent még kettő: a Venom 2 film mozis premierje környékén egy "Venom" kiadvány, illetve január 19-én az ötödik szám, "Beleremeg a…..
Néha lecsapok egy-egy digitális kiadványra is. Sőt, akár többre is. Biztos sokan ismeritek a Humble Bundle oldalt, ahol régebben leginkább PC-játékok miatt böngésztünk, és csomagokban egy rakás játékhoz juthattunk hozzá, kevesebb, mint egy darab áráért. Jó pár éve a játékokat már nem is nézem,…..
A piros az új fekete. Ezt nem a divatdiktátor mondja belőlem, mert bennem nem lakozik olyan. De kérdezhetném mondjuk azt, hogy: kívül piros, belül fekete - mi az? Igen, a Diabolik fekete gyűjtemény második kötete piros borítóval, ami nagyon elegáns külsőt kölcsönöz neki. És a jövőben egyéb színekkel…..
Az elmúlt időszakban már két cikk is született Bélu virtuális tollából, amely a Cultree – cultree.hu - valamelyik képregényével foglalkozott. Konkrétan a „Valami vadászik a gyerekekre”, illetve a „BRZRKR” első füzetei. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire menő és fontos dolog ez, hogy végre van egy…..
A "Criminal" sorozat 2006-ban kezdődött, eredetileg az Icon Comics-nál (pl. Kick-Ass, Powers, Scarlet), majd az Image Comics vitte tovább, adta ki újra. Ami fontosabb: most már magyarul is olvashatjuk az "Alvilág"-ot, a Vad Virágok Könyvműhelynek köszönhetően. Talán sokat elmond a képregényről az,…..
Kiderült, hogy a Matrix mégis csak rétegfilm. Mert úgy tűnik, ez a negyedik rész nem mindenkinek szól. A vélemények és kommentek legalábbis erre utalnak, eléggé erőteljesen. Nincs mondanivaló, nincs mélység, nincs semmi - ilyeneket olvasok. Hozzászoktunk, hogy mindent direkt módon tolnak az…..
Itt az év vége, mindenki értékeli az eltelt 12 hónapot, meg minden. Én is megtettem ezt tavaly is, igaz, akkor csak egy képregényes csoportban. Idén viszont itt a lehetőség, hogy jóval több ember olvassa azt, amit talán nem is akar. :D Szóval a "tradíció" azt kívánja, hogy írjak pár szót 2021…..
Kalmár Tibi 2022.01.02 13:21:25
@doggfather: Párban kell a CSKA-val! :) Az a jó bennük, hogy nem csak a kutya- vagy macskatartóknak szólnak, mindenki megtalálja bennük az érdekességet, a poént, vagy akár az elgondolkodtató részt.
Valamikor, nagyjából egy évvel ezelőtt olvashattuk az első magyar nyelvű "Julia" kötetet. Emlékeztető, röviden: az olasz Bonelli kiadó sikeres krimisorozata, főszereplője Julia Kendall, kriminológus, pszichológus. Szorosan együttműködik a rendőrséggel, "társai" Alan Webb hadnagy és "Big" Ben Irving…..
Jamie Foxx bújik Electro (magyarul Elektro) bőrébe. A 2014-es Pókember 2. filmben Max Dillon villamosmérnökként dolgozott az Oscorp-nál, nagyjából senkinek érezte és látta magát, és miután egyszer Pókember megmentette, nagyjából istenként tekintett rá. Szülinapi ajándéka az, hogy áramütést szenved…..
Sandman. Na, ez nem a Neil Gaiman epikus legendás monumentális Sandman. Ez Homokember. Nem az, aki homokot vagy álomport hint az emberek szemébe. Vagyis... azt is megteheti, de saját testéből. Ez így nem kicsit bibliai fordulat, ez most esett le. Szóval adott ez a William Baker (egyéb ismert nevén…..
Nagyon sok Image Comics által kiadott képregény van. Párról már írtunk is, egy részét még kóstolgatjuk, néha kíváncsian várunk egy új megjelenést, máskor pedig csak legyintünk. Néha már inkább az utóbbi kategóriát szeretjük jobban, mert azt nem kell se megvenni, se elolvasni. Ha a számokat nézzük,…..
Vannak kulcsszavak, amelyekkel elég könnyen lehet triggerelni egy képregényest, de igazából a „bármi” kategória gyűjtőit. Ilyenek a: limitált, díszdobozos, teljes szett, akciós, dedikált, ingyen szállítás. De szerencsére elég ritkán vesszük be ezeket, csak hetente vagy kéthetente. Valahogy így…..
Tavaly áprilisban (pontosabban 2020 április 22.) egy olyan képregény(sorozat) látott napvilágot, amelyre már nagyon készültem. Nem azért, mert a kedvenc szuperhőseim szerepelnek benne, nem is azért, mert egy film vagy sorozat kapcsolható hozzá. Az író egy amerikai "srác", Eric Skillman, aki az írás…..
Nagyon vártam a magyar Tex második kötetét. Most már nem várom, mert megérkezett, és elolvastam. :) Régebben szenvedtem olaszul is vele, mert olyan igazi klasszikus western, amit az olaszok nagyon éreztek (és a mai napig működik). A fiatalabbak talán nem tudják, vagy nem értik, de aki legalább…..