Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hullámpara

6 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közel ötven év után megújuló balatoni átkelőhajózás ürügyén olvashatjátok a mai bejegyzést. A BAHART 2030-ig tartó modernizációs programjának részeként idén két új komp érkezik a komáromi hajógyárból a Magyar Tengerre, ilyen utoljára 1976-ban történt. Az erről szóló képes cikket ITT…..
A Facebook OKT-csoportjában az eddigi legtöbb kedvelést kapott összehasonlítás egy kicsit kakukktojás: habár a Kék útvonalán készült a fotó, pusztán egy kurta kirándulás eredménye. Nem volt nehéz megkomponálni (értitek, KOMPonálni), hiszen a SZŐD nevű komptovábbító géphajó 40 éve ugyanazzal a…..
KÉKTÚRA AKKOR ÉS MOST Romhány 2020.11.24 00:40:26
A romhányi Prónay-kastély jelenleg magántulajdon, a tető megújult, de a homlokzat még várat magára (nem, nem olyan várat, az egy következő bejegyzés lesz)...
KÉKTÚRA AKKOR ÉS MOST Hollókő 2020.11.24 00:27:12
Hollókő egyértelműen a közben eltelt idő nyertese. A turisták forgatagával húsvét tájékán találkoztam (és sültem) szembe, s még ez a képpár is a "meggondolatlan" gyűjteményt gazdagítja: a szögek használatának teljeskörű mellőzésével ácsolt fából készült tornyú templom ugyan szögben van, a mögötte…..
A Cserhát bebarangolásáról készített képeimen is utólag fedeztem fel a párosítás lehetőségét, itt bizony a helyszín párszáz méterrel közelebb van a várhoz. Ezt inkább hangulatpárnak töltöm fel: felül az elszánt csapat, alul senki. Egyedül járom a Kéket, magamba szippantva ennek minden pozitívumát,…..
A Cserhát legmagasabb csúcsán felállított tepkei kilátóból nehéz nem olyan szöget fotózni, amellyel aztán egybevágó fotópárt alkothatunk, még akkor is, ha itt is tudattalanul zajlott le az exponálás. Ez egy egyszerű példa arra, hogy dombokat, hegyeket viszontagságos elhordani és szétszedni, itt…..
A Budai-hegység mezei kirándulók által is könnyen elérhető jellegzetes, csücsülő oroszlánra hajazó dolomit-szikláját kicsit megkozmetikázták annak érdekében, hogy kevesebb dolga legyen a képzelőerőnek, ám sajnálatos módon a II. világégés során a szovjetek lenyakazták, hogy elférjenek előtte a…..
Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak…..
hullámpara 2014.08.11 10:23:45
Az álmatlanságban az a legérdekesebb, hogy fogalmam sincs hova tűnik az idő. Az előbb még 0.22 volt, és épp azt számoltam, hogy ha 7kor kelek, akkor még talán kialszom magam, most már 1.26, és nem történt közben semmi. Forgolódtam. Felültem. Visszafeküdtem. Újabb…..