Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cellular

0 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
cellular 2019.01.06 14:59:21
@Viszlát és kösz a halakat: csak úgy, mint bárminek a valamilyen színűre festése, pl. szobák fala, bútor, autó, ruhák.

Ha az ételre, mint az életben tartásunkhoz szükséges valamire tekintünk, akkor baromság festegetni. De az étkezések már rég jóval többek puszta létfenntartásnál.

Egy ételnek az állaga, az íze és így a színe is befolyásolja, hogy mennyire esik jól megenni. A krumpli pürésítve ugyanaz a krumpli, mint megfőzve. Mondhatnánk, hogy baromság a pürésítés. Nos, a színezés is tekinthető hasonlónak.

Illetve attól függ, ki mit gondol róla. Számodra baromság, más számára nem az. Abszolút igazság nincs, csak személyes megítélés.
cellular 2019.01.06 17:19:00
@Fülig José: Már senki nem használja azt a szót, hogy trendi.
Ez ma már úgy hat, mint a "köz"médián futó valamilyen ifjúsági sorozat, ahol a "színészek" próbálnak trendin beszélni :D
Vendégszerzőnk, Mike Károly, közgazdász, egyetemi oktató írása. Az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról folyó vita gyorsan félrecsúszott, de talán még helyes mederbe terelhető. A kereszténydemokrata párt azzal az érvvel nyitott, hogy a bolti dolgozók akaratuk ellenére…..
cellular 2014.12.06 14:33:27
@Moin Moin: Az utolsó bekezdéseden kívül egyetértek.

Bár lehetsz meggyőződéses ateista, más ettő lmég lehet meggyőződéses hívő.

És vallásos katolikusként is lehet rühellni Semjénék és a PÁRT "áldásos" tevékenységét. Ezzel nagyon sokan vannak ám így. Szerintem hibát követi el, aki a vallást, vagy a kereszténységet a ilyen és ehhez hasonló álszent törvényjavaslatok és döntések alapján ítéli meg.

Ha a KDNP a kereszények pártja lenne, önállóan is indulhatna stabil társadalmi bázissal. De nem ezt teszi, vagyük észre.
cellular 2014.12.06 15:13:02
@polyvinyl: Nem megy el olyan boltba eladónak, ahol vasárnap is kell dolgozni. Sok olyan bolt, üzlet van, ami szombat délutántól zárva van. Mindenki nem tudná megtenni egyszerre, de nem is biztos, hgy mindenki akarna.
cellular 2014.12.06 15:39:25
A kórházakban dolgoznak vasárnap is. A tömegközlekedés megy vasárnap is. Rengeteg kiszolgáló szektorban megy a munka vasárnap is.

Nem tudomm, hogy áll a törvényjavaslat, de egyes verziók szerint a családi botokban mehetne az eladás vasárnap is. A benzinkút nyitva van vasárnap is.

Vonatjegyet is vehetek vasárnap, a MÁV alkalmazottak akkor is dolgoznak. A taxisok is. A szórakozóhelyek is, az éttermek is sok alkalmazottal. Mondd, miért van nagyobb szükség egy varárnap nyitvatartó étteremre, mint boltra? Miért ne ehetne otthon a család? Miért kell szegény szakácsnak, pincérnek vasárnap is dolgoznia?

Legyünk populisták, és kérdezzük meg, miért kell az állatkerti dolgozónak vasárnap is dolgoznia? Azért, hogy a gyerekeddel megbámuljatok egy szerencsétlen rab oroszlánt? Ezért nem lehet a családjával olyan sok ember. Miért kell ennyi embernek vasárnap is dolgoznia?

Valószínűleg azért, mert az élet nem szűnik meg létezni vasárnap. És nem azért vannak nyitva boltok vasárnap, mert kisesznek az alkalmazottal ,hanem, mert van erre igény. Ahol erre nincs igény, az a bolt zárva tart vasárnap is.

Egyébként meg semmi szükség a személyeskedésre. Nem vagyok pesti, bár egy időben éltem belpesten. És bizonyos dolgokban liberális vagyok, és valóban, értelmiségi is. Vasárnap viszont szinte soha nem vásárolok, mert elintézem hétköznap, illetve szombaton. Vasárnap max misére megyek, és kirándulni.
Mindannyian tudjuk, hogy milyen bosszantó, mikor éhesek vagyunk, és megkívánunk egy finom sonkás szendvicset, de nem tudjuk egyből elkészíteni, mert a vaj igencsak keményre dermedt és a felkenése nehézséget okoz! Ezt a problémát orvosolta egy Ausztrál cég, ahol feltalálták a…..
Úgy hiszem, most már szólni is kell hozzátok, ha a politikai előadás egy ideje úgyis nektek folyik. Az elmúlt napokban a kormányzat több lépése olyan volt, amiről a választások előtt elfelejtettek beszélni: sem a civilek megtámadása, sem a budapesti önkormányzati rendszer…..
cellular 2014.06.03 17:00:44
@atkaforce: Ez kis túlzás. De például egy választási rendszer átszabása nem egy kis lépés, hanem egy nagyon fajsúlyos elem. De lehetne még sorolni, mint ahogyan az előző ciklusban is lehetett volna sorolni.

Keretek, irányvonal, és főbb célok azért nem árt, ha vannak. A párt szempontjából persze valóban így a jó, mert nem ígért, nem számonkérhető. Folytatjuk. Úgy, ahogy akarjuk. Hisz nincs sehol leírva, hogyan foltatják, és mit.
cellular 2014.06.03 17:13:10
@szonár: Úgy fesz, hogy hülyeségre költötték?
Nem úgy van, hogy az alap pénzeire lehet pályázni, és van egy elbírálás rendszer (ami nem az, hogy előre tudjuk a nyertes nevét, és rászabjuk a pályázatot - vagy 50 évre titkosítjuk), és a pályázók közül a sikeresek nyernek el pénzeket?

Ha nyertek a pályázaton, akkor nem biztos, hogy korábban hülyeségre költötték el a pénzt. Az világos, hogy Lázár valamiért így akarja feltüntetni a dolgot, meg, hogy politikai színezetet ad a támogatásoknak is. De tudjuk, hogy fidesz közeli szervezetek is kaptak pénzt az alaptól, szóval ez a magyarázat meglehetősen ingatag lábakon áll.
cellular 2014.06.03 17:15:04
@ex-dr. vuk: Csakhogy a Forma-1 futam rendezéséhez nem kevés közpénzt ad az állam. Mint ahogy sok más dologra is jut közpénzből. Amivalóban közpénz, a magyar állam pénze. Azokért kéne aggódni.
A nyugati, benne a hazai média már azelőtt torzítva tálalta az USA és az Európai Unió befolyási övezetében élők számára a történteket, hogy a tüntetők kikényszerítették volna az elnöknek és pártjának visszavonulását. Irigylem azokat a politikusokat és…..
cellular 2014.03.04 17:28:01
@már foglalt: Azt azonban látni kell, hogy EU területről katona nem lépett be Ukrajna területére. Az oroszok meg nagy számban vannak jelen. Az EU nem zsarolta sosem úgy Ukrajnát, mint az oroszok (módja sem lenne rá), amikor elzárták a gázcsapokat, vagy mint most, amikor hirtelen megemelték a gáz árát.
Vagy mondhatnánk azt a pár évtizedet, amikor Ukrajna a Szovjetúnió része volt. Az EU részéről még a csatlakozási tárgyalások megindítása is egy végtelenbe tűnő dátum.
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke abban a pillanatban bukik meg, amelyben az orosz tankok átlépik Ukrajna határát. Furcsa a magyar belpolitika, és nem is igazságos Orbán Viktorral szemben, de aki akkora politikai hibát vét mint ő, annak mennie kell. Az ukrán helyzet…..
cellular 2014.03.02 23:30:00
@P.Freddy:
Vagy, amit ma láttam, kedvenc hirdetésem, nemzeti kézben lévő földgázkereskedő cég! Éljen, most egyszerre ujjongjanak székely, délvidéki, és burgenlandi magyar testvéreink, mert ez a cég biza az övék is.
cellular 2014.03.02 23:33:53
@komplikato: És lehet kapni a szovjet érdekszféra 679. legnagyobb városában is, Budapesten (4 percre a Moszkva tértől)

Ja, nem kellett volna elsietni annyira azt a tér átnevezést sem. Csak nehogy békemenet induljon Tarlós ellen, hogy miért nevezte át!
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
cellular 2014.02.27 11:52:16
@P1sty: De ha a turista Szentendrére akar menni, akkor ha a HÉV nevében Szentendre van kiírva, akkor sincs nehéz dolga. Gödöllő dettó. A többi helyre meg nem megy turista egy szál se.

Az igaz, hogy mire kibetűzi, már el is ment az orra előtt :)

A hajókra meg a D betű a kedvencem, de a H mint hajó, és a V mint vízijármű is foglalt betűk. Lehet, hogy bináris megjelenítés kéne 1 bájton :)
A KARD Horváth András igazsága 2014.02.21 16:21:32
Polt Péter legfőbb ügyész Schiffer András és Vágó Gábor LMP-képviselők kérdésére elmondta: "Horváth András feljelentése nyomán hivatali visszaélés, adócsalás és csalás gyanúját keltő adatok merültek fel". A képviselők azt firtatták, hogy a Horváth András által…..
cellular 2014.02.22 10:53:17
@von Putri: Konkrétan neked kellett volna megmutatnia a bizonyítékokat? Vagy kitálalnia valamelyik tévétársaságnak? Na mindkét esetben hibát követett volna el.

A hatóságokhoz fordult, ahová ilyen ügyekben fordulni kell. Átadta a bizonyítékokat, amik alapján a fenti írás szerint el is kezdtek nyomozni.

Te pedig azt állítod, hogy nincs is semmilyen bizonyíték. Vagy csak szeretnéd ezt hinni. De miért? NAV-os kötődés, vagy egyéb érintettség okán?
cellular 2014.02.22 15:40:00
@von Putri: Ez esetben mi alapján indult meg a nyomozás? Valami csak van... Hogy pontosan mi, azt sem te, sem én nem tudjuk. Ezért vannak a nyomozók, hogy kinyomozzák, mi történt.

Te láthatóan abban akarsz hinni, hogy semmi, és ez a szerencsétlen, ki tudja milyen haszon reményében a saját arcába nyomta a vallatófényt.

Én ezzel szemben egyáltalán nem tartom olyan elképzelhetetlennek azt, hogy igazak Horváth állításai.
Orbán egyik, a világképét még az MSZMP-ben megalapozó pincsije békemenetet szervez az orosz barátság jegyében a választások előtti napokra. Ugyanez a jó ember az ide készülő új amerikai nagykövet (egyébként helytálló) szavai feletti elkeseredésében a tolerancia hazájának…..
Több, mint két hónapja tüntetnek ukránok, köztük diákok az oroszpárti Janukovics-kormány ellen. A szomszéd országban egyre aggasztóbb a helyzet, diktatorikus intézkedések léptek életbe a tiltakozás ellehetetlenítésére, szerda óta halálos áldozatok is vannak. A KyivPost…..
Egy az „elmúltnyolcévvel” erősen kritikus ismerősünk írása. Szerinte "érzelmeink és 2010 előtti érvényes meggyőződésünk ellenére is a kormányváltásra kell szavazni." Igen, ezt a Fideszt még úgy is megéri leváltani 2014-ben, hogy az utána létrejövő rendszert akár…..
cellular 2014.01.09 23:12:04
@high up!: Csak sajnos egy olyan országban gazdagnak sem jó lenni, ahol körülötted mindenki szegény.

Mert ha kimész bárhová, a szegénységet, az igénytelenséget látod, és hiába laksz palotában, inkább börtön lesz az.
cellular 2014.01.09 23:27:37
@kisQtya: Tőlük nehezen, mert reálisan látva tőlük reálisat várni nem lehet. Másrészt meg egy nem bejáratott arc, és csapat gyorsan elvérezne a politika csataterén. Mert ismeretlenek, mert elkönyvelik őket az emberek esélytelennek. Tehát ebbe a politikai térbe egyáltalán nem könnyű betörni. És minél több sikertelen kísérlet történik, annál nehezebb lesz.

Egyébként én Oszkó Péter fan vagyok, szerintem Oszkó for president!
cellular 2014.01.09 23:55:42
@Flúgatlan: Mitől kormányképes egy erő? És hogyan tudod megítélni egy olyan pártról ezt, ami még nem volt kormányzati pozícióban? Sokszor hallom sokaktól, amit te leírtál. De akkor mit kell tenni ahhoz, hogy egy új párt kormányképesnek tűnjön a szemedben?
A kormányképesség miben nyilvánul meg? Abban, hogy sikerül tömegeket maguk mellé állítani? Hogy szakmailag felkészültek? De ha nincs olyan csatorna, amin keresztül ez a szakmaiság megmutatkozik, akkor már nem is kormányképesek?

Jelenleg nagyon sok igen magas pozícióban teljesen alkalmatlanok ülnek. Akkor a fidesz kormányképes? Vagy inkább képes kihasználni a rendszer a maga számára kormányon? És melyik párt ne tudná hozni ezt a színvonalat?
Január elsejével bezárt a régió egyetlen anyatejgyűjtő állomása Debrecenben. Az állomás bezárása mindenféle egyeztetés nélkül történt, mondják az orvosok. Az RTL riportot forgatott erről, és csodák csodája, de a forgatás után Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott, ahol…..
cellular 2014.01.06 23:09:23
@Amadeus62: Bocs, hogy belebeszélek mások vitájába. Csakhogy az LMP dolgozott a legtöbbet a parlamentben, ők vették legkomolyabban, nekik volt a legtöbb módosítójuk, beadványaik. A parlamenti, civilizált politizálás mellett (ami egyszerű laikus számára nem is látható, tehát semmi) utcai megmozdulásaik, szerepléseik is voltak és vannak.

Ha azzal, amit csinálnak nem értesz egyet, az egy dolog. De pont nem igaz az rájuk, hogy nem csináltak semmit. A fidesz után ők dolgozták a legtöbbet ebben a ciklusban.

Csak ugye a 2/3 ellenében ez szinte semmit sem ér. Vagyis pont annyit, mintha otthon maradtak volna. De ez nem az ő hibájuk, hanem a rendszeré. Ők ebben a rendszerben, ebből a rendszerből kihozták a maximumot. És eközben magukra nem maradt elég energia. Ha leszarták volna a jogszabályalkotás figyelemmel kísérését, és csak a médiának, médiában éltek volna, akkor most nagyobb lenne a támogatottságuk. Ha egy LMP-s indult volna az X faktorban, vagy akármi, az többet dobott volna a támogatottságukon, mint az, hogy odafigyeltek, elolvasták, módosítóztak ,szavaztak, kezdeményeztek.

Ettől még gondolhatod azt nyugodtan, hogy ők nem a te pártod, és akkor a belharcaikról még egy szót sem írtam.
Alig pár hónappal azután, hogy csúnyán megbukott a köztévén Rákay Philip egymilliárd forintba kerülő, csujogatós-erőspistás kuItúrmaratonja, az Itthon vagy – Magyarország szeretlek, új műsorral jelentkezik a zenetévés múltú MTV-intendánsból lett vezérigazgató-…..
cellular 2014.01.06 16:11:49
@Dezső bácsi: Az meg elképzelhetetlen, hogy valaki a tényekre kíváncsi elfogultság nélkül?

Egybites gondolkodással mindez lehetetlen, de a világ ennél színesebb, és sokan vannak, akik nem egy párt érdekeinek megfelelően alakított sztorikra lennének kíváncsiak, hanem a valóságra. Ez fura, ugye?
Gondolom a NAV-botrányról mindenki hallott már, sőt. Az Átlátszó november 27-én tette közzé Horváth András egykori adóellenőr levelét, amelyet egy éve küldött Lázár János és Cséfalvay Zoltán államtitkároknak arról, hogy az adóhivatal kivételezett bánásmódban…..
cellular 2013.12.20 07:38:51
@von Putri: A kormány dolga, hogy úgy állítsa be, mintha ők nagyon meg akarnák oldani az ügyet. De közben besározzák Horváthot, meghurcolják, hiteltelenítik. Ez a dolguk, ezért kapták azt a rengeteg pénzt még ellenzékben is.

Most pontosan az a dolguk, hogy valamit visszatörlesszenek. Tehát minden politikai erejüket fel kell használnuk, hogy falazzanak azoknak, akik végig kiálltak mellettük anyagilag az ellenzéki időkben is.

A kormány feladata, hogy bizonyos cégeket előnyhöz juttasson, hogy ezek a cégek minél több állami megrendelést nyerjenek. A kormány feladata, hogy olyan törvényeket írjon, hogy ezek a cégek minél jobban járhassanak. Sőt, néha ezen cégekkel közösen írják meg a törvényeket.

A kormány most csak azt csinálja, amit a valódi megbízói elvárnak tőle. Mert számukra a fidesz (és az MSZP) kilóra megvétele befektetés volt, és épp most térül meg busásan.
cellular 2013.12.20 07:45:37
@Blogger Géza: Nem, gyakorlatilag semmit sem jelent. Csak tudnám, mik akkor a motivációi. Unta az eddigi normális életét? Keresztbe akart tenni a nagy pártoknak? Akkor névtelenül, a médián keresztül szivárogtatott volna.

Miért olyan hihetetlen, hogy visszásságokat talált, bizonyítékokat a csalásra, és állampolgári kötelességével élve megtette a feljelentést?

És mi ez a kemény kiállás a NAV mellett? Miért olyan elképzelhetetlen, hogy bizony szemet húnytak bizonyos cégek ellenőrzésekor, illetve nem is ellenőrizték azokat?

Nekem fura ez a hozzáállás. Legalább a kételynek ott kéne lennie, mi van, ha a fickónak igaza van? Ha most befeketítik, vegzálják, elítélik, akkor talán sosem fogjuk megtudni, hogy igaza volt-e. Mi van, ha igen?
cellular 2013.12.20 08:38:26
@Blogger Géza: Vagy te valamiért ezt akarod hinni, elhitetni. Miért lenne valószínűbb ez az eshetőség annál, amit ő állít? Mit érne el egy rágalmazással, ha tisztában van vele, hogy nincs bizonyítéka, sőt kitaláció az egész? Azzal csak magát járatná le, elveszítené az állását, ahogy ez meg is történt, stb. Előre látható volt, hogy így lesz. Ahhoz,hogy ezt bevállalja, kevés, hogy habókos, meg, hogy megszállott. Egyáltalán nem tűnik annak.

A bizonyítékait pedig nem neked fogja megmutatni, nem tudom, mit vársz tőle. A rendőrség számára elérhetővé tette a bizonyítékait. A többi a rendőrség dolga kéne, hogy legyen. A nyomozást meg is indították. A rendőrségi meghallgatáson feltárt bizonyítékai a rendőrségre tartoznak. Nem is értem, miért vagy biztos benne, hogy nincsenek konkrét bizonyítékai. Ott voltál ezen a meghallgatáson? Vagy azt hiányolod, hogy ország-világ elé tárja ezeket? Talán pont azért sem tette, mert ezek olyan adatokat tartalmaznak, amik nem kéne, hogy mindenki számára hozzáférhetők legyenek.
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
cellular 2013.11.19 10:06:37
@ob.szerver: Én múlt héten láttam pár M1 Híradót, de elborzadtam. 20 perc Gyurcsány, 20 perc GDP adat, persze a magyarázó fickó izzadt is rendesen, mikor ott volt Románia 4.1%-os növekedése, és mikor kimondta, hogy ez az IMF program miatt van. De hát mit várunk? Persze volt egy adag Bajnaizás, hogy ő nem szövetkezik GyF-fel, aztán mégis. Ez is lement 2x. A világ és az ország eseményeiről viszont semmi. Az M1 híradó egy katasztrófa. Rosszabb, mint a HírTV fénykorában. Objektíven szar. Borzadály.

Az viszont ultra nagy gáz, hogy a szocik most nem léptek. Így tiszta a helyzet. Ők is benne vannak. A fidesz is értelemszerűen. Innentől valóban mindennemű vita értelmét veszíti a bigott párthívekkel. Egyedül az Együtt-PM helyzete lehet kérdéses, mert egy új formáció félig ex-LMP tagokkal, ami árnyalja a képet. Vagy nem?
Megkerülhetetlen gazdaságpolitikai üzeneteket küld Ferenc pápa hívők és nem hívők felé. A magyar kereszténydemokrata kormány ezeket nem hallja, nem érti, vagy nem is kereszténydemokrata. Ferenc pápa és a Világbank is olyan típusú növekedést szorgalmaz, amelynek a végső…..
cellular 2013.11.17 13:48:20
@Valóraváltógép: Ferenc pápa az előző konklávén is esélyes volt. És ő kérlelte nagyon a bíborosokat, hogy ne őt válasszák.

Nem normális állapot, hogy az előző pápa még él? Az élet kevésbé normális állapot, mint a halál?
cellular 2013.11.17 13:52:58
@Behajtó70: Ilyen alapon azt is kijelentheted ugyanezzel a határozottsággal, ha bárki bármiben is mást mer gondolni a világról, akkor "az egy hazug idiöta, erős ostobasággal spékelve! "

Tehát aki veled bármiben nem ért egyet, az csakis ostoba lehet. Hát mit ne mondjak, van itt önbizalom :)

És nem azt mondom, hogy ne legyen saját véleményed, és te tényleg gondolhatod így. Sőt élhetsz a meggyőzés erejével releváns érvek használatával. Lehet, hogy többet érnél el vele, mint azzal, ha gyorsan mindenkit lehülyézel. Persze csak akkor, ha számodra cél az, hogy az általad nyilvánvalónak vélt dolgokat mások számára is ilyen egyértelművé tedd.
A KARD Tiltsuk be a focit! 2013.10.11 23:40:52
Kicsit unortodox, de láttunk már mostanában ilyent. Szóval igen, a foci. Magyarországon be kéne tiltani a focit. Teljesen. A labda lábbal érintése üldözött, törvénytelen cselekedet kellene legyen. Ha ezt bevezetnénk, elég drasztikus szűrésnek számítana. Persze azok, akik ezt…..
cellular 2013.10.12 01:32:24
@emzéperiksz: Most esett csak le, hiszen a fidesz játszott a magyar válogatott ellen! Micsoda szimbolikája van ennek! Valahogy úgy, ahogy a fidesz játszik a magyar emberekkel, ahogy kicselezi őket egymás után, és még ezzel sem elégszik meg.

Na de komolyra fordítva a szót, Egervári után legyen Orbán az örökös szövetségi kapitány, csapatkapitány, kapus, hátvéd, csatár és bíró is egyben.

Lényeg, hogy pontosan ezért kell sok stadiont építeni, mert attól nő a színvonal. Ja, nem. De sebaj, erre a minőségi focira nézők tízezrei kiváncsiak, és ezrek zarándokolnak majd a meccsek miatt Felcsútra is.
Az év 364 napján parkolónak használják, aztán egy napra kiürítik a Batthyány-örökmécses környékét. De október 6-án is csak repedezett aszfalt várja a megemlékezőket, ugyanis ezt a területet eddig minden kerületi burkolatcsere program nagy ívben elkerülte. kép…..
cellular 2013.10.05 18:40:31
@rеgress: Az utolsó másfél sor említette meg Tarlóst. Te írtad az első kommentet, ahonnan ezt emelted ki. A posztoló a térről írt, mint érdekességről.

És valóban érdekes, hogy egy egész évben jellegtelen és valóban kissé elhanyagolt térről beszélünk, ami az év egy napján -holnap- mégis mennyire fontos szerepet tölt be.

Egyébként a Szervita térről is lehetne beszélni, mert az is katasztrófa.
cellular 2013.10.05 23:27:54
@Szúnyog: Vagy engedjük be az autókat a Váci utcába, esetleg a Fővám téri vásárcsarnokba is, amolyan McDrive mintájára. Természetesen az Erzsébet tér füves felülete is pazarlás, a Szabadság tér is lehetne parkoló, le kéne rendesen aszfaltozni. A Városligetnek pedig köztudottan a legemberközelibb, leghangulatosabb része a nagy parkoló, nem véletlen, hogy csak az Arc kiállítás idejére menekülnek onnan az emberek. De a már említett Váci utca is teljesen kihalt, de nézzük meg a Budaörsiút két oldalát a BAH-tól kifelé. Egyrészt ott vannak a legkelendőbb lakások, pezsgő élet van arrafelé, kulturális és kereskedelmi is. És szintén nagyon hangulatos.

De mondhatom a Kossuth Lajos és Rákóczi utat is, mióta megszűnt villamos, és átvehették a terepet az autók, azóta hatalmasat fejlődött a környék, a boltok virágoznak, minden helyiséget pillanatok alatt kiadnak, szóval szuper.

A kerékpárosok meg csak élhetetlenné teszik a városokat.
cellular 2013.10.06 00:37:54
@Szúnyog: Erre gondolsz?
"persze, innen is kell tiltani az autókat, meg általában mindenhonnan, mert az egész városnak egy nagy sétatérnek, meg bicikli pályának kell lenni"
Uniszónóban megy Bajnai Gordon ekézése a Szolidaritás tegnapi gyűlésén elkövetett szoborállítás-döntögetés ügyében. Ízléstelenség, ’56-os hősök meggyalázása, nemtelen politikai eszközök, alpári stílus. Így a verdikt, és Bajnaiék félig-meddig el is határolódnak…..
cellular 2013.10.01 22:53:07
@doktorötker: Nem azért, mert a többség fog rá szavazni. Azért, mert a többség nem fog elmenni szavazni, és a maradéknak egy része fog rájuk szavazni. Többen, mint egyenként a többire, de nem biztos, hogy többen, mint mindenki másra összesen. Ettől függeltenül még ők fognak nyerni.

Egy cél lehet: nyerjenek simán, ne 2/3-dal. Talán visszahullik rájuk minden, amit tettek eddig. Ezt azért megérdemelnék. Az országnak pedig hosszútávon érdeke, hogy a fidesz irtózatosan beégjen, és leégjen, legalább annyira, miknt 2010-ben a szocik!