Regisztráció Blogot indítok
Adatok
factchecker

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár Palota ipartörténetében szinte jelentéktelen szerepet játszott, meglepődve vettem észre, hogy mégis többen még ma is számontartják a híres pécsi Angster orgonagyár palotai üzemét. Az igazság az, hogy itt egyetlen orgonát sem gyártottak, és a pécsi gyár fióktelepe 1942 és 1950 között, mindössze…..
Ybl Miklós kevésbé ismert, kissé elfeledett alkotásai közé tartozik a megépítésekor Rákospalotához, 1950 óta azonban Budapest IV. kerületéhez tartozó Clarisseum, és azon belül a Szent István király plébániatemplom. Az Istvántelek városrészben található épületkomplexum alapkövét 1882-ben tették le, s…..
defakt Online style a plágium 2012.12.11 11:56:04
Nemcsak a kisdoktorik és szakdolgozatok esetében mindennapos a („jóhiszemű”) plagizálás, hanem a sajtóban is. Én ugyan csak az online sajtóról tudok érdemben beszélni, mert jellemzően már csak ilyet olvasok, de ott a forrásmegjelölés nélküli szövegközlés, másolás vagy…..
Még egy posztot szentelek az amazonos sztorinak, megérdemli. Ha én egy ideális világban újságíró lennék (és nem kéne a hírverseny miatt összecsapnom az anyagot, és nem kellene a netes zsurnalizmus harsányságából kihallatszó szenzációt kreálnom) először feltérképezném egy…..
defakt Unortodox Amazon 2012.12.06 15:18:48
Tegnap azt ígértem, utoljára írok az Amazon-sztoriról. Sohase mondd, hogy utoljára. Közbeszólt megint az élet: a vállalat a tegnapi posztban felvázolt boltnyitási modelltől eltérően lépett piacra Brazíliában. Forrásom az originál sajtóközlemény és maga a jövevény, az…..
E-könyv olvasók Amazon.hu? 2012.12.01 23:06:27
Röpködnek a találgatások a szomszédban nyíló Amazon logisztikai bázis kapcsán. Mivel az érintett még nem nyilatkozott expliciten, a leendő versenytársak spekulálnak hangosan. Biztosat még én sem tudok, végezzünk hát el egy gondolatkísérletet. Adva van egy príma hardver,…..
factchecker 2012.12.05 11:40:23
dicséretes, hogy a szerzőben motoszkál némi kétely. mert szerintem azért valami kézzelfogható tényt is érdemes lenne az amazonos pletykák mögé állítani (vö. defakt.blog.hu/2012/12/04/felnetek_jo_lesz_jon_az_amazon ), mielőtt nagyon belemerülnk abba, hogy miért lesz jó nekünk, ha boltot nyitnak nálunk is.

de hogy hozzászóljak ehhez is: amennyire én látom, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az e-könyvvel (és a digitális zenével) nem azonnal indulnak az új piacokon. ha lesz egyáltalán valami, először mosógép, hardver stb. lesz, meg mutatóba valamennyi helyi könyv-, zene- és filmfelhozatal (szigorúan fizikai hordozón).
Más posztot terveztem ma reggelre, de a zsurnalizmus közbeszólt. Az Index főoldalon hozza a Napi Gazdaság mai nyomtatott kiadásában megjelent – online csak előfizetés fejében olvasható – hír bő kivonatát. Az eredeti az igazi, úgyhogy nézzük meg az…..
Mottó:– Min gondolkodsz, amazon?– Emezen. Az idei karácsonyelő egyik nagy hazai és informatikai vonatkozású híre, hogy „immár gyakorlatilag biztosan” Magyarországon is elindítja áruházát a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi lánca, az Amazon.com. Vizsgáljuk meg ezt a…..