Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imrebea (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Színház komédiájának legfőbb erénye, hogy rövid. Nevetni viszont nem lehet rajta. Képzeljenek el egy férfit, akinek a „család jó hírneve a legfontosabb”. Éberen őrzi felesége erényét, s rettenetes féltékenységében mindenkit kivont karddal hajkurász, aki csak a…..
imrebea (törölt) 2013.11.22 09:27:41
@kbs2013: Nekem nem kell visszaolvasnom, mert emlékszem például arra, amit a mostani Nemzeti nyílt napjáról írt a Ványa bácsi blog. Saját, ott tapasztalt benyomásait osztotta meg velünk, vegyes érzéseket, de ami biztos: nyitott és érdeklődő volt mindarra, ami ott zajlik.
Aztán nemrég írtak a Bányavirágról, ami ugyan már a Játékszínben van, de mégiscsak egy volt Nemzetis előadás, László Zsolttal, Stohl Andrással...Jó volt, de nem kiemelkedően jó, legalábbis számukra/számára. Nekem úgy tűnt, hogy a Bányavíz a Szkénében jobban tetszett a blog íróinak.
Ugyan ezt a drámát nem ismerem, de simán el tudom képzelni, hogy Caragiale esetében óvatosan kell bánni a húzásokkal, mert könnyen lehet, hogy nála minden másodpercben törénik valami. Láttam Az elveszett levelet és a Farsangot, csak azért merem ezt gondoloni...
Buzizik és a hatalommal kritikus színháznak is beszól legújabb szerepében Alföldi Róbert. Angol komédiába csomagolt magyar politikai szatíra az Igenis, miniszterelnök úr! az Átriumban. A hatalomkritika egyre gyakoribb téma a budapesti színházakban (már amelyikben), de Znamenák…..
Alföldi Róbert még 32 percig igazgatója a Nemzeti Színháznak, a mai Búcsú-gála krónikájának leírását minden bizonnyal már a Vidnyánszky-érában fogom tudni csak befejezni. Elég időbe fog telni, hogy az általam átélt 5 óráról beszámoljak (17.30- 22.30). A roppant erős…..
imrebea (törölt) 2013.07.02 09:59:46
Ciconia, a Nemzeti Színház fb-oldalán és egy másik fb-oldalon(www.facebook.com/ujraalfoldi?fref=ts)vannak videok, képek, valamint a szinhaz.hu-n is van egy-két részlet. Bár lehet, hogy Csákányi Eszter, Kulka János pont nincs közöttük, nem tudom...