Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakhajnalka

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozat első részében az előkészületekhez adtam tanácsokat, most arról írok, hogyan szoktassunk össze cicákat...
csakhajnalka 2015.10.06 08:28:59
Kedves Macska_fogó!
A következő a problémám: Páromnak van két lány cicája, egy sziámi (5 éves) és egy ragdoll (2 éves), remekül kijönnek egymással. Próbáltuk őket összeszoktatni az én cicámmal, aki 5 hónapos, lány. Mindannyian benti cicák, és nem ivartalanítottak. A ragdoll cicával minden jól ment, néhány nap után már játszottak is. A sziámi cica eleinte látni se akarta, majd pár nap elteltével érdeklődőbb lett. Tudom, hogy ők nagyon territoriális cicák..... Azonban ekkor történt valami (nem verekedtek össze, nem bántották egymást, mindig felügyelet alatt voltak) mert a kicsi cicám fújni, vinnyogni kezdett, mikor a sziámi megszaglászta, és azóta konkrétan retteg tőle -és a ragdolltól is.
Nem tudnak egy szobában lenni, nagyon fél, a sziámi pedig folyton támadná, és ha párom vagy én közéjük kerülünk, minket is támad. Ez az állapot kb 1-2 hete fennáll, és semerre nem változik. Azóta az én cicám a ragdolltól is nagyon fél, pedig ő nagyon kedves macs,még arra is volt példa, hogy mikor a sziámi közeledett a kicsi felé, adott neki két pofont, tehát kvázi megvédte a cicámat.
Nem tudom, mi lenne a jobb, ha hazavinném a kicsimet, és nem erőltetném pár hétig az összeszokást, vagy ha maradna, és előbb-utóbb megszokják egymást, valamilyen trükk segítségével....? Ja, és a kicsi cicámat hamarosan szeretném ivartalaníttatni, ez megoldás lehet, vagy segíthet a helyzeten?
Tudnál segíteni a problémámon? Köszönöm előre is a válaszodat!
csakhajnalka 2015.10.07 12:46:22
@Macska_fogó: Több-kevesebb időre, felügyelet mellett engedtük őket össze, a ragdoll cica, Mufu 2 nap után már játszott a kicsivel (Lena), de előtte is csak méregették egymást, nem volt morgás, vinyogás, mindig egymás nyomában voltak. A sziámi, Cheli 3 napig nem is volt egy szobában vele, utána meg egyszer csak kijött, és "összevitáztak." Szerintem előröl kezdjük a dolgot, a módszereiddel! Bár jelenleg ha az ölemben van a Lena, morog és fúj, ha látja Chelit, ő pedig megtámadja a lábamat.... Kicsit reménytelennek látom a helyzetet.
Lena hamarosan ivartalaníttatva lesz, Mufu és Cheli spanyol cicák, párom Spanyolországból jött, mikor ott volt még, Cheli kicsi volt, itt meg nem műttette őket. Hogy később mi lesz, nem tudom, ezt majd ő eldönti, én ajánlottam neki, hogy ivartalaníttassa őket. A "tánc" Mufunál alig észrevehető, mert ő amúgy is egy nagyon bújós, nyávogós, beszélgetős macska, szóval kb ugyan azt csinálja minden nap :) Cheli meg kezesbárány lesz olyankor, pedig ő nem az a típus, akit csak úgy lehet simogatni.
csakhajnalka Munkáim 2012.12.03 14:58:52
  Tömegek Amodellek Hamismosoly     Önéletrajz Tóth Hajnalka Debrecen, 1990. csakhajnalka@gmail.com   Tanulmányok 2014- DE BTK Filozófia MA 2011-2014 DE BTK szabad bölcsész- filozófia szakirány 2009-2011…..