Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristóf Tarnay

282 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik “botrányairól” írtak cikket - nem meglepően a KESMA többi médiumához hasonlóan nyilván pörgetniük kell a sztorit. Ez volt az első cikkük, ami megjelent a témában.  Ebben az szerepel, hogy engem állítólag megkerestek, de nem reagáltam. Ez azért furcsa, mert nem találtam se a saját…..
Fegyvertelen Félreértések 2019.02.12 12:13:21
Az a baj a Fidesz kommunikációjával, hogy bizony időnként könnyen félreérthető. Elég csak elvéteni a megfelelő alanyt vagy tárgyat és már meg is van a baj. Vegyük például az örökbecsű 888.hu fejlécén jó sokáig ott virító “csatlakozz a lázadókhoz” szlogent. Mi van, ha valaki a szöveget félreértve nem…..
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:32:10
@Ellenzéki Tüntető: Ez az én személyes blogom, hogy én mit gondolok a témáról, leírtam itt: fegyvertelen.blog.hu/2019/02/07/kenyszer-dualis_aktivizmus_a_ner-ben_avagy_mit_kezdek_a_pszeudoszeljobb_jobbikkal_a_hirtv_clickbait-
Más véleményét ne kérje számon rajtam.
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:33:01
@Minden ballib bérretteg: Mit mérek kibaszott kettős mércével?
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:47:40
@Etniez: ez most kihez szól?
A Szegedma elvileg megkeresett engem, hogy mi a véleményem a Jobbik "náci botrányairól", együttműködünk-e velük helyben ezután, stb. A mailt nem találtam sem a Szegedi Civil Háló, sem a saját levelezésemben, de azért választ ennek ellenére küldtem nekik - így nekem nem felróható késéssel. Az alább…..
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
Kristóf Tarnay 2019.02.01 12:05:25
@eloi: Hogy ne tudná? Pont azért ágyaztam be a videót, hogy előbb nézze meg a kedves Olvasó, utána olvassa el, amit kigyűjtöttem. Hogy lenne szövegkörnyezetből kiragadva, hiszen mondatról-mondatra megyek végig. A kifogás és az érvélési hiba elég rokon dolgok.
@delphinus: Konkrétan ő állítja, hogy "nem államosították a sajtót " - mivel ezt nem is mondta senki, "baj, hogy O. V. elmegy vitázni" - nem, ki mondott volna ilyet?
2014 után újra látható az RTL Klubon a kormányzat által fizetett állami társadalmi célú reklám (tcr). Elvileg a piaci szempontok alapján magától értetődő lenne a piacvezető kereskedelmi csatornán hirdetni, de az elmúlt években láttuk, hogy az állami hirdetéseket jó indulattal sem csak a piaci…..
Káromkodni az élet nagyon sok területén belefér. Egy tüntetésen elmondott beszédben például egész nyugodtan, a tüntetés alapvetően egy kellő populizmust és valóság-leegyszerűsítést igénylő műfaj, tüntetésen sosem akadémiai székfoglalót mond az ember, mert a résztvevők megunják és hazamennek. Amúgy…..
Kristóf Tarnay 2019.01.20 17:36:00
@MAXVAL bircaman közíró: látom, pont a cikk lényeget nem értetted meg.
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
Montázs: Azonnali.hu Az egykor szebb napokat megélt megyei napilapokba az egykoron még a reklámadó kapcsán a sajtószabadság torkára lépő kétharmadról Nemzet-vezércikket író Csermely Péter készített alákérdezős proapagandainerjút Orbán Viktorral, melyet karácsonyra minden megyében megkaptunk, hiszen…..
Kristóf Tarnay 2018.12.25 20:35:47
@Sir Galahad: nem egyszerű irónia, nagyon is konkrét jelentése van, fenn írtam le.
Kristóf Tarnay 2018.12.25 23:18:25
@Sir Galahad: szerintem meg az átlagolvasónak nem jön le belőle, főleg, hogy a helyi lapok nyilván be sem számoltak arról, a kormányfő hogy "válaszolt" a kínos kérdésre, amit neki feltettek. De ha le is hozták volna, ez akkor is sokkal több egyszerű ironizálásnál, konkrét nagyon világosan megfogalmazható mögöttes jelentése van.
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Talán akkor jelenthetjük ki, hogy nincs szükség már az LMBT-emberek elfogadásáért kiálló Pride felvonulásra, amikor egyszer úgy tudunk végigmenni, hogy nem kellenek kordonok, mert nincsenek gyűlölködő ellentüntetők, akik tojással dobálják a menetet - mondta Halászi Krisztina, a Szegedi LMBT…..
Mára már komplett iparág települt rá az eredetileg csak az autósok szabad ülőhelyeinek feltöltésére kitalált telekocsira. Nagy kocsikkal és napi sok fuvarral, egyre több alkalmazottal szállítanak a forprofit transzfercégek. Mindez abszolút legális, és ha pár dologra figyelnének, mindenki jól…..
Fegyvertelen Saját láb 2018.11.28 16:48:41
“A liberális médiumok a csőd szélén állnak, Soros pénze nélkül nagy bajban lennének. Nemhiába kuncsorognak folyton pénzért, egyikük sem tud megállni a lábán.” - írja a most éppen az egyetemisták politikai befolyásolásán aggódó, és tanárok feljelentésére buzdító 888.hu (persze csak ha a tanár nem a…..
Ha nem is törölték teljesen, de eltüntették az archívumból a Hír TV ellenzéki korszakának híreit - tudta meg az Index. A Hír TV három éves kilengés után került vissza kormányközeli kezekbe, a színfalak mögött pedig mindent megtettek azért, hogy a sötét időszak ne jöjjön szembe az olvasóval, ha a…..
Kristóf Tarnay 2018.11.26 15:14:03
ez van: hirtv.hu/hirtv_adattar itt fönn van az elmúlt8év is, a célpontos anyagok egy ideig nem voltak, de most már elérhetők
A Független Diákparlament, mint hazánk jelentős civil diákképviselete demokratikus szavazáson döntött arról, hogy támogatja a civilek által november 24-én délután kettőtől rendezett tüntetését a tanszabadság mellett – felszólalót adunk, mozgósítunk, és ráadásként még cáfoljuk is a…..
Igencsak fáradt vagyok, mivel a hétvégémet munkával töltöttem, százegynéhány lelkes fiatal, zömében középiskolás diák körében. Ők – helyesebben mi – indultunk a Független Diákparlament 2018-2019-es választásán és nyertünk. Nem volt sárdobálás, nem volt hazudozás, és nem volt a kampányhoz pénz…..
Kristóf Tarnay 2018.11.21 10:47:34
@maxval balcán bircaman: ez egyszerűen nem igaz, fizetünk terembérletet minden egyes alkalommal.
Először is nagyon gáz dolognak tartom a névtelen észosztást. Na, nem a kommentelőkről beszélek, ott már megszoktam, hanem Tibi atya blogjára gondolok. Amíg az ember mémoldalt vezet, megértem, hogy névtelen, amikor blogján viszont komoly témákban foglal (egyébként időnként abszolút józanul és…..
Holnap öt órától a Dugonics téren a szökőkútnál ismét CEU-s tüntetést tartunk - ezúttal a Csongrád megyei Momentummal közösen. Tavaly áprilisban már tartottunk egyet, akkor a közel ezren voltunk, ezzel az utóbbi idők egyik legjelentősebb vidéki demonstrációja lettünk. A legérdekesebb pillanatokat…..
Fegyvertelen Figyeljetek csak! 2018.11.08 22:15:29
"(...) ami pedig az ellenzéki téeszeket illeti, az ott dolgozók politikai nézeteit titkosszolgálati eszközökkel kutatni teljességgel fölösleges, hiszen ők a véleményüket amúgy is folyamatosan közzéteszik. Vagyis a téeszeket legjobb esetben is csak figyelni, azaz nézni, hallgatni, olvasni célszerű,…..
Legközelebb így utazhatunk? Tegnap, azaz hétfőn reggel párommal Ferihegyről a Nyugatiba szerettünk volna utazni. A vonat megérkezett a szokásosnál egy leheletnyivel több késéssel, ám arra nem fértünk föl. Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy nem volt ülőhely, vagy hogy kényelmesen nem tudtunk, utazni,…..
Gábor László, az Origo helyén azonos néven futó, három éve propagandalapokat is inkább csak parodizáló szennyblogocska főszerkesztője (mondjuk nem tudom, a propagandamédiában mit takar ez a titulus, neki küldi le Habony a kopipésztelendő címlapsztorit?) a 888 nevű szennyportálra hányt oda pár…..
Kristóf Tarnay 2018.10.29 15:27:35
@maxval balcán bircaman: hálás vagyok az ilyen kommentekért, mert mindig jót nevetek rajtuk, ami azért kellemesen csillapítja az ember dühét. Légyszi, maradj meg törzskommentelőnek, köszi!
A Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! rendezvényen elmondott beszédem leirata Azt a rendszert, amely elveszi az emberek szabadságát, közpénzen torzítja a piacot, gazdaságilag próbálja megfojtani a független sajtót, társadalmi célú hirdetésnek hazudva gyűlöletpropagandával…..
Kristóf Tarnay 2018.10.24 23:35:10
@rallus: egyetem mellett dolgozom, adót fizetek, és előtte is Európa egyik legmagasabb ÁFÁ-ját fizettem be minden megvásárolt termék után.
Ahogy blogunkon is ígértük, miután Hadházy Ákos stábja köremailben kért minket erre, bejelentettünk a tervezett aláírásgyűjtéseket - bármilyen abszurd - gyülekezési törvény (Gytv.) alatti tüntetésként a rendőrségen. Akinek nincs meg ez az egész, nézze meg a Szeged TV ezzel is foglalkozó riportját,…..
Kristóf Tarnay 2018.10.05 22:36:18
@Androsz: ilyeneket mi sosem mondtunk, a szegedi rendőrség nagyon korrekt, sosem volt velük komoly kofliktusunk. Egyébként a kérés és a köremail a kezdeményező ogy. képviselő stábjából érkezett.
Kedves aktivisták, aláírásgyűjtők, szegedi aktív polgárok! Amint sokan hallhattátok a médiában, tegnap életbe lépett az új, szigorúbb gyülekezési törvény (gytv.), ez ránk is vonatkozik elméletileg. Amikor elkezdtük a szegedi aláírásgyűjtést, akkor a sajtótájékoztatóval egybekötött pultozást…..
A Mészáros Lőrinc által felvásárolt Mediaworks összes megyei lapja megszavaztatta az olvasóit arról, hogy a Sargentini-jelentés szerintük, esetleg, talán, nem lehet-e, hogy Soros, Gyurcsány, a Sátán és a hazánkra irigykedve fenekedő többi gazemberek együttes műve. De sajnos akárhogy is igyekeztek,…..
Teljesen kitiltják a kávéautomatákat a dél-koreai iskolákból, a tanároknak fenntartott automatákat is száműzik, nehogy a diákok a rendszert kijátszva hozzájussanak az élénkítő italhoz - adta hírül a magyar sajtó is, én pedig hüledezem. A kedves Olvasó szerint vajon mennyire lenne bölcs döntés egy…..