Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miszter07

195 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk! (Illetve nem a mai napon, mivel rajtam nem egészen kívülálló okok miatt a bejegyzés megírása és publikálása között eltelt jó két hét. Szóval, csak a jegyzőkönyv kedvéért, a motor indítása 2023.01.24-én történt.) Ma indítottuk a motort. Sajnos nem tudtam…..
A "Cápás" sorozat utolsó előtti része az Egyiptomba exportált változatot, a Ka-52 eddigi üzemeltetési és bevetési tapasztalatait, végül a típus lehetséges jövőjét mutatja be. Az ismertető első része ITT, az előző pedig ITT. A nagy számú forrás belinkelése miatt nem fért be egy posztba a záró rész,…..
Előzmények: Légkondi   Egy kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, ez még jó egy hete történt, de jobb későn, mint soha:) A kocsi környékére sem tudtam kerülni már jó ideje, köszönettel a COVIDnak. Jobb híján időnként felhívtam Gergőt, de ez engem nem igen elégített ki, de legalább Gergőt is…..
Sok mindent nem tudok hozzátenni azon kívül, hogy időnként nyomokban feltűnik a kocsim, meg néhány alkatrésze. Camelot Restoration  ..
Jaguar felújítás Motor 2021.02.11 00:27:29
Előzmények: Nyomás alatt a dolgok rosszabbodnak, Hengerfej és környéke I., Hengerfej és környéke II. Ezt a bejegyzést már elég régen elkezdtem írni, vagy 2 és fél éve.. Aztán elpihent a felújítás, azzal a lendülettel ment el a kedvem a blog írásától is. Idén az év első munkanapján a kasznit megint…..
Jaguar felújítás Gergő blogja 2017.04.24 23:09:03
Gergő szintén elkezdett egy blogot a Jaguar felújításáról. az alábbi linken megtaláljátok: Jaguar XJ6 Series 1 Időhiány miatt még elég kevés a bejegyzés, de ígéretet kaptam, hogy frissülni fog a blog hamarosan. Addig is, egy kis olvasgatni való:) Jaguar XK150S OTS 1958 1965 Land Rover IIA…..
Miszter07 2021.02.09 23:03:24
@JagXJ12S1: Szia!

A project elpihent egy kis időre, de szerencsére nemrég újra indult, most reményem szerint addig meg sem áll, míg nem lesz rendszám a kocsin. Nemsokára lesznek új posztok is a blogban.
Miszter07 2021.02.09 23:11:38
@JagXJ12S1: Milyen szintű a te kocsid felújítása? Küldenél egy pár képet? ( g z s a n y i @ g m a i l . c o m )
Tudjátok, hogy mi történt 1995. április 8.-án? Szerintem ezt még a keményvonalas Forma-1 rajongók közül is csak kevesen tudják. Egy bizonyos skót úriember életében először pole pozíciót szerzett. Ha emlékeztek még rá, akkor év elején bemutattam egy Williams FW17-es átmatricázását és akkor még nem…..
Miszter07 2020.04.12 14:07:37
"A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése kb. "a múltban elképzelt jövő" lehetne." Iszonyat régen abbamaradt a retrofuture sorozat, már vagy 2015 táján született a legutolsó bejegyzés. Addig sikerült magyar, német és szovjet "képzelgők" munkáit megmutatnom és néhány elborult…..
Bátran merem állítani, hogy ami a Firefly a sci-fi rajongóknak, az a Cowboy Bebop az anime fanok számára. Zseniális sorozat, fantasztikus zenei betétekkel és iszonyatosan jól eltalált hangulattal, karakterekkel és történetekkel. A mai napig megállja a helyét és még azokat is vonzza, akik egyébként…..
Miszter07 2019.05.13 10:50:34
@Tralfamador75: Van a filmhez magyar szinkron...

iszdb.hu/?szinkron=4668
Kissé régen írtam már újabb cikket, de nemsoká jön a Hifi-show október 27-28-án és készülődésben vagyok. A normál munkám mellett ezzel együtt szinte az alvás megoldása is problémákba ütközik. Igen igen, ahogy a mondás tartja, lassan már kezd az ivás rovására menni :) A tápellátással kapcsolatosan…..
A fosszilis erőművek jellemzően úgy működnek, hogy a fűtőanyagok elégetésével vizet melegítenek és gőzt állítanak elő, a gőz turbinákat hajt meg, azok pedig az áramot szolgáltató generátorokat. Az első ilyen erőművek tervezésekor a legnagyobb fejtörést az okozta, hogy a fáradt gőzt hogyan csapassák…..
Menekülés az Idegenlégióból   Régi magyar diafilm, 1960 Elrettentő szocialista tanmese, igaz történet alapján... Egy megszédült, de hazatántorgott hazánkfiával készült riport alapján, Zórád Ernő zseniális rajzaival. Tanulságos dia arról, hogy ne menj az idegenlégióba, mert megvernek a nácik....…..
Miszter07 2018.09.06 21:28:09
@insigneslegion: Fehér Andrást ismertem, sajnos már jó húsz éve meghalt. Ha érdekel, keress meg magánban.
A hétvégén sikerült megint benézni a düsseldorfi Classic Remise-be . Először egy évvel ezelőtt jártam náluk, úton az esseni Techno Classica felé, és nem is bántam meg a kitérőt. De ennek a mostani látogatásnak még mindig a hatása alatt vagyok. Porsche 918 Hibrid szupersportkocsi, Volvo P1800 kombi…..
A mai poszt egyfajta újévi fogadalomként szolgál, és lassan hagyománnyá fejlődik. Tartalmazza azokat a rendezvényeket amelyekre rendszeresen igyekszem elzarándokolni, vagy legalább egyszer el szeretnék nézni. A múlt év megint elég jól alakult élmények szempontjából, itt foglaltam össze a…..
A múlt héten harmadik alkalommal került megrendezésre brüsszeli Interclassics (a hivatalos oldal az alábbi linken érhető el). A szervezők azonban korántsem kezdők, referenciájuk Hollandia legfontosabb oltimer-rendezvénye, a januárban már 25. szülinapjára készülő Interclassics Maastricht. Persze…..
A megtévesztés filozófiája : "Mutassuk meg ami nincs, s rejtsük el ami van!" 1918. Német harckocsik, vesszőből..
Miszter07 2017.05.03 22:02:22
@Pootj: A németek újra üzembe állították az elfoglalt T34-eseket. Az orosz fronton viszont nem nagyon tudták használni, mert a német páncélelhárítás már sziulett alapján kiszúrta és kilőtte, mielőtt meglátták volna rajtuk a horogkeresztet:)
Most csak röviden, mert késő van:) A Camelotos mesterek belehúztak, a tegnap a kocsi megint a saját kerekeire került. Utána sem merek számolni, hány év után:)    ..
Miszter07 2017.04.25 00:45:03
@XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is!
Háát, ahogy nézem, már nagyon régen írtam a blogba. Valamivel több, mint két éve. Nem tudom, van-e még valaki, aki követi a blogot, de ha van, szerintem régen az a meggyőződése, hogy feladtam a projectet. Pedig nem, nem adtam fel. De az igaz, hogy leült, sokszor hónapokra. Igazából sok minden nem…..
Miszter07 2017.03.11 01:43:56
@ciel: Igazából sosem merült fel bennem, hogy feladjam, csak a folytatás mikéntje volt kérdéses.
Miszter07 2017.03.11 01:45:12
@gatsy: Köszönöm, próbálok egy kicsit aktívabb lenni itt a blogon.
Miszter07 2017.04.25 00:44:00
@XJ/S': Hát, előbb készüljön el:)
Végre eljutottam Gergőékhez, megnézhettem a kocsit a négy kerekén. Utána is számoltam, utoljára 2009 nyarán láttam a Cicát keréken, mikor elszállítottuk a lakatoshoz. Hát, ez sem tegnap volt. Akkor még nem tudtam, mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy autóhoz méltó módon megint a négy kerekén…..
Úgy néz ki végére értünk a végeláthatatlannak, befejeztük az átalakítást. Nagyon kíváncsi lennék az előző lakó reakciójára, ha most visszahívnánk. Azt hiszem, nem sok mindenre ismerne rá a lakásban az alaprajzon kívül...
Hát belevágtunk az okosításba, megjött az első forduló kütyüszállítmány. Egyelőre nem rendeltem be mindent, csak összecsipegettem egy kis válogatást, hogy megnézzük, tényleg működik-e a dolog...
Miután befejeztük az előszobát, nem pihentünk, haladtunk tovább a hálószobába. Azért most már örülünk, hogy nem egy három hálószobás lakást vettünk és azt kaptuk szét...
Mint említettem, a padlócserét mindenképp meg szerettük volna lépni a lakásfelújítás során. Nem csak azért mert igen gusztustalan állapotban lévő szőnyeget hagyott hátra az előző tulaj, hanem azért is mert a parketta tartósabb. Már hónapokkal a szerződés aláírása előtt az internetet bújtam a…..
Miszter07 2017.01.23 23:18:37
@sellőlány: Parkettázáshoz kell némi gép és tapasztalat. Anélkül a laminált padlóval lehet tényleg a legjobb eredményt elérni.

A (bérelt) lakásomban nekem parketta van, olajozva:) Igaz, nem is Angliában van:)
Június 18. hétfő, New Ross. Szép, verőfényes reggelre ébredtünk, az írek reggel nyolckor kezdik a műszakot, ami hajóidő szerint kilenc, így elég volt negyed nyolckor kelnem. Tetszik ez a nép Raktárnyitás, és hajszálpontosan kilenckor megindult a szállítószalag, s megindult a porrá őrölt…..
Karácsony előtt ott tartottunk, hogy átvettük a kulcsot és nagy nehezen be is jutottunk a lakásba, miközben a bútorok már úton voltak. Most volt először lehetőségünk igazán tüzetesen átnéznünk mindent és elképedtünk azon, amit tapasztaltunk...