Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miszter07

191 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt idő, amikor az Audi valóban versengett Németország legfényesebben ragyogó csillagával, a Mercedes-Benzzel. Igaz ugyan, hogy ezekben az időkben még nem Audinak hívták a márkát, sőt mondhatni nem is egyenesági leszármazottak, hiszen a négykarikás márka a mai formájában négy német gyártó…..
Kissé régen írtam már újabb cikket, de nemsoká jön a Hifi-show október 27-28-án és készülődésben vagyok. A normál munkám mellett ezzel együtt szinte az alvás megoldása is problémákba ütközik. Igen igen, ahogy a mondás tartja, lassan már kezd az ivás rovására menni :) A tápellátással kapcsolatosan…..
A fosszilis erőművek jellemzően úgy működnek, hogy a fűtőanyagok elégetésével vizet melegítenek és gőzt állítanak elő, a gőz turbinákat hajt meg, azok pedig az áramot szolgáltató generátorokat. Az első ilyen erőművek tervezésekor a legnagyobb fejtörést az okozta, hogy a…..
Menekülés az Idegenlégióból   Régi magyar diafilm, 1960 Elrettentő szocialista tanmese, igaz történet alapján... Egy megszédült, de hazatántorgott hazánkfiával készült riport alapján, Zórád Ernő zseniális rajzaival. Tanulságos dia arról, hogy ne menj az idegenlégióba, mert megvernek a nácik....…..
Miszter07 2018.09.06 21:28:09
@insigneslegion: Fehér Andrást ismertem, sajnos már jó húsz éve meghalt. Ha érdekel, keress meg magánban.
A hétvégén sikerült megint benézni a düsseldorfi Classic Remise-be . Először egy évvel ezelőtt jártam náluk, úton az esseni Techno Classica felé, és nem is bántam meg a kitérőt. De ennek a mostani látogatásnak még mindig a hatása alatt vagyok. Porsche 918 Hibrid szupersportkocsi, Volvo P1800 kombi…..
A mai poszt egyfajta újévi fogadalomként szolgál, és lassan hagyománnyá fejlődik. Tartalmazza azokat a rendezvényeket amelyekre rendszeresen igyekszem elzarándokolni, vagy legalább egyszer el szeretnék nézni. A múlt év megint elég jól alakult élmények szempontjából, itt foglaltam össze a…..
A múlt héten harmadik alkalommal került megrendezésre brüsszeli Interclassics (a hivatalos oldal az alábbi linken érhető el). A szervezők azonban korántsem kezdők, referenciájuk Hollandia legfontosabb oltimer-rendezvénye, a januárban már 25. szülinapjára készülő Interclassics Maastricht. Persze…..
A megtévesztés filozófiája : "Mutassuk meg ami nincs, s rejtsük el ami van!" 1918. Német harckocsik, vesszőből..
Miszter07 2017.05.03 22:02:22
@Pootj: A németek újra üzembe állították az elfoglalt T34-eseket. Az orosz fronton viszont nem nagyon tudták használni, mert a német páncélelhárítás már sziulett alapján kiszúrta és kilőtte, mielőtt meglátták volna rajtuk a horogkeresztet:)
Most csak röviden, mert késő van:) A Camelotos mesterek belehúztak, a tegnap a kocsi megint a saját kerekeire került. Utána sem merek számolni, hány év után:)    ..
Miszter07 2017.04.25 00:45:03
@XJ/S': Ez a gratuláció már inkább Gergőéket illeti! Köszönöm az ő nevükben is!
Háát, ahogy nézem, már nagyon régen írtam a blogba. Valamivel több, mint két éve. Nem tudom, van-e még valaki, aki követi a blogot, de ha van, szerintem régen az a meggyőződése, hogy feladtam a projectet. Pedig nem, nem adtam fel. De az igaz, hogy leült, sokszor hónapokra. Igazából sok minden nem…..
Miszter07 2017.03.11 01:43:56
@ciel: Igazából sosem merült fel bennem, hogy feladjam, csak a folytatás mikéntje volt kérdéses.
Miszter07 2017.03.11 01:45:12
@gatsy: Köszönöm, próbálok egy kicsit aktívabb lenni itt a blogon.
Miszter07 2017.04.25 00:44:00
@XJ/S': Hát, előbb készüljön el:)
Jaguar felújítás Gergő blogja 2017.04.24 23:09:03
Gergő szintén elkezdett egy blogot a Jaguar felújításáról. az alábbi linken megtaláljátok: Jaguar XJ6 Series 1 Időhiány miatt még elég kevés a bejegyzés, de ígéretet kaptam, hogy frissülni fog a blog hamarosan. Addig is, egy kis olvasgatni való:) Jaguar XK150S OTS 1958 1965 Land Rover IIA…..
Végre eljutottam Gergőékhez, megnézhettem a kocsit a négy kerekén. Utána is számoltam, utoljára 2009 nyarán láttam a Cicát keréken, mikor elszállítottuk a lakatoshoz. Hát, ez sem tegnap volt. Akkor még nem tudtam, mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy autóhoz méltó módon megint a négy kerekén…..
Úgy néz ki végére értünk a végeláthatatlannak, befejeztük az átalakítást. Nagyon kíváncsi lennék az előző lakó reakciójára, ha most visszahívnánk. Azt hiszem, nem sok mindenre ismerne rá a lakásban az alaprajzon kívül...
Hát belevágtunk az okosításba, megjött az első forduló kütyüszállítmány. Egyelőre nem rendeltem be mindent, csak összecsipegettem egy kis válogatást, hogy megnézzük, tényleg működik-e a dolog...
Miután befejeztük az előszobát, nem pihentünk, haladtunk tovább a hálószobába. Azért most már örülünk, hogy nem egy három hálószobás lakást vettünk és azt kaptuk szét...
Mint említettem, a padlócserét mindenképp meg szerettük volna lépni a lakásfelújítás során. Nem csak azért mert igen gusztustalan állapotban lévő szőnyeget hagyott hátra az előző tulaj, hanem azért is mert a parketta tartósabb. Már hónapokkal a szerződés aláírása előtt az internetet bújtam a…..
Miszter07 2017.01.23 23:18:37
@sellőlány: Parkettázáshoz kell némi gép és tapasztalat. Anélkül a laminált padlóval lehet tényleg a legjobb eredményt elérni.

A (bérelt) lakásomban nekem parketta van, olajozva:) Igaz, nem is Angliában van:)
Június 18. hétfő, New Ross. Szép, verőfényes reggelre ébredtünk, az írek reggel nyolckor kezdik a műszakot, ami hajóidő szerint kilenc, így elég volt negyed nyolckor kelnem. Tetszik ez a nép Raktárnyitás, és hajszálpontosan kilenckor megindult a szállítószalag, s megindult a porrá őrölt…..
Karácsony előtt ott tartottunk, hogy átvettük a kulcsot és nagy nehezen be is jutottunk a lakásba, miközben a bútorok már úton voltak. Most volt először lehetőségünk igazán tüzetesen átnéznünk mindent és elképedtünk azon, amit tapasztaltunk...
Igen, végre egy 1975-ös Autókvartett kártyát is betudok mutatni nektek, ami a Modern Autók nevet kapta. Ez bizony az általam olyan sokat emlegetett sárga hátú csomag.Igazából az ajánló rovatban hívtam fel rá a figyelmet néhány hete és gondoltam teszek rá egy licitet poénból, mivel úgy sem lesz az…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben jó áron megszerezhető ritka játékokat ajánlok a figyelmetekbe.Igyekszem majd a bejegyzéseket egy kicsit sűríteni, ahogy időm engedi és a saját gyűjteményem további darabjait is bemutatni nektek.…..
Tegnap sikerült ellátogatni az Antwerpeni oldtimer-vásárra. Az előzetes alapján nem gondoltam volna hogy ilyen hatalmas kiállítás fogad: négy nagy csarnok, tele régi és ritka autókkal néha egészen tömött installációkban. A kiállított darabok többnyire magángyűjteményben…..
Miszter07 2015.03.09 22:09:09
@Ződ2000: Az XJC vagy a nemrég helyreállított 1-es alvázszámú kocsi, vagy egy nagyon jó replika. (Vagy nagyon elnéztem valamit:) )

Az XJR12 az nem XJR12, hanem XJ13. Na ebből viszont csak egyetlen darab készült, sose küldték versenypályára. Az az egyetlen darab meg a Jaguar Daimler Heritage Trust tulajdonában van. Ez viszont szerintem egy jól sikerült replika, nem az eredeti.

www.jaguarheritage.com/t/collection_013

www.youtube.com/watch?v=VMP7fW7tj3w

Bocsi, nem akarom eltrollkodni a bejegyzésed:)
Előzmények: Az elmúlt egy év, Az elmúlt egy év II., Az elmúlt egy év III., Az elmúlt egy év IV., Az elmúlt egy év V., Az elmúlt egy év VI. Eltelt megint egy év, megint nem a megszokott októberi időpontban írom ezt az összefoglalót. Igazából húztam az időt, gondolkoztam, mit…..
Miszter07 2015.01.01 16:35:26
@Rocko-: Azért ebben az évben próbálok egy kicsit többet írni. Ez nekem egyfajta tevékenységnapló is, sokszor itt keresek vissza, hogy mikor is történt egy-egy dolog. Remélem, tényleg bejönnek az elképzeléseim, és akkor lesz is mit írni a blogba!
Miszter07 2015.01.01 16:36:03
@Virago_1000: Hát, meg éppen nem nősültem:)
Miszter07 2015.01.12 23:19:57
@pooh_aki_pooh_volt_a_regiszt_elott:

A blogon még egyik video sem volt, a gyár bemutatását ismertem, a V12 motorról szólót nem.

Ha már a V12-es motor, akkor ha figyelted, volt a videóban is szó a dupla vezérműtengelyes változatról. Itt találsz a V12 fejlesztéséről egy-két érdekes infót, köztük a dupla vezérműtengelyes versenymotor változatokról is.

www.xj13.eu/XJ13/#.VLRHpnuzkgI
Sajnos elég sok felújítás fejeződik be idő előtt. Hol a kedv fogy el, hol a pénz, hol a körülmények változnak úgy, hogy egy-egy autó darabokban marad, a felújítás különböző fázisaiban.  János barátomnak is csikorgó fogakkal fel kellett adnia az XJ6 S1 felújítását. Az…..
Jaguar felújítás Fék? Kézi... 2014.10.17 01:20:52
Rég írtam bejegyzést. Igaz, nem is történt sok minden a kocsi körül. Hogy miért? Arról majd később, írok majd egy szokásos éves összefoglalót nemsokára. A mai történet még a nyáron kezdődött, mikor néhány órát tudtam a kocsi körül matatni, sok mindenre nem volt időm,…..