Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renee Le Renard

57 bejegyzést írt és 757 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormánypártok a modern társadalmak legalapvetőbb értékeit sutba dobva, az emberi méltóságot lábbal tiporva törtetnek mindenkori céljuk felé: megnyerni minden választást – bármi áron. Ennek a „szent” célnak az érdekében a tőlük telhető legmagasabb szintre pörgették a homofób kampányt, kihasználva a…..
Renee Le Renard 2022.06.12 23:40:14
@Androsz: tudjuk, a Soros elleni uszítással se az antiszemitizmusra játszott rá a Fidesz. Meg amikor a covid előtt a "börtönbiznisz" témáját melegítette fel akkor se a cigánygyűlöletre.

Ugyan már. A szalonhomofóbia és szalonrasszizmus, egy kutya.
  Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes…..
Renee Le Renard 2021.09.13 12:25:00
Elfelejtettem az RSS-ből kiszedni a blogodat, úgyhogy megint szembejött egy ilyen "téveszme". De legalább ez a cikk is emlékeztetett hogy nem véletlen ígértem egy utolsó kommentet, meg hogy mostmár tényleg töröljem a blogod a listából. :) de nem hagylak cáfolat nélkül, az igazság megköveteli.

Mára nem maradt ellenzéki rádiónak frekvenciája, nem fura ez egy kicsit hogy egy olyan országban ahol a felmérések szerint vesztésre áll a Fidesz, senki nem érzi ebben az óriási piaci szabadságban hogy pénzt tudna keresni egy ilyen működtetésével? Hogy is van ez?

Az óriási szabadságban és demokráciában az Ökotárs vegzálását Orbán Viktor SZEMÉLYESEN rendelte el (a levél itt:
img2.hvg.hu/image.aspx?id=110b9016-d24a-4cca-a7e5-231241ac8dd8&view=106D89B2-7F05-44DF-917D-93EF40E228F7), az elképesztő kormányzati átláthatóságban a TASZ-nak úgy kellett kiperelni. Nem fura ez? Mámorító a szabadság Magyarországon :)) mindenesetre a KEHI nem talált semmi szabálytalanságot lassan tíz év alatt, pedig biztosak lehetünk benne hogy ebben a politikai megrendelésre tartott vegzálásban azt is megnézték, hogy akár egy golyóstollal is elszámolt-e az alapítvány. (Ne felejtsük el, a NAV viszont egy hétvége alatt sikeresen átvilágította magát ami világraszóló csoda, jár a taps az angolzseni Vidáéknak! :))

Ráadásul ebben a mámorító politikai-gazdasági szabadságban azért vesztett el Magyarország 77 milliárd(!) forint támogatást, mert Orbán Viktor úgy gondolta ha a pénzt nem lophatja el a magyar adófizetőktől, akkor inkább senkié ne legyen. Pláne ne egy civil szervezeté, ami ebben az elképesztő szabadságban arra venné a bátorságot, hogy a kormány befolyásától függetlenül működhessen.

SZÖGEZZÜK LE: EZ KONKRÉT HAZAÁRULÁS. Téged és engem is megfosztott Orbán attól a pénztől.

Ilyeneket, minthogy a TI rendre romló adatokról számol be, inkább nem is említek, az kívül esik a kormánypropaganda hírbuborékján.

De itt hagyok egy mait is arról, amo beszédesen mutatja be a mai helyzetet.

m.hvg.hu/itthon/20210911_Elhagyja_Magyarorszagot_Szasz_Janos_rendezo
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Renee Le Renard 2021.07.13 12:47:21
@G. Nagy László: mondtam én hogy a vörös csillag oké?

"De amíg nincs fizikai agresszió, addig ugyanúgy nem szólhatsz bele az öltözködésbe és a testfestésbe"

A verbális és fizikai agresszió MINDIG velejárójuk ezeknek az embereknek. Erről szól jelenleg a posztod is.

"Az LMBTQ személyeket pontosan ugyanazok a jogok illetik meg, mint bárki mást. Nem érheti őket semmiféle bántódás - ahogyan mást sem. Ennyit tehet a hatalom."

Ez konkrétan nem igaz, te is tudod. A legutóbbi esetben is amikor két nőt szivárványzászlóval bántalmaztak a rendőrség arra játszott hogy inkább ne is akarjanak feljelentést tenni. Ezeket az embereket bántódás érte, ami ellen a legkevesebbet se akarta megtenni a hatalom.

"Abszolút egyetértek és örömmel nyugtázom, hogy Magyarországon az állam távol tartja magát e szférától."

Nincs sok okod a nyugalomra, a magyar állam jelenleg örömét leli az LMBTQ emberek elleni uszításban, jogaik nyírbálásában akár más teendői rovására is, lásd a covid egészségügyi vészhelyzet kellős közepén meghozott transzneműek jogait korlátozó törvényt. Bezzeg a képmutató "normalitásvédők" akik mindig ott vannak ha a melegekről van szó mert szerintük akkor nem vetül elég figyelem a heterókra sehol nem voltak hogy szóljanak, hogy a kormány a melegekkel foglalkozik az egészségügy és az anyagi támogatás nyújtása helyett.
Renee Le Renard 2021.07.14 08:59:29
@midnight coder: tudom. Ti fasiszták ilyenek vagytok, egyszerűen nem hiányoznak nektek emberek. Távol áll tőlem hogy magam ilyen nagyszerű emberekhez hasonlítsam, de nem hiányoljátok például Radnóti Miklóst, aki az egyik legszebb verset írta a hazaszeretetről, elvtársaid mégis úgy lőtték le, mint egy kutyát. Vagy Bartók Béla, akit még a Horthy-rendszer is semmibe vett. Minden idők legnagyobb magyar zeneszerzője, aki új platformra helyezte a magyar népzenét - és a magad fajta így is értetlenül áll előtte mai napig -megundorodott tőletek és vén fejjel New Yorkig ment.

Lehet mutogatni a komcsikra, ők csak azt a rombolást fejezték be amit ti elkezdtetek. Nem vagytok különbek.
az ezer színű világ Végre! 2021.07.12 22:33:25
Végre valaki meglépte, amit kell. Végre valaki nemcsak szavakkal vagdalkozik, hanem döntéseket hozott. Végre valaki szembesítette a magyarokat, hogy a legaljasabb indulatok gerjesztése és kinyilvánítása Európában elfogadhatatlan. Ezek után a magyar kormány reakciója tovább rontja hazánk amúgy is…..
Renee Le Renard 2021.07.13 07:15:33
@midnight coder: Sokkal fontosabb arról beszélni, hogy a Fidesz pedofilokat bújtat és menteget a homofób törvény mögé bújva (Kaleta Gábor, Bus Szilveszter, Fohsz Tivadar, és továbbiak, akiket Bayer emlegetett).
Renee Le Renard 2021.07.13 11:24:19
@0dzsud0: igen.
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
Renee Le Renard 2021.06.21 12:56:26
  Én még emlékszem a lovasrendőrök rohamára, ahogy belehajtottak a tömegbe. A rémült arcokra a Dohány utca felé menekülő sokaságból, gyerekekére, idősökére. Még emlékszem a könnygáz csípős, mindent átható szagára. A könyvelőm Károly körúti irodájára, ahol még napokkal később is szemünket törölgetve…..
Renee Le Renard 2021.05.31 19:42:53
@Glokta: "Tudod, elég nehéz megbízni egy emberben, aki két évig úgy tett, mintha minden rendben lenne, miközben tisztában volt azzal, hogy terjed a tűz. Te rábíznád a tűzoltást?"

És egy olyanra, aki 11 éve hazudja a képembe hogy minden rendben, miközben 30 ezer ember égett meg a házban?

Komolyan, meggyőződésem hogy igazából a Gyurcsány-rajongók nem is a DK-ban ülnek, hanem a Fideszben, annyit beszélnek róla. :)
Renee Le Renard 2021.05.31 20:38:03
@Glokta: „Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Orbán Viktor, 2020. szeptember 18.

Csakhogy a magyar választók halmemóriáját kicsit tágítsam.
Renee Le Renard 2021.06.02 16:41:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: és ezek után mondja bárki is, hogy nem érdemel jobbat Magyarország a Fidesznél.

Egy magát jobboldalinak tartó párt, ami a magyarok pénzéből építtet a Kínai Kommunista Pártnak káderképző egyetemet. Amit mint a felmérések mutatják, a magyarok 2/3-a elutasítja. Az volna a csoda ha nem, miután kiderült hogy magyar diákok még a szüleik pénzéből építtetett könyvtárt se használhatnák.

Az a gond, hogy egy ideig túl sok ígéretet hallottunk, minthogy az ellopott magánnyugdíjt államadósság visszafizetésére fordítják (ehhez képest nagyobb, mint 2010-ben volt), de mostmár szimplán csak az érvek nélküli rablás folyik.

Lehet itt jönni Dobrev Klárával meg Gyurcsánnyal, vásárolni az ukránok szavazatait krumpliért, sőt, meg lehet nyerni a 22-es választást is titokzatos szerverleállásokkal. A nap végén viszont csak az van, hogy az emberek látják, hogy a kormány nem értük dolgozik, hiába a propaganda, és unokáink fogják számonkérni a Fidesz-szavazókat, hogy miért rohad még mindig az ország, amikor Gyurcsány már 60 éve halott.
  Ilyen sem volt még. A metróból fölfelé tartva egyszerűen megszólított az egyik plakát a mozgólépcső mentén. Bullshit munkák - hirdette a könyvet, melyről sosem hallottam, s e címen túl az égvilágon semmit sem tudtam. Ám ennyi is elég volt, hogy azonnal megvásároljam. A legkevésbé sem bántam meg:…..
    Hétfőn került fel a Partizán YouTube csatornájára Gulyás Marci és Márki-Zay Péter közel hatvanperces beszélgetése. A videó alatti kommenteket böngészve érdekes világ tárul elénk: a hozzászólók oroszlánrésze ideális miniszterelnök-jelöltnek látja Hódmezővásárhely polgármesterét. "Rendkívül…..
Renee Le Renard 2021.04.14 16:40:41
@G. Nagy László: "Medgyessyt lemosta - mégis veszített"

Akkor most nyert vagy nem? Hadd segítsek: egy tévévitának nem önmagáért hanem a választásért van tétje. Amit elveszített.

"Gyurcsánnyal szemben - halvány fogalmam sincs, miért - nagyon visszafogott volt."

A visszafogottság alatt azt érted, hogy azt hazudta a vitában hogy a kampány alatt 3.2 millió emberrel beszélt személyesen?

"Soha többé nem fogja eljátszani a visszafogott államférfit, mert ez a stratégia - úgy tűnik - egy nyilvános tv vitában nem működik."

Tegyük hozzá: NEKI. Ami pont a karizma hiányára vall. Érted, egy semmilyenke Medgyessyvel szemben...

"Kockázatos mert azzal is bukhat, ha nyeri a vitát."

Akkor még egyszer: egy tévévitának nem önmagáért hanem a választásért van tétje.
Olyan nincs, hogy megnyerek egy tévévitát, de a választást amiért tartottuk, nem :D akkor kérem a tévévitában nem voltam meggyőző, elvesztettem.

"megnyerhetné a választást úgy, hogy elveszíti a vitát - lásd 2002"

Ugyanaz a téveszme, ismétlésért lapozz vissza.

"Én készséggel elismerem, ha valaki jó kommunikátor. [...] Ám az a legkevésbé sem vitás, hogy Orbán ott van a TOP5-ben, s kivétel nélkül minden potenciális kihívóját - akit jelenleg látunk - lazán veri. Tényleg el tudod képzelni, hogy Karácsony, vagy Márki-Zay megszorongatná? Simán felfalja őket."

És pont ez a politikájának a vége, ezt az utóbbi 2 év megmutatta. Mert:

1. Sokat ér vele, ha nem kockáztat és mégse megy el vitára.
2. Pláne hogy már van vesztenivalója, az ellenzék támogatottsága nagyobb, és ha nem mer elmenni, csak veszthet.
3. De tegyük fel, hogy egy kommunikációs zseni, fantasztikus szónok, meg karizmatikus államférfi (nem, továbbra sem :D), szénné ver mindenkit. A választó két dolgot lát:
a, nagyon jól beszél a Viktor, de a covid halálozás világrekord mértékű, és az elvesztett rokont-barátot-családtagot már nem hozza vissza. Még az se, ha már milliószámra beadják MÁSOKNAK a vakcinát
b, csak beszél, tévévitát nyer (legalábbis ahogy te értelmezed :)), de semmit nem oldott meg
c, Karigeri meg Márki biztos nagyon gyengén beszél, de akár még bármit IS megígérhet, ő még nem ronthatott el semmit mert nem volt hatalmon, még bizonyíthat (és jöhetsz az "alkalmatlan" kommunikációs panellel, ez már 2019-ben sem jött be), viszont Viktor alulmaradt a járvánnyal szemben. Egy ellenség, amihez kevés a kommunikáció, de a "karizma" se hatja meg.

És kéremszépen ennek ellenkezője az az államférfi, akit én preferálok. Nem beszél, teszi a dolgát. Nem is jár utána annyi hulla, mint az Orbán-féle "hadvezérek" után.

"Pedig ezt még a legnagyobb ellendrukkerei is el szokták ismerni."

A legnagyobb ellendrukkerei is tévedhetnek.

"Orbán mindenféle ellenségkép nélkül is messze a legkomolyabb tábort produkálná, ám ez valószínűleg kevés volna a győzelemhez (lásd 2002 és 2006). Megtanulta, hogy háborús feszkó kell a szavazatok kimaxolásához. Nem pukkadna ki a tábor, csak a 2/3-ára lapulna."

Akkor tedd emellé Medgyessyt, Gyurcsányt, Hornt és Antallt, akiknek ellenségkép nélkül is sikerült ez.

"Ám ez semmit sem vesz el és nem is ad hozzá a karizmájához."

Ha nem venne el, vállalná, mert akkor negatív hírekkel is szerepelhetne, nem veszíthetne semmit.
Renee Le Renard 2021.04.14 16:48:43
@6.Lenin: téged megérteni se, meggyőzni se akarlak. Amúgyis szórakoztató ahogy forogsz a saját tengelyed körül. :D
Renee Le Renard 2021.04.14 21:36:23
@Vén motoros: A hidegháború megnyeréséhez ennél kicsit több is kellett (mondjuk hogy a kicsit sem unalmas és kicsit sem szürke irodista Kennedy fordítson a kubai rakétaválságon és űrversenyen - na, egy pont neked :)). Nem hiszem hogy az oroszok ha nem látnak mögötte gazdasági-technológiai felkészültséget, az elég jól képzett kémjeikkel a hátuk mögött csakúgy bedőlnek egy közönséges blöffnek. Nem vonom persze kétségbe, hogy kellett valaki aki felismeri a történelmi lehetőséget, és az olajválságból az eltérő világrendszerek közötti különbségeknek köszönhetően limonádét facsar magának.
  A Rubicon legutóbb közzétett közvélemény-kutatása szerint mindössze egyetlen hazai párt létezik, amely az elmúlt hónapok során számottevően növelni tudta támogatottságát. Ez pedig a Jobbik, mely március végére beérte a DK-t és a Momentumot, s jelenleg hármas holtversenyben állnak az ellenzéki…..
  Gulyás Marci, a Partizán házigazdája pár napja Lakatos Márkot látta vendégül. Érdekes beszélgetés formálódott, egyrészt mert mindketten felvállaltan melegek, s ez már önmagában is egy csónakba ülteti őket; másfelől a riporter - és Youtube csatornája - transzparens módon baloldali, szemben az…..
  Régóta megy a találgatás, hogy vajon mi lesz majd, ami a Fidesz-kormány bukását hozza. Sokan apellálnak arra a személyes és zsigeri gyűlöletre, melyet a választópolgárok egy jelentős hányada érez Orbán Viktor iránt. A magam részéről nem gondolnám, hogy ennyi elég volna. Még a legelvetemültebb…..
Renee Le Renard 2021.03.04 17:58:00
@morph on deer: nem tudok veled vitatkozni.

Sajnos amit művelnek rég nem politika, sajnos a jóindulat szikráját sem érzem bennük. Messze kártékonyabb ami ma folyik, mint ami 2010 előtt történt, pedig az se volt ám piskóta.

A kormány felelőtlen járványkezelése magyarok ezreinek életét követelte eddig, és úgy tűnik fogja a jövőben. Segítséget nem nyújtanak, így aki túléli a járványt, az nem biztos hogy a gazdasági visszaesést túl fogja.

Csak irgalomért lehet esedezni hogy Magyarország sorsa végre jobbra forduljon.
A Fatér olyan volt, mint egy gengszter-lakótelep, melynek működését a rendőrség tehetetlenül figyelte, sőt...! A kép csak illusztráció - forrás: Fortepan/KÖLCSEY FERENC DUNAKESZI VÁROSI KÖNYVTÁR / PETANOVITS FÉNYKÉPEK..
Renee Le Renard 2020.10.08 12:01:35
Ezt posztot már korábban megírtam, csak nem mertem kiposztolni, de hála az égnek, hogy már az index is szóba hozta,hogy az emberek titkolják a betegségüket.  Így talán már nem engem fognak hibáztatni a tartalmáért.Hogy miért nem mertem megírni? Talán csak paranoia és az illiberális rezsim kiépítése…..
Renee Le Renard 2020.09.19 11:56:30
@midnight coder: a hanyatló Nyugaton miért van az, hogy 100%-os a táppénz, és mégsem maradnak tömegek otthon ha nem betegek (viszont ha azok, akkor tényleg komolyan veszik)?

Csak nem azért, mert ha dolgoznak látnak maguk előtt jövőképet?

Valahogy itthon mindenki csak a negatív ösztönzők szerepét látja, a pozitív ösztönzők mintha nem léteznének... Aztán csodálkozunk rajta, ha az egész ország depressziós.
Kevés koreait ismerek, aki olyan kitartóan tanulja a magyar nyelvet, mint a 26 éves Han Seunghwa (한승화). Seunghwa-val először 2019 nyarán találkoztam. Mindketten nyelvtanuláshoz kerestünk beszélgetőpartnert. Ő a magyar nyelvet, én a koreai nyelvet szeretném elsajátítani, így kölcsönösen tudtuk…..
Renee Le Renard 2020.08.04 14:13:24
@miért nem lehet normál nevem: Tandem app, elég jófej emberek vannak rajta.
Tény, hogy szobrokat rombolni és Tutanhámonig visszamenően számonkérni a "rasszizmust" minden, csak nem progresszív tett. Ezzel ugyanis az elkövetők éppen a progresszió lényegét tagadják, azt tudnillik, hogy már jónéhány ezer éve fejlődik az emberi civilizáció, egy “rosszabb” állapotból a…..
Egész pontosan egy hónap telt el azóta, hogy hivatalosan bejelentették az első két COVID-19 esetet Magyarországon. Érdemes megvonni ennek az egy hónapnak a mérlegét. Előtte már másfél hónappal tudni lehetett, hogy csak idő kérdése, és a járvány minket is elér. Mégis úgy tűnt, mintha teljesen…..
Renee Le Renard 2020.04.03 02:07:12
Libertarian Rettegők viadala 2020.03.30 06:00:00
Mindenki megőrült. Nehéz más szavakkal illetni mindazt, ami szerte a világban történik: miközben halálfélelmükben rettegő embertömegek fejvesztve menekülnek a négy fal közé a láthatatlan ellenség elöl, kormányok egymással kiélezett küzdelemben versengve dolgoznak az elmúlt évtizedekben felépített…..
Már mindkét karkötőről írtunk tesztet, de jó szokásunkhoz híven újra összeeresztettük a Xiaomi Mi Band 4 karkötőt az elődmodellel, a Mi Band 3-mal. Az örök kérdés mindig az, hogy: megéri-e a felárat az új? A nagyjából 40%-os árkülönbözetért mit kapunk cserébe, érdemes-e beruházni az újdonságra vagy…..
Az EU tagság egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország. Ezt az állítást még a Brüsszellel évek óta hadban álló magyar kormány sem tudta érdemben cáfolni, bár – ahogy szokták mondani – igény lett volna rá. Ennek ellenére úgy „ünnepli” a Fidesz az európai közösséghez csatlakozásunk 15 éves…..
Renee Le Renard 2019.05.12 17:40:08
@Punxsutawney Mormota: Gyönyörű visszaszólás ennek a buta trollnak, megkönnyeztem. Fogadd legnagyobb elismerésemet!
  Az Országgyűlés szerdán elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza többek között a lehetséges túlórakeret 400 órára emelését. Az ellenzék már hétfőn kivonult a parlament ülésterméből, szerdán pedig megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást síppal, dobbal,…..
Renee Le Renard 2018.12.13 14:41:02
@G. Nagy László: hát a felnövés nem ott kezdődik, hogy ha szar bért tudok csak adni és nem találok több munkaerőt, akkor a kormányhoz rohanok törvényért, hogy a maradékot kösse le nekem rabszolgának :)
Renee Le Renard 2018.12.13 15:08:33
@Zabalint: szóval köszönjük meg a kormánynak, hogy lehetőséget ad a kommunista szombatra. Micsoda enyhítés :)
Az egészségügyi ellátás helyzete Magyarországon egyre szürreálisabb. Miközben a gazdaság „dübörög”, az államháztartás helyzete évekig példamutatóan javult, az egészségügyi ellátórendszert a politika hagyta egyre mélyebbre süllyedni abban a mocsárban, melybe a korábbi kormányok és rendszerek…..
A nyaralás egy introvertált számára általában a kényelmes, elviselhető létből való intenzív kifelé mocorgást jelent. Szervezni kell, egy csomó vadidegennel kommunikálni, útbaigazítást kérni, megosztani az utasteret idegenekkel stb. De nyáron ezt a vakmerő húzást több különböző tényező együttállása…..
Renee Le Renard 2018.09.20 09:36:13
@nrbwg: A parkolós sztorihoz: őket ismerem! Ők Hiperextrovertálték a szomszédból. Újra beparkolni ugyanoda, ahol álltunk? "Legalább történik valami!"
Mi a közös bennünk? Valami biztosan. Általában valahogy mégsem a közös metszet dominál. Ellentétek viszonyrendszerében határozzuk meg egymást és magunkat: az ember alacsony vagy magas, szőke vagy barna, öreg vagy fiatal, introvertált vagy extrovertált. Ennek kapcsán van egy határozott feltevésem,…..