Regisztráció Blogot indítok
Adatok
european commonwealth (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Fokasz Nikosz mai nyilatkozata szerint a Semjén-féle plágiumügy nem létezik. Fokasz professzor, az ELTE TÁTK Szociológiai Tanszékének  vezetője, egyetemi tanár, az MTA doktora. Semmi okom kételkedni a szavában.      Ez a poszt Semjénről egyáltalán…..
european commonwealth (törölt) 2012.11.27 16:08:14
@csársz:
a pithagorasz tétele nem attól igaz, hogy nagyon sok "derékszög" szerű izét lemértek. hanem mert van egy formális-axiomatikus elmélet, amiben ez a tétel levezethető. és ami ugyanilyen fontos. a pitagorasz tételének a valóságban nincs cáfolata. nem keverem össze a modellt a valósággal. a modell a valóság része.
european commonwealth (törölt) 2012.11.27 16:11:11
@Vortumnus:
oké, akkor mondj egy szociológiai állítást. amit te magad nem tudnál megcáfolni.
european commonwealth (törölt) 2012.11.27 16:16:22
@Vortumnus:
magadnak mondj egy olyan szociológiai állítást, amivel szemben nincs kirívó ellenpélda.
A Jobbiknál szezonja van most a zsidóknak. Egyik nap Vona Gábor vezetésével demonstrálnak Izrael budapesti követsége előtt a gázai hadműveletek ellen. Másik nap a Jobbikból kizárt Lenhardt Balázs és kis csapata tüntet a pártból szintén kizárt, váratlanul…..
Újra akcióban a Fidesz-KDNP tálibja. Múlt héten Bin Semjén akkor tette próbára az állampolgárok türelmét, amikor megpróbálta elhitetni, hogy majdnem negyven oldal vendégszöveg beemelése a doktori értekezésébe, nem plágium. Aztán olyan nyilatkozatot adott…..
european commonwealth (törölt) 2012.11.27 11:02:24
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
a glória és a kereszt nem nemzeti, hanem vallási jelképek.
european commonwealth (törölt) 2012.11.27 11:06:04
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
még annyit, hogy az uniós érmén a kettős kereszt nyilván azért maradhat, mert az szlovákia (és magyarország) nemzeti jelképe.
ProgBlog Üldözési mánia 2012.11.24 19:12:04
„Megmondta Virág elvtárs: az osztályharc egyre élesedik. Akinek pedig vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit…” Bacsó Péter: A tanú – 1969   Vannak emberek, akik „hisznek a maguk erejében” – ilyen ember Orbán Viktor is. Nem akarok mélyen belemerülni abba, hogy…..
european commonwealth (törölt) 2012.11.26 12:36:27
@vajdasagi:
ez az ortodox liberalizmus. ami egy tisztességes álláspont. azt mondod, hogy a lehető legkisebb újraosztásra van szükség. egész egyszerűen azért, mert úgy a hasznos, és az igazságos.

szerintem meg szükség van egy minimális újraosztásra. de ezt nem állami, hanem nemzetközösségi keretek között megtenni. egyrészt azért, hogy felszámoljuk a mély szegénységet. amit a leszakadó országon önállóan nem tudnak megtenni. másrészt azért, hogy versenyezni tudjunk kínával. ennek érdekében meg kell csapolni a tőkepiacot. részben be kell áldozni a bankrendszert. nincs mese.

te hihetsz a szabad versenyes kapitalizmusan. de az nem működik. te azt mondod, hogy el kellene venni a támogatást a mercedestől. összeomlana azonnal.

a kapitalizmus hívei azt mondják, hogy 1 ezrelék pénzforgalmi adótól is már összeomlik a bankrendszer. vége lesz a világnak. és erre mondom azt, hogy ha vége lesz, akkor így jártak. nem ez a cél. de ha a pénz egyszer áruvá vált, akkor arra is fogalmi adót kell kivetni. ha a bankban egy hitelterméket vásárolsz, akkor a kincstárat nem illeti meg semmilyen forgalmi illeték. ha veszel bármi mást, akkor 27%-ot kell fizetni.

most persze nem azt mondom, hogy 27 százalék extra illeték legyen. de 27 ezrelék miért ne lehetne.

az ortodox liberális álláspont tisztességes, csak ma már nem találsz senkit, aki a szabad tőkepiac dogmáját komolyan képviselné képviselné. mert az egész már régen felszámolta volna magát. magyarországon közpénzből konszolidáltak bankokat. nem a válság idején, hanem előtte. az államnak azért kellene megállapodást kötnie a valutaalappal, hogy feltőkésítse a bankrendszert. állapodjanak meg velük a bankok.

nem azt mondom, hogy nem kell imf megállapodás. hanem azt, hogy szövetségi bankrendszer alapjait kell letenni. kell mondjuk egy középeurópai fed. és akkor mögötte lehet a nemzetközi valutalap, lehet mögötte világbanki garancia. túl azon, hogy az létezik az európai központi bank. de ettől még lehet commerzbank. de annak forgalmi típusú adót is kell fizetnie. mert akkor az egyik pillanatban szuper nyeresége lesz, a másikban óriás vesztesége. amikor dől a pénz, akkor kapitalizmust akarnak. amikor nem, akkor mentsék meg őket.

majd egy ponton felgyújtják a fiókokat. és meglincselnek minden alkalmazottat. a jobbik könnye lehet, hogy 20% körül fog szavazatot szerezni. és ha egy kicsit is értelmesebb ember állna oda, akkor még többet.
european commonwealth (törölt) 2012.11.26 12:47:05
@félázsiai 2llkedő:
a magyar gazdaság bankadó nélkül se növekedett. bajnai gordonnal se. úgy, hogy külső konjunktúra volt.

a bankadót nemzetközösségi keretek között kell bevezetni. nem kell nemzetieskedni. de ezt az európai unió kezdeményezte. sőt egyes bankvezetők. nem orbán viktor. ő azt hazudja a híveinek, hogy a világban egyedül ő áll szembe a globális tőkepiaccal. mindenki szembeáll vele. obama ugyanúgy, ahogy merkel, vagy hu jintao.

orbán viktorral az a probléma, hogy ő a bankok vezetőivel nem hajlandó tárgyalni. vagy ha mégis, akkor a megállapodásokat nem tartja be. ez a probléma. a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika. és nem maga a bankadó.

magyarok ezt nem értik. azért, mert az ellenoldalon is tolvajok vannak. egyelőre bajnai gordonba se szorult egy cseppnyi tisztesség, hogy ezt a "liberálisoknak" elmagyarázza.
european commonwealth (törölt) 2012.11.26 12:12:44
@félázsiai 2llkedő:
egyszerűen csak állítok valamit. és érvelek mellette. te úgy akarsz vitázni, hogy nincs se álláspontod, se érveid. hanem azt mondod, hogy orbán viktor szar. ebben egyet is értünk. de abban már nem, hogy bajnaiék a jók. én valószínűleg rájuk fogok szavazni. vagy senkire. mert szerintem ők a kisebbik rossz.

a komprádor kapitalizmus még éppen működhet. jöhet egy külső konjunktúra és akkor az is lehet, hogy elég sokáig. de ez ma már akkor is a múlt. akárhogy csűrjük-csavarjuk. a retrográd feudalizmus pedig a régmúlt. abba a világba nem lehet visszatérni. mert ahhoz az kellene, hogy kizárólag a földtulajdon legyen a gazdagság alapja. de az sem lesz tartható, hogy amíg a reálgazdaság 1%-ot növekszik addig a tőkepiac 10%-ot szeretne, vagy még többet. ennek gátat kell szabni. és aki ezt nem látja az nem liberális, hanem egész egyszerűen hülye.