Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trsfszkrvstn (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CouchSurfing Do you speak English? 2012.11.14 08:14:00
Gimnáziumban és főiskolán heti két órában 8 évet tanultam angolul. Motiváció nélkül. Ez azt eredményezte, hogy puskáztam a dolgozatoknál és nagyjából az volt a fontos, hogy kettessel le tudjam zárni az évet. Nem érdekelt az angol tanulás. Hozzáteszem, hogy mindkét helyen…..
trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14 13:37:54
@foldip: az a baj ezzel, hogy a párja az embernek nem javítgatja a hibáit, hanem megérti, amit mond és ráhagyja
amúgy nem hátrány, ha idegennel élsz nemi életet, lehet tanulni, de vannak ennél jobb utak is, ahol hatékonyabban tanulsz
mert az ember párja mégsem a tanára, a megértésen túl leszarják egymás hibáit

a magyar akcentus csak azok szerint gáz, aki még nem hallott japánt, kínait, szingapúrit, franciát, spanyolt, indiait, nigériait angolul beszélni
de ők nem paráznak az akcentus miatt, nem is stresszelik egymást miatta, hogy hű de gáz vagy öregem, pedig ők igazán azok

a BBC English senki szájából nem hangzik hülyén, mesterkélten, csak ha még elő is adja magát mellé, és maga teszi mesterkéltté
nyugi, nem köpnek le érte

jobb, mintha egy skót akcentust akarnál magadra erőltetni, ismerek olyan lengyel csajt, aki képes a felvett skót akcentusával villogni, na ő nagyon nevetséges

ha fel akarsz venni akcentust, akkor a BBC-t vedd fel, abból nyilvánvaló, hogy külföldi vagy, de mindenki megérti
de ha nem nagyon nyíregyházi akcentussal beszélsz angolul, akkor a magyar akcentus sem annyira gáz
Nem fért a Szálasit éltető szlovákiai magyarok fejébe, hogy budapesti vagyok és beszélek szlovákul. Végül rájöttek: csakis zsidó lehetek. Magyarországon a rendszerváltás hajnalán két idealista, romantikus kép létezett a határon túli magyarokról. A liberális humanisták…..
trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14 12:30:36
@káosz kapitány: Én is ezt érzem, hogy a posztoló a liberalizmus mögé bújtatott gyűlöletbeszédével többet árt a szlovák-magyar viszonynak, mint a szlovák nácik és a magyar hungaristák együtt.
---
Amúgy én sem hallottam még egyetlen Szálasit éltető nótát sem éltemben, mondjuk nem forgok ilyen körökben, de én is csak Horthy-s dalokról tudok. Szóval itt is kilóg a lóláb, hogy ez egy kissé kamu poszt.
Szálasi nem is volt annyi ideig hatalmon szerintem, hogy nóták születhessenek róla. Na mindegy... gyanús nekem, hogy ezt a történetet csak álmodta a szerző.
trsfszkrvstn (törölt) 2012.11.14 12:41:15
"Magukat megnevezni nem kívánó, az élet különböző területein helyt álló, szlovákiai (történész-, közíró-, és az üzleti világban dolgozó) forrásaim szerint a tizenhét és harminc éves közötti korosztályban, a szlovákiai magyar fiatalok minimum(!) egy harmada jobbik-szimpatizáns, vagyis újnáci, fajgyűlölő, xeno- és homofób eszmékkel kokettál, sajnos."

A magukat megnevezni nem kívánók egy tuti hiteles forrás, nekik feltétlenül el kell hinni, hogy MINIMUM egyharmad a nácik aránya, sőt én akár 95%-ra is tippelnék, de bizonyítékot tőlem se várja erre :) Vagy azt is írhatnám, hogy névtelen források jelentették, hogy a szlovákok 99%-a náci és otthon Tiso oltárt emel a LED tv mellett.
Pont egy olyan nép oktat ki másokat nácizmusból, amelyik a második világháború alatt és előtt nyíltan náci vezetőt választott maga fölé Tiso személyében, nem is német nyomásra, hanem mert ezt látták jónak, követendő útnak.
És az az ország, ahol máig Tiso kultusz van... no comment.

Ennyire ostoba hogy lehet valaki? Bedob egy ilyen mondatot, hogy 1/3 náci a magyarok közt. Rendes névtelen, ellenőrizhetetlen forrásokra hivatkozva. Ahogy azt kell.
Komolyan mindig pukkadásig tudok röhögni történészek, bölcsészek vagy ilyen beállítottságú emberek posztjain, annyi blődséget írnak le.

Amit a posztoló folytat, az nem igazi liberalizmus, hanem annak valami eltorzított formája.