Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D-mon

128 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki pár hete azt mondja nekem, hogy egy tikkasztó augusztusi vasárnap délután egy versenyautóban fogok az életemért kepesztve száguldozni egy alagsorban, miközben öten bőgetnek a s*ggemben, hogy megegyenek reggelire, minimum képen röhögöm. De, hát, ha egyszer Lacim ezt kérte szülinapjára,…..
Mire február végén csepegni kezdtek a jégcsapok, észrevettem, hogy valami végérvényesen megváltozott. A hatsávos pályát elhagyva, életed döcögve-zörögve ráfordult egy lehajtóra, és egyre távolabb poroszkált a világ sodrásától, tőlünk. Lemaradtál. Már egy ideje láttam a jeleket. A lassuló járásodban,…..
Szösszenetek Mese anyáról 2022.11.05 20:29:56
4 éve ugyanezen a hajón apu búcsúztatójának felolvasását egy idegenre bíztam, mert féltem, hogy saját szavaim ellenem fordulnak, és képtelen leszek elmondani, amit akartam. De Tőled ma itt mindenki nevében én fogok búcsúzni, Anyuci, mert hozzánk ez a méltó, mert mi nem féltünk a szavaktól sosem.…..
Szösszenetek Az átok 2022.04.12 20:55:04
A férfi valószerűtlenül magasnak tűnt abból a szögből, ahol guggoltam. Persze, ma már tudom: egy hétévesnek minden felnőtt óriás. A semmiből lépett elénk, váratlanul és nesztelen, mégis oly magától értetődően, hogy a Jóisten odafent talán egy pillanatra ránk csodálkozott, de aztán ment, és inkább a…..
A Budapesten rekedt indián nyár utolsó sugarai lustán elhasalva nyaldosták a járdát, amikor bokáig gázolva az optimizmusban 2019. október 7-én megérkeztem Artúr doktor rendelőjébe. Lihegő anyámat feltuszkoltam az emeletre, és amíg bevettem magam a mosdóba, hogy a rejtélyes „ambuláns mintavétel”…..
Bár a harmadik betervezett műtét időpontja, - 2019. szeptember 26-a - így július közepéről nézve még messzinek tűnt, elhatároztam, hogy addigra olyan makkegészségesre gyúrom magam, hogy nincs az a kiütés vagy torokgyík, ami megakadályozhatná, hogy végre túlessek rajta. Mivel az előző torokgyulladás…..
Abban a szent percben, amikor kis rózsaszín bőröndömmel kinyekeregtem a kórház kapuján, a karomat pár órája belobbantó és a műtétet meghiúsító gyanús vörös foltok, mintha csak elhatározták volna, hogy a csúcson kell abbahagyni, visszavonultak, és el is tűntek a feledés homályába. Még jó, hogy…..
Mióta dr Sárm azon a lepukkant kórházi folyosón abba a valószínűtlenül csúcsmodern kütyüjébe bevéste a dátumot, 2019. május 28-a úgy feszült fölém az égboltra, mint egy mindenhová utánam vonuló, egyre nyomasztóbbá dagadó felhőraj. Akár kirakatot bámultam, akár szőnyeget porszívóztam, a szavak,…..
2018 karácsonyát rumos-diós parába göngyölte a HCG hormonjaim sztrájkja. Mivel a terhesség kezdetén a számuk jócskán felszaladt, és a vetélés ellenére csak csigalassan araszolt lefelé, várva-várt, páros lábbal való kirúgatásom a Péterfy Nőgyógyászatáról egyre csak tolódott, és tolódott.…..
Miután dr. Sárm találomra felpróbálta az összes színű és fazonú gumikesztyűt a saját rendelőjében, szórakozottan dobva el egyiket a másik után, végre talál egy milkalila XXL-es méretűt, amivel kezébe veszi a rettenetes botot, és kezdetét veheti a hüvelyi ultrahangolás. Megadóan várom az erőteljes…..
tragikomédia öt napban Prológus A 2018 december elsejére virradó hajnal egy békéslila pillanatában hirtelen kipattant a szemem, és zsigerből tudtam, hogy eljött értem a Halál. Gavallér módon elkutyagolt ide hozzám Káposztásmegyerre, az ágyamba, hogy pihepuha párnáim között lehelhessem ki a lelkem.…..
2018 nyara apám halálával megkoronázva masszív mélabúban telt. Azonban ahogy a levelek besárgultak, ismét ott ültem az ezredesnél, és most a szokásosnál kicsit közelebb húztam a székem a tölgyfaasztalához, hogy jelentőségteljes pillantásokkal kísérve átcsúsztathassam a térfelére a papírost, melyen…..
2018. június 21-én, egy rekkenő, csütörtöki napon, nagyjából azzal egy időben, hogy lekászálódtam a nőgyógyászati székből, valahol Kőbányán, egy kidőlt-bedőlt épületben meghalt az apám. Én akkor erről azonban mit sem tudtam, mert a protokoll értelmében az élettelen testet még két órán át úgy…..
Talabor még javában szendergett, amikor a kerek fedelű hintó zörögve ráfordult a város felé vezető földútra. Csizmás lábát ütött-kopott zsákján pihentette, mellkasán lazán egymásba fűzött karjai egyenletesen emelkedtek-süllyedtek, ahogy alig hallhatóan szuszogott. Fejét a bársonyborítású támfalnak…..
A kristálycsillár ragyogó fényénél a fehér kesztyűs inasok már a vadhúsokat hordták elő hatalmas ezüsttálcákon, mikor Talabornak az a kellemetlen érzése támadt, hogy valami nagyon nincs rendjén ezen az alkonyon. Az asztaltársaság finom hölgyei és dúsgazdag úriemberei érdeklődve – hol…..
Történetünk idején egyszer csak úgy fordult a Föld, hogy a mezítlábas indián nyár se szó, se beszéd besurrant a kertbe, elterült a gyümölcsfák koronája alatt, és szerteszét robbantotta színes tollazatát. Az emberek most is, mint minden esztendőben, azt találgatták, vajon mikor nem figyeltek eléggé,…..
Szösszenetek Jack the Tripper 2019.04.04 20:39:45
Aki olvasott már tőlem ezt-azt, tudhatja, hogy a férfiak, akik iránt szenvedélyes szerelemre, de legalábbis rajongó figyelemre szokom lobbanni, életük egy-egy területén jellemzően kiemelkedőek, s – ezennel elárulom meghódíthatásom pofonegyszerű titkát – ezzel ragasztják magukra nem kevés időre az…..
Combközépig lerángatott farmergatyában már vagy 40 perce Ellen Ripley-set játszom a nagy fehér űrhajóban, mikor a batár fülhallgató dacára meghallom, hogy valaki a háttérben motoszkál, és a masina kivontatja hanyatt fekvő testemet az alagútból. Egy jóképűnek kicsit sem mondható, ám annál kedvesebb…..
A szalagavató utáni hetekben az élet visszatalált a normál kerékvágásba, mindenki a felvételivel és a közelgő érettségivel volt elfoglalva. A tanárok egyre ingerültebben próbáltak még 2-3 tételt beszuszakolni a tanmenetbe, és néha maguk sem tudták, hogyan lehetne még bármi újat tanítani, miközben a…..
Ázott avar szagú, fázós november reggel volt, amikor Mihez Tamás kicsengetés után három másodperccel benyitott a 12. a tantermébe. Nem azért teketóriázott ennyit, mert szorongással töltötte el, ami rá várt, hanem mert szerette megadni mindennek a maga idejét. Most éppen úgy érezte, valami még zajlik…..
Ha az én Ildibarátnőm tavaly tavasszal két menteskóla között nem számolta volna ki és magyarázta volna el a rá jellemző érzékletességgel abban a szörnyen béna lipótvárosi kávézóban, hogy mit jelent: a kínai asztrológia szerint az emberek Jin Tűz jegyet látnak bennem, akkor az tegnap valószínűleg…..
tragikomédia öt napban Prológus A december elsejére virradó hajnal egy békéslila pillanatában hirtelen kipattant a szemem, és zsigerből tudtam, hogy eljött értem a Halál. Gavellér módon elkutyagolt ide értem Káposztásmegyerre, az ágyamba, hogy pihepuha párnáim között lehelhessem ki a lelkem. Woody…..
Szösszenetek Rútul 2018.11.13 16:22:48
Valahol ott kezdődtek a gondok, amikor rájöttem, hogy nemhogy a bauxit lelőhelyeket, én bizony még a Csehszlovákiának nevezett pacát sem látom sehol az egész vaktérképen. A tanárnő monoton hangja már álomba ringatta a fásult látókat, de mi hárman-négyen, akik a nagy igyekezetben vesztünkre…..
Huszonkevés éves voltam és még csak pár hónapja szőke, amikor a párommal eldöntöttük: abban az évben a nyári vakációt a szénhidrát fővárosában, Rómában fogjuk tölteni. A történelemtől roskadozó műemlékeken, a tiramisun és a pizzán kívül – bevallom - az érdekelt a leginkább, vajon igazak-e a…..
Talabor a hátán feküdt a virágillatba bódult mezőn, résnyire nyitott zöld szemében vidáman összeszaladt a szikrázó nap minden fénye, egy jobb sorsra érdemes búzakalászt billegtetett a szájában, és kedvenc időtöltésének hódolt épp: önnön sorsán gyönyörködött. Szerencsés fickónak tartotta magát.…..