Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D-mon

114 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kristálycsillár ragyogó fényénél a fehér kesztyűs inasok már a vadhúsokat hordták elő hatalmas ezüsttálcákon, mikor Talabornak az a kellemetlen érzése támadt, hogy valami nagyon nincs rendjén ezen az alkonyon. Az asztaltársaság finom hölgyei és dúsgazdag úriemberei érdeklődve – hol…..
Történetünk idején egyszer csak úgy fordult a Föld, hogy a mezítlábas indián nyár se szó, se beszéd besurrant a kertbe, elterült a gyümölcsfák koronája alatt, és szerteszét robbantotta színes tollazatát. Az emberek most is, mint minden esztendőben, azt találgatták, vajon mikor nem figyeltek eléggé,…..
Szösszenetek Jack the Tripper 2019.04.04 20:39:45
Aki olvasott már tőlem ezt-azt, tudhatja, hogy a férfiak, akik iránt szenvedélyes szerelemre, de legalábbis rajongó figyelemre szokom lobbanni, életük egy-egy területén jellemzően kiemelkedőek, s – ezennel elárulom meghódíthatásom pofonegyszerű titkát – ezzel ragasztják magukra nem kevés időre az…..
Combközépig lerángatott farmergatyában már vagy 40 perce Ellen Ripley-set játszom a nagy fehér űrhajóban, mikor a batár fülhallgató dacára meghallom, hogy valaki a háttérben motoszkál, és a masina kivontatja hanyatt fekvő testemet az alagútból. Egy jóképűnek kicsit sem mondható, ám annál kedvesebb…..
A szalagavató utáni hetekben az élet visszatalált a normál kerékvágásba, mindenki a felvételivel és a közelgő érettségivel volt elfoglalva. A tanárok egyre ingerültebben próbáltak még 2-3 tételt beszuszakolni a tanmenetbe, és néha maguk sem tudták, hogyan lehetne még bármi újat tanítani, miközben a…..
Ázott avar szagú, fázós november reggel volt, amikor Mihez Tamás kicsengetés után három másodperccel benyitott a 12. a tantermébe. Nem azért teketóriázott ennyit, mert szorongással töltötte el, ami rá várt, hanem mert szerette megadni mindennek a maga idejét. Most éppen úgy érezte, valami még zajlik…..
Ha az én Ildibarátnőm tavaly tavasszal két menteskóla között nem számolta volna ki és magyarázta volna el a rá jellemző érzékletességgel abban a szörnyen béna lipótvárosi kávézóban, hogy mit jelent: a kínai asztrológia szerint az emberek Jin Tűz jegyet látnak bennem, akkor az tegnap valószínűleg…..
Szösszenetek Extra Gyanú 2019.01.19 15:30:56
tragikomédia öt napban Prológus A december elsejére virradó hajnalon egyszer csak kinyitottam a szemem, és ösztönösen tudtam, hogy eljött értem a halál. Ide Káposztásmegyerre, az ágyamba, nyílegyenest a párnáim közé. Woody Allen óta tudjuk, hogy „a halállal márpedig foglalkozni kell”, és jó anyám…..
Szösszenetek Rútul 2018.11.13 16:22:48
Valahol ott kezdődtek a gondok, amikor rájöttem, hogy nemhogy a bauxit lelőhelyeket, én bizony még a Csehszlovákiának nevezett pacát sem látom sehol az egész vaktérképen. A tanárnő monoton hangja már álomba ringatta a fásult látókat, de mi hárman-négyen, akik a nagy igyekezetben vesztünkre…..
Huszonkevés éves voltam és még csak pár hónapja szőke, amikor a párommal eldöntöttük: abban az évben a nyári vakációt a szénhidrát fővárosában, Rómában fogjuk tölteni. A történelemtől roskadozó műemlékeken, a tiramisun és a pizzán kívül – bevallom - az érdekelt a leginkább, vajon igazak-e a…..
Talabor a hátán feküdt a virágillatba bódult mezőn, résnyire nyitott zöld szemében vidáman összeszaladt a szikrázó nap minden fénye, egy jobb sorsra érdemes búzakalászt billegtetett a szájában, és kedvenc időtöltésének hódolt épp: önnön sorsán gyönyörködött. Szerencsés fickónak tartotta magát.…..
Biztos ti is ismeritek azt a típusú háziasszonyt, aki abban a két percben, mialatt leveszed a cipőd az előszobájában, és elmész kezet mosni, valahonnan elővarázsol egy tepsi illatos-omlós narancsos kacsát, és mire megdicséred az illatát, már ki is vasalt három abroszt és áthúzta az ágynemű huzatot –…..
Szösszenetek Hálvajáró 2018.09.05 16:03:20
A probléma ott folytatódott, amikor az üresnek vélt edzőterembe belépvén megcsapott a semmivel össze nem téveszthető tesztoszterongőz. A küszöbön toporogva gyanakodva körbeszimatoltam, de mivel senkit se láttam, nekibátorodva elsasszéztam a futópadig. Este hatkor már csak hazamászott minden…..
Szösszenetek Kifutón 2018.09.03 21:39:40
Régóta sejtem, hogy szerintem én félreértelmezem ezt a futás dolgot. Szabadságom első estéjén lemerészkedtem a környék edzőtermébe, ahol - nem tehetek róla, de amikor kióvakodom a lányöltözőből, és a tesztoszterongőzben utat vágva elbalettozom a futópadokig - mindig ugyanaz a fóbia lesz úrrá…..
Szösszenetek Talabor zsákja 2018.08.26 21:26:48
Elérkezett hát az idő, hogy mindössze egyetlen valamire való férfi maradt a világon. Talabornak hívták, akik ismerték. Senki nem tudta bizonyosan, kiféle, miféle, egyszer csak eljött és onnantól minden egészen más lett. Egyesek azt suttogták, hogy a zöldgőzös lápon túlról, a tüskéspárkányú, baljós…..
Szösszenetek Búcsú apámtól 2018.07.20 19:55:55
Szia Apuci! Mi, akik nagyon szeretünk Téged, most látod összegyűltünk, hogy utolsó utadra elkísérjünk, és Veled legyünk a végsőkig. Tudod, hogy hova tart velünk a hajó? Az északi összekötő híd felé megyünk, pontosan oda, ahol gyerekkoromban annyit néztük együtt a halakat, azaz, ahogy Te mindig…..
Szösszenetek Krónikusok 2018.06.23 17:47:18
Épp azt felügyelem, hogy apukám betalál-e a lehéjazott sajtkrémes kenyérdarabbal a szájába, mikor Károly, a kórtermi kompánia legfickósabb tagja beleharap jókora – fiókban rejtegetett – kolbászába, és ahogy szokta, tekintetét mereven egy pontra függesztve összegzi: „Nagyon rosszul aludtunk,…..
Szösszenetek Apám napja 2018.06.21 17:49:22
Úgy képzelem, éjjel jön majd a hír. Ilyen verőfényben, villamos csörömpölésben, megkönnyebbült érettségizők sztorizgatásától hangos Budapesten nem lehet meghalni. Igen, biztos, hogy éjjel lesz, amikor majd arra ébredek, hogy búg a párnám. Talán a csengőhangot is meghallom, félvakon odanyúlok, aztán…..
Ha valaha is vàgytam arra, hogy egyszerre két pasival pucérkodjam, azt biztos nem így képzeltem. Miutàn végig szlalomozunk a köntösben csoszogó kismamàk és hasukból csövön kivezetett véres zacskókkal sétàló kórhàzlakók között, a Dokim beterel a vizsgàlóba, és kéri, hogy vàrjak nyugiban, amíg ő…..
Szösszenetek Batmen 2017.12.20 11:13:58
Langymeleg tavaszi éjjel volt, amikor Újpest egyik hetvenes években épült panellakásának nagyszobájában lomhán, s szurokfekete szárnysuhogással feltámadt a szél. Pékné született Csülök Veronika úgy hasalt a szőnyegpadlón, végtagjait a szélrózsa mind a négy irányába kiterjesztve, mintha annak szerves…..
Szösszenetek Fülügy misztérium 2015.06.25 13:59:28
Kezdhetném úgy, hogy nyuszika bemegy a boltba, de végül is csak én voltam, a lényeg ugyanaz: a fűnyíró meg lesz b***va.Széles vállú reménysugaram hányavetin pörög a székén, piszkosul bíbelődik a kütyüjén, így jól meg is lepődik, mikor én, a vevő, 157 centimmel fölé…..
Ohó, egy hely, s már huppanok is le az átellenben elnyúló randabordó szigetre, ajtó mellé, szigorúan a szélére, elég, ha csak egy oldalról vagyok beszomszédolható. Esti döcögés, utastársak elmélázva tanulmányozzák az impozáns berendezést, kapaszkodók így még nem voltak…..
Szösszenetek Hátsó fertályakon 2015.03.27 16:23:04
Késik a deákom, gondolok hát egyet és meglepem egy napindító teával. Épp derékszögben filtert túrok a szekrényben, amikor egy férfihang a konyhába vezető folyosón elrikkantja magát:„Jó a hátsód!” Mr. Lipton és Miss Milford gyűrött képpel rám bámulnak. Rám ne…..
Szösszenetek Határon túliakról 2015.03.18 16:42:11
Van egy határ. Csak azért nem rohantam utána, hogy agyba-főbe verjem, mert ahogy ráfordultam, lendületből belehánytam az út menti bokorba. A morgó suba zavartalanul csoszogott tovább a járdán egyenest a házunk felé. Fátyolos tekintettel néztem utána. Két perccel ezelőtt se…..
Szösszenetek Danika 2014.10.31 15:15:59
Lófarkam lóbálva tipegek hazafelé, amikor egyszerre borízű pörölés kerekedik tűsarkaim nyomán. „Danika, már megint a nőket bámulod! Hova teszed az eszed?” Mivel az utcában nemhogy nő, de zöld szemes ostoros sem kopácsol rajtam kívül, a hirtelen rám irányított…..