Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kampfer

0 bejegyzést írt és 2075 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A matematikai megközelítés jogi ügyekben persze álságos és komolytalan. Egy büntetés kiszabása soha nem egyszerű matematika. Ha az lenne, bírák helyett akár számítógépek is hozhatnának ítéleteket és nem kellene annyit bajlódni holmi bonyolult büntetőjogi szabályokkal. A parndorfi halálkamion …..
Kampfer 2019.04.17 10:19:58
@anonymand: "...igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?"

Na végre! Megérkeztünk. Tehát anno, mikor én kérdeztem tőled, hogy a kurucon vagy a 8-ason írott állítás igaz volt-e vagy sem, te pedig csak 'propagandáztál', ezek szerint ugyanúgy vitatható, igaz? Ok.

"Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?"

Állítottam, hogy nem hiszem el a hírt? Nem vitattam a hír igaz voltát. Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom.

"Értem, hogy miért nem hiszed el."

Dehogy érted...! A tartalmát nem hiszem el. Egyszerűen azért, mert egy írástudatlan, semmirevaló nyomorult tolvaj cigány, egy pardavimárta féle szénhidrogénképződmény és egy libbant taláros majomcsapat állít valamit, ami nem is életszerű, a bizonyítása is kétséges (ugye te még nem hallottál retekcigányt, aki magában tesz kárt azért, hogy utána a rendőröket rángassák) és kétezer-ötszáz kilométerre egy irodából ezt meg kívánja ítélni! Na EZT nem hiszem el, amit állítanak. Remélem segítettem...

"Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt."

Ez őket minősíti. Korábban már ezt is írtam neked (fölvetésedre), hogy nem csak a jobber médiát nézem, olvasom, hanem a hungarofób balliba képződményekét is. Egyszerűen azért, mert a valóság a kettőből tevődik össze, továbbá hogyan minősítsem őket, ha nem ismerem, amit írnak vagy mondanak!? Mellesleg nem is árt, ha az ember ismeri az ellenségei gondolatait, érvelését!

"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - "ez mindenre magyarázat.
Neked."

Az értelmes embernek igen. Az ott okoskodó taligányi sorosmajom orientáltsága közismert. A tanácsban csücsükélő banda nem egy tagja anno épp itt a ceu-n koptatta a követ és fertőzte a hazai levegőt. A korábban az országot elítélő bírónak hívott cerkóf is itt okosodott. Nyilván nem kapta meg a szokásos 'érzékenyítést', nem vette át a ceu-n jellemző ostoba balliba szemléletet, igaz? Te ennyire hülye vagy, hogy ez szerinted nem lehet nyilvánvaló?

"De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled.

"Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben."

Szerintem erről sem. Bírónővel volt anno párbeszédem erről. És én továbbra is azt gondolom, hogy a tag sáros. Akkor még kaptam némi 'infókat' az 'szsz-es' kapcsolatoktól is.

"Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat."

Ahogy én erre AKKOR IS válaszoltam és fentebb ismét megerősítettem, gondolván, hogy simán nem emlékszel már rá. Bejött.

"Egyik kutya, másik eb."

Vagyis Origo, Index, 444, 888, HVG, Kuruc etc.? Egyetértünk. Ebben teljes mértékben egyetértünk.

"ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak."

Nem, nincsenek! A liba még gágog, nem fogták el, nincs vizsgálatiban. Ahogy az a belga nyomorult idióta sincs, illetve a mutter embere sem, aki bizonyítottan csalt az ep-s normatív támogatásokkal a látogatóktól szedett pénzekkel és az ep-től közben erre fölvett pénzekkel IS! Még mind szabad, sőt, kettő továbbra is ott rohad az ep-ben. Mellesleg, nem hallottam volna azt a svéd ballibát bekussolva bocsánatot kérni Magyarországtól a folyamatos 'korrupciózásért'! Ha már valaki ugat, azt úgy tegye, hogy ő maga vegytiszta! Nos, az a génkísérlet minden, csak nem tisztességes, nem tiszta és nem egyenes! Csak egy szakadék libsi idióta, aki sajnos nem ott van, ahová való volna!

"Felfogtam."

Örömhír és parádé!

"Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem."

Pontosan és szó szerint idézd, hogy hol és mikor állítottam ilyet! De pontosan ám! Előre is köszi!

"Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem."

Jaaa, hogy ő? Hát, ezt vele beszéld meg. Az ő véleménye ebben a kérdésben számomra irreleváns. Értelmes ember pontosan tudja, hogy a politika és a korrupció szimbiózisban léteznek. A múltban, a jelenben és a jövőben is!

"...mintha nem a svéd mintát követnék."

Most melyik 'svéd mintára' gondolsz? A korrupt liboldó liba mintájára, vagy a migriket mindenkinek, mindenhova mintára?
Vagy esetleg erre a mintára?

szegedma.hu/2019/03/ok-egeszen-addig-befogadtak-volna-egy-migranst-ameddig-nem-a-sajat-lakasukrol-volt-szo

Igazi remek emberek ezek a svédek, igaz? Ja, nem. Koszos kis álszent okoskodó patkányok! Ahogy azt sejteni lehetett róluk. Szóval melyik mintájukat akartad ezek közül követni? (Remélem a forrás hiteles!)

"Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig."

Öööö, most összezavartál! Hát mi ez a 'cigányozás' tőled? Ezt csak egy magamfajta fasiszta, nemzeti (náci), antiliberó diktatúrafan hangoztathatja, nem...? Hát hol van a 'haladó' és kulturált gondolkodás és kommunikáció? Csak így 'cigányozunk'? :-D Lol...

A lényeg továbbra is az, hogy az idézett linkben állíottak valamit. És azzal vagy vitában! No meg persze velem is. ;-)
Kamp.
Kampfer 2019.04.17 19:42:36
@anonymand: "Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak."

Szerintem csúsztatsz! Semmivel sem írnak gyakrabban igazat, mint az általad megvetett oldal. Fájhat emiatt a hasad, de ez van. Ti is épp annyira toljátok a propagandát, éppen úgy hazudoztok, éppen annyira vagytok korruptak. Nyilván megnyugtató, ha különbnek gondoljátok magatokat, de nem vagytok azok. :-) A sajtótok semmiképp. Ez van...

"És ez a lényeg." Szerintem pedig a fentiek.

"Nem fake news, ami odaát oly divatos."

Divatos az nálatok is! És az elsumákolás és a relativizálás is.

"az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak."

Irreleváns. Az, hogy te ezt nem tartod jónak, a te dolgod. Ettől ez az érzés é s gondolkodás legitim és valid! Ahogy te menekülőnek hazudozod a migriket, ahogy bizonygatod, hogy mindenki egyforma, úgy mások simán gondolhatják azt, hogy ez hülyeség. Simán megvethetik, lenézhetik és kerülhetik a cigányokat vagy akár más meghatározott csoportokat. Ez mindenkinek legalapvetőbb joga! Abban van igazságod, ha azt mondod, hogy ezt bármilyen ok vagy indok nélkül teszi valaki, akkor az csak róla, az ő butaságáról szól. Ezt én is így látom.

"Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni."

Azért csak maradjon itt mementónak ez is.

Szerintem pedig a te véleményed a közröhej, de azért szót érdemes rá vesztegetni, mivel így szedhető szét az álláspontotok. És ugye nagyon lazán átsiklottál afelett a tény felett, hogy olyan bírákra, ítéletekre hivatkozol, amelyek szinte át vannak itatva ennek a tagnak az agybeteg gondolatvilágával, szervezetek dolgoznak azon, hogy 'idomítsák' (érzékenyítsék) a rendszert és azok működtető tagjait. A janicsárképzőjében oktatott 'homo sorosensus'-ok pedig politikai, igazságügyi, gazdasági és kommunikációs befolyásukat felhasználva kíméletlen háborút folytatnak a nemzetben gondolkodó és/vagy jobboldali polgárok, kormányok, pártok és szervezetek ellen. Ez a szembenállás kibékíthetetlen, nincs közös halmaz és közös érdek és az ellentét csak fegyverrel feloldható. Nos, legalább ennyi szót érdemes vesztegetni rá. A te világnézeted és az enyém között éppen ekkora ellentét húzódik. A különbség az, hogy az enyém nem hat a te életedre, míg a te szándékaid szerint változtatott világ és társadalom közvetlenül hatna az enyémre. Egyértelmű, ha én ezt nem óhajtom tűrni. Szerintem ez érthető még számodra is.

"valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint..."

Szerintem te is pontosan érted a logikámat és a véleményemet, álláspontomat is. Csak nem értesz egyet vele. Ez nem gond.

"Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg."

Úgy semmiképp sem lehetett volna belekötni. Ez így van. Ennél már én is tévedtem sokkal nagyobbat is.

"Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik."

Egyértelműen.
Kamp.
Kampfer 2019.04.18 05:57:47
@anonymand: Szándékosan nem azt linkelem be, ahol ezt találtam... De nem a 'zindex' vagy a hvg.hu volt.

www.welt.de/politik/deutschland/article191584235/BKA-Lagebild-Gewalt-von-Zuwanderern-gegen-Deutsche-nimmt-zu.html

Ugyan nem vagyok jó németből, de szerencsére a kollégám az. És amit itt részleteznek az korrelál ahhoz, amit Spöttle említett korábban (még februárban) és amit a MAGÁNBESZÉLGETÉSEK során megosztott a baráti társaságban.
És azzal is, amit az én jóbarátom többször is elmondott, MEGMUTATOTT és részletezett is. Persze, ki mit vesz észre a világból...

Ki tudja, talán az általam korábban küldött linken szereplő értékelés sem a 'szíenen', a 'bíbíszí' vagy a nagysikerű hontandrások híreire hallgat...? Nem tudom, csak gondolom...
Szépeket!
Kamp.
A Népszava tegnapi számában figyelemre méltó interjú jelent meg. A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az egy évvel ezelőtti országgyűlési választáson tapasztalt ellentmondásokról beszélt. Gáva Krisztiánnak sikerült néhányat feloldani, de még így is maradtak nyitott kérdések. A…..
Kampfer 2019.04.17 07:13:07
@Babosi György: "Itt vidéken az ellenzéki szavazatszámlálónak jelentkező emberek többségének megmondták, hogy ha még hétfőn fel szeretné venni a közmunkát..."

Bullshit! Legenda! Országosan van még kb. 120 ezer közmunkás. Ezek nagyon jelentős része még ellenőrnek is totál alkalmatlan volna a képességei és életmódja okán! Továbbá politikai értelemben teljesen inaktívak. Ez csak szánalmas önigazolása annak, miért nem találnak az ellenzéki ostobák elegendő szavazatszámláló! Létezik az említett függőségi viszony, de az párezer főt jelent csupán.
Kamp.
Kampfer 2019.04.17 07:49:11
@felső határ nincs: Ó, b@zdmeg...! És tényleg. Ilyen az, amikor fogyatékosokra van bízva a fogyatékosokkal kapcsolatos döntés. Ezeknek tényleg elmentek otthonról...! De, ha már homár! Ha szavazhatnak is a debilek (és döntéseket is hozhatnak), akkor akár szavazatszámlálóknak is megfelelhentek! Nem igaz...? :-) Örülhetnek majd a szocdemek! :-D
Kamp.
Kampfer 2019.04.17 08:51:17
@Babosi György: "Ne vegyél rá mérget, hogy bullshit, amit írok."

Ó, de. Mérget nem veszek rá, de biztos vagyok benne. Ha az a párezer közmunkás, aki valóban KÉPES és ALKALMAS is ilyen feladat ellátására kimaradt a rendszerből a (vélt vagy valós) fenyegetettsége okán, úgy ez egyrészt sajnálatos, másrészt mindenképp tenni kell ellene. A legjobb persze az, ha elhúz a munkaerőpiacra dolgozni és máris nem függ a gaz fideszes főnöktől! (Zárójel: sokat mesélhetnék a 'maszopos' hr vezetőről és a 'dékás' operációs vezetőről és áldásos tevékenységükről egy profitorientált cégnél...)

"Akkor gondolom, azt sem hiszed el, hogy volt olyan szavazókör, ahová be sem engedték, aki nem a Fideszre szavazott."

És azt hogyan hozták össze??? Már bocsi, de nehezen tudom elképzelni a jelenetet. Bemegy a tag a szavazókörbe. Jónapot-jónapot. Igazolja magát, rögzítik a szavazólistán, hogy megjelent a szavazáson. Majd bemegy az ívvel és a borítékkal a fülkébe, leszavaz, leragaszt és kijön, bedobja az urnába a borítékot és helló! Mindenki boldog. Mikor belép a szavazókörbe, ugyan ki a t@k@m tudja megmondani, hogy kire fog szavazni? Vagy már eleve a (még át sem vett) kitöltött ívvel engedik csak be a szavazókörbe, ahol majd meg kellene kapnia a választási íveket és a borítékot??? Te ezt honnann a vérvörösből voltál képes kitalálni...???

" Pl. nézzél rá a nyíregyházi 76. szavazókörre, ahonnan kaptuk ezt az infót. A valasztas.hu oldalon megtalálod."

Jah, kaptátok az infót. Mi? Na ne szórakozz már velem ezzel a hülyeséggel!!!
Kamp.
https://24.hu/…/magda-marinko-gyilkossag-tenyleges-eletfog…/ Talán a legnagyobb vihart az az ügy kavarta, amelyben a bíróság nem állapította meg Magda Marinko bűnösségét. 1994 januárjában megölték az ismert szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét, valamint a 10 és 16 éves fiaikat.…..
Kampfer 2019.04.15 05:40:17
Tisztelt bírónő!

Úgy tűnik, ez ismét egy olyan darázsfészek, amelyben (szerencsére) szembekerülünk a 'zunijóval' és a minősíthetetlen 'civil'(?)-szervezetek eszetlenségével.

"A bíróság nemrégiben nem engedélyezte a délszláv háború idején Magyarországon és Szerbiában több rablógyilkosságot is elkövető Magda Marinko feltételes szabadon bocsátását."

Magam is meglepődtem ezen, de most legalább egy értelmes döntést sikerült hozniuk. Semmi sem indokolja, hogy egy ilyen elmebeteg szadista nyomorult rászabaduljon a magyar társadalomra.

"Mostantól kezdve kétévente megvizsgálják, megérett-e már a feltételes szabadságra."

Tartok tőle, hogy ez lesz a 'rendszer' achilles-sarka.

"Akit azonban 1999 után tényleges éltefogytiglanra ítéltek hasonló súlyú bűncselekményekért Magyarországon, annak jelenleg lehetősége sincs soha többet arra, hogy bíróság elé kerüljön, kizárólag a köztársasági elnök kegyelmére számíthat."

Ez is a rendszer gyenge pontja. Liberális vagy baloldali személyt ezért (sem) szabadna soha többé tisztség közelébe engedni, elnöki székbe semmiképp!

"A gyakorlat ellen az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács és a kriminológus-szakma is kitartóan tiltakozik..."

Ez pedig 'boríték', a társadalom ellen szervezkedő, szélliberális eszementek, valamint annak a szánalmas és láthatóan elfogult ostoba bíróságnak a széllibbant tagjai minden ellen tiltakoznak, amit egy kormányzat a társadalom érdekében végez. Nem meglepő, innen lehet biztosan tudni, hogy jó irányba tett döntésről van szó. Akkor kell elgondolkodni, ha ezek nem ajvékolnak!

"... Európa Tanács Miniszteri Bizottsága pedig tavaly júniusban felszólította Magyarországot a hatályos jogszabályok megváltoztatására."

Nyomni kell egy 'IGNORE' gombot, kiröhögni őket, megmutatni nekik a'madarat' és folytatni tovább. És természetesen a jogszabályokon csak akkor változtatni, ha azok szigorodnak! Ennyi. Mellesleg nem tudom, mennyi közük van mindehhez. Halálbüntetés nincs. Életfogytig sitt van. A nevében a jelentése, mit akarnak ezek az idióták...?

"Van-e esély arra, hogy egy súlyos bűnt elkövető ember megváltozzon?"

Semmi. Egy ember csak nagyon súlyos trauma hatására változik meg alapjaiban. Ennek a tagnak az egész élete egy trauma. Egy pszichopata állat, akből már sosem lesz ember.

"Jó-e a társadalomnak, ha ad még egy lehetőséget egy sorozatgyilkosnak?"

Egy módon lehet esélyt adni egy ilyennek! Ha a döntő bíró vagy a szabadulást szorgalmazók, a 'civilek' a saját családjaik életét bízzák rá a döntésre! Nem a másét, nem a társadalom random tagjáét! A sajátukét és gyerekeikét, asszonyaikét! Ez a lényeg, bírónő! Ott, Strasbourgban a taláros idióták a saját családjuk életét tegyék kockára és ne öt határral arrébb élő polgárok életét tegyék kockára! Szerintem...

Mellesleg ezek a 'civilek' (álcivilek) és ezek a semmirevaló bírák sajnos mindig a mások bőrére hozzák az eszement döntéseiket és küzdenek deviáns és semmirevaló bűnözőkért. Az ilyeneknek nem tisztelet jár, hanem megvetés, gyűlölet és kirekesztés. Szerintem...

"Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell válaszokat adnunk, ha a tényleges életfogytiglan problémájával foglalkozunk."

Miért gondolja bírónő, hogy erre a kérdésre választ kell adnia? Nem gondolja, bírónő, hogy az élet már számtalan alkalommal válaszolt meg ehhez hasonló 'kérdéseket'? Legutóbb épp egy nőt gyilkolt meg a szabadult elmebeteg párja, akiről 'csak' mindenki tudta, hogy a sitten kéne megrohadnia! Ehelyett a rendszernek 'hála' megölhetett még egy embert!
Miért kell ilyen semmirevalókért küzdenie folyton ezeknek az eszembnt libbantaknak, az álcivileknek és 'ajrópának'? Tényleg ennyire elment az eszük? Vagy valami célja van mindennek???

"Magda Marinkót – az itteni eljárással párhuzamosan – Szerbiában távollétében halálra ítélték öt ember meggyilkolása miatt (a halálbüntetés eltörlése után a büntetést 40 évre változtatták)."

Ott (akkor) még volt eszük.

"A kötelező kegyelmi eljárás nem egyszerű procedúra."

Tényleg nem az! Értelmetlen és ostoba procedúra. De ha már van, legalább legyen bonyolult és hosszadalmas!

"Az államfő pedig úgy dönt, ahogy akar."

Soha többé liberálist vagy baloldalit döntéshozói tisztségekbe! Soha!

"A kriminológusok mellett sok jogász, számos politikus, büntetés-végrehajtási szakember és jogvédő szervezet is ellenzi a tényleges életfogytig tartó büntetést."

Még egyik sem tette soha kockára a saját családja életét! Cselekedjenek a saját és családjaik életére, ne a máséra!

"Nem ért egyet a tényleges életfogytig tartó büntetéssel az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága sem..."

Mily meglepő! Ja, várjunk csak! Nem az... Addig jó, amíg azok ajvékolnak!

"...ha ez egyszer bekövetkezne, Szerbiába kellene őt szállítani, ahol még 40 év letöltése vár rá."

Húzni, amíg lehet és utána kiadni egy szakasz szerb katonának, akik remélhetőleg egy sötét és nyirkos cella fenekén éheztetik örökre! Ámen!

"Senki nem az életfogytiglani szabadságvesztést akarja eltörölni..."

Sajnos 'ajrópát' illetően ezt már nem hiszem el.
B
Úgy tűnik, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal autokratikus vezetője nem elégszik meg azzal, hogy a bíróságok egyetlen demokratikusan választott szervét, az Országos Bírói Tanácsot (OBT) próbálja meg lehetetlenné tenni. Ez az igyekezete éppen egy esztendeje folyik és lassan odáig fajul, hogy…..
Kampfer 2019.02.18 21:14:26
@anonymand: ==>

"Remélem így már szimpatikusabb.
Ismételten bocsánatodért esedezem, hogy ilyen óriási hibát követtem el!"

Ne játszd túl...! Kontraproduktív.

" te kötöttél bele."

Nos, nem. Föltettem egy kérdést. Olvasd vissza ismét, hátha végre megérted. És végülis megválaszoltad másodszori nekifutásra.

"nem gondoltam, hogy annyi piaci állás, meg szakszervezeti, meg mit tudom én mi mellett mellékállásba "lőtéri kutya" (is) vagy. "

Nos, mindenekelőtt 'mellékállásbaN' (ha már írásjel, akkor legyen rag is)! Tehát: hogy értsd, amit vagy nem értesz, vagy csak játszod a nagyon hülyét. AZ érdekelt, hogy mi többet, mi sokkal többet kívánsz, hogy történjen. Az MTS-s hasonlatod és példád mögötti magyarázkodásod kurvára nem érdekelt. Egyik oka ennek a poszt témája. A másik oka pedig az, hogy az MTA kérdése egy rétegprobléma. Emiatt nem lesznek tömegek az utcán. Értem én, hogy aktuális a kérdés, de hidd el, az átlagember szarik rá! Ez van, fogadd el.

"most már végképp kezdesz megzavarni.
Egyszerűen csak érdekelt, vagy (mellékállásban) lőtéri kutyaként nem érdekelt?"

Látod, nímand? Erről beszéltem. Sajnos nagyon gyenge vagy. Ha nem csak linkeket és szövegeket bújnál a félhomályban, talán látnál is valamit a valóságból. Csak, hogy ne légy összezavarva, megismétlem:
- AZ érdekelt, hogy mi többet, mi sokkal többet kívánsz, hogy történjen. Az MTS-s hasonlatod és példád mögötti magyarázkodásod kurvára nem érdekelt. Remélem így, sokadjára már világos lesz még számodra is!

"Nem sikert kívántál, pláne nem sokat."

Nyilván nem. Ezt hívják cinizmusnak, vagy iróniának. Persze, hogy semmiféle sikert nem kívánok írástudatlan 'cucilista' ballibáknak, nagyarcú és felpofozni való kis 'fegyőr' andrásoknak és egy kis beltenyésztett tordaibencének. Szerintem húzzanak el a pokolba a követőikkel együtt. Tehát jól érzékeled, semmiféle sikert nem kívánok ezeknek. Egyszerű retorikai fordulatként írtam le, kezeld is akként!

" nyilván az én közismert szövegértési gondjaim miatt, de sokadik elolvasásra sem tűnik siker-kívánatnak."

Na, helyes megoldás! :-) Fanfárok...!!! Tehát mégis van, amit sikerült jól értelmezni. Ünnep!

"...független, hogy mely törvény hatálya alá tartoznak."

Ezt majd meséld a jogászaiknak, amikor ott fognak állni a 'védenceikkel' a szőnyeg szélén. Látszik, hogy halvány fingod sincs erről az egészről, csak ollózol a netről és egy-egy mondatba kapaszkodva próbálod kitalálni, milyen is a valóság. Szar ügy, de ettől csak még inkább eltűnsz az erdőben, de a te dolgod.
Már leírtam az ezzel kapcsolatos véleményem és SZEMÉLYES tapasztalataim.

"ha tájékozott lettél volna, akkor nem teszed fel a kérdést:
"Mellesleg épp azon ment a sírás pár éve, hogy szűkült a sztrájkhoz való joguk... Akkor most melyik verzió az igaz?" - hisz előtted is világosnak kell lennie, hogy szűkült."

Pfff... Te olyan vagy, mint a motor, amelyikben a négyből csak két henger megy, az is gyűrűzésre szorul. Természetesen pontosan tisztában voltam a sztrájktörvényt érintő módosításokkal és azok szigorító jellegével. Külön képzést kaptunk minden egyes módosítást követően. Tudod, ez KÖTELME volt minden tisztségviselőnek. Tehát a kérdést ezek ismeretében tettem föl. Vagyis nyilvánvaló, hogy most pár körrel nehezebb JOGSZERŰEN sztrájkot folytatni. Ennyi.

"Ha meg tudtad, akkor miért tetted fel kérdésed?"

Idézet Charlie Harper-től (megszemélyesíti Charlie Sheen - Two and a half man):

Hogy miért? Azért, mert szórakoztat! ;-)

"- igen többet.
És nem csak azért mert a hangok azt mondják a fejemben, hanem azért mert nem tetszik ami folyik, nem vagyok elégedett, változást kívánok.
Igen, többet akarok."

:-) Helyes! Nagggyon hellllllllyes!!! Szokjad! Azt kell mondjam, örülök, hogy nem vagy elégedett! És annak is nagyon örülök, hogy te változást kívánsz. Aminek a realitása szerencsére nagyon csekély. És annak is örülök, hogy neked és a hozzád hasonlóknak nem tetszik, ami itt folyik! Jól van ez így. Mert tudom, hogy ha neked és a hasonszőrűeknek tetszene, ami itt folyik, ha nem szeretnétek változást és elégedettek volnátok, akkor nekünk ismét az a sötétség és kirekesztettség, megalázás és fenyegetés, kioktatás jutna, ami akkor jutott, mikor ti fújtátok itt a passzátszelet! Hát nem! Tudod, mit? Legyél csak elégedetlen! Addig jó a magyaroknak, amíg a libsik szenvednek! Szerintem...

"Igen, többet akarok."

Láthatóan ez nagyon kevés. :-)

"- csak véletlen szoktál kérdezgetni.
Mellékállású lőtéri kutyaként."

Dehogy, csak ezt sem értetted meg! Mellesleg voltam lőtéren. Nem is egyszer és nem csak a seregben. És szerencsére elég jól használom a gépkarabélyt, a géppuskát és az ismétlőpuskát is. ;-) Csak szólok...!A 'kutyázásodat' most betudom a szánalmas frusztráltságodnak... Legalább ennyi adassék meg, ha már annyira elégedetlen vagy! ;-)
Kamp.
Kampfer 2019.02.19 06:29:34
@anonymand: Jobb reggelt!

"Ismételten dől belőled a hülyeség, szinte véget nem érő módon."

Blablablaaaa... Blah... Na, ez nagyjából ennyi. A hülyeség ebben az esetben relatív fogalom a köztünk meghúzódó kibékíthetetlen ellentét a világnézetünk gyökeresen eltérő volta miatt. Vagyis konkrétumok nélkül ez puszta vagdalkozás, frusztrált libsi vergődés.

"Kezdek hozzászokni."

Tudod, nekünk is meg kellett szoknunk a libsi ámokfutást és uszítást. Ez ilyen.

"igazán hozzáértő lehetsz, meg vagyok győződve róla."

Na, cinizmusnak ez teljesen tökéletes.

"Azóta, hogy Bécsből becsempészett, s legálisan behozott alkatrészekből megépítettem első AT-típusú számítógépemet, nem zavart hogy mi az alaptudása a gépnek."

Te jártál Bécsben...??? Mennyei atyám. Mesélj! Ott is emberek élnek? És tényleg ott van díszkivilágítás is...? Az maga lehet az 'Éden'! O.m.g.! Te, most komolyan! Ezzel ugyan mit akartál mondani? Hogy te már akkor a DOS alól indítottad a vezérlőket, amikor a jónép még a Videoton TVC-vel szórakozott? Mert akkor te nagyon nagy 'tűz' lehetsz! Gratula! :-)

"Mert vagy megoldottam, hogy váltottam nyelvet, vagy ASCII-kódokkal, kissé macerásan, de írtam."

Tényleg nagy tűz vagy. Elismerésem! És látod? Még ekkora 'isteni' tudással is el tudod cseszni a szöveket! Meglepő, mi?

"Most meg ha éppen okostelefonról írogatok sem vagyok lusta figyelni."

Nos, ennek tükrében akkor sokkal nagyobb a baj, hiszen a fentiek alapján a retorikád és az írásaid nem ezt tükrözik. De lépjünk túl mindezen!

"A körülményekről csak annyit, hogy nem lopva, bujkálva, üldöztetésben élve köll írjál?"

Nyilván nem. De a 'multi-task' alap. Megjegyzem, hogy ha az op-rendszer angol, az 'office' német (amit utólag 'magyarítottunk), a billentyűzet pedig finn, akkor azért elég esélyes az 'elütés' és a tévesztés. És annyira azért nem vagyok 'penge', hogy egyszerre négy nyelven kövessek minden folyamatot. Ez van...
Nem élek üldöztetésben, nincs se diktatúra, sem napi harc. Szabadidő van, munka van és napi teendők vannak. Üldöztetés nincs. Ez nem az a hely!

""Nem a törvényről van szó, ember!" - ismételten tévedés!
Szerintem."

Az élet nem téged igazol. Pontosan úgy, ahogy a migrikérdésben sem. Ennyi.

"Azt ugyan helyesen fejtegeted, hogy egy-egy törvényt lehet csűrni, csavarni, eltérő módon értelmezni (nem látszik ugyan rajtam de megértettem), ám ha valami nem szerepel benne, akkor nincs hivatkozási alap."

Látod, nímand? Épp erről beszéltem korábban is. Végre jól láttál meg valamit, de ostoba következtetést vontál le belőle! Ugyanis épp itt van a lényeg. A jogászok ugyanis ÉPPEN arra hivatkoznak, ami NEM szerepel a törvényi leírásban. Ergo, ami nem tiltott, az megengedett. Ott vannak a kiskapuk. És a megfogalmazások miatt EBBŐL van a legtöbb jogi vita az utóbbi években. Továbbá abból, hogy a törvények egymásra hivatkozva lettek megfogalmazva (MT hivatkozik a PTK-ra pl.), vagyis még akár egy szakjogász is elmerülhet benne hetekig. Eklatáns példa az együttműködési kötelezettség mellett a kárenyhítési kötelmek bevezetése. Na ebből munkaügyi perekben csodák tudtak születni már eddig is. Ismétlem: nem vagyok jogász. Azt nem tudom, te mi vagy, de abban biztos vagyok, hogy nálad körökkel jobban 'képben lévő' szakjogászok képeztek anno minket, olyan jogi eseteket tárgyalva, hogy azt se hittük el korábban, hogy ilyen létezik. És létezik! Tehát visszatérve a kérdéshez: a következtetésed hibás.
Mellesleg épp a Suzuki gyár és az onnan kirúgott leendő titkár esete is egy ragyogó példája annak, hogy hogyan lehet valamit meggondolatlan és ostoba módon intézni. Egyértelmű, hogy a munkáltató erre lépni fog és azonnal (más kérdés, hogy azok is ostoba módon tették)! Egy képlékeny jogi környezetben kezdeményezett sztrájk és annak következményei ennél csak vadabb dolgokat eredményezhetnek. De ahogy látom, jelenleg hajlandóság sincs sok!

"Sajnálatos módon itt nincs utólagos szerkesztési lehetőség, s mire észrevettem, már késő volt."

Ez van, ne törődj vele! Nem ezen múlik.

"- semmi vagy."

Ez tőled dicséret. Előzmények alapján ítélje meg a többi olvasó vagy a cenzor, nekem mindegy!

"Cinizmusnak még csak elmegy, de iróniának?"

Hogy hogyan ítéled meg, az a te dolgod, azt gondolsz, amit akarsz. Tudod: a gondolat szabad. ;-)

"Na, hogy levezetted feszültséged, pihizzél, élvezd az életet, légy megelégedett és legyen nagyon szép napod!"

Az lesz. De a feszültséget nem így szoktam levezetni. Amúgy a tegnapi események szerintem nem tehettek túl boldoggá! Egyrészt 'cucilista' ostibenkóink ismét bizonyították, hogy még írni sem tudnak normálisan (oktatáspolitikus - o.m.g.!), másrészt képviselőként dörömbölni a Suzuki kapuján több, mint ostobaság. Munkaidőben, amikor az ülésteremben volna a helyük. Hát, nem tudom mit gondolsz, de ebből így nagyon nem lesz sem sztrájk (még szrtájk sem), sem pedig engedetlenség vagy kormányűző nagygyűlés. Igaza volt valakinek, aki azt mondta, előbb ellenzéket kell váltani, csak utána kormányt! Az ország is sokkal jobban járna! Szerintem.
Kamp.
Kampfer 2019.02.20 06:18:57
@anonymand: "Te jártál Bécsben...???" - "meg még annál messzebb.
Is."

Gratula! :-) Remélem szép helyeken és sokszor!

"Ezzel ugyan mit akartál mondani?" - "csak annyit, hogy amikor te még a csattogószárnyú falepkével játszottál, én már próbáltam haladni a korral (volt előzmény is; Commodore, majd XT, és míg más csak hallott a DOS-ról, én 57 hajlékony lemezről már UNIX rendszert installáltam)."

Jajjj, ez annyira gyerekes! Én még pelenkás, vagy 'karonülő' voltam, amikor te már dolgoztál? Nos, nem ezt hívják generációs különbségnek? Én azért remélem, hogy amikor én nyugdíj közelébe érve már számolgatom a hozamokat, te még akkor is főzöd majd a pörit és olvasod a linkeket!

"na ehhez kapcsolódóan voltam kénytelen megjegyezni, hogy némi tapasztalatom van."

Nos, a szakmai múltad gazdagsága továbbra sem jelenti azt, hogy tisztában lennél az én technikai, informatikai és egyéb körülményeimmel. Szerintem ez is evidens. Nem elvitatva szakmai múltad eredményeit!

"Az pedig elég nyilvánvaló, hogy betűhiánya, elütése lehet mindenkinek (csak mint már említettem, a kérdőjelet és a felkiáltójelet nehéz elütésként kezelni, értelmezni), bármekkora tapasztalattal."

Elég szomorú életed lehet, ha ezen vagy kénytelen rugózni egy hete...! Miközben a lényeget továbbra sem értetted meg! Sajnálom.

"Szórakázz azzal, ami veled egyidős!"

A párom fiatalabb nálam. Kellően jó nő, nem keresek velem egyidőset. ;-)
Üdv!
Kamp.
A kommunikáció egy szakma, amit tanulni kell. Ha elég sokat beszél félre egy ember, könnyen lehet belőle szómágus. Hogy működik a szómágia? Nézzük egy adott példán! Megjelent a mai napon egy MTI hír, ami így szól: Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin,…..
  Ezen a héten én írom az „elszámoltató” posztot, s már most borsódzik a hátam: 22 142 000 000 Forint ment el tavaly ilyenkor egy hét alatt olyan, szerintem felesleges dolgokra, mely egy év távlatából sem tűnik indokoltnak.   Csak egy pici spoiler: ha Rétvári Bence tavaly igazat mondott, s…..
Kampfer 2019.01.18 07:11:22
@chrisred: "A logikád szerint nekem nem kellene fájni, ha tényleg az ittlétüket akarom. (Bár nálad az ilyen logikai kapcsolatos szemernyit sem számítanak.)"

Te mentegetted őket és az ittlétüket és pártoltad a befogadásukat. Ez volt az alapvető konfliktus.

"Arról volt szó, hogy a földönfutó arabokat a magyar államnak kell majd eltartania, és arra hoztam példákat, hogy inkább legyenek földönfutók és tisztességesek, mint gazdag bűnözők, ha joguk van itt tartózkodni."

Ez a része így igaz. De erre írtam neked azt, hogy az a cél, hogy földönfutó (se) ne legyen itt egy sem! Ha kell, akkor akadjanak a drótra. Ez volt az állításom. A kötvényesről már beszéltünk. Ennyi. Ma is ezt gondolom. Ha kevés a kerítés, akkor legyen fal és aknamező is!

"Ebben valóban nem különbözött az összes többi orosz kényúrtól egészen napjainkig, de nem ez volt a téma."

Te idézted az említett cár példáját.

"Európa nem egyenlő az Európai Unió intézményrendszerével."

Ó, dehogynem! Ma 'ajrópa' pontosan azt jelenti, amit a 'zunijó' politikai elitje. Egy és ugyanaz a kettő. Ha bárki bármi mást gondol, képvisel vagy akar tenni, akkor az már nem európai, nem elfogadható, nem 'szolidáris' stb.!

"Utóbbit mindketten kívülről nézzük, míg én európainak tartom magamat, nálad ez helyezkedés kérdése."

Szerinted. Ennyit értettél meg. Én elsősorban magyarnak tartom magam, mint európainak. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, nagyon sok kérdésben elfogadhatatlannak tartja a 'zunijó' a magyarságot. Én ezt sem elfogadni, sem tolerálni nem vagyok hajlandó! A magyarságomért bármikor szembemegyek a 'zunijóval', a libsikkel és a követőikkel. Ebben számomra nincs kompromisszum. Te inkább vagy ajrópéer. Ez a te dolgod, a te döntésed.

"Amúgy nem tudom, mi a problémád a németek érdekérvényesítésével."

Ez nem érdekérvényesítés, hanem álszent, sunyi, szar-szemét pofátlanság! Mellesleg német barátaimra tekintettel ezeket én csak 'állampolgári' németeknek hívom. Papíron németek...
Nos, ömlik hozzájuk az orosz gáz, de azért nekünk és az olaszoknak oktatást tartanak arról, hogy nem szabad a gaz ruszkikkal boltolni ám, mert a szemetek visszavették a Krímet is és egyébként is Putyin és cár és birodalom...! Fújjjj! Ne erősítsétek a pozícióikat, inkább 'unijó' és több kohézió! Hozzájuk pedig már a második cső épül szép csöndben. Ez NEM érdekérvényesítés!. A mutter odaültette anno a székbe azt a szarevő, alkesz junckert, míg Orbán ellenezte. Hát az élet NEM a balfasz muttert igazolta. Szerintem.

"Elfogadhatónak tartod, hogy egy magyar politikai erő a választási sikerekre támaszkodva rátaposson a társadalom többi részére.."

Ugyan kire taposott rá??? Hogy nevén nevezett dolgokat, hogy kimondott olyan alapvetéseket, amelyektől minden 'ajrópéer' nekiállt fasisztázni az egész kontinensen? Hát ez van. Ettől még nem taposott el senkit sem. Munkához köti a támogatást? Helyes. Nem 'tenyészti' a cigányokat, mint a libsik anno? Helyes. Nem támogatja a deviánsokat? Helyes. Priorizálja a magyar kultúrát? Helyes. Ha ez szerinted mások letaposása, akkor valami nálad ment félre!

"...míg az zavar, hogy a németek kihasznélják a népességbeli és gazdasági erőfölényüket az Unión belül...."

Nem egyszerűen kihasználják! Kényszeríteni akarnak másokat arra, hogy úgy éljenek, úgy gondolkodjanak, gazdálkodjanak, ahogy az nekik (mármint a német politikai elitnek) megfelelő! Ez bőven több, mint érdekérvényesítés. Mellesleg mindeközben a saját társadalmuk és belső viszonyaik szépen rohadnak, de mégis minket akarnak oktatni! Szerintem először pucolják ki a saját házukat a szarból, utána majd esetleg(!) elmondhatják, hogy szerintük mit csinálunk rosszul. Persze ez akkor sem kell feltétlenül érdekeljen minket, de talán meghallgatjuk az agymenésüket.

"Számomra mindkettő elfogadhatatlan."

Ez qrvára nem úgy tűnik!
Kamp.
Kampfer 2019.01.21 10:17:59
@chrisred: "Ez a saját állításod volt, amire mindig is írtam, hogy szalmabáb érvelés."

Állításaid jelentős része nem ezt igazolja. Érveltél 'emberséggel', érveltél népesedéssel és anno érveltél munkaerőpiaci helyzettel is. Még az integráció módján és jelentőségén is vitatkoztunk több, mint három éve!

"Mindig azt írtam, hogy vannak szabályok, amiket a jogállamban be kell tartani."

Erre írtam azt, hogy ha egy szabály vagy jogrend nem szolgálja az adott társadalom vagy nép érdekeit, akkor meg kell változtatni! Nem a társadalom kell létezzen a törvényért, hanem a törvény kell létezzen a társadalomért és az emberekért. Ha egy jogszabály szar, akkor meg kell változtatni! Ennyi. Ha nem elég szigorú, ha nem ér el célt, akkor alkalmatlan a jogszabály a célja elérésére, hát meg kell változtatni.

"Én nem akarom, hogy az állam bővítse ki a külföldieknek a jogszerű magyarországi tartózkodás lehetőségeit (pl. letelepedési kötvény), de azokat a szabályokat, amik már léteznek, tartsa be."

Én pedig az akkori lehetőségeket is soknak tartottam! Vagyis az akkori (szerinted betartandó) jogszabályok egy rakás szart se értek. Szerintem pedig legyenek eszközök (határzár, élőerő, lőszer, fegyverek) és jogszabályok (szigorított szabályok, válsághelyzet, kiskapuk nélküli törvények), amelyek KIZÁRJÁK, hogy ide akár egy migri is betegye a lábát. Ha valaki szerint nem jogszerű őket átrugdosni a dróton, akkor meg kell változtatni a jogszabályt, hogy jogszerű legyen. És ha ez valakinek nem tetszik, akkor majd a következő alkalommal úgy szavaz. Tavaly áprilisban ez is megtörtént. Ez ilyen.

"Nálam a kettő egymásból következik."

Azok az idők elmúltak. Értelmes ember ma nem tartja elfogadhatónak, amit azok a széllibbant ostoba 'ajrópéer' vadbarmok művelnek! Ha valaki eldöntötte, hogy nem akar niggerekkel, buckalakókkal és hasonló lényekkel együtt élni, akkor erre senki sem kötelezheti! Az 'ajrópéer' isiászos gyökértől kezdve a szarevő juditon át a fogtündérig!

Mi ma az európai...? A juncker? A szarosjudit? A buzi luxemburgi kormányfő? Vagy a pofátlan külügyére??? Esetleg a fogtündér? A malmői migrinegyedek? Szerinted mi az európai...? A liberalizmus? Az antifák?

"Tudom, hogy vannak, akik a magyarságukkal összeegyeztethetőnek tartják az ázsiai jellegű gondolkodást..."

Tudod, úgy tűnik, hogy jelenleg az ázsiai jellegű gondolkodás tud egyedül gátat szabni az 'ajrópéer' ballibsi úthengernek. Ha ez az ára, hogy megállítsuk a libsiket, akkor legyen így! Inkább, minthogy a szarosjuditok fújják itt a passzátszelet! Szerintem.

"...nálam ez nem fér össze."

Elhiszem. Tudod, nálunk pedig azok a dolgok nem fértek össze, amelyeket ti erőltettetek hosszú évekig. És elég volt belőlük is és belőletek is. Ahogy szombaton láttam, nagyjából annyian 'ajrópéerkedtek' az utcákon, amennyit saccoltam... Ezt (is) elmértétek!
Kamp.
Kampfer 2019.01.22 18:45:17
@chrisred: "Biztos, hogy nem."

Pedig dehogynem.

"Azt lehet, hogy mondtam, hogy egyes országoknak ez lehet az álláspontjuk, de ebből következően az övék, és nem az enyém."

Nem úgy tűnt.

"Ilyesmi, hogy "emberség", hatóságilag szabályozott ügyekben nem létezik."

No, hát végre leírtad. Erről hosszú hónapokon át vitázott veled nem egy kommentelő! Nincs emberség, célok vannak és eszközök. A cél, hogy ne legyen itt egy migri sem. Az eszközöket pedig ehhez kell megválasztani.

"Talán keverheted a szolidaritással, de azt meg nyilvánvalóvá tettem, hogy nem az ügyfelek irányában, hanem a az uniós idegenrendészeti hatóságok egymás közötti szolidaritásáról van szó az ügyek elosztásában."

Az ügyek migriket jelentenek. Konkrétan. Az uniós hatóságokkal pedig a legnagyobb ostobaság lett volna szolidárisnak lenni! Ők sem a célt, sem az eszközöket nem választották meg helyesen. Sem ők, sem a politikai elitjük. Csak egy ostoba vállal szolidaritást egy 'szuicid' és impotens, következetlen hatósággal!
Szerintem...
Kamp.
JogÁsz Dübörgünk 2018.12.29 19:00:00
A csőd szélén a New York Times. Kép: blitz.al A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók…..
Kampfer 2018.12.31 14:12:46
@ednet2023: "sose hittem volna, hogy egy fideszes fogja felmenteni Gyurcsányt..."

És mennyiben tartozik ez rám? Ezt mondd egy 'vérfideszesnek', továbbá semmiben sem mentettem föl azt a büdös csótányt és a sleppjét sem! Számomra nem létezik undorítóbb és ocsmányabb eszménél, mint a liberalizmus, és ahogy írtam is, itthon jelenleg a kormány a leginkább antiliberális vonulat képviselője. Azt magam sem gondolom, hogy a 'nemzeti' retorika és politika minden egyes kormánytag meggyőződése és nem politikai érdekei miatt uralkodó, de ha csak érdekből is, de legalább magyarok és nem liberális férgek. Csalódás ez számomra is, mert más erőtől vártam volna ezt, de ez van. A csótánynak és fajtájának nincs és soha nem is lesz felmentés semmi alól sem! Náluk undorítóbb hungarofóbb retkeket nem sokat hordott a hátán a Föld!

"Vagy hogyan értelmezzem ezt a múltbeli eseményekkel nagyon elnéző és megengedő álláspontodat?"

Értelmezd úgy, hogy a jelenlegi kormányzat támogatása a részemről egy olyan kompromisszum, amit hajlandó voltam megkötni azért, hogy a balf@sz és liberális mocsok ne férhessen soha többé a kormányrúd közelébe sem!

"Tapsolni fogsz Thürmernek ha feltünik Orbán oldalán?"

A Semjénnek sem tapsoltam. És a farkasflórit sosem értettem, miért tűrik meg egy képernyőn bármely kormánytaggal. Vállalhatatlan egy nyomorult, sitten volna a helye már születése óta! Gondolom hasonlóan sok más hasonszőrűvel együtt.

"A morált nem aktuális politikai álláspontok alapján kellene kialakítani."

Tudsz bármely hazai politikai erőhöz morált társítani? Ismét leírom: az összes politikai szereplő és erő esetén célszerű az 'egyszerűsítés' műveletét elvégezni a hazugság, demagógia, korrupció, erkölcstelenség fogalmaival és megnézni, mi marad. És azok alapján lehet dönteni. A morált én már nem keresem egy hazai erő esetén sem. Számomra az egyik legfontosabb mérőszám, hogy mennyire helyezkedik szembe a globalizmus, liberalizmus és baloldaliság mocskával. Nekem ez fontos 'mérőszám'. Így talán már érted.
Kamp.
Kampfer 2018.12.31 14:53:36
@Fergio: Értem. Tehát egy látens (vagy valódi) buzi kis köcsög vagy? Rendben. Mondjuk, szerintem ugyanannyit érsz, mint egy taknyos liberális és ott is van a helyed, de te is Isten teremtménye vagy, még ha egy qrvanagy zsákutca is... Sebaj, ez lesz belőle, ha anyád és apád édestesók. ;-)

"...mert különben nem irogatnál Szilveszterkor semmitmondó, üres lózungokat."

Még gép előtt vagyok, van néhány dolog, amit itt intézek a melómból, közben ráérek a fajtádon röhögni és azon csodálkozni, mit voltak képesek a szüleid anyakönyveztetni...! ;-) Nekem poén, neked életre szóló teher, de ez van. Biztos elviseled! ;-)

"Rettenetesen nőies a stílusod, vagy buzi vagy, vagy tényleg nő, aki próbálja osztani az észt, és olyan szóforulatokat használ, mintha férfi lenne."

Ha mindent így találsz el, akkor inkább ne gondolkodj, ne kombinálj! Fölösleges... Persze itt, a neten nem ciki, nem derül ki rólad, ha totálhülye vagy! De azért a való világban csak óvatosan oszd az észmaradékod! ;-)

"Göncz Kinga wikipédiájára ránéztem, valóban úgy kapta a kinevezést, mint Szíjjacska... Ja nem! Pedig Göncz Árpád lánya, nem a győri gittegylet képviselője, mint Szíjmatyi."

És ettől még hova kéne szarni, te vérfertőzött? Ettől még alkalmas volt külügyérnek? Ha szerinted igen, akkor az rólad szól. Persze, akinek bejön egy kazalhajú lábtörlő, az nyilván kiveri a linkre, amit küldtél. De akinek van egy csöpp esze, az téged is és azt a libát is csak egy haszontalan rakás sz@rnak tartja. Pont annak, amik vagytok.

"Szilveszterkor elmehetnétek bulikázni Szíjjártóval a 178 milliós házába - amit a fizetéséből épített fel természetesen..."

Engem nem a ház értéke fog boldoggá tenni, hanem a baráti kör, a környezet és az érzés, hogy olyanok közt köszöntöm az újévet, akik ugyanazt gondolják génhibás fajtádról, mint én! :-) Nagyjából qrvára nem érdekel, hogy mit hiszel vagy gondolsz arról, mit kellene tennem. Azt majd én pontosan tudom, te kis egyhengeres!

"Ez hanyadik nickneved?"

Ez az első is és az utolsó is. Több, mint egy évtizede. :-)

"Jó sok túlórát kívánok 2019-re!"

Valamennyi lesz. Ki is fogják fizetni pótlékkal és hó végén! ;-) Még az új MT szerint is! Furcsa, mi? Te kis szerencsétlen ostoba balf@sz...

"Remélem tartod a frontot ma éjszaka is!"

Fogom. De nem itt és nem a fajtádféle pondrókkal törődve. Nem érsz annyit. Még anyádék sem!

"Majd írok! :DDDD Kifizeti Rogán? Aligha..."

Az ilyen hozzád hasonló geciputtonyoknak értelmes ember nem fizet, egyszerűen csak eltapossa. Jah, hiszen már évek óta csak fölfelé nézve láthatsz talpakat. Hát szokjad, te kis sz@revő rágcsáló! A fajtádnak ez jár!
Kamp.
Kampfer 2019.01.03 18:07:32
@ednet2023: "Orbánnál megbocsátható a liberális múlt, de ha Gyurcsány csinálna egy ideológiai fordulatot, akkor is ocsmány féreg maradna. :)"

A gyurcsótány és a sleppje egy ocsmány féreg. Azoknak nincs bocsánat azért mert undorító széllibbantak, továbbá mocskos gaztetteket vittek véghez. Nem tudom, hogy Orbán a liberális korszakában (ellenzékben) mit vétett a magyarok ellen, de pariban sincs azzal, amit a szadesz és a balf@szok együtt véghez vittek!

"Hát ha valami, akkor ez kettős mérce."

Jelenleg Orbánék az egyetlen valódi alternatíva a liberális mocsok és a balf@szok tandemével szemben. Számomra a liberálisok és a balfékek taposásánál nem sok fontosabb érv van. Jelenleg.

@orbántrollirtó: "Húzzál innen a picsába te mocskos orbántroll. Hihetetlen, hogy még szilveszterkor is csak a korrupt gazdád seggét tudod nyalni. Ez már beteges, bazdmeg. Keresd fel az állatorvosod."

Mi van, gyépéharc? :-) Ideges vagy? Kiloccsant a gyomorsav? Nagggyon helyes! Szokjad csak! Idegeskedj és lehetőleg mindig ilyen szar legyen a szilvesztered! ;-) Nekem ettől csak jobb lesz!

@Fergio: "Csak röhögök az ostoba faszságodon Szuka! :DDDDD
Ezt a vergődést!!!"

És mégis egy magadfajta ostoba rakás fos volt képes itt gebedni a gép előtt szilveszter estéjén! :-) Én meg már rég a buliban iszogattam a vörösbort, te meg itt verteg a klavit... És te írogatsz vergődésről, kis vérfertőzött placentaszökevény? Pfff... Szar lehet anyádnak! :-)

"És van belőletek vagy 2,5 millió... akik azt hiszitek, hogy a nagy Vezír szeret benneteket. Ennek az országnak tényleg ez kell."

Téged sem a szövegértésed miatt írattak be a szakmunkásba, mi? Idióta...

Ki hiszi azt, hogy azok közül ott fönt bárki is szereti? Titok, ne mondd el senkinek sem, de se én, se további milliók nem gondolják, hogy a nevünket rebegve hajtja a párnára a fejét a nagyfőnök a Várban! Egyszerűen csak a jelenlegi felhozatalból az általa vezetett erő a legvállalhatóbb. És amíg ez így lesz, amíg ezt a balfasz ellenzék nem érti meg, nem fogja föl, addig ez így is fog maradni. Nem zavar, ha ezt te nem fogod föl, végülis azt gondolsz, amit akarsz. És anyád már havi 100 rugót is kap, ha nem hagy minden nap a saját sz@rodban otthon a kis kerekesben! ;-)

"De tudod mit? Koccintok az olyan emberekre, mint te, hogy világosodjanak meg minél hamarabb. Pártállástól függetlenül."

Az az igazság, hogy nagyjából épp lesz@rom, hogy mit és hogy kívánsz és mire koccintasz. Irreleváns. Nem vagy paraméter! Fogadd el! ;-)

@martineden: " Te kupac fos,te tengodsz ott a tragyadombon te tragyaturobogar.Hal istennek 20 eve meg csak jarni se jartam a szemetdombotokon te proli hazmesterivadek."

Örömmel tölt el, hogy szilveszter este még csak eszembe se jutott egy olyan kis szerencsétlen bélféreg, mint te, aki itt püfölte a gépet az ostobaságaival, amíg én szórakoztam. :-) Örömmel tölt el, hogy frusztrált vagy, maradjon is ez így idén is! ;-) És szívből remélem, hogy úgy is fogsz megdögleni, hogy a közelünkben sem fogsz már járni sosem! Mindenkinek jobb lesz úgy! A fajtádtól csak szarabb lesz a levegő és a világ! Te kis nyomorult...
Kamp.
JogÁsz Kitaszítottak 2018.12.09 16:20:18
Gyakran forgatom a szinonima szótárt, ahogyan az betűvető emberhez illik. Nem csupán azért, hogy stílusom ne szóismétlések közt bukdácsoljon – bár ez sem elhanyagolható szempont – hanem azért is, mert egy-egy szó rokonértelmű párjai egészen új képzettársításokat képesek felidézni. Így történt ez…..
Kampfer 2018.12.11 07:12:44
@trabant: (magyarul: papírjaguár) -

"Volt oka: a putyinista hajlamú cseh vezetés nem tûrte a másféle oktatást. Másutt sem tûrik, lásd: Mo."

Te ittál...??? A '90-es évek legelején 'putyinista' cseh vezetés??? Te akkor képben voltál, ki az a Putyin? És képben vagy az akkori cseh vezetést illetően??? O.m.g.!

"Az itthoni "ellátásra szakosodott intézmény" alatt többnyire legalább egy tucat ágyat kell érteni egyetlen helyiségben. Mennél oda aludni?"

A fagyhalál elől? Simán. De ha a közterületekről éjjel ki vagyok tiltva, akkor is nyilván. Ezek NEM luxusszállók! A kritériumaik sem úgy lettek megállapítva és a céljuk sem a komfort maximalizálása, hanem az életvédelem, az ellátás és az ideiglenes segítség. Fokozatosan javítanak rajtuk, de SOSEM lesz az a hely, ami alternatívát jelent egy olyan otthon mellett, amiről te itt hadoválsz.

"Más sem szívesenn teszi, ami nem csoda. Alternatívaként marad a szabad tér."

Megfagyni a szabad ég alatt szíve joga bárkinek, bár az állam feladata az életvédelem. Tehát a szállók ezt a célt szolgálják. Azonban a közösségi terek NEM az életvitelszerű lakhatást szolgálják, több szempont (közbiztonság, közegészségügy) miatt sem lehet ez alternatíva!

"Ha két-három ágyas alvóhelyek lennének kialakítva, a rászorulók töredéke sem férne el, és akkor nyilvánvalóvá válna, hogy mennyire megoldatalna hajkéltatanok elszállásolása."

Ahogy megoldatlan a dolgozó, munkát végző népesség egy jelentős részének az elszállásolása is! 35nm-en is élnek ám DOLGOZÓ polgárok 3-an, 4-en is, csak jelzem!

"De amíg ez nem nyilvánvaló, addig lehet azokat büntetni, akiket a sors már amúgy is büntet."

Egy részüket nyilván a sors és a körülmények büntették. És egy másik részüket pedig a saját életvitelük és a tetteik! Nos, őket ugyanúgy ellátják és el is kell látni, mint azokat, akik akár önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe! Nem kezdek itt most felsorolásba arról, hogy milyen hajléktalanokkal találkozom rendszeresen a főváros egy csomópontján és mit kezdenek a nem pénzben felajánlott segítséggel vagy akár mit művelnek az utazóközönséggel, akik a hajnali buszokra várnak! A rendőr pedig tavasszal csak annyit kérdezett egy sértett nőtől, hogy: 'most mit kezdjek vele? Lőjem le? Vigyem be...? Délben kint van és még csak le sem mosdathatják!" Persze a nőnek okozott kár az téged se érdekelt volna qrvára! Pedig ő munkába ment (volna)... Nos, ebből már qrvára elegunk van!

"A CEU diákjai voltak többek között az alábbi "sorosügynökök":
- Orbán Viktor
- Deutsch Tamás
- Kövér László
- Németh Zsolt
- Szájer József
- Schmidt Mária
- Kósa Lajos
- Hörcsik Richárd
- Áder János
- Habony Árpád
- Mikola István."

Egyrészt akkor ezek a tagok nyilván pontosan ismerik az adott intézmény belső viszonyait és szellemiségét, másrészt pedig talán ők azon kevesek közé tartoznak, akiknek legalább megjött az eszük! Bár, félve írom le, hogy én is inkább azt gondolom, simán politikai érdekek mentén teszik azt, amit tesznek. De, ha a tetteikkel meg tudják szabadítani az országot ettől a bandától (ahogy a migriktől is), akkor inkább támogatom őket, mint azokat, akik nem győzik krokodilkönnyekkel a szemükben naponta kinyalni a ceu seggét és egyfolytában csak 'magyarozni'!

"Tényleg menjenek a felsorolt CEU-s diákok, de útközben legalább egy mea culpa kijöhetne a szájukon."

Nem, az általad említett diákok nem fognak menni! Nagyon vastag politikai felhatalmazással a hátuk mögött továbbra is itt maradnak és döntéseket fognak hozni. Hogy ez jó-e, vagy sem, a jövő majd megmutatja. De azt, hogy a ceu innen ki lesz takarítva és ez jó dolog, a múlt mutatta már meg!

"Azóta eltelt pár évtized, ma már nem a múlt század közepi és akkori szocilalista viszonyok között élnek az emberek."

Szerinted! Bérelj lakást néhány munkatársaddal egy megyei jogú városban és majd rádöbbensz, kis kéthengeres!

"Túlhaladta az élet, ahogy a 14 ágyas kórtermeket is, meg a tömegnyomor hajléktalanszállót is."

Nem! A libbant elképzelések és az elvárások haladták meg mindezt. Az élet még nem. Nyilván a ceu-n minden kisköcsögnek külön wc járt az elképzelt neme szerint és azt gondolták, hogy ez így jár minden hontalannak is, de arra azért vigyázzunk már, hogy egy konzervatív (ne adja az ég: nemzeti) polgár persze rohadjon meg, hiszen az nem 'progresszív'! Nos, ez a ti elképzelésetek. A valóság pedig az, ami a négy falon túl vár, ha néha kitámolyogsz az ég alá!

"Kérd számon a felsorolt CEU-s diákokat, milyen alapon végeznek nemzet ellen irányuló tevékenyéget?"

Szerintem ez április 8-án megtörtént. Láthatóan nem ők lettek elhajtva a rántott qrvaanyjukba, hanem a nagyarcú 'ajrópéer' ceu-hívők. Válaszokat szerintem inkább nekik kellene keresniük és adniuk!
Kamp.
Kampfer 2018.12.11 07:30:46
@trabant: Előzőhöz: "Egyéb alantas vádjaidra nem térek ki, mert ha valaki a neve, bőrszíne vagy szármaása alapján ítél meg bárkit, annál a rasszizmus alapállás. Kultúrnépek az ilyet kiközösítik, mégpedig joggal."

Nem nagyon frusztrál, hogy te mit tekintesz 'alantasnak' vagy nem elfogadhatónak. De a bőrszín és származás alapján megítélt tömegekkel kapcsolatban van egy elég érdekes kérdés. Nos, ha egy adott tulajdonsággal rendelkező tömeg (pl. fekete bőrű vagy muszlim hitű és külsejű) adott tulajdonságaival, viselkedésével és kommunikációjával kapcsolatos tapasztalat rendelkezésre áll (akár 'empirikus' úton is bizonyítható mértékben), akkor az az adott tömeg megítélhető és meg is ítélik. Ahogy többször kérdezték tőlem, hogy ismerek-e minden migrit vagy muszlimot, a válasz az volt, hogy természetesen nem. Az én kérdésem az volt, hogy te ismersz-e minden nácit, nos a válasz a kitiltás és törlés volt. Tehát minden ember szuverén joga megítélni, hogy akar-e együtt élni migrikkel, feketékkel, muszlimokkal, cigányokkal. És joga van ahhoz is, hogy ettől elzárkózzon vagy ne szeresse őket. Akár gyűlölheti is őket. Ez alapjoga mindenkinek. Ahogy az is, hogy olyan politikai erőket támogasson, amelyek olyan megoldást kínálnak, amelyek mentén ez a célja elérhetővé válik. Magyarul ne kelljen együtt élni feketékkel, migrikkel, muszlimokkal vagy akár cigányokkal. Sanszos, hogy ez sem neked, sem a ceu közösségének (vagy akár a sorosnak) sem felel meg, de ez nem kell érdekeljen senkit sem! A rasszizmus nem 'pc', de jelen volt, jelen van és jelen is lesz, mert az emberek NEM egyformák! Sem külsőleg, sem kulturálisan, sem pedig a viselkedésüket, gondolkodásukat illetően sem. Ettől még lehet normálisan EGYMÁS MELLETT élni, de EGYÜTT nem biztosan! Ezt a magadfajták és a ceu potentátjai sosem fogják megérteni, vagy ha értik is, nem fogják beismerni! Ez van.

"A hajléktalan szállóval kapcsolatosan fent leírtak alátámasztására fotóval illusztrált friss - mai - helyzetjelentés a témáról és egyik hajléktalan szállásról:"

És ezzel most mit akartál bizonygatni??? Hogy jobb egy fűtetlen aluljáróban lenni, mint egy helyen, ahol fedelet, ételt és legalább fűtött helyet kap, ahol nem fagy meg??? Ki állította, hogy egy 'otthont' kap a szállón? Senki! Az, hogy ti ezt akarjátok kisírni, az egy dolog, de jelenleg dolgozó polgárok is laknak nem sokkal jobb körülmények között, mint az a szálló! Ha egy fehér, heteró és magyar kollégám albérletét látnád itt Pesten, felteszem le se sz@rnád a problémát, pedig ő dolgozik, adót fizet és még túlórázik is! Ja, és a rohadék még annyira sem volt 'ajrópéer', hogy elhúzzon innen nyugatra robizni valami ottani 'pc' és nagyon humánus, piacorientált és 'haladó' céghez, ahol végre nem zsákmányolnák ki! Ja, dehogynem!

"Emberhez méltó lakhatási körülményeket szeretnének a szállókon élő hajléktalan emberek, a kormányhoz és az ellátó szervekhez fordultak segítségért."

Emlékeim szerint a kormány el is különített egy kétmilliárdos forrást ezekre a célokra.

"Nagyobb tisztaságot, megfelelő számú takarítót a hajléktalan szállókon, a csótány-, poloska-, rüh- és tetűhelyzet megszüntetését, élhetőbb lakhatási körülményeket – egyebek mellett ezek elősegítését kérik hajléktalan emberek a kormányzattól és a szociális ellátásban résztvevő szervezetektől."

A kollégám pedig bérlettámogatást, a parkolási helyzet lehetetlenségének megszüntetését, a nyugdíj előtakarékosságát támogató adórendszert és olcsóbb ruházkodást, kevesebb túlórát szeretne. Persze őt nem segíti semmiféle 'szervezet'! Na? Akkor most kinek a kedvére tegyen a hatalom? Hogy állítod föl a prioritásokat?
Kamp.
Kampfer 2018.12.12 05:20:47
@trabant: "Nyomod a kormánypropagandát gúnyosan és eszetlenül."

Egyrészt értem én, hogy ez téged frusztrál, de őszintén szólva sz@rok rá. Természetesen gúnyollak, mert az álláspontod szerintem naiv és ostoba! Nem én cáfolom, hanem maga az élet. Ami pedig az eszetlenséget illeti, furcsa ezt a te billentyűzetedről olvasni, kis kéthengeres!
És akkor ami a kormánypropagandát illeti. Már többször leírtam, de akkor külön a te kedvedért, tekintettel a képességeidre megismétlem a lényegi részét. Tehát nagyjából nem érdekel, hogy mit talál ki a kormánypropaganda! Én aszerint ítélek, döntök és gondolkodom, amit magam MEGTAPASZTALTAM az életben. Tapasztaltam különböző országok különböző kultúráit, más emberek más szokásait és mivel multinacionális környezetben dolgozom immár kb. húsz éve, elhiheted, hogy nem kevés külföldivel és eltérő emberekkel és közösségekkel volt szerencsém vagy szerencsétlenségem dolgozni. A hajléktalanság kérdése pedig szinte szó szerint a lábam előtt hever esetenként. Ergo nekem ne nagyon akarjon senki véleményt sugallni vagy propagálni, azt majd én eldöntöm! Ami pedig a propagandát illeti, a kormányzat szemére hányjátok, hogy propagandát folytat? Pontosan. Ahogy ti is, a ceu is, a nímand is, az ún. 'civil' szervezetek is mind vastagon propagandát folytatnak és próbálják formálni a közvéleményt a maguk érdekei szerint. Vagyis semmi kivetnivaló nincs abban, ha ezzel a módszerrel a kormányzat is él. Van egy célja (programja), értékrendje, gondolatvilága, aszerint kívánja alakítani a közéletet. Az, hogy ebben a kérdésben egyezik a véleményem a kormányzatéval, az egy dolog. Másban pedig nem. Ez ilyen. Hogy ez számodra és a többi elvakult számára nem érthető összefüggés (vagy csak nem akarjátok elfogadni), ez a ti bajotok, engem nem nagyon frusztrál.

"Nem tudom, te hányan vagy, én egyedül írtam le a véleményem. Te pedig többes számban vitázol valakikkel. Nem veszed észre, mennyire oktalan és nívótlan?"

Szerinted. Ahogy korábban is utaltam rá, jól elkülöníthető a te véleményed (írhatnék ellenzéket, 'civileket', ceu-pártiakat, vagy akár 'haladókat' és a posztert is) és azoké, akik a konzervatív megoldásokat részesítik előnyben. Simán indokolt a többes szám első és második személyének a használata egy ilyen helyzetben. Hogy ez számodra nívótlan vagy oktalan, ez végülis rólad szól, téged minősít és nem engem. De ez sem az én problémám.

"Majd egy újságcikk kapcsán vitázol - velem. Nem én írtam, így ez is félrement."

Ostoba vagy! Mivel te magad idézel egy cikket a vélt igazad megerősítésére, továbbá olyan általam írott mondatok cáfolatára, amelyeket az adott cikk nem is cáfol, szerinted kivel vitázzak? Az a cikk egy ostoba baromság, színvonaltalan propaganda! A kiindulási pontja is téves, részigazságokat tartalmaz. Hidd el, nem is nagyon érdekelt volna, ha nem hozod ide valamiféle 'igazolásként'! De megtetted, ezért cáfoltam a benne elmondottakat és az általad állított dolgokat. És ez szerinted 'félrement'? De, ahogy érzed... Jön a kari, sül a pulyka, pöfögj tovább, kisautó!
Kamp.
JogÁsz A 22-es csapdája 2018.11.26 17:45:04
„Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető.” Mi tehát a csapda lényege Joseph Heller szerint? „Joguk van bármit megtenni velünk, amit nem tudunk megakadályozni, hogy…..
Kampfer 2018.12.03 05:16:42
@anonymand: "Nem futok."

Nem gond, ahogy érzed. A lényeg, hogy a te döntésed legyen!

"Ahhoz én már öreg vagyok."

Akkor még hosszú jó egészséget és leginkább: nyugalmat!

"Kutyákat sétáltatok."

Azt nagyon jól is teszed! Egyrészt tényleg egészséges, másrészt az ő tekintetük, kötődésük őszinte és feltétlen! A legjobb program a velük töltött idő!

"Ölég nekem az, nem hiányzik, hogy mazochista módon végigrágjam magam kifinomult stílusban megfogalmazott, már-már evangéliumi szóhasmenéseiden."

Ezt megértem. Ami viszont a szövegeim illeti, szerintem tiszteletlenség és pongyolaság is volna a részemről, ha csak néhány igénytelen és érvek nélküli szófolyammal intézném el a kérdés, ha már megszólíttattam! Nem?

"Oszt ha majd eleget pihentem, tán összefutunk."

Sanszosnak érzem. De addig is jó pihenést!

"Azt ugye te is tudod, hogy másnak örömet okozni a legnagyobb öröm."

Egyetértünk!

"Én pedig most boldog vagyok, mert győztesnek érzed magad, és ebben részem volt nekem.
Is."

Nem szívesen rontom el a boldogságod, de semmi okom 'győztesnek' érezni magam! Miért tenném...? Ettől még a problémák, amiről vitáztunk nem oldódtak meg. Márpedig nem a vitánk a lényeg, hanem az, amiről szó volt a vita során. És a nagyobbik baj éppen ez. Szóval nincs itt semmiféle győzelem. Az enyém semmiképp!

"Legyen szép estéd."

Csöndes volt, semmi extra. De köszönöm! Akkor neked pedig nyugis napod!
Kamp.
Kampfer 2018.12.05 05:54:46
@anonymand: Ha már csak úgy 'idesunyiskodtad' a válaszodat a 'the end' után csak úgy 'harmadik személyben' emlegetve engem és utalgatva rám, akkor ne maradjon reakció nélkül ez az újabb okosságod! Engedd meg, hogy én válaszként reagáljak, szerintem így korrektebb, egyenesebb, gerincesebb!

Tehát:

"Vannak, akik képesek felismerni, hogy egy propagandafilmet látnak!
Tényleg.
Nem hazudok."

Ezt nem is állítottam. Azt állítottam, hogy amit linkeltél, az egy szánalmas propaganda! Megjegyzem, épp ezt hányjátok a kormánymédia szemére nap, mint nap ezerrel! Hogy csak propagandát nyomat. Akkor is, ha tényeket ír, de ez nem zavar senkit sem, hiszen úgyis hazudik és csak propaganda. Elítélitek. Ok. Erre idelinkelsz egy ilyen vérlibsi és alaptalan, ostoba propagandát? Te tudod, de szerintem inkább kontraproduktív! Ezt még a fritzek is fölismerték pár éve, mikor az említett plakátjaikat elkezdték nyomatni a német nyugdíjast ápoló afgánokról és szír ápolókról!

"felfogta, hogy propaganda."

Értem én, hogy jóleső lehet megjátszanod a szellemi felsőbbrendűt, de akkor miért ezen a 'sunyiskodó' módon teszed? Hitelesebb volnál...!

"Csak a tartalmát nem sikerült megértenie.
Sebaj!"

Te nem értetted meg a lényegét annak, amit írtam! A tartalma ennek az ostoba baromságnak egyértelmű! És nem bonyolult megérteni sem. A gond vele az, hogy ha meg is értettem, egyértelmű, hogy nem igaz! Valótlanság, ostoba baromság!
Tudod, ahogy az éterelmélet is az volt. Szépen le lett írva, le lett vezetve, még Doyle bácsi is írt róla nagyon tuti kis regényt, de ettől még nem volt igaz! Tudományos tévút volt, mára már közönséges baromság. Amit te ezzel a nyomorult videóval itt igazolni próbáltál, az valami olyasmi, mintha ma egy észak-koreai tudós ezerrel propagálná az éterelmélet újabb bizonyítékait egy tudományos konferencián!

"De én tudom, hogy egy igaz magyar, ha műtőasztalon várna életmentő szervcserére, bizton írásban nyilatkozna jó előre:
'Kijelentem, hogy "migritől" vért, szervet akkor sem fogadok el, ha beledöglöm!' - aláírás: rasszista sk."

Egyrészt: nyilván egy dróton túl kószáló migritől kapod elsősorban a beültethető szerveket, hiszen a többszörösen ellenőrzött és adminisztrált folyamatok során minden kritériumnak megfeleltek, semmiféle kizáró tényező (fertőzések, egészségi állapot) nem áll fenn és egyébként is: mennyire 'píszí' egy büdös fehér náciba mokka alkatrészeket pakolgatni! Nem? Hiszen az Opelekbe és a VW-be is nyugodtan belemegy a kínai és indiai gyertya...! És ezeket te komolyan is gondolod???
Másrészt: nyilván egy magadfajta vérlibsi, kozmopolita és őszinte 'békeharcost' sem zavarna, ha egy utcai harcban épp életét vesztett (vagy agyhalott) kőnáci szívét kapnád meg, esetleg a gyereked életét egy kőnáci teste mentené meg!!! Ugye?

"Azért én örülök annak, hogy (nem tudom hanyadik nekifutásra) de fölismerte, propagandát lát."

Ez ismét csak egy kis 'felsőbbrendűségi' kényszer nálad, továbbra is rólad szól, hogy csak úgy 'idesunyítottad' gerinc és egyenesség nélkül! Olyan ez, mintha szépen elsomfordáltál volna, 'the end' beszólással, majd már az autóból kinézve félig hallhatóan simán 'leanyáztál' volna... Ahogy az sem, úgy ez sem rólam szól, hanem rólad! Ez ilyen...

"Persze létezik valóság.
Ami teljesen más."

Érdekes, téged nem vág ki a poszter, mikor ennyit linkelegsz? Épp neked írott válaszom anno azért repült, mert sok volt benne a 'hivatkozás'! Most csak megismételni tudom azt a két linket, amelyet föntebb hivatkoztam.

www.youtube.com/watch?v=EIeYxtJhPNY
www.youtube.com/watch?v=nQv-EWq9bG0

Azt majd azért vizsgáld meg, hogy milyen eséllyel találsz a neten a migrikről szóló hírek között olyan jellegűt, amire te utalgatsz és azokat, amelyeket én említettem! Persze, szigorúan NEM kormányközeli médiában, hiszen azok ugye csak 'propagandát' nyomatnak! ;-)

"Általánosítani tilos!"

Tévedés! Valótlanságot állítasz! Alapvető joga minden emberi lénynek általánosságok alapján ítélni és dönteni! Te is megteszed. Én is, mások is. A liboldók kérdezték tőlem itt, a neten: 'te ismersz minden liberálist'? Erre én annyit kérdeztem: 'te ismersz minden nácit'? És ki lettem tiltva. Na ennyi.

"Ezek egyedi esetek."

Ha valamiből egy kontinensen 5 egyedi eset van, míg egy másik dologból 13000 egyedi eset van, abból 'empirikus úton' lehet következtetni egy eseménysor jellegére és annak hatásaira is. Hogy az az esemény jó, avagy rossz. Kívánatos-e, avagy káros. Szerintem...

"Miként 2006 is.
Ahol nem "migrik" rendet tettek."

Mindennapi 'magyarozásod' ma is megadatott! ;-) Gratula! Megjegyzem: ők akkor is ITTHON vannak/voltak. Ez az ő hazájuk! Nem a migriké!

"...mert csak most találkoztam egy olyan hozzászólással..."

Ott volt az! Olvass figyelmesebben! Neked írtam.

"Választ nem várok."

Maradjon csak itt a válasz! Őrizze a net 'mementóként' a reakciót is!

Hiszen "The end."

És most tényleg...? Ezt már eljátszottad és mégis utána 'sunyiskodtál' vissza! A 'válasz' némi gerincet is jelent ám! Szerintem...
Üdv:
Kamp.
Kampfer 2018.12.05 10:51:29
@anonymand: "Vannak akik a névtelenség, arctalanság ellenére sunyinak tartják azt, aki névvel, arccal vállalja bejegyzését."

És vannak, akik qrvára nem értik a leírt szöveget, avagy csak játsszák az értetlent, mivel így kényelmesebb elsunnyogni a mezőről... Ok.
Mitől vagy te 'arcosabb' vagy akár 'konkrétabb' személy, mint bárki más, aki itt kommentel?
Semmivel! Sem a kiposztolt kis fotód és sem a 'nímandod' nem tesz téged sem konkrétabbá, sem hitelesebbé!
A sunyiságod pedig az, hogy a 'válasz' funkció használata helyett úgy írogatsz és úgy utalgatsz itt, mintha nem tudnám visszaolvasni soraid és ne volna egyértelmű az utalásod. Tudod, a valódi 'arccal' és 'névvel' vállalt élő kommunikáció esetén ez elég durva modortalanságnak minősül. Persze, nem biztos, hogy a sok iskolád közül akár csak egy is megtanította ezt neked...

"Alapvetően joga van hozzá."

Evidens. Neked is jogod van ahhoz, hogy 'modortalan' vagy 'sunyi' legyél még itt, a virtuális térben is. Éltél ezzel a jogoddal.

"Mint ahogyan tudatlanság hiányában vétlent vádolni."

Tudatlanság hiányában...??? Szerintem ezt gondold át újra, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a gondolataid és az írott szöveged szinkronban vannak...

"Köztudott ugyanis, hogy egyes blogmotorok egy bizonyos számú link felett az üzenetet nem továbbítják."

Volt már erről vita bőven. Nos, nem véletlenül tettem bele csak három linket a szövegbe. És ha visszalapozol, megtalálod bírónő válaszát is, amelyben ő sem említ konkrétumokat! Ezek szerint azt állítod, hogy a blogtérben posztoló bírónő sincs pontosan tisztában olyan információkkal, amelyeket a szememre vetsz, hiszen ezek 'köztudomásúak'? Felteszem bírónő csak átolvasta ezeket a vonatkozó szabályokat!

"Alapvetően ehhez is joga van.
Mint ahogyan egyéb hülyeségeket írni."

Konkrétumok nélkül ez csak egy szánalmas és ostoba 'vagdalkozás, vergődés a részedről. Fentieket átolvasva a hülyeségeket leginkább a te soraidban lehet fölfedezni, habár álcázhatod azokat akár meggyőződésnek vagy tévedésnek is. De a 'propagandán' túl nem sok hozzáadott értéke van mindannak, amit itt előadtál, az 'általánosítani tilos' és az 'ezek egyedi esetek' frázisok tömegét is ideértve. Ha már a hülyeségekről írogatsz, akkor mindezeket is gondold végig! Szerintem...
Kamp.
A magyar szótárak nagy többségében olyan szó, hogy migráns nincs. Van migráció, esetleg migrén, amit majd kapni fog a kedves olvasó, amire az írás végére érek. Eredetileg az olyan személyeket, akik valamely országot elhagytak és máshol települtek le: ahonnan elment, emigránsnak, ahova betelepült…..
Kampfer 2018.11.19 09:56:21
Poszternek: Gyors választ adok neked: IGEN! VAN JOGUNK elítélni, megakadályozni a migrációt és ellenintézkedésekre is VAN OKUNK és VAN JOGUNK! Élj a tudattal. Vagy ne... Te dolgod.

"A magyar szótárak nagy többségében olyan szó, hogy migráns nincs. Van migráció, esetleg migrén..."

Tehát játszod az ostoba libbant libát? Helyes. Nyelvészkedés és szavak értelmezése helyett a tisztánlátást és a korrektséget javaslom. Tehát te is pontosan tudod, hogy mit és kiket ért ma migráns alatt a társadalom és a köznyelv, illetve a hivatalos retorika. Igen, TE IS PONTOSAN tudod. De célravezetőbbnek érzed játszani a hülyét vagy az okoskodót. Te dolgod, rólad szól, nem a társadalomról.

" A migráció egyszerűen vándorlást jelent."

Blablabla... És ezzel most mit akartál mondani? Kitaláltad a spanyolviaszt? Vagy mit gondoltál?

"Szóval mindezen túl egy olyan embercsoportnak, aki az Ural lábától lovas-nomád népként vándorolt a Kárpát-medencéig van-e elvi alapja a hasonló tevékenységet elítélni?"

IGEN, VAN! Talán a sok ostoba diplomád mellett néha tanulhattál is volna. Példának okáért történelmet. Tudod, a magyarok a vándorlás és letelepedés során vérrel, javakkal és nagyon sok küzdelemmel fizettek az új hazáért. Nem várták őket kajával és 'segítő civilekkel' se a szlávok, se mások! Karddal, vérrel, küzdelemmel fizettünk érte. Majd a megtartásáért is. Többek között Árpád vezérünk vérével is. Na, ha ezt egyszer végiggondoltad volna, nem tűnnél egy libbant ostoba libának!

"Írjuk-e át a történelemkönyveket aképpen, hogy állítsuk azt a magyarok a talpunk alatt lévő földből nőttek ki, soha sehonnan nem jöttek, soha sehova nem mentek, maradtak örökre?"

Nem kell! Elég lett volna megtanulnod azt, ami már írva vagyon!

"Fintorogjunk-e minden tranzit tevékenységre, úgy mint vadmadarak vándorlása, repülők a légfolyosókon, az Orient expressz, a transz-Szibéria expressz, hajóforgalom a Dunán, a Barátság kőolajvezeték, pénzátutalások, bolygók tranzitjai, nomád népek, El Camino, légvétel, véráramlás, bélmozgások, nyelés, ürítés, neurotranszmitterek beáramlása szinapszisokba, ugráló gének, hormonáramlás, szülés, lélekvándorlás?"

Nyilván nem. Egyszerűen csak értelmes ember módjára különbséget kell(ene) tudni tenni az általad írottak és a mai értelemben vett migráció és a migrik között. Ha ez neked nem sikerül, akkor egyrészt nézz híreket, olvass, másrészt gondolkodj el azon, miért vagy ennyire ostoba! De ez már a te dolgod, me a többiekre vetítsd ki a frusztrációd!

"Ha most ebben a pillanatban minden és mindenki megállna egyhelyben, és minden mozgás megszűnne az Univerzumban, hát kérem óriási dugulások lennének."

Ez lehetséges. De nem a migri dönti el, hogy hová megy! Normál esetben mindig a honos nép, a 'tulaj' dönti el, hogy kit enged be! A 'bedugulások' kérdése politikai, társadalmi és katonai kérdés. A megoldások is ezen kérdések mentén születnek, de a honos nép dönti el, hogy mit tesz! Nem a migri! Ezt kell(ene) fölfognod, hogy megértsd a lényeget. Ha nem sikerül, az nem a társadalom kudarca, hanem a tiéd!

"A „hajlékony”-kérdés pont ennyire agyament, csak nyelvészeti ívet nem tudok rá fektetni, ezért azt hagyom azoknak, akiknek több érzékük van hozzá."

Láthatóan neked SEMMI ÉRZÉKED hozzá. Szerintem inkább ne erőlködj! Mindenkinek jobb lesz úgy.

"Jó elmélkedést!"

Poszter! A helyedben ezzel sem fáradnék. Hagyd rá ezt azokra, akiknek megvan hozzá az agyuk és/vagy az ismereteik is!
Te pedig foglalkozz esetleg valami mással. Hímzéssel, takarítással vagy csak olvasgass. Többre jutsz, mint ezzel! Szerintem...
Kamp.
Észrevettétek, hogy amikor túltolja a kormány az „okosságot” rögtön elindulnak a migránsok a balkáni útvonalon? Először a Belügymiszter elrendeli a határzárat a három vasúti átkelőhelyen, mert úgy gondolja, hogy ismét elfordulhat az, hogy a horvátok egy vonatnyi – azaz 1500 – embert átnyomnak a…..
Kampfer 2018.10.29 16:35:34
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Azért a cigók most is jól elvannak."

Igen, ezt jól látod. Csak egy közbevetés: múlt heti stat volt a születések alakulásáról. A legszegényebb megyékben esett vissza a 2010-es adatokhoz képest a legjobban a születésszám. Miközben országosan minimális javulás volt. Beszédes.

"Én szarabbul jártam pénzügyileg."

Ezt sajnálom! Remélem a következő lehetőség már pozitívabb lesz. Én nemzetgazdasági átlagbér fölött kerestem 2010 előtt is és most is. És '10 előtt körökkel szarabbul boldogultam, mint most.

"Tehetnénk feljelentést esetleg a legfőbb ügyésznél?"

Miért ne tehetnél? Állampolgári jogod. Az egy másik kérdés, hogy elutasítják-e, vagy befogadják... Illúzióid azért ne legyenek.

"fidesznek első alkalommal voltál szavazója..aha ja."

Pontosan. Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene. Nem kell!

@Egéridomár: "És igen, biztosan leszarsz, nem érdekellek, bla bla bla bla :D:D:D"

Nagyjából igen. Szórakoztató az ostoba primitívséged. De most már inkább unalmas...

"Imádom a ratyi fejedet fideszgeci :D:D:D:D"

Ezt én személyes sértésnek veszem. Akkor rosszul csináltam valamit... Egy magadfajta büdös patkány ne szeressen! ;-) Na, pá!

@Homo fideszbirkusz: "Szegény Homo fideszbirkuszom, akkor te duplán szomorú vagy. Egyrészt mert a túloldal a te oldalad, másrészt mert abban a túloldalban így te is benne vagy."

Szerintem olvasd újra azt is, amit én írtam és azt is, amit te magad. Valami nagyon nem stimmel nálad, gyépéharc! Annyira vagyok benne, amennyire egy egyszerű választó benne lehet. Jobban nem. Jobban nem is volt szándékomban!

"Dupla sorscsapott vagy."

Már nem! Az akkor voltam, amikor még a fajtád fújta itt a passzátszelet. Szerencsére ennek már vége.

"Mert ugye az hamisítatlan statisztika, meg a Századvég is megírta, hogy a fidesz szavazók a társadalom legostobább rétegéből kerülnek ki."

Ez engem egy csöppet sem frusztrál. Azt nem egy közvéleménykutató fogja definiálni, hogy ki mennyire ostoba, vagy nem. Olvasgatva itt a hozzászólásokat, szerintem nálatok sokkal komolyabb a baj!

"Az ember mindig azt röhögi, hogy a magatokfajta prolik diktatúrája akkor sem örökéletü, ha azt annak gondoljátok."

Azt majd pontosan írd meg, idézd, hogy hol és mikor írtam olyat, hogy ez a rendszer örökéletű lesz! Nem lesz az. De a fajtád azért elég hosszú időt elintézett nekik már most is a magatok kis ostobaságával és tehetségelenségével! És ez rád is igaz! Te is egy egyszerű, egybites kis szerencsétlen vagy, akiknek a hülyesége csak támogatja a rendszert. Nem lep meg, ha nem fogod föl ennek a lényegét!

"Sőt, a röhej az, hogy a proli diktatúrát egy napon pont ti a prolik döntitek meg."

Bizonyos mértékben most értünk egyet! Igen, én is azt gondolom, hogy a fidesz a belső folyamatok miatt fog megdőlni. Légy erős! Már négy éve is ezt gondoltam...!

"Akkora élvezet lesz nézni, amikor a magadfajta egykori Kádár seggnyaló, mai fideszkomcsi egy nap mégis csak megvilágosodik és a saját imádott gazdáját akarja lámpavasra húzni."

Egyrészt: mivel a korábbi körülményekhez képest most is jelentősen könnyebb és gondtalanabb az életem, így épp nem én vagyok az általad emlegetett célközönség. Függésben sem vagyok a hatalomtól, már amennyire egy egyszerű választóról ez elmondható. Ergo nem engem érint közvetlenül, ha megdől a rendszer. Másrészt azt azért ne feledd, hogy a balliba patkányokat legalább annyira rühellik már most is, mint a fideszt! Indulj ki az eredményekből! Ha ők mennek a lámpára (és saját híveik által), gondold el, mi lesz akkor a ballibákkal! ;-) Na, ezt az egyenletet rendezd 'x'-re és oldd meg!

"Tudja ezt orbán is hogy rá is az ukrán sors vár..."

Őszintén szólva engem nem nagyon izgat, hogy milyen sorsot vizionál a maga számára az Orbán. Az én szempontjaim szerint irreleváns.

@neko1967: Na mi van, gyépéharc? Rövid az idézőjeled! Az előzményeket nem sikerült idézned...? Ilyenek ezek a magadfajta balliba rágcsálók. :-) Újabb öröm, hogy ismét csak igazolod a sztereotípiákat ;-) Utólag is köszi!

"Bár az ember kifejezés a te esetedben barokkos túlzás, vesztes!"

Ugyan...! Nem kell, hogy istenítst! Tényleg csak egy egyszerű ember vagyok, te kis laborpatkány! Na, pá...! Sajnos nagyon szinten aluli vagy és már unalmas is. Gyakorolj még, kisautó!
Kamp.
Kampfer 2018.10.29 17:48:25
@Ildomár: Álom-álom, édes álom... Miért kellett volna futnom, kis majmocskám? Nagyon gyengécske ez tőled. Persze nem is szokatlan, csak hozod a szinted.
Kamp.
Kampfer 2018.10.29 18:34:52
@Ildomár: Majd ha pontosan, szó szerint idézed, hogy hol, mikor írtam ilyesmit, álmodozó retardált kis ballibám! Majd akkor... :-) Az, hogy a csakkkúrnagép mit és hogyan álmodozott össze, mit és hová írkált, az az ő dolga, nincs vele dolgom.

@neko1967: És még az olvasás se megy... :-) Mondom én, hogy apád-anyád édestesók voltak, ezért ver téged az ég... A legjobb érv vagy az abortusz mellett! Legelább ennyi értelme van a létezésdnek, kis bélgiliszta! ;-)
Na, sajnos már tényleg nagyon egysíkú és unalmas vagy. Kevésbé szórakoztatsz. Továbbá szép álmodozást és értetlenkedést! Jah, és ha '22-ben is meglepődnél azzal az ostoba haveroddal, miközben tüntikéztek az esti síneken, két sárkánysör között azért emlékezz vissza itt némelyek gondolataira. Talán eljut az agyhelyedig, miért vagytok még mindig a pöcegödörben (ahová egyébként valók vagyok egytől-egyig)! Te kis balfasz...
Kamp.
Korábban már írtunk arról, hogy Orbán Viktor rendszere csak úgy váltható le demokratikus úton, országgyűlési választáson, ha az ellenzék - vagy annak egy része - végre olyan politikai stratégiát alkot meg, fogad el, s lát neki annak kivitelezésébe, ami nem maximum 4 éves távra szól, hanem jóval…..
Kampfer 2018.10.26 12:44:00
@lobaszopiatej: "A tolvajt el kell kergetni (Mészáros, Garancsi - két kézzel fogható példa), jöjjön bármi más aki még nem volt."

Ha ez a vélemény megfelelő politikai támogatottságot kap (ellenzéki oldalon kap), majd ezt a politikai törekvést kellő mennyiségű választó támogatja (nem támogatja) és ezzel választást nyernek, akkor így lesz. Ahogy az ábra mutatja, jelenleg nem ez a helyzet.

"Ez a logika, a többi spekulácó."

Ez nem logika! Ezek a te vágyálmaid. Ha sok hozzád hasonló választó vágyálma is ugyanez lesz, akkor esetleg lehet belőle valami. De jelenleg AZ a spekuláció, amiről te hadoválsz.

Ami pedig a 'bármi más' jöjjön 'bármi áron' vélekedést illeti, ezt már beárazta a hazai politika és a választói akarat. 'BÁRMI' semmiképp se jöjjön! Csak jobb, értelmesebb és eredményesebb. De NEM BÁRMI! Továbbá 'BÁRMI ÁRON' se jöjjön más! Egyszer már megfizettük azt a 'bármi árat'. Nem kellene újból ilyen rossz vásárt csinálni! Csótányból, libatolvaból, beszédhibás ügynökből és retardált minisztereikből már épp elég volt! Értem én, hogy neked mindegy, de láthatóan egy releváns többségnek pedig nem. És jól is van ez így! Szerintem...
Kamp.
Kampfer 2018.10.26 13:56:55
@lobaszopiatej: "Számodra az a logika, amit a többség gondol."

Jelen esetben a többség gondolkodása EBBEN a tekintetben logikus. A tiéd pedig csak vágyálom. Mellesleg, a választásokat általában a többség nyeri és nem feltétlenül a 'leglogikusabb' erő.

"Eleve rossz felől közelited meg, nem a valóság felől."

Pontosan a valóság felől közelítem meg. Fentebb ki is fejtettem. Hogy számodra a valóság odáig tart, hogy 'Mészáros és Garancsi', az eredmény szempontjából irreleváns. Engem sem nagyon érdekel.

"Az hogyan lehet, hogy ezek a Garancsi-Mészáros stb betegre keresik magukat, lassan már minden Mészáros Lőrincé, de mivel sokan gondolják hogy csakis a Fidesz, ezért ezek talpig becsöketes jóságos emberek, akik röptetik is a gazdádat, ezért nem is kell vizsgálódni!
Nem látod az ellentmondást?"

Nem. Mert a korrupció és a saját gazdasági oligarchia kiépítése minden politikai erő esetében alap. A maszop ezt anno letudta a kapolyi-leisztinger-portik-vizovitzky és még néhány 'partyarc' társasággal, a fidesz persze kiépíti a sajátját. Ami engem illet, a csótány idején 36%-ot adóztam szuperbruttósítva átlagbér felett (de az átlagbér is ennyi adózott), most bőven az átlagbér felett 15%-ot adózom. Nagyjából harmadannyit fizetek fűtésért, egy kormányablakban egy óra alatt intéztem el olyan ügyeket, amiért 2004-ben kétszer kellett visszamennem és fizetnem, gond nélkül tartok fenn autót, lakást, hétvégi telket és nyaralok két hetet a nyáron. 2009 előtt 2-3 napokra jutottam el pihenni (igen, túlmunka miatt és pénz sem nagyon volt rá). Továbbá végre nem a cigánytenyésztés jelenti a családpolitikát! Nekem ez már bőven megéri, hogy inkább a NER adja meg az irányt és ne valami koszhadék balliba rágcsáló és a sleppje! Remélem, hogy kínok között pusztulnak el mind! Ergo, engem nagyon nem érdekel, hogy a Mészáros és társai épp mennyit és hogyan tudnak megpályázni. Mellesleg, csak felépítettek egy üzemet Tiszapüspökiben is, ami azóta legalább termel...

"Vagy az MTV-Kossuth kisosoroszta a fejedből az emberi gondolkodás képességét, és már csak az számit hogy a többség csakafidesz?"

Nézd, ostoba személyeskedéseddel nem kívánok foglalkozni, jelentéktelen vagy ahhoz, hogy frusztráljon a véleményed. Semmi szükségem a médiára ahhoz, hogy föl tudjam mérni, számomra mi fontos és mi előnyös, illetve a lehetséges alternatívák közül kiválasszam a legkisebb rosszat. Hogy ez nem felel meg a te elképzelésednek, az engem egy csöppet sem érdekel.

"De kár, hogy meghalt Kádár János!
Mert jött utána a kituggyami!"

Jó példa! Folytasd is a mondatod a 'tetszettek volna forradalmat csinálni' klasszikussal! Úgy lesz teljes a kép!
Kamp.
Kampfer 2018.10.26 17:38:00
@lobaszopiatej: Nocsak? Sunyiskodunk, kis rágcsáló?

"Elég hajmeresztő."

Csak azoknak fajtádbéli ostoba surmóknak, akik épp átestek egy kvantumtükrön valami alternatív univerzumból. Ti bajotok!

"Na akkor szopjad tovább a gazdád faszát!"

Értem én, hogy nálatok alap a buzulás, de hidd el, a normális emberek szemében ez komoly betegség! Persze, kinek mi okoz örömet, ugye...!?
Továbbá köszönet illet téged, amiért önmagadtól igazoltad azokat a sztereotípiákat, amelyek az átlag ellenzéki szavazók jelentős részét illetően elterjedtek. Vagyis a mérhetetlen ostoba frusztráltságot, a buta orbánfóbiátokat és az eluraló ötlettelenséget és tehetetlenségeteket. Szóval fel a fejjel, kisautó! Lesz még időd jó sok gyomorsavat termelni! ;-)
Kamp.
JogÁsz Hacsek és Sajó 2018.10.07 19:06:03
1929 óta – némi megszakítással – a mai napig él a két kávéházi kabaré-figura, a dühöngő Sajó és az őt butaságával folyton felbosszantó Hacsek. Ez a két figura folyton politizál. Nyilvánosan. Október 1-je óta azonban óva inteném őket, hogy ezt egy kávéház teraszán (közterület) továbbra is megtegyék,…..
Kampfer 2018.10.08 08:32:57
"Október 1-je óta azonban óva inteném őket, hogy ezt egy kávéház teraszán (közterület) továbbra is megtegyék, ha azt három hónappal, de legalábbis 48 órával korábban nem jelentették be a rendőrségnek. Mert ők ketten már gyülekeznek, hiszen „közügyekben nyilvánítanak véleményt”, és bárki csatlakozhatna is hozzájuk."

Tisztelt bírónő!

Nem gondolja, hogy egy kissé 'túldramatizálja' ezt a kérdéskört az adott példával? Nem túl életszerű, hogy a rendőrség minden politizáló asztaltársasághoz kivonul és intézkedik, már csak a kapacitása miatt sem. A jog egy kérdés, a gyakorlat pedig majd egy másik kérdés lesz.

"Azt is írja az új gyülekezési törvény, hogy „tilos a gyűlésen – ideértve az oda eljutást, illetve az onnan távozást is -… az élet kioltására, személyi sérülés vagy súlyos anyagi kár okozására alkalmas dologgal megjelenni.” Hiába is esne az eső, kérem, senki ne vigyen magával esernyőt!"

Valóban érdekes fölvetés, bár sanszos, hogy a jogalkotó nem az esernyőt vagy a babakocsit vélelmezte, mint tiltandó és veszélyes tárgyat. Ebből a szempontból minden hétvégi telek és annak felszerelései kész arzenált jelentenek! Persze furcsa a rendelkezés, hiszen fegyvert, késeket és egyéb szálfegyvereket eddig sem volt szabad közterületen tartani. Íjat is csak feszítetlen állapotban. Vagyis itt talán indokolatlan ez a 'túlszabályozás'.

"Ha tehát a rendőrség a fenti okok bármelyike miatt betiltaná Hacseket Sajóstul, semmi gond, hiszen fellebbezésnek nincs helye. Igaz, a rendőrség határozatát megtámadhatják a közigazgatási bíróság előtt..."

Akkor mégis van módja a jogorvoslatnak?

"Tudják, az előtt a közigazgatási bíróság előtt, amelyet most hozott létre a Fidesz."

Jól értem bírónő szavait? Voltaképp megkérdőjelezi ezeknek a bíróságoknak az ítélkezési gyakorlatát, esetleg a pártatlanságát, netán a szakértelmüket? Alkalmatlannak, hiteltelennek érzi őket a feladatra?

"Ha csak ezeket a 3 napokat számolom (nem kalkulálva az iktatás, kézbesítés, bíróra szignálás napjait), akkor is 9 nappal vagyunk a betiltott gyülekezés után. És ha netán Hacsekék megnyernék a pert, kezdhetik kitalálni az „esőnapot”, amelyikre újra összetoborozhatják a közönséget."

Mi ez ahhoz képest, hogy egy rajzlap bonyolultságú hagyatéki üggyel már 5 hónapja bíbelődik a közigazgatás? Vagy egy csalási ügyön már másfél éve rugózik az egyik kapitányság, miközben a telefon forgalmazási adatok lekérését követően négy hetet várt a főhadnagy a bíróságra...!? Persze az is igaz, hogy ezek nem politikai jelentőségű ügyek, egyszerűen csak néhány polgár életét keserítik meg, illetve döntéseket tesznek lehetetlenné!

"Érdeklődve várom a következő február 11-ét, a „becsület napját”, ami a német és magyar alakulatok 1945-ös Budáról indult kitörési kísérlete volt, és ami a mai szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye. Vajon azt a felvonulást a rendőrség alkalmasnak tekinti-e a „köznyugalom megzavarására”?"

Tudja bírónő, érdemes lett volna személyesen is megnéznie a sztorit februárban! Ahogy jöttünk ki a Bécsi kapunál egy maréknyi 'ellenzéki' fenyegetve, nácizva, gyalázkodva és mindenféle halállal fenyegetőzve szólogatott be nekünk (persze a rendőrsorfal mögül), míg egy hangszóróból mindenféle mozgalmi zene szólt. De a valódi poén nem ez volt, hanem az, ahogy a kb. 50 kilós, huszonéves csíkossálasok fenyegették halállal azokat a tagokat, akik menetcuccban a téli éjszakában aznap megtettek a tájon 25-35-60 km-t. Nos, elképzeltem őket a terepen... ;-) Megjegyzem, érdemes volt látni némely rendőr arcán azt a szánakozó és megvető tekintetet, amit vetettek rájuk néha visszatuszkolva őket a helyükre! Egyébként a lényeget a túra során az ellenőrzőpontoknál és magának az egész rendezvénynek a lebonyolítása során tapasztalhatta volna bírónő! Persze gyanítom, hogy nem ugyanazok az érzések és gondolatok motiválták volna Önt és azokat, akik részt vettek a túrán és a megemlékezésen.

"Hegyi Szabolcs, a TASZ jogi szakértője mutatott rá az új törvény alapvető veszélyeire: „a rendőrség kénye-kedve szerint fogja tudni alkalmazni a szabályokat, és sokszor önkényes alapon fog betiltani tüntetéseket, másokat meg, akár szintén önkényes alapon, engedélyezni”."

Erre majd a gyakorlat választ fog adni. (Korábban magam is elég gyakran hallottam jogászoktól egy-egy jogszabály értelmezését illetően, hogy a bírói gyakorlat fogja megmutatni, mely értelmezés lesz irányadó az adott szabályt illetően - MT.)
Azt hiszem, azért arra is emlékezhetne a nagy jogvédő, hogy az mennyiben volt normális és jogszerű, hogy elborult 'fiatalok' csak úgy lecsücsültek a villamossínekre az Oktogonon és állt miattuk villamos, autó, busz, minden, ami csak mozoghatott volna! Az új jogszabály talán ezt a helyzetet is képes lesz végre rendezni. Ami pedig a hatalom önkényes gyakorlatát illeti, volt példa rá korábban is. Nem igaz?

"De hisz egy rendőrállamban ez a lényeg!"

Bírónő! Komolyan gondolja, hogy a jelenlegi állam 'rendőrállamnak' tekinthető? Szerintem sok rendőrállam polgára meglepődne ezen!
Üdvözlettel: Kamp.
Kampfer 2018.10.11 05:36:22
@legeslegujabbkor: Úgy érzékelem, hogy a szövegértés valahogy nem kapott kellő hangsúlyt a képzésed során, bár én inkább azt feltételezem, hogy pontosan tudod és érted, mire gondoltam, mégis másként kívánod értelmezni.

De ne maradjon az utókor konkrétumok nélkül, álljon itt a teljes magyarázat! Tehát:

Bírónőt idézem:

"Vajon azt a felvonulást a rendőrség alkalmasnak tekinti-e a „köznyugalom megzavarására”?"

Erre reagáltam az általad idézett pontban. Köznyugalom MEGZAVARÁSÁRA utalt a bírónő. Tudod, mi zavarta ott a köznyugalmat? A néhány ostoba balliba a hangszóróból üvöltetett nyomorúságával, illetve az a nagyon furcsa és groteszk jelenet, ahogy ezek az egyszerű, egyenként 45-55 kilós bel-pesti szerencsétlen 'éttermiségiek' fenyegetőzve és gyalázkodva üvöltöttek a rendőrök sorfala MÖGÜL! A látvány is megmosolyogtató volt és a hallottak is.

Most téged idézlek:

"Szóval, ha valaki megtett 35 km-t, akkor tüntethet, ha nem, akkor megvetés sújtja és oszlatják."

Sajnos ez a mondatod inkább rólad szól, téged minősít, mint az én gondolataim, de segítek!

Ha valaki menetcuccban egy téli fagyos estén-éjszakán megtesz 35 km-t, akkor IS tüntethet, ha csak 50 kilós szerencsétlen kis csíkossálas liboldó, akkor IS tüntethet. SEMMIFÉLE megállapítást nem tettem a tüntetéssel kapcsolatos jogaikról. A köznyugalom megzavarására és a jelenet abszurditására utalva említettem ezt a példát. Hasonló jelenség volt az a néhány szerencsétlen azokhoz a szerencsétlenekhez, akik az Oktogonon a sínekre csücsülve tiltakoztak vadul a diktatúra ellen! Bírónő példája ott sántít, hogy egy köznyugalmat egyáltalán nem zavaró eseményt hoz példaként olyan eseményeket féltve, amelyek közül a döntő többség valóban zavarta a köznyugalmat! Persze nyilván azért, mert utóbbiak és azok résztvevői közel állnak az ő világnézetéhez, míg ez a másik (bár semmiféle módon nem zavar köznyugalmat) esemény szellemisége távol áll világnézetétől és értékrendjétől. Ettől még azonban a tények továbbra is tények maradnak. A 'szélsőjobb' rendezvény nem volt több annál, ami, míg a 'csíkossálas' kis 50 kilós hangoskodó ballibák tevékenysége PONTOSAN az volt, aminek látszott! Értem én, hogy ez kellemetlen a számukra, de ha jobban ügyelnének rá, hogy ne tűnjenek nevetségesnek, talán kevesebbet nevetnének rajtuk! És őket is CSAK akkor oszlatnák, amikor VALÓBAN indokolt az oszlatásuk. Eddig ezt a jobberek nem minden esetben mondhatták el.

Ami a megvetést illeti, teljesen igazad van. Igen, megvetés és gyűlölet sújtotta őket. Az adott közegben mindenképp! Még a rendvédelmiek közül is. Többekkel elbeszélgetve még fönt a téren néhányan utaltak rá, hogy korábban ŐK is megjárták a túrát. (Egy olyan nyilatkozat is volt, hogy a jövőben meg fogja tenni!) Persze a köznyugalom még ekkor sem lett megzavarva...
Hátha segítettem!?
Kamp.
JogÁsz Álságos érvek 2018.09.30 13:40:07
Biztosan hallottak már Ljudmila Ulickajáról, a manapság egyik legnépszerűbb kortárs orosz írónőről. Ő, pontosabban az ő egyik mondása jutott eszembe, amikor a kormány és egyes híveinek érveit hallgattam arról, hogy Magyarország miért nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ulickaja szerint ugyanis…..
Kampfer 2018.10.01 10:11:53
@morph on deer: "A megoldás nem az, hogy ne legyen ügyészség, hanem az, hogy legyen feddhetetlen az a személy akit megválasztunk!"

A megoldás nem az, hogy hozzunk létre egy nemzetközi szervezetet, adjunk nekik jogkört és eszközt, hanem az, hogy válasszunk feddhetetlen személyt (nem fogunk tudni) ÉS a hazai dedikált szervek végezzék el a kötelmüket úgy, ahogy azt tőlük joggal várja el a társadalom! Ez most sajnos utópiának tűnik, de amiről te beszélsz, az egy másik agymenés.

Hozzunk létre egy szervezetet, adjunk nekik nyomozati jogkört. Majd idővel ítélkezési jogkört is, végül majd végrehajtási jogkört is? Most komolyan ettől remélitek a kormány leváltását? Ahogy én látom, ti minden eszközt megpróbáltok megragadni arra, hogy 'megspóroljátok' a hazai ellenzék munkáját! Nem lehet megkerülni a melót, a hazai ellenzéknek KELL(ene) leváltania a kormányt. Nem sikerül nekik és ennek elég jó indoka van. Láthatóan a korrupciót nem gyűlöli annyira a választók egy jelentős része, mint őket. És ezen nem fog segíteni egy újabb ilyen szervezet. De legalább jogköröket adnánk nekik ahhoz, hogy a jövőben a céljaik érdekében aláássák bármilyen nekik nem tetsző kormány vagy annak bármely tagjának törekvéseit és munkáját. Hát köszi, de ebből inkább ne kérjünk!

"Aki bűnöző azt akkor is felelősségre kell vonni, ha amúgy teljesen demokratikus módon sikerült megválasztani."

Korrekt! Ez megoldható a hazai hatóságok és igazságszolgáltatás munkájával is. Inkább az kellene legyen a cél, hogy olyan hatóságaink és igazságszolgáltatásunk legyen, amelyik ezt kérdés nélkül és feltétlenül biztosítja.

"Az, hogy mi itt eltűrjük a fentihez hasonló milliárdos simliket, még nem jelenti azt, hogy ez helyes, és messze nem legitimálja a tolvajok működtette állami pénzszivattyúk létezését!"

Az, hogy a hazai politika képtelen kitermelni magából egy olyan politikai erőt, olyan politikusokat, amelyek valóban hitelesen és valódi támogatottság mellett egy ilyen rendszert alakítsanak ki, még nem jelenti azt, hogy ehhez feltétlenül egy újabb uniós szervezetre és jogkörök átruházására volna szükség. A tolvajlást semmi sem legitimálja! Ahogy a politikai zsarolást sem!

"Azt ugye te sem akarod mondani, hogy ha egy állami cégnél ilyen ügyhöz már a könyvvizsgáló sem adja a nevét, akkor az még mindig teljesen rendben van, hiszen nem történt feljelentés?"

Épeszű ember ilyet nem mond.

"Egyébként gondolod, hogy - költői kérdés, - Polt Péter a végére akar ennek járni, és felelősségre akarja vonni a részeseit?"

Ezt csak ő maga tudja. Elvileg kötelme vizsgálni a kérdést, ha érkezik feljelentés. Persze, semmi akadálya nincs annak sem, hogy az ellenzék bármely része egy végre valódi és értelmes alternatívát nyújtva választásokat nyerjen, majd a következő alkalommal olyan főügyészt jelöljön, amelyik elhivatottsága és szakértelme a legszélesebb körben megkérdőjelezhetetlen!

"Ráadásul ez tipikusan olyan ügy, amelyhez valóban jó lenne egy nemzetközi hatáskörű ügyészség, most látszik igazán, hogy mire is való egy ilyen."

Most is adottak ehhez a legteljesebb nemzetközi együttműködés lehetőségei. Ez nem igényel egy újabb szervezetet a 'zunijón' belül!

"Bűnözőket védeni nem hazafias feladat, felelősségre vonásuk nem szuverenitás kérdése, gondolom ezt nem nehéz belátni."

Jogköröket piti kis politikai érdekek miatt átruházni és külföldre rohangálni a hazai pofonok miatt nem hazafias és nem is érett gyakorlat, de mindenképp a szuverenitás kérdése! Gondolom nem nehéz ezt belátni!
Kamp.
Kampfer 2018.10.02 07:58:48
@martineden: "tevedsz, nem kell feljelentes.Amennyiben a bunuldozo szervnek olyan informacio kerul a latokorebe, amely felvetei a buncselekmeny gyanujat, koteles nyomozast inditani."

Ok, nem vitatom. Ebben nem vagyok szakértő.

"Persze az csak az orban fele banan koztarsasagokban erv, h az ugyesz nem olvasta az adott sajto termeket."

Ezt pedig nem hiszem el. Minden rendszerben és minden vezetésben ott van a sunyiság, a simlisség és az érdekek szem előtt tartása. Akár még a jogszabályok kijátszása is! És éppen úgy, ahogy a korrupció is!

@morph on deer: "Megint mondom, hogy én csak önmagamat képviselem, ráadásul egyetlen pártot sem látok alkalmasnak semmire, - talán az egyetlen Kétfarkút kivéve :) - legfeljebb bizonyos dolgokban hasonlót gondolok, hol ezzel, hol azzal, ahogy éppen liberális kedvem tartja."

Tudod, épp ezt az érvelést szoktátok kiröhögni, nevetségessé tenni a nemzetiek vagy jobboldaliak vagy szuverenisták esetében, amikor a 'habonyárpizással' próbáljátok az önálló gondolataikat vitatni, vagy megkérdőjelezni. Tudod, mi is csak a mi saját gondolatainkat képviseljük akkor, amikor egyetértünk a kormány egyes intézkedéseivel vagy azok némely részletével. Ahogy épp a nacionalista vagy szuverenista, konzervatív kedvünk tartja.

"...pillanatnyilag mindenféle kontroll nélkül zajlik a dajdaj, és már az önmérséklet sem fékezi a hatalmi “elitet”, nem tartanak semmitől."

Ez igaz. Sosem vitattam. Inkább 'beáraztam'. A teljes képet még mindig pozitív egyenlegűnek érzem, összevetve annak esélyével, hogy a mostani ellenzék random összetevője akár csak a látható közelségébe kerüljön a hatalomnak! Továbbá az, hogy éhezni, vergődni, szétesni, szenvedni látom a ballibákat, hogy gyakorlatilag megsemmisült a liberálisok utolsó csökevénye, hogy nem ciki végre kormányzati szinten sem oltani és taposni a liberálisokat és az undorító mételyként egykor terjedt pusztító nézeteiket, még mindig megnyugvással tölt el. Sosem tudom elfelejteni, amit a liberálisok és a gazdatestük, a szocik műveltek itthon az országgal és a családommal is! Ha a nácik és köztük kell választani, akkor szó nélkül a nácik mellé állok már csak azért is, mert elnézve a folyamatosan 'nácizó' és 'fasisztázó' arcokat a közéletben és a politikában is, egyre inkább azt érzem, hogy nem is lehetnek annyira 'rossz arcok' azok a fasiszták/nácik, ha ezek ennyire fújnak rájuk.

"Nem olvastam a működési szabályzatot, vagy törvényt, miegyebet, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy pontosan körülhatárolt jogkörrel működhetne csak, és bármilyen változtatás csak egyhangú döntéssel lenne lehetséges."

Ez BIZALMI kérdés! Lehet, hogy majd erről szól a jogszabály, de NEM HISZEM EL ezeknek, hogy ne ellenünk használnák! Tudod, az is jogszabály, illetve törvény, hogy a bizottság végrehajtó szerv és nem törvényalkotó. Nos, ehhez képest gyakorlatilag már meg akarják mondani, hogy a parlament milyen törvényt hozzon! A szarházi biztosaik (a timmerbarommal és azzal az avramiaf*szommal az élen) pedig úgy dirigálnak a saját véleményükről, mintha az egy konszenzusos álláspont volna a 'zunijóban'! Hát nem az! Persze ez sem zavar a keletieken kívül senkit sem. Nos, mindezek után én NEM HISZEM EL, amit ezek egy ilyen 'ügyészségről' makognak. Csinálják, éljenek vele, de mi jobb, ha egyszerűen lesz*rjuk őket is és a nyomorult ügyészeiket is!

"Nem hiszem, hogy a többi ország hozzájárulna a kiterjesztett hatáskörökhöz, nem hiszem, hogy egyedül Magarország lenne érdekelt ebben."

Valóban nem! A hasonló cipőben járó keletiek (lengyelek, szlovákok, horvátok, románok pl.) sem érdekeltek ebben és nem is támogatják. Persze, majd nyilván jön a bölcs kioktatás a bölcs és liberális 'ajrópéer' megmondóállamok megmondóembereitől. Nem kell, hogy ez minket frusztráljon!

"Ha köztörvényes bűncselekményt lehet rábizonyítani valamelyik kormánytagra is, azt azért elvárom, hogy első sorban a saját pártja küldje el a bánatba..."

Korrekt az elvárásod, csak esélytelen. Manapság mindenképp és egyre inkább az lesz. A polarizálódás csak erősíti ennek az esélytelenségét!

"De például ott volt az emlékezetes Gripen affér..."

A BAE szinte MINDENHOL megdőlt, ahol csak tendert nyertek! Balhéjuk volt a Gripennel Dél-Afrikában is, a cseheknél is és Thaiföldön is. Továbbá a Hawk eladások esetében is elég vastag korrupciós ügyekbe keveredtek az öböl-menti államokban is. Kis szelet volt ez, de a mi szeletünk.

"A “külföldre rohangálást meg nem hiszem, hogy forszírozni kéne, mert még megvannak azok a hírek internet szerte, amikor orbán próbált elérni elmarasztaló végzést és pénzelvonást Magyarország ellen..."

Amiért akkor a ballibák árulóztak ezerrel. Persze, akkor bűn volt a trikolór, bűn volt a Turul, bűn volt az árpádsáv és talán még a magyar szó is náci volt! És de szép volt majd' 30 évig 'tenyészteni' a cigányságot a náci fehér magyarság nyakán! Hát, köszi! De ha a mi választásunk, hogy melyik korrupt 'áruló' vezessen inkább, akkor inkább ezek, mint bármely libsi vagy balf*sz! Szerintem...
Kamp.
Kampfer 2018.10.02 19:05:11
@Bambano: Voltak idők, amikor kormányunk és/vagy elnökünk is csak 'leltár szerint' volt... Legalább nem ismeretlen az érzés!
Kamp.
szuperapu Arcoskodom 2018.09.26 19:33:10
Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak…..
Kampfer 2018.09.27 17:13:08
@Attilajukkaja: ==>

"A menekülttáborokra szükség van. Itthon is, de főleg Afrikában és a K-Keleten."

Nem tudsz teljes népeket táborokban tartani évekig, ezt fogd föl! A táborok időleges megoldást jelenthetnek. Nézd meg Libanont! Mi lett belőlük, miután többmillió 'menekült' él náluk táborokban? Az Index egy eléggé kimerítő riportot közölt róluk. Megjegyzem, kissé kontraproduktív is lett a migriket illetően, már ami a megítélésüket illeti.

"Most is van belőlük sok, amelyeknek a finanszírozásába beszáll az EU is."

És persze Magyarország is! A V4-ekkel együtt is és önállóan is. Ahogy az újjáépítésbe szintén! Helyesen!

"Mert elemi érdeke. Nem egy kívánatos dolog, de egy muszáj, ha egyszer katasztrófahelyzet alakul ki. Mit nem értesz ezen?"

Te nem érted meg, hogy ezt nem úgy lehet kezelni, ahogy az ostoba avramiatököm elképzeli, nem is beszélve a timmerbaromról! Segíteni ott és akkor tudsz, ahol és amikor elfogadják, kérik és ahol ÉRTELME is van! A szíreknél jelenleg még semmi értelme, mert harcok folynak. Az irakiaknál már van értelme és tettük is. A táborok léte nem cél, hanem eszköz! Ezt a V4-ek érdekes módon föl tudják fogni, a nyugatiak nem. Ha erről lenne csak szó, miért ugatják a demográfiát és a munkaerőhiányt??? Mégis céljuk van a migrikkel? Mégsem csak a háború az indok, inkább az olcsóbb munkaerő szüksége? Miért nem jók a németeknek az olasz és spanyol munkanélküliek? Miért erőltetik a fekákat és a muszlimokat???

"Neked erre mi lenne a javaslatod azon kívül, hogy jó keresztény módjára mindenkit géppuskázzunk le?"

Legéppuskázni normál esetben senkit sem kell! A megoldás a következő volna:
- Végre eldönteni, hogy mit akarunk. Konstans harcokat, vagy fegyverszünetet, békét. Ha előbbit, akkor viseljék a következményt azok, akiknek érdeke a balhé. Ha nem, akkor végre (akár katonai erővel) rendet és fegyvernyugvást kell teremteni.
- Egy legitim hatalmat kell támogatni az adott területen (igen, akár Aszadot is), aki egy államként funkcionáló entitást tud teremteni és működtetni. Akkor is, ha az NEM DEMOKRATIKUS!
- A kialakított rendet követően a migriket haza kell telepíteni, az újjáépítést pedig szervezetileg koordinálni és jórészt finanszírozni. A katonai jelenlétet mindaddig fenntartani, ameddig az önálló politikai entitás is képessé válik az önvédelemre és a rendvédelemre.

Nos, mindezekre jelenleg a 'zunijó' önmagában képtelen. Akkor is az lenne, ha mindez a célja lenne, de láthatóan fentiek sajnos nem is szerepelnek célként a politikájában.

"Próbálj meg nem csak pénzben gondolkodni."

Te most komolyan írogatsz...? Ki beszélt pusztán pénzügyi befektetésről??? Ezek nem csak pénzügyi értelemben vett 'befektetések', de nagyon komoly humánerőforrást, technikai erőforrásokat, politikai tevékenységet, a hazai társadalmat érintő gazdasági és politikai jellegű terheket is jelent! A pénz csak egy része az egésznek. Nem lep meg, hogy ezt te nem látod egyértelműnek!

"Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt. Ehhez persze kellene egy kis hozzáértés és keresztényi jóindulat is, nem csak üres propaganda szöveg a drága kék plakátokon. Na meg egy kis együttműködés a lakossággal és a szövetségeseinkkel is. Az utóbbiak nélkül semmi sem fog menni."

Süket duma! Csak rejtőzködsz! Tehát ha az 50 ezer már bejött és még várakozik odakint 156 ezer, akkor mit csinálsz??? SENKI sem tudja, hol húzza meg a határ! A szövetségeseink sem. A lakosság sem! Akkor sem, ha ez a szakmája, ezt fogd már föl végre! Nincsenek határok, a megoldás fájdalmas és leginkább az afrikaiaknak kell fájjon! Az ő kezükben a kulcs. Minél jobban szaporodnak, annál többen halnak meg. Annál többen indulnak el és annál többen fulladnak meg a yachtok között! Szörnyű és fájdalmas, de ez van. Korábban emlegetted nekem a természet törvényeit. Akkor is utaltam erre! Igen, a természet eldönti, mi legyen azzal a 200 millió emberrel, amelyek egy 20 millió számára sem elegendő erőforrást jelentő területen élnek! Meghalnak. A fent említett okok valamelyike miatt.

"Ez a te elképzelésed. Szíved joga, hogy ezt hidd."

Aki kicsit is képes gondolkodni és átlát az ilyen és ehhez hasonló plakátokon, annak ez egyértelmű. Nem hit kérdése, pusztán gondolkodásé.

"Kértelek, hogy ne személyeskedj, bármilyen nick alatt is írsz nekem."

Mi a személyeskedés? Az, hogy emlegettem a családod? Igen, ez ilyen. Te írtad, hogy ez 'benne van a pakliban'! Pontosan. Ezt gondold végig úgy, hogy a családod, téged, a rokonaid érinti! Igen, akkor is gondold úgy, ha az ő életük megy rá! Ne a 'másé', az övék, a tiéd! Ha így sem gond, akkor hiteles a véleményed!

"Mivel nem értesz a szép szóból, ezért itt berekesztem a beszélgetésünket."

Azt majd én eldöntöm, hogy mikor, mit és hogyan írok, Jukka! Értek én mindent, a fentiek szerint számodra nem világos a szavak jelentése, de ez engem nem frusztrál.

"Amíg nem tanulsz meg kulturáltan beszélgetni, addig engem ne zaklassál! Erre már többször kértelek!"

Ne kommentelj és reakció sem lesz. Ez ilyen. ;-)
Üdv: Kamp.
Kampfer 2018.09.27 17:29:49
@W123qp: "A hozzánk nem jövő migri baj, a fizető külföldi hozzánk nem jövő orosz maffiózó, nem baj."

A hozzánk érkező, de nálunk maradni nem akaró migri komoly baj. Tehát ne is jöjjön be. Erre éppen megfelelő projekt a határzár. A hozzánk jönni nem akaró, de kötvényért öt évre letelepedési jogot kapó orosz maffiózót jó eséllyel egy átlagpolgár sosem látja, de még a hatóság sem, hiszen fizikailag nincs is az országban. Ahogy ez Máltán, Cipruson és még ki tudja hány uniós államban így van. Ettől függetlenül neked is leírom, hogy ne legyenek kétségeid: magam is egy oltári faszságnak tartom ezt a kötvényesdit! '12-ben, '13-ban talán indokolható volt, de most már semmiképp sem az! De a kettő fenyegetés nem ugyanaz! Sem jellegében, sem nagyságrendjében!
Kamp.
Kampfer 2018.09.27 17:48:58
@Attilajukkaja: "Ezt felesleges is volt leírnod!"

A mellékelt ábra szerint mégsem!

"Nem vagy érdemes a válaszomra, főleg miután megint felhoztad az anyámat és a családomat, mintha az valami érv lenne."

Nézd, az értékítéleted hidegen hagy. Semmit sem tudsz rólam! De a szövegértéseddel már nem először van nagyon komoly probléma! Családod és édesanyd abban a vonatkozásban hoztam elő, hogy ha rólok volna szó, ha az ő biztonságuk és életük múlna azon, hogy 'ez is a pakliban van', akkor is ilyen könnyen és lazán jelentenéd ki, hogy ez van, ezt kell szeretni? Benne van, hogy valaki rákefél. Ok. De ha tudnád, hogy nem más, nem valaki ismeretlen, hanem te és a családod viselitek a következményt, akkor is ilyen határozott volnál a kérdésben???

És sajnos az nem engem minősít, hogy mindezeket te személyeskedésként értékelted és nem voltál képes értelmezni az ezzel közölt valódi mondanivalót! Ami pedig az érveket illeti. Nos, ott vannak feketén-fehéren. Ahogy szinte mindig! Nem ez az első eset, hogy inkább röppensz holmi 'személyeskedésre' hivatkozva! Persze, ez sem engem kell frusztráljon. Anno egyszer megígértem, hogy sokakkal ellentétben nem hagylak érvek és konkrétumok nélkül! Láthatóan mindez mit sem ér az esetedben. Ez van...

"Megmondtam, hogy ilyen stílusú levelekre nem válaszolok."

Azért komoly bajban lennél, ha konkrétan meg kéne nevezned, mi volt a sértegetés vagy hol becsméreltem a családod...! Téged már minősítettelek, ez nem vitás! Persze az sem, hogy bőven rá is szolgáltál. De ahogy olvasom néha a bejegyzéseid, elég vastagon nem vagyok ezzel egyedül! ;-) De ugye, aki 'kekeckedő', azzal szokott ilyen történni. Igaz, jukka?

"Azért örülök, hogy most nem Oroszlánszívként jelentkeztél be, mert arra a nickre ne igazán szolgáltál rá."

A b1-eseknek is fáj ám az igazság! Ez ilyen. Ettől még persze meg kell kapniuk, ami jár nekik! Szerintem...

Nos, hogy mire szolgáltam rá és mire nem, ezt te nem tudod megítélni! Mint említettem, semmit sem tudsz rólam és eddigi infók alapján a legtöbb kérdésben az ismereteid felületesek vagy inkább elégtelenek (nem sorolnám ismét őket), de mégis vadul osztod az észt velük kapcsolatban. Nem lep meg, hogy más emberekkel kapcsolatban sem tudsz érdemben és legalább helytállóan megnyilatkozni! Nem baj, nem rólam szól. ;-)
Kamp.
JogÁsz Sajtószabadosság 2018.09.24 19:40:03
Lassan egy hete hibát hibára, botrányt botrányra halmoz a magyar sajtó jó része, politikai oldaltól, meggyőződéstől, pártállástól szinte függetlenül. Mintha mindannyian elfelejtették volna, hogy a médiának, mint „negyedik hatalmi ágnak” nem az a feladata, hogy a harmadik, azaz a bíróság helyébe…..
Kampfer 2018.09.25 08:07:09
Tisztelt bírónő!

Azt hiszem, ez ismét egy olyan eset, amikor azt kell írjam, hogy döntően egyetértünk.

"Lassan egy hete hibát hibára, botrányt botrányra halmoz a magyar sajtó jó része, politikai oldaltól, meggyőződéstől, pártállástól szinte függetlenül."

Korábban írtam arról, hogy a hideg polgárháborús állapotok egyik legjobb indikátora az, hogy az ellentétes oldalak hogyan tudnak 'sztárolni' gyakorlatilag a szemét kategóriába tartozó médiumokat attól függően, hogy melyik vonulatot képviselik. Gondolok itt elsősorban a 'retektévé' - 'vajnatévé', vagy az Echo TV - ATV szembeállításra. Ahogy erről az ügyről random média beszámolt, az a vicc vagy a komédia (esetleg a tragikomédia) kategóriája. (Szerintem!)

"Mintha mindannyian elfelejtették volna, hogy a médiának, mint „negyedik hatalmi ágnak” nem az a feladata, hogy a harmadik, azaz a bíróság helyébe lépjen."

Itt van Önnel a véleménykülönbségem, bírónő! Miből gondolja, hogy a médiának 'negyedik hatalmi ágként' kellene funkcionálnia? Korábban már arról is írtam, hogy azt sem tartom korrekt gondolatnak, hogy 'véleményformáló' szerepe kellene legyen. Szerintem a 'TÁJÉKOZTATÁS' volna a feladata. De ahogy nem létezik független sajtó, úgy nem létezik teljes korrektséggel működő jobboldali és baloldali média sem! Mindegyik oldal manipulál! NINCS független média! Az, hogy ez a politikai síkon törésvonalak mentén elválik, szerintem már gyakorlatilag normálisnak tekinthető. Azonban ilyen jogi esetekben (és itt ismét egyetértek bírónő gondolataival) semmiféle részrehajlás nem volna megengedhető! Különösen úgy nem, hogy ennek az esetnek aztán valóban semmiféle politikai 'felhangja' nincs és nem is lehetne!
Egy kislány és két profi sportoló szerepel a történetben... Már maga az említett (megtörtént avagy meg nem történt) eset is épp elég probléma!

Az ezt követő ügyvédi és hatósági magatartást illetően megvan a magam lesújtó véleménye, de nem szakmabeliként csak emberileg tudom elítélni vagy támogatni. Jelen esetben inkább elítélem az eljárást is, az ügyvéd magatartását is és a sajtót is. Szánalom a köbön...! Szerintem...

Üdvözlettel:
Kamp.
JogÁsz Köszönd a Fidesznek! 2018.08.06 20:32:19
Elsöprő népharagot váltott ki az a bírói döntés, amely szerint Sztojka Iván, aki bűnsegéd volt a román kézilabdázó, Marian Cozma megölésében, 9 év 5 hónap letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhetett, holott anno a bíróság 13 évre ítélte. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a Fidesz-közeli…..
Kampfer 2018.08.07 10:56:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ennek ellenére gyakran eljátszom a gondolattal, mi lenne, ha a gyilkosokat az általuk alkalmazott módszerhez..."

Megértelek. Ki nem??? De azért ne legyünk vadbarmok! Ilyet az agybeteg iszlamista férgek művelnek, akiket ugye mi is keményen megvetünk és a pokolba kívánunk! Vagyis szolgáltassunk igazságot, védjük meg a társadalmat és hajtsuk végre az ítéletet. Gyorsan, szenvedésmentesen. Azt hiszem, épp elég kín kivárni a cellában az adott nap hajnalának első napsugarait! Még talán gondolkodni is van idő.

Az áldozatoknak még az ítélet végrehajtása során se a szenvedése jusson eszünkbe, hanem az a sok hiba, ami miatt ők áldozatok lettek. És az a remény, hogy más már nem fogja áldozatként követni őket! Az elkövetők miatt semmiképp!
Kamp.
Kampfer 2018.08.07 12:08:50
@szepipiktor: Azt hiszem, a faji szálat leginkább te keverted ide, illetve ha ide is tartozik, akkor az csak az említett közösség tagjait hosszú éveken át oltalmazó pozitív megkülönböztetés lehetett.

Nos, nácizmusról beszélni a cigány közösség tagjaival szembeni ellenszenv okán legalábbis ostobaság. Kérlek mutass egyetlen társadalmat Európában, ahol a cigányság sikeresen integrálódott mind egyéni, mind közösségi szinten! Előre is köszönöm.

"Ha mondjuk a prostisrácok egyik emberkéje, mondjuk a 1 bites huthgergő okozna közlekedési balesetet, ölne meg több embert és kapna 3 évet, akkor ha a szabályok szerint szabadon engedhetnék, a kutya nem írna erről tiltakozó posztot!"

Réveteg álmaidban, kiskoma! Réveteg álmaidban! Olvasva soraid azt hiszem, nem is Gergőnek kell(ene) aggódnia a 'bitjei' miatt...

Mellesleg:

24.hu/belfold/2017/03/24/masodfokon-is-eliteltek-a-nepszabadsag-volt-foszerkesztojet/

Ez a sztori is 'ködöléssel' és tagadások sorozatával indult anno. Pedig már nem a 'maszop' volt kormányon... És itt volt gázolás is, halál is és cserbenhagyás is! No és persze másfél év...

"Itt egy raszista brigád hergel faji alapokon, hiszen nem a gyilkost engedték el, hanem egy a társaságába tartozó sokadrangút, de cigány!"

Egyrészt ez enyhén szólva is csúsztatás, de inkább közönséges hazugság. Másrészt az elkövető közel sem nevezhető 'sokadrangúnak', hiszen oszlopos tagja egy családi maffiának! Harmadrészt bár nem elhanyagolható tény a nemzetisége (és így 'empirikus úton' elég nagy találati aránnyal megjósolható az életmódja is), azonban mégis az életmódja és az adott maffiához tartozása ténye miatt lényeges a fogva tartása és elszámoltatása.

"mert a nácik - ami ma hivatalos szinten is támogatott! - azt nem gerjessztenék"

Szerintem fingod sincs a nácizmusról, csak van egy 'belövésed' és olyasmit látsz bele egyszerű tényekbe is, aminek még az árnyéka sem látszik! Persze, állampolgári jogod hülyeségeket írni. Éltél vele. Ennyi.
Kamp.
Kampfer 2018.08.07 12:22:08
@paragrafus: "Az emberölés mellett Sztojka és 24 társa ellen a Patriota lokálban elkövetett tömegverekedés (csoportos garázdaság) miatt is ítéletet hoztak. Abban a Sztojkára első fokon kiszabott 3 évet másodfokon 2 év 6 hónapra mérsékelték."

Vagyis amit írtál, az a garázdaság cselekmény esetében igaz. De e bűncselekmény mellett amolyan 'mellékszálként' ott van a tény, hogy meggyilkoltak bármi ok nélkül egy embert!!! És ez a cigány a földön fekvő haldoklót rugdosta. Nos, ha ezek a körülmények nem késztetnek egy bírót mérlegelésre, akkor semmi sem!
Egyszerű állampolgárként pedig a legalapvetőbb elvárás az igazságszolgáltatással szemben az, hogy egy ilyen elkövető (csoport bármely tagja) egy ilyen cselekményért ne jöhessen ki 9 év után! Továbbá ha már kivégezni nem lehet, akkor legalább élete végéig a nyirkosban gondolkodjon azon, miért került oda! Szerintem...
Kamp.
JogÁsz Ki mint él, úgy ítél 2018.07.08 12:11:51
„A bírák függetlenek és csak a törvénynek vannak alávetve” (Alaptörvény) „A bíró minden ügyben befolyástól mentesen, és részrehajlás nélkül köteles eljárni” (A bírák jogállásáról…szóló törvény) „A felek és más perbeli személyek eljárási jogaik gyakorlása és kötelezettségeik teljesítése során…..
Kampfer 2018.07.25 13:36:23
Bírónő!

Ezt az egész posztot és a róla folyó diskurzust egy sajátos megvilágításba helyezi az a mai hír, miszerint a Cozmát legyilkoló cigányt ma kiengedték és szabadon örömködhetett a 'szabadulóbuliján'!

index.hu/belfold/2018/07/25/cozma_sztojka_szabadulas/
888.hu/article-sztojka-meg-egy-targyaloteremben-sem-tudott-viselkedni-akkor-a-bortonben-hogyan

A ma eltelt 13 óra alatt a 'kézigránátokat kellene dobálni a bírók közé' volt a legenyhébb állásfoglalás a bírókkal és az igazságüggyel kapcsolatban! A bírók többi említése kevésbé volt mértéktartó. És akkor ezzel kapcsolatban egy szintén minapi állásfoglalás:

helsinkifigyelo.blog.hu/2018/07/18/magyarorszagnak_valtoztatnia_kell_a_tenyleges_eletfogytiglani_szabalyain

Talán érzi bírónő, hogy mindezeket így együtt látva egy kissé jobban érthető az a közvélekedés, miszerint a bírók, az igazságszolgáltatás úgy általában a társadalom ellenében cselekszik, kettős mércét alkalmaz és a társadalom által mélyen elítélt és megvetett cselekményeket és személyeket támogat. És akkor mindehhez szinte vezérlő csillagként ott van a pardaviék mérhetetlenül ostoba és vérlázító cikke. Ami engem illet, máris bocsánatos bűnnek érzem a bírói függetlenség intézménye ellen akár fegyverrel is háborúzni és a pardaviékat bármiféle különadókat elfeledve egyszerűen egy lágerbe deportálni! Az egész bandát, úgy ahogy vannak!
Sanszos, hogy Handó Tündét nem efféle célok vezérlik. Hogy pontosan mik, azt nem tudom, nem vagyok szakmabeli, egyszerűen csak egy állampolgár. De azt látván, hogy ez a bírói kar ennyire prüszköl tőle, miközben ilyen események történhetnek meg a jóvoltukból, azt az érzetet kelti bennem, hogy ez a Handó Tünde nem is lehet annyira rossz, ha így bele tudott gázolni a 'független' bíráink szélliberális lelkébe. De javítson ki bírónő, ha tévednék! Nem mondom, hogy könnyű dolga lesz...
Üdvözlettel:
Kamp.

@Trackers: A mai nap után úgy érzem, igazad lehet!
Kampfer 2018.07.27 07:23:16
@Dr. Sándor Zsuzsa: Tisztelt bírónő!

Köszönöm válaszát. Néhány konkrét kérdésem és észrevételem van a sorait illetően!

"Handót összehozni a jogalkotással, az értelmezhetetlen."

Nem vagyok szakmabeli, a jogot csak laikusként ismerem, ebben nyilván önnek van igaza. Azonban én az esettel kapcsolatban nem a jogalkotást, hanem a jog ALKALMAZÁSÁT (illetve annak módját) sérelmezem! Konkrétan talán a Győri Ítélőtábla enyhítése (emlékeim szerint ott történt) háborított föl, illetve a szabadlábra helyezés is. Ez számomra elfogadhatatlan és morálisan elítélendő.

"Handó önkényeskedésének, a bírák pofa alapján történő kinevezésének, a tehetségesek, ám neki nem tetszők elkaszálásának, a hatalmával való visszaéléseknek sem a Cozma ügyhöz, sem a Helsinki bizottsághoz távolról sincs a leghalványabb köze sem."

Nem is állítottam, hogy köze van hozzá. Azt állítottam, hogy Handó szembekerülése a bírói karral ezen események hatására a laikusok számára már korántsem tűnik annyira irritálónak, sőt, akár még szimpátiát is ébreszthet az átlagemberben!
Pl.: 'Talán a Handónak van igaza, rendet kell már vágni ezek közt a bírák között, akik ilyen döntéseket hoznak...!'

"A “cigány”, akit 9 év 5 hónap után feltételes szabadságra bocsátottak, nem tettese, hanem bűnsegédje volt az emberölésnek."

Ez a magyar joggyakorlat szánalmas gyengesége (szerintem)! Az a helyzet, hogy abból a hordából (sajnos nem tudok jobb szót rájuk) BÁRMELYIK tag ugyanúgy foghatta volna a gyilkos kést! Továbbá aki egy már megszúrt, földön fekvő haldokló emberbe még kétszer belerúg, az az én értelmezésemben nem 'társtettes', hanem egy közönséges gyilkos. Ott a helye amellett, amelyik a kést fogta. Ebből a szempontból az amerikai gyakorlat sokkal korrektebbnek tűnik!

"Nem nála volt a kés, nem ő szúrta le Cosmát."

Ő csak belerúgott a haldokló sérültbe! Emberi normák szerint legalább akkora semmirevaló hulladék, mint a kést tartó másik!

"Bele kéne gondolni, mit jelent több mint 9 évet lehúzni börtönben, igazán nem kívánom, hogy megtudja."

Bírónő! Konkrétan szerintem ez az a pont, ahol a legtöbb ponton szembekerül a többi kommentelő jelentős részével. Ugyanis ha valakinek bele kell gondolnia az eseményekbe és a következményekbe, akkor azok NEM a polgárok és a kommentelők, hanem az elkövetők!
Bírónő! NEM én éltem bűnöző és semmirevaló életet, nem én éltem a társadalom nyakán 'bodzázásból' (a.k.a.: erőszakos fenyegetések, prostitúció, 'védelmi' pénzek szedése, csalás, lopás és egyéb 'finomságok' gyümölcsei), nem én jártam a baráti körömmel 'hordaként' a szórakozó helyeket, hanem ezek! SEMMI hasznot vagy értéket nem teremtettek és nem is jelentettek a társadalom számára, egyszerűen csak terhet, átkot és problémát jelentettek és okoztak. Elnézve a kommunikációjukat, életvitelüket, semmi értékelhető, becsülendő vagy tiszteletre méltó tulajdonsággal nem rendelkeznek, értelmes ember szerint ezeknek ott lenne a helyük (legjobb esetben is), ahová kerültek. Mivel direkt kapcsolatom van Sárbogárdon és Almádiban is, nyugodtan elmondhatom, hogy felháborító rémtörténetek keringtek ezekről akkor is és azóta is! Ennyit arról, hogy kinek és miről kell(ene) elgondolkodnia a 9 év börtönt illetően. Nagyon olcsón úszta meg a gaztetteit ez a tag!

"Ez még inkább igaz a tényleges életfogytiglanra. 40 év minimum és reménye sincs arra, hogy feltételesre bocsássák."

Okkal történt így, bírónő! Nem véletlenül! Életfogytig nem csalás vagy egy pofon miatt kerül az ember sittre, hanem nyomós okkal. Gondolom a jogalkotás és a joggyakorlat is elég világosan leírja ennek a körülményeit. Vagy tévedek?

"Talán kegyelmet kap. Vagy nem. Emellett veszélyes a smasszerekre, meg a többiekre is, hisz nincs veszíteni valója."

A társadalom egyszerű tagjai törvények mentén lemondtak az erőszak és a bosszú jogáról a fegyveres testületek, az igazságszolgáltatás és a bv javára a társadalmi rend érdekében. Azt hiszem jogos elvárás a társadalom részéről, hogy ezért viszont az ilyen tagokat keményen elrettentse, büntesse, vagy akár örökre szegregálja a társadalomból, annak védelme és békéje érdekében. Ön szerint ez nem jogos igény?

Az őrökre sokkal inkább veszélyt jelentenek a pardavimárták és szervezeteik, mint ezek a rabok! Ezek azért jelentenek veszélyt, mivel az említett szervezetek (a pardavimárták) MEGTEREMTETTÉK annak a lehetőségét, hogy ezek a tagok a rendszer gyengeségeit kihasználva ártani tudjanak mind a bv-nek, mind az egyes őröknek. Családtagom 7 évig volt őr, mielőtt tavaly leszerelt! Épp elég konkrétumot tudok, amiről itt nyilván nem írnék!

"És ami a lényeg, mindezt nem a bírák találták ki, hanem a törvényhozók, azaz a parlament. Ha ezért szidni kell valakit, az épp a Fidesz-kormány, nem a bíróság."

Bírónő! A jogszabályok adottak. A három csapás, a TÉSZ és a szigorúbb BTK a törvényhozás részéről bizonyítja a szándékot. A jog ALKALMAZÁSA viszont a bírák asztala. És itt az alkalmazással kapcsolatban van felháborodás, nem a hozott törvényekkel! (Amelyek azóta szigorodtak is!)
Üdvözlettel: Kamp.
Azzal semmi gond nincs, ha valaki vitatkozik azzal, amit az ember ír, képvisel. A gondok ott kezdődnek, amikor hiába próbálom kérlelni a drága olvasókat, hogy ezt azzal tegyék, ami a cikkben tényleg szerepel, amit egy rendezvény valóban képvisel, ne pedig azzal, amit a saját fantáziájukkal…..
Kampfer 2018.07.10 12:44:30
@Ad Dio: Úgy szólt, hogy senkinek sem kell rosszul éreznie magát azért, mert homofób. Én ezzel maximálisan egyet is tudok érteni. Vállalható álláspont.
Kamp.
Kampfer 2018.07.10 12:45:54
@Guszty: Én kérek elnézést! Neked van igazad! :-) Tehát akkor még ez a pont sem diszkriminatív a számukra. Poszter is biztosan örömmel olvassa majd! ;-)
Kamp.
Kampfer 2018.07.10 12:54:30
@Ad Dio: Ez egy teljesen korrekt és vállalandó álláspont! Ebben az esetben a poszterrel van nagyon komoly probléma, ha ezzel neki bármi baja van! Ez az egész akkor csak poszterről és a frusztrációjáról szól. Nem is kell vele tovább foglalkozni!

Szívből remélem, hogy ez a vélemény marad uralkodó és meghatározó Magyarországon a hivatalos politikai vezetés részéről! Poszteré pedig oda kerül, ahová való. A bőszanett mellé...
Kamp.
JogÁsz Keresztény kultúra 2018.06.30 21:15:39
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük!" (Máté 7,12). „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Máté 22:39). Kép: dehir.hu „Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme.” (Alaptörvény 7.…..
Kampfer 2018.07.10 10:24:36
„Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme.” (Alaptörvény 7. módosítása)

„Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás”. (Alaptörvény 7. módosítása)

Tisztelt bírónő!

Ezt írta kezdésként:

"Totális szellemi káosz lett úrrá rajtam most, hogy így egymás mellé rakosgattam ezeket az idézeteket."

Miben érzi az ellentmondást a két mondat között? Felteszem, a keresztény kultúra említését tartja visszásnak a következő mondatban említett életvitelszerű közterület használat tilalmával összefüggésben. De miért volna ez ellentmondásos? A hajléktalanok sorsának alakulása miért kellene kártékonyan hasson a társadalom többi tagjának életére? A fenti tilalom szerintem NEM jelenti sem a segítség ellehetetlenülését, sem a társadalmi szolidaritás tilalmát!

"Látom lelki szemeim előtt azt a szerencsétlen fakabátot, akinek kötelessége felszólítani az életvitelszerűen padon ülő/fekvő hajléktalant, hogy azonnal kezdjen el lakni..."

Azért én itt érzek némi csúsztatást, bírónő! A rendőrnek NEM arra kell felszólítania a hajléktalant, hogy azonnal legyen lakása, ahol lakik, hanem arra, hogy egy hajléktalanszállón töltse az éjszakáit és ne egy random aluljáróban vagy lépcsőházban, parkban. A kettő szerintem nem egy és ugyanaz.

"Akkor most mihez kezdjen a rend boldogtalan őre?"

Jelenti és bekíséri/beviteti egy hajléktalanszállóra, ahol akár még ellátást is kaphat a hajléktalan. És semmiféle Alaptörvénybe ütköző tevékenységet nem is kell tennie!

"Hogyan merészel ez a kormány keresztény kultúráról szónokolni, amikor minden, de tényleg minden törvénye, rendelete, intézkedése az elesetteket sújtja."

Mely egyéb intézkedés sújt elesetteket vagy szegényeket? Ez a rendelkezés miért sújtja a hajléktalanokat? Visszaemlékezve a 10-15 évvel ezelőtti állapotokra azért ma egyáltalán nem ugyanaz a helyzet a fővárosban!

"Mit tudja egy ilyen Bajkai, mi az a szegénység!"

Bírónő! Szerintem épp annyira, mint a gyurcsány, a mesterházy, bajnai, botka, a horngábor, a fodorgábor, a tóthcsaba és még lehetne sorolni... Éppen annyira tudja mindegyik, mint a Bajkai. Ebben nincs különbség. A vízióik között talán már van!

"Ostoba és fölösleges módosító indítványok helyett például felajánlhatná az egyik telkét a sok közül a hajléktalanok részére."

Általam említettek közül melyik tette ezt meg?

"A hajléktalanság alkotmányos „betiltása” nem csak ostoba és kegyetlen rendelkezés, de merőben fölösleges is. Gyakorlatilag az ugyanis már „be van tiltva”."

Akkor miért ez a hangos tiltakozás a módosítás ellen?

"Vannak persze Európában olyan országok, amelyek anélkül is védik a keresztény kultúrát, hogy azt valamiféle alaptörvény nevű tákolmány írná elő számukra. A londoni felsőbíróság például..."

Bírónő! Tegye szívére a kezét, kérem! Tényleg úgy gondolja, hogy bármely angol város bármely területén érvényes brit törvényi szabályozás a napi gyakorlatot tekintve valóban a keresztény kultúrát védő módon lép föl? Ahol gyakorlatilag fehér, anglikán vagy egyéb protestáns vallású népesség teljes kerületekből, háztömbökből el lett üldözve? Ahol utcán fejeztek le muszlimok brit polgárt? Ahol saria rendőrségek működtek hivatalos hatóságként bármiféle törvényi felhatalmazás nélkül? Ahol egy város rendőri szervei tudtával erőszakoltak muszlimok lányokat, nőket hosszú éveken át? Ahol egy erről tudósítani szándékozó polgárt bebörtönöztek koholt vádak alapján? Ahol a főváros polgármestere vérlázító arcátlansággal nyilatkozott a terrorfenyegetettségről? Ahol a rendőri erőket ostoba pride-bohócokként mutogatták a 'sokszínűség' jegyében? Vajon ez követendő példa volna-e számunkra? Tényleg érdekel, hogy ezt komolyan gondolja-e!

"Stockholmban szállást és orvosi ellátást kapnak a hajléktalanok, Párizsban szállodai szobát bérelnek számukra."

Bírónő! Feltétlenül érdekelne majd ezen rendelkezések hatálya akár a jövő évi EP választások, vagy még inkább az idei őszi svéd választásokat követően! Továbbá érdekelne ezen rendelkezések ottani társadalmi megítélése is! Ahogy láttam, az olaszoknak már nagyon csúnyán elege volt mindebből! Zárójel, hogy mindkét említett példa esetében az elmúlt 8-10 évet tekintve túlnyomó részt 'migrációs hátterű' érintettekről beszélhetünk (svéd példa első kézből származó info)!

"Nálunk a legigazabb keresztény, a fővadász és fő-ájtatos Semjén Zsolt vállalkozott a részletek kidolgozására..."

Na, őt inkább hagyjuk! Egyszerűen nem értem, miért tolják ennyire frontba ezt az embert. Tényleg nem értem! Biztos vagyok benne, hogy többet visz, mint hoz.
Ami pedig a hajléktalankérdést illeti, nagyon rég ideje volt már egy rendezésnek. A hajléktalanság, mint állapot nem lehet mentség a renitens, fenyegető, olykor erőszakos viselkedésre és a közterek élhetetlenné tételére! Bírónő! A társadalom többi tagjának legalapvetőbb jogát egy normális és élhető közterületre felülírhatja a hajléktalanok szabadságának a joga az általuk elképzelt életvitelhez? Van ilyen 'rangsor'?
Üdvözlettel:
Kamp.
Kampfer 2018.07.10 12:00:50
@Dr. Sándor Zsuzsa: Tisztelt bírónő!

Köszönöm válaszát. Akkor (nagyrészt) egyetértünk. A kriminalizálást abban az érelemben én sem értem és nem is támogatom, hogy az eddig is bűncselekményként kezelt eseteken túlmenően is szankcionálják őket. Szerintem is kontraproduktív (no és nem is humánus)!

"Amit Bajkairól írtam, vonatkozik nem sak a többi politikusra, de az egyházakra is."

Akkor így tekintve hasonló állásponton vagyunk. Persze a sorhoz írhattam volna még Orbánt és akár a Lázárt is...
Közmunkának akkor látnám értelmét, ha azt egy olyan beruházást támogatva kellene végezniük, ahol használaton kívüli ingatlanok renoválása vagy akár átmeneti otthonokat építve kellene teljesíteniük, ahol aztán később szervezett és ellenőrzött formában élhetnének (lakcímmel munkát is vállalhatnának) és esélyük volna (újra?) elindulni.

"A hajléktalan szállók rettenetes állapotban vannak, az éjszakai szállásokról reggel el kell jönniük."

Az éjszakai szállás célja és rendeltetése világos, de hogy a szállók milyen állapotúak, azt én nem tudom, nem ismerem. Felteszem, hogy nem valami komfortosak, de tény, hogy sok hajléktalan a kötöttségek miatt (sem) veszi igénybe.

"A külföldi példákat éppen azért hoztam fel, hogy bizony lenne normális megoldás is, ha a politikát, az egyházakat ez érdekelné."

Itthonról is emlékszem pozitív kezdeményezésekre, melyek aztán szépen elhaltak. Pestimrén vagy talán Lőrincen újítottak (építettek át) egy laktanyát, ami pár évig működött is elég normális formában, de aztán nem lett belőle gyakorlat. Azt szerintem látni kell, hogy ha hagyják a hajléktalanokat a maguk ellenőrizetlen módján egy véletlenszerűen alakuló mederben vergődni, akkor abból nem lesz kiút, csak további lejtő és konfliktus. Azt érzem, mintha némely politikai erőknek ez volna a célja a probléma felszínen tartásával. És ez valóban nem azt jelzi, hogy a probléma lényege érdekelné őket! Az egyházakat illetően nem tudok nyilatkozni.

"Semjénben mélyen egyetértünk."

Szerintem akinek van szeme és esze (lelke?), az nem gondolhatja másként...
Üdvözlettel:
Kamp.
A szegedi Szent János hotel azt írja saját honlapján, hogy nevét Nepomuki Szent Jánosról kapta. Arról a szentről, aki az úton és vízen járók védelmezője. Kép: ohb.hu Én most csupán egy „úton járóról” beszélnék, aki – balszerencséjére - ebben a hotelben foglalt szállást. Igaz, tévesen. Ez az…..
Kampfer 2018.07.09 09:55:09
Tisztelt bírónő!

Sajnálom a kellemetlen tapasztalatot ebben az ügyben, de ahogy írta is, ez valóban nem jogi eset. Sanszosnak érzem, hogy egy 'menedzser' attitűddel erősen megvert vezető élvezte ki a pillanatot, hogy egy egyértelmű helyzetben eljátszhatta Isten szerepét az élet egy apró kis színpadán. Valóban hibázott a vendég (a jövőre nézve ezt tekintse tanulópénznek), továbbá valóban a hotel volt az, amely teljesítette a szerződésben vállaltakat. Persze, ettől még meg lehetett volna értelmes módon állapodni (különösen az adott időszakban, mikor gond nélkül kiadhatja az üresen maradt szobát), ez valóban csak emberség, üzleti érzék és kommunikáció kérdése. Talán emlékszik még, de korábban néhányan itt némely posztban említést is tettünk az ilyen mentalitással megvert 'vezetőkkel' kapcsolatban. Nos, az ilyenek általában így reagálnak hasonló helyzetekben. Igazuk van, mégis azt érezzük, hogy valódi türhő állatok. Az adott turisztikai egység döntése, hogy kit/mit alkalmaz ilyen beosztásban. Végülis az arcukkal ők a céget képviselik. Ha a cég ezt bevállalja...!?

"...részükről semmiféle adminisztrációs hiba nem történt (ezt nem is állította senki), teltházasak (helyesen írva telt házasak) lettek volna aznap..."

Vitatkoznék bírónővel! Itt a 'teltházas' a helyes írásmód (ha jól emlékszem, a jelzős szerkezet miatt), mivel a szálloda állapotát jelentő szoros tartalmi kapcsolatra utalva kell egybeírni. A jóbarátom szép nagymellű felesége telt házas! Szerintem... :-)

"A Nepomuki Szent Jánosról elnevezett hotel igényének jogosságát senki nem vitatja. Csupán vezetőinek emberségét. A megegyezéstől való merev elzárkózásukat."

Azt hiszem, itt most ismét egyetértünk. Tekintve a vendég szándékát az okozott kár minimalizálására is.
Üdvözlettel: Kamp.
A régóta emberi jogi neveléssel, karitatív tevékenységekkel, tanoda üzemeltetésével foglalkozó Emberség Erejével Alapítvány még decemberben került a kormánypárti támadások középpontjába, azután, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványtól tovább-pályáztatásra kapott forrásokat. Előbb a pécsi közgyűlés…..
JogÁsz Őfelsége bírósága 2018.06.13 11:34:48
Egész pontosan: Őfelsége Alkotmánybírósága. Arról a legfőbb döntéshozó testületről beszélek, melynek feladata „az Alaptörvényben biztosított jogok védelme, a jogrendszer belső összhangjának megőrzése, valamint a hatalommegosztás elvének érvényre juttatása” lenne. Ők azok, akik nem mernek döntést…..
Kampfer 2018.06.21 07:56:38
@élhetetlen: "Nem állsz le, pedig már egyre vadabb dolgokat írsz..."

Nem tudom, milyen 'vad' dolgokra gondolsz, de ami számodra 'vad dolog' lehet, az más számára maga a valóság. Erre nem gondolsz?

"Középiskolába egy ipari technikumba jártam, azt reméltem, hogy a trafótekercselésből ez leesik."

Hogyne jött volna le. Mégis nagyon másként látjuk a világot, nem egy bolygón élünk. Az okát nem keresem.

"Utána szereztem a diplomákat, és egyébként negyven évig dolgoztam beosztottként. Dolgoztam, mondom."

Ismétlem: mégis teljesen eltérő módon látjuk a világot. Én sem vakaróztam az elmúlt húszegynéhány év alatt, ha te ezt is gondolod a 'melósokról'...

"Épülésedre elmondom, hogy bemérte volna, mikor kész lesz, de du. négykor eldobta a pákát, mert lejárt a munkaideje, és, mivel nekem volt fontos, hogy a kártya mielőbb működjön, én folytattam éjjel kettőig a munkát, pedig nem fizettek túlórát. És nem az elmúlt 20 évről beszélek, hanem egy negyvenöt évvel ezelőtti esetről, egy fejlesztő intézetben."

A negyvenöt évvel ezelőtti viszonyokat korom okán sem ismerem. Mai és néhány évvel ezelőtti viszonyok közt a fent leírt történet teljesen reális és normális. Egy kollégám a másik projekten azért kapott fegyelmit, mert a munkaideje lejártát követően is a területen tartózkodott (nem rugalmas munkarendben dolgozott)! Talán sejted, hogy ez anyagi hátrányokkal is jár.

"És élveztük, pedig nem fizettek túlórát."

Azt nem veszed figyelembe, hogy ennek feltétele az, hogy PARTNERKÉNT, valódi szakemberként kezeljenek és ne beszélő szerszámokként! Hogy ez 45 éve hogy ment, nem tudom. Ma nagyjából úgy megy, ahogy leírtam neked.

"Ez szerinted biztosan nem normális. Szerintem meg az."

Hol írtam, hogy ez ne lenne normális? Ideális állapot volna, de immár utópia. Köszönőviszonyban sincs a mai valósággal!

"De csak te dolgoztál életedben."

Írtam ilyet?

"De az, hogy téged csak a fizetés érdekel, az miért jogosít fel arra, hogy elítélj, mert akár kalandvágyból is hajlandó vagyok dolgozni pluszban, ha a megélhetésem megvan?"

Ha csak a fizetés érdekelt volna, nem a saját időmben otthon és a saját gépeimen rendszerezem a kapott doksikat, nem otthon fordítom le az angol leírásokat és nem otthon készítek saját adatbázist az elvégzett melóról, amit aztán évekkel később a vezetőm egyszerűen csak el akart tőlem vetetni az őrrel! Ha csak a fizetés érdekelt volna, nem a saját gépen otthon készítek lay-out-ot a projekt részére (igényelt energiaforrások, hálózatok, megvilágítás és szükséges hely igényei szerint), amit aztán a mérnök szépen sajátjaként prezentált. (Negyedévvel később úgy kaptam vissza a saját terveket, hogy talán így kellene kinéznie egy valós elképzelésnek! Mikor megmutattam az eredeti file-okat - eredeti dátumokkal a saját meghajtókon, akkor volt kerek szem. Majd fenyegetőzés, hogy nem használhatok saját meghajtót...)
Ha csak a fizetés érdekelt volna, nem csináltam volna sem az ÜT, sem az SzSz (nem Az az SS), most sem végezném az MVB tevékenységet! Erről ennyit.

"És azt nem a dolgozó dönti el, hogy mit vállal be?"

A munkaviszony létesítése során ez így van. A későbbiekben azonban már csak azt döntheti el, hogy marad, vagy megy. Csinálja, vagy nem. Ebben az értelemben igazad van. De a legtöbb dolgot a munkaviszony során NEM a munkavállaló döntései határozzák meg. Visszautalnék a példára a kolléga esetében, aki munkaidőn túl még bent volt...

"Ez vicc volt, mert azt sem tudom, hogy a rendvédelmis az fegyőr-e, vagy rendőr. Mert soha nem érdekelt."

Engem igen, de itt kifejezetten a szakmai része vonzott. Az pedig háttértevékenységet jelentett. Nem a 'tűzvonalban' voltam, hanem a technikai háttér üzemeltetése és javítása, karbantartása volt a feladat.

"Persze, ettől ostoba vagyok mindenhez."

Szerintem az volt ostoba és inkorrekt, ahogy ezzel degradáltál.

"Te minden szakmát ismersz?"

Véletlenül sem. Visszaolvasva láthatod, hogy ezt veled kapcsolatban is leírtam. Nem tudom megítélni az ismereteid és mindazt, amit csináltál. Sőt! Azt is írtam fentebb, hogy az adott kort sem tudom megítélni, amit említettél. Csak jelenségeket tudok megítélni és attitűdöket, illetve már általam is ismert körülményeket.

"Vedd már észre, hogy erről papolok."

Ezt csak a legutóbbi leveled alapján lehet egyértelműen érezni (diplomanélküliek ostorozása nélkül).

"Az emberek sokfélék, a diploma ugyan nem ad pl. empátiát, de nem is csinál hülyét egy normális emberből."

Tehát hülyeség azt gondolni, hogy egyfajta 'szemléletet' oltanak beléjük az iskolában a saját felsőbbrendűségüket illetően, illetve a másokkal szembeni viszonyrendszerrel kapcsolatban? Mert trendszerű jelenségeket figyelhettünk meg. Esetleg ez nem volt igaz 45 éve, de mostanában már egy valós jelenség lehet? Csak kérdezem, nem tudom, régebben mi volt. Az egyik általam említett mérnök kolléga szájából hallottuk ezt a megállapítást (ő hagyta ott a szakmát). Ő végigjárta az utat, látta belülről is a rendszert.

"Ezt nem érted már két napja."

Nem itt van az ellentét köztünk!

==>
Kampfer 2018.06.21 08:21:51
@élhetetlen: ==>

"És az ilyen okosságok: „Tudásbázis már a megrendelő részéről sincs.” Milyen meglepő! Ha lenne, nem adná ki a munkát, hanem megcsinálná."

Nos, nem ez a helyzet. Egy adott világcég a javítási tevékenységét kiadja egy másik cégnek azért, hogy az SOKKAL olcsóbban és az általa elvárt szerződéses feltételek mellett javítsa a termékeit. Az ehhez szükséges tréninget, dokumentációkat (esetenként berendezéseket) biztosítja, az összes többi feltételt már a javításra szerződött cég állja. A szerződés pedig szépen leírja, hogy ki miért és mennyit kérhet. Ez általában előnyös és gazdaságos a világcégnek, a javítást végző cég pedig biztos munkát kap évekre. Ez a bolt. A világcéget közben fölvásárolják, az új tulaj pedig 1-2 éven belül racionalizál. BIZTOSAN a javítás támogatása és a megmaradt helyi javítások lesznek az elsők között, amit leépítenek. Ezt az elmúlt 15 évben két alkalommal is átéltem. Ergo maga a javítási tevékenység megy tovább, de támogatás nélkül. A tudásbázist szépen leépítik (elbocsátják), de a javítást továbbra is végeztetik a partnercéggel (a.k.a.: velünk). És egy évre rá valaki valahol rádöbben, hogy a releváns tudásbázis már a partnercégnél van, nosza adjunk még további feladatokat és hatásköröket (de valid támogatás, jogosultságok és az eredeti gyártói tudás már nincs meg). Nagyvonalakban ezt próbáltam érzékeltetni. Nos, egy ilyen tudásbázis veszett el pár éve, aminek a következtében az adott sort először reflexből elvitték egy másik céghez, amely (teljesen érthetően) képtelen volt rendesen elindítani a javítást. Egy évre rá megszüntették az adott projekt és termékcsalád támogatását. A vele egyidős és akár idősebb termékcsaládok javítása jelenleg is folyik, én is egy ilyen projekten vagyok.

"Biztosan meg is állt a világ, csak én, meg pár millió ember nem vette észre."

Nem csak te nem vetted észre, de a másik 7 milliárd sem. És a világ sem állt le, mennek a 'meetingek', mennek a csapatépítő tréningek, tankolják a cégautókat, adják a diplomákat a CEU-n és hordják a migriket a hajókon. Minden megy tovább. Az adott termékcsalád javítása állt meg. Bármely cég, amely használta, másfél év alatt rá kellett jöjjön, hogy azokat már csak selejtezni tudja, ergo ezt is tették. Az adott cégtől (akiknek javítunk) ennek ismeretében vettek/nem vettek további termékeket. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint NEM vettek, szűkül a piacuk. Ennek persze több oka is van, de ezek közül ez az egyik. Akik ebből éltek, azok észrevették mindezt. Akik a döntéseket meghozták, azok nyilván nem, hiszen az ő bónuszuk nagyrészt változatlan, az öltöny ugyanúgy feszít és a cégautó is röffen. És a projektvezető (aki miatt leléptek a technikusok - és egy üzemmérnök is) azóta egy hasonló cég picivel magasabb posztján feszít. Az utódja próbálta már visszalapátolni a szart a lóba, kevés sikerrel. A még meglévőkért próbált tenni valamit. Ergo írtam a pozitív példákat is, de valamiért nem jött le neked!

"Azt írod, hogy hónapokra kint voltatok tanulni. De ez a tudás csak a tiéd."

Így alakult, nem mi szorgalmaztuk. Minden technikus 3-4 ember munkáját vette át (hiszen ez is az egyik útja volt a költségek csökkentésének), ennek lett egyenes következménye a tudásbázis ilyen megoszlása. Mivel a technikát is saját magunk adtuk (noti, netkapcsolat, telefon), így vannak doksik, amik csak a mi gépeinken vannak meg, illetve ami itt van a cégnél az otthon is megvan. Pár éve az IT vezetője ki volt akadva, hogy hozzáférünk pen-drive-okkal a gépeken tárolt infókhoz, mondván, azok bizalmasak. Ezt magunk sem vitattuk, hiszen ez a normális, de mikor elmondtuk neki, hogy azért van itt a gépeken, mert az otthoni notikon elhoztuk és ez bizony otthon is megvan mindenkinek, akkor nem hitte el és vörös fejjel hazugozott és anyázott.

"...aki három évvel később lépett be, annak már nem indítottak újat, természetes volt, hogy mi adjuk át az ismeretet."

Ez teljesen korrekt. Mi is megtettük volna, ha vettek volna még föl embereket, amire évekig nem volt példa. Munkaidőkeretben szénnétúlóráztattak, a gyártónál tapasztalt éves darabszámok másfél-kétszeresét javítottuk le feleannyian. Majd egy újonnan belépett kolléga az egyik társunktól megkapta a tréninget és elkezdte az ő tevékenységét csinálni. Pár hónapig ketten végezték a munkát, majd a rég ott dolgozó technikust a nagyon okos vezető (akiről írtam) kirúgta. Szerinted ezek után ki volt hajlandó trénelni egy újoncot a cégnél? Olyan híre ment a dolognak, hogy más projekteken a futó képzések is megálltak. Az egyik hasonló projekten két műszerész állt fel és hagyta ott az egészet, a többiek pedig nem voltak hajlandóak tréningelni. Mivel akkor már Szsz tisztségviselő is voltam, beleástam magam picit a munkajog vonatkozó részeibe és a szövetségtől is kértem segítséget. Ennek (és a túlórák elrendelésének és fizetésének módja) lett egyik folyománya, hogy az illető vezető végül lelépett. Az akkori veziget NEM emiatt vitték ki az őrök az irodájából, de az is beszédes volt.

==>
Kampfer 2018.06.21 08:53:40
@élhetetlen: "Ja, neked nem, neked elég, ha hülyének nézed a kezdőt, mert nem azt tudja, amit te."

Miért tenném? Dehogy nézem hülyének. Az adott helyzetben még örültünk is, ha végre valakivel együtt tudtunk dolgozni. Indulást követő harmadik évben egy volt kollégámat, jóbarátomat hoztam oda a projektre. Eléggé szar helyzetben volt, jól jött neki a munka és egész jó feltételekkel is szerződött akkor. Egy év sem kellett és a korábban már említett vezető úgy kezdte intézni a dolgokat, hogy lehetőség szerint az újabb érkező modulok tréningjét (az akkor még létező támogatótól) már CSAK ő kapta meg, az új teszter leírását és az oktatást is CSAK ő kapta meg és a munkát is úgy kívánta szervezni, hogy az ő mutatói legyenek jobbak ('easy-debug' melót ő csinálta, 'hard-debug' és 'tester-issue' hibák pedig én voltam). A darabszámokat és az alkatrészfelhasználást, minőségi mutatókat pedig úgy tálalta az irodában, hogy használhatatlan vagyok. Mivel akkor már választott tisztségviselő voltam, a vezető egy szakmai vizsgálatot kért. Közben a korában már említett két technikus fölállt és a felsővezetés nem akart csak úgy elveszteni újabb technikusokat. A vizsgálat során végül engem is meghallgattak és ott én a teljes adatbázissal, a javítási adatokkal és a végzett tevékenység bemutatásával érveltem. A konkrétumokat persze nem nagyon értették, de a körvonalakat igen. Ennek az lett az eredménye, hogy a jóbarátom fölmondott, ismét maradtam egyedül az adott helyen, a két másik technikus ugye már lelépett, így három mínuszban volt a projekt. És az előlem 'eltitkolt' újabb modulok tréningjét meg kellett volna kapnom, de akkor már nem volt meg a gyártói támogató csoport. Persze a jóbarát néhány dolgot, amit a pár hónap során összeszedett, azt átadta, illetve addig is dolgoztunk együtt, végül nem volt gond. De az adott vezető ellehetetlenült, mert KONKRÉTAN kijelentettük a hr-nek, hogy NINCS semmilyen bizalom felé, felelősnek tartjuk a helyzetért és további két kolléga nyújtotta be a felmondását. Ezt követően lépett ki az a retek. Ennyit a tréningről és a mások hülyének nézéséről.

"Nem kéne a csapatmunkát összekeverni egy csapatépítő hétvégével/tréninggel."

Ebben akár igazad is lehet.

"A csapatmunka az az, hogy, ha valaki beakad, akkor nem azt mondom, hogy jöjjön holnap délután, mert akkor esetleg addig áll, hanem akkor segítek, mikor kell, és ezt megkapom viszont. Ilyen egyszerű."

Ez MINDIG is így volt közöttünk és most is így van a megmaradt 12 ember között. De szigorúan NEM HIVATALOSAN és nem propagálva! Egymás között 'okosban' így dolgozunk, így gazdálkodunk alkatrésszel, műszerrel és eszközzel. De szigorúan úgy, hogy erről felsőbb vezető NE tudjon! Szerencsére nem is nagyon értik, mert a szakmai tevékenységhez nem értenek, de a látszatot is igyekszünk elkerülni a tapasztaltak miatt. Közvetlen vezetőnk persze már jól látja ennek az értelmét és mikéntjét és azt is, hogy ez az ő személyes érdekét is szolgálja, így elfordított tekintettel kezeli. Azóta működik a rendszer!

"És a kisebbségi komplexusodat sem én fogom kikezelni..."

Szerintem nem is várja el tőled senki! Én sem. Márcsak azért sem, mert nem szenvedek ilyesmiben, bár sokan sokat tettek azért, hogy így érezzünk.

"Mellesleg sokat mondó, hogy, úgy tűnik, számodra nagy megtiszeltetés volt, hogy szóba állt veled egy „vezető menedzser”."

Nem értetted a lényeget! NEM megtisztelő, hanem FURCSA, SZOKATLAN, HIHETETLEN. Persze, nem is Magyarországon történt. Továbbá a lényeg, hogy ő úgy volt menedzser, hogy technikusként kezdte. Majd mérnök, vezető mérnök és menedzser lett. És EMBER tudott maradni a pozíció és a végzettsége mellett is!

"Azért itt talán érted a különbséget."

Természetesen. Talán rosszul hangsúlyoztam írásomban, de NEM az volt a lényeg, hogy a sikeres ember a jóbarát, hanem az, hogy azt látták bennünk, amit a 'sajátjaink' sosem kerestek és nem is feltételeztek rólunk! Igen, a 'diplomásainkról' beszélek.

"Ahogy egy igazgató főorvos sem isten, és ő is tudja, hogy vagyok olyan értelmes, mint ő, csak más a szakmánk."

Szerencsés vagy, ha vannak ilyen tapasztalataid!

"Na, ezzel befejeztem, maradok abszolút értéken nyomorult és szánalmas, ostoba gyökér, egy kis egy kis diplomavirág, stb. nem keresem össze az összes rám aggatott jelződet."

Indokolatlan jelzőket visszavonom, de tény, hogy nagyon máshogy látjuk a világot!

"A lényeg, hogy te pótolhatatlan, nagy tudású, a nagy tudásoddal minden diplomást lealázó (a magadat dicsérő jelzőket sem szedem össze), igazi harcos vagy."

Sehol sem írtam ilyet és kérlek, vedd észre azokat a pozitív példákat, amiket említettem! Mert voltak!

"És tényleg befejeztem, nem érdekel, hogy mit hordasz még össze."

Ok, rendben. Választ azért mindenképp érdemeltél, te döntöd el, mit mondanak számodra. De azért maradjanak itt örök mementónak!

És az eredeti témához: ha FELTÉTELEZZÜK, hogy az említett egyetem (CEU) kiváló szakmai teljesítményt nyújt is, a képviselt szellemisége és értékrendje miatt szálka a hatalom szemében.
Kamp
Montesquieu (francia felvilágosodás kori filozófus) 1748-ban írta: „a három államhatalmi ág (törvényhozói, végrehajtó, bírói) közül bármelyik kettő nem megfelelő szétválasztása zsarnokságot eredményez”. Kép: hu.wikipedia.org Öregnek lenni nem jó, de néha hasznos. Emlékezni lehet a „kezdetekre”,…..
Kampfer 2018.06.15 07:16:53
@anonymand: "Néked rossz a memóriád, hogy még arra sem emlékszel amit korábban magad írtál."

Szerintem gondolkodj el a szövegértésed minőségén! Mikor kérdőjeleztem azt meg, hogy az általad idézett sort magam írtam? Sosem tagadtam és újra azt tudom írni, szerintem láncon a helye annak, akik ilyen ostoba balfaszságokra projekteket kreál.

"Másnak kívánom láttatni?"

Igen! Egy közönséges sunyiskodás, amit ezzel a 'projekttel' (projekt: röhögni van csak kedvem, mikor az ilyen semmittevést, értelmetlen baromságokat projektnek nevezik) kívánnak elérni! Fentebb leírtam, hogy miért.

"...ezt tartod te részedről "másként láttatásnak"?"

Igen. Attól, mert a KSH keres meg egy önkormányzatot valami alibi-tanulmány miatt, az nem jelenti azt, hogy a tanulmányt készítők szándékai mögött nem valami mögöttes és kevéssé láttatni kívánt folyamat húzódik meg. Mivel a 'zunijó' egy ilyen Duna-völgyi vándorlási projekt mögé bújik (ha Pécsről vagy Debrecenből vándorol, akkor az már irreleváns?) és így találja be a szegedi intézményeket, több, mint gyanús! Számomra mindenképp.

"Közben a KSH szintén közleményben reagált a cikkre. Azt írták, hogy a projekt – amelyikben Szeged is részt vesz – célja, hogy feltárja a fiatalok (15–34 éves korosztály) vándorlásának hatásait, beleértve a ki-, be- és visszavándorlási, családalapítási és munkavállalási trendjeit."

És ehhez az óvónők képzése qrvára fontos lehet, hiszen ők foglalkoznak legtöbbet a 15-34 évesekkel. Értem. Esetleg a 34 évesek gyerekeivel talán...

"A KSH azt is írta, hogy a szegedi kutatók kiderítették: az elsősorban Romániából és Szerbiából érkező, valamint az ausztriai vagy németországi tartózkodás után Szegedre hazatérő fiatalok igényeinek jobb kiszolgálása lehet az önkormányzat intézményfejlesztési célja, beleértve a fiatal családok számára lényeges óvodai ellátást."

Magyarázd már el, milyen 'interkulturális' helyzetet kell kezelnie egy óvónőnek, ha külföldről visszatelepült magyarok gyerekeiről, szerbiai magyarok gyerekeiről (esetleg szerbekről) vagy romániai magyarok gyerekeit gondozzák???

"...a KSH is másképp kívánja láttatni?"

Szemérmesen nem a 'szegedi kutatókat' emlegeted, igaz? Kutatók, mi? Akik szociálisan qrvára 'kikutatták', hogy mennyire fontos és 'érzékeny' téma egy hazatelepülő család magyar gyerekének a gondozása? Nos, nagyjából el is mehetnek a picsába a komoly 'kutatók'! Mintha a CEU kutatása lenne... Azok is biztos ennyire komoly 'kutatásokat' végeznek! Ja, mégsem. A KSH szerepe ebben az esetben nyilván adminisztratív, ők nem osztanak-szoroznak.

Ha már hazatelepülő családok... Nos, nem épp a botkamanó-fabatka köcsög pártjának ostobái üvöltözik, hogy innen mindenki menekül, mi az, hogy hazatelepülők...? Nincs is hazatelepülés. Akkor mit kutatnak erről annyira???

"És még te vádolsz azzal, hogy ostobaságokat írok?"

Azért vádollak vele, mert ostobaságokat írsz, igen! Ostobaságok. Ennyi.

"vagyis a Fideszes parasztokat jól bevakították (velem együtt), egy "baromságra" szavaztak igennel, (2015-ben).
Esetleg csak viccelsz, ironizálsz."

Véletlenül sem viccelek! Attól még, hogy egy képviselő fideszes, lehet ostoba barom és megszavazhat hülyeségeket. Sajnos meg is teszik. Ez miért volna irónia? Ezek tények. Irreleváns, hogy megvezették-e vagy magától ilyen ostoba. Ha fideszes, ha nem, hülyeséget támogatott. Ez ilyen egyszerű. Az rólad szól, ha azt gondolod, hogy ha fideszes, akkor szerintem csak tuti lehet. Egy szart!

"Aki képtelen nem "migri" jelzővel illetni a menekülteket (képtelen megkülönböztetni őket, a többiektől), akinek eszébe nem jut segítő kezet nyújtani a rászorultaknak ("Nyomorult migrit csak egy határőr vagy a drón kezelője, egy géppuskás vagy a tranzitban az ügyintéző lásson, senki más!"), folytassam?"

Mert menekültet egy darabot nem találsz a déli határokon! Akik ott sátraznak és sunyiskodnak, azok közönséges migrik! NEM menekültek akkor sem, ha te ezt képtelen vagy az agyaddal feldolgozni. Ez a te bajod! Ha a szerbeknél (is) beadott kérelmet, de azt meg se várva szökne tovább vagy kuncsorog a tranzitban, az NEM menekült! Az egyezmény szerint SEM! De ezt korábban már megtárgyaltuk.
Migrit pedig valóban csak határőr, rendőr vagy pilóta, géppuskás lásson és ne a szegedi polgár!
Ami pedig a többi butaságod illeti, kérlek írd meg, mikor írtam olyat, hogy ne kéne segíteni? Otthon, a hazájukban, de nem itt a drót mellett!
És ha jól tudom, az ezt képviselő politikát demokratikus választásokon támogatta ismét a választók releváns többsége, ergo antidemokratikusnak sem nagyon nevezhető az intézkedések meghozatala és a kormányzás legitim volta sem kérdőjelezhető meg.

"mit úszok meg?
Hogy az általad értelmezett demokratikus vitában nem vágsz pofán?"
Ez lenne az adu ászod, hogy vélt igazadat érvényre juttasd?"

Dehogyis. Ez a csúsztatásaid egyfajta szankciója volna... De ez teoretikus. Nem attól lesz igazam, mert nagy a füles, hanem attól, hogy az élet melyikünk állításait igazolja vagy cáfolja. A csatolt linkre pl. miért nem reagáltál?
Üdv: Kamp
Kampfer 2018.06.15 07:32:58
@anonymand: "Vesd már össze a vesztett sajtóperek számát, kérlek!
Oszt rájöhetsz, hogy nem illik az egyenlőségjelet használnod."

Hülyeség! A sajtópereket döntő részbem azok nyerték meg, akik bármilyen okból de betámadták akár a magyarságot, akár a kormányzatot. Itt jön elő Éhes Ló társunk néhány meglátása, amiben bőven van igazság. Miért van az, hogy rendre nem foglalkoztak pl. Lovas István benyújtott ügyeivel, miközben már egy egyszerű 'cigányozásért' is simán elővettek jobboldali sajtótermékeket? Magyargyalázásért, ostoba magyarozásért sosem volt szankció, persze ha a 'védetteke' sértegette valaki vagy valami, mindjárt ment az ajvékolás!

Ugye nagyon sokszor példálóztok az EJEB döntéseivel, amelyek nem győzik nácizni és püfölni a magyarokat! És ha utánanézel a bíráinak, hát nem megtalálod, hogy azt megelőzően valamelyik sorosféle gittegyletben tevékenykedtek, esetleg a CEU-n is tanultak...? Persze, hogy bíróként majd tárgyilagosan, nem elfogultan ítélkezik, igaz? Na, egy szart! Szerintem elfogultak, sunyik, a tárgyilagosságnak még a látszatára sem ügyelve részrehajló és inkorrekt, hazug döntéseket hoznak a gazdáik érdekeinek megfelelően! Tudod, az, hogy egy semmirevaló ostoba kis munkveronika szintű bértollnok megnyer Magyarországon egy sajtópert, számomra semmit sem jelent!

Te és a bértollnokok arról próbáltok meggyőzni, hogy milyen qrvajó, ha a migrik ide bejönnek és színesítik ezt a szürke kis társadalmat, minden szegény bociszeműt etetni, babusgatni kell, mert ez így 'pc' és 'ajrópéer' és egyébként is fogyunk. No és innen mindenki csak menekül, mert rohadt náci és sötét ország vagyunk. Ok. Erre jön egy jó kis 'projekt' (abban van a vitamin), ami arról szól, hogy hogyan kell 'interkulturális' módon kezelni a HAZATELEPÜLŐ magyarok és a kintről BETELEPÜLŐ családok gyerekeit! Mindezt '15-ben! És ez véletlenül sem arról szól, hogy burkás kis bombatárolók kölkeit kell majd pulykával etetni az oviban, igaz? És milyen jó volna az Szegednek és az országnak, ha végre mi is megtelnénk mindenféle migrivel, niggerrel, szírrel, szomálival és még az ég tudja, hogy mifélékkel! Hiszen az nyugaton is milyen sikertörténet volt! És azt várjátok, hogy mindezt szépen vegyük is be? Na persze...! Újból megkérdezem, hogy az általam csatolt linken lévő információk vajon melyik 'képbe' illenek bele? Abba, amiről te próbálsz itt vergődve győzködni, vagy esetleg abba, amit próbáltam neked árnyalni? Játszhatod a nagyokost és a bölcset, de fedezet nélküli a csekk. Majd ha pontosan meg tudod nekem magyarázni, hogy egy szomáli, afgán, iraki vagy egy marokkói migri miért volna menekült a szerb-magyar határon, ha pontosan meg tudod indokolni, hogy ugyan miféle 'interkulturális' képességeket kell tréningelni egy szegedi óvónőnek hazatelepülő magyar családok gyerekei okán (akik ugye nincsenek is, hiszen innen mindenki csak menekül), majd akkor esetleg lesz értelme is annak, amit írsz, akkor talán meg is tudsz győzni. De az élet nem téged igazol! Az elmúlt évek bizonyosan nem.
Kamp.
Kampfer 2018.06.15 10:24:40
@anonymand: Köszönöm a linket és a válaszod! Ha csak 'ennyi', akkor ez egy részválasznak tekinthető, de mégis válasz.

A menedék könyvelése bizonyára sokat mond egy pénzügyi végzettségű embernek. Ha a hatóság elfogadta, én miért vitatnám?

De egy picit tovább mennék!

Van ott egy kiadvány, ami egyértelműen a migrik mosdatását és sajnáltatását propagálja, mindenáron meg akarja magyarázni a pórnépnek, hogy 'szegín' migri csak akkor lehet boldog, ha átjut a dróton, mert a világon mindenhol másutt csak szar lehet az élete. No és ezt a migszol és ezen másik gittegylet 'szakemberei' fogják elmagyarázni. Erre invitálják a szegény jó választókat. Hurrá! Mi ez, ha nem propaganda?

Továbbá az önkormányzati intézmény a migszolnak 'ingyé' van, míg egy egyházi iskolának milliókba fájna! Ez is biztos csak véletlen... Lehet, hogy ezt is megszavazták a 'fideszes képviselők' is? (Akkor törjön le a kezük!)

Szóval szerintem azért a részletekben van ám az ördög, ami nem egyszerűen csak 'ennyi'!
Kamp.
Csak mondom Mi volt a kérdés? 2018.06.13 19:54:57
Nagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után. Az ember végig azt várta, mikor fog már mondani valami érdemlegeset, de erre nem került sor, tulajdonképpen nem derült ki, egyáltalán miért találkozott a két kormányfő? Nem egyeztek meg semmiben, nem…..
Kampfer 2018.06.14 12:28:43
@ZX: Már írtam neked, hogy a telivágott jó qrvaanyádat! Nos, hogy ezt ismét tisztáztuk, reagálnék a baromságaidra, de nem nagyon van mire, hiszen ostobaságokat írkálsz. Sebaj. A te bajod és a szomorú anyádé...

"De ezt azért teszitek, mert ti is tudjátok, hogy mindez egy ordas nagy hazugság."

Nem egy alkalommal nyilvánította ki ezt a meggyőződését akár a 'déká', de a pardavi is, nem is beszélve a zsohárzsuzsáról és csapatáról! Szóval ne hazudozz itt, retardált szövethalmaz! A kakukkgyörgyöktől lehetett volna kezdeni, aki szerint csupa világlátott értelmiségi ömlött be a görögökhöz '15-ben... De akár a tóthcsabákat is lehetne idézni ezerrel, no és a migszolos kis szarjankókat, akik még csempészték is a koszhadékokat az M5-ön! No, ezt a jövőben talán már nem tehetik meg így kockázat nélkül.

"Amit meg az unió jövöjéről írsz, hát gratulálok."

Ne nekem gratulálj, te fogyatékos kisköcsög! Gratulálj annak a sok balfasz vezetőjének, amelyek évek óta képtelenek fölfogni a valóságot a villáikban! Nekik küldd az elismerést, bazdmeg!

"Nem véletlenül mondták a németek, hogy a béke nem magától értetődő."

És ezt épp nekik kellett volna megérteniük, nem pedig csak szajkózni (papagájok módjára)! Igaz? Béke? Vagyis egy olyan állapot, amely minden fél számára elfogadható és előnyös! Vagyis NEM az az állapot, ami nekik jó, a többinek pedig lenyomjuk a torkán! Hát baszódjanak meg! Ami ellentéteket írtam, azokat se a hajnali szellő hozta, hanem évek hosszú során az adott államok és az unió vezetői kalapálták össze. Annyit változott a helyzet, hogy ez idő alatt az élethelyzet is változott és némely vezető politikai erő és így az államok vezetői is cserélődtek. És a politika változott, más érdekek kerültek előtérbe. Vagyis a megállapítás igaz, de a tanulságát nem vonták le!

"Szerinted mi lesz ha az unió szétesik?"

Gazdasági visszaesés, ennek nyomán politikai káosz és társadalmi változások.

"Ti meg ennek tapsikoltok."

Tapsikol neki az a rántott jó qrvaanyád, de balfasz! Pontosan tudjuk, hogy ez qrvanagy gáz, amit jó lenne elkerülni. Ezért pofázik egész Kelet-Európa már négy éve annak a balfasz uniós vezetésnek, de azok csak a 'verhofstadtféle' és 'mogheriniféle' baromságok szajkózásával vannak elfoglalva. Attól, hogy valamit naponta kétszer elismételgetnek és oktatólag írkálják minden ajtóra, még nem lesz igazuk! Akkor sem, ha az az agyhalott sargentini képtelen fölfogni a kockázatokat és a következményeket! Ez egy qrvanagy probléma, de többet nem tehetünk annál, mint hogy minden fórumon elmondjuk, hogy ez miért baromság és miért veszélyes!

"De remélem a ti seggetek lövik szét először."

Lövöldözés esetén általában a libbantak járnak szarabbul! Kérdezz rá a hollandoknál, milyen eredményesen hagyták magára Srebrenicát! Persze biztosan kurvára demokratikus döntés volt...!
Idióta...

Kamp.
Kampfer 2018.06.14 12:58:30
@Sinci Roca: Ez így csak egy semmitmondó üres vagdalkozás. Folytasd csak...! Mellesleg a férges qrvaanyádat!
Kamp.
Kampfer 2018.06.14 13:37:22
@ZX: Blabla-bla... Nagyjából ennyi az értelme a pötyögésednek. A létezésednek még ennyi sem, te kis parazita tetű!

@s: Ugyanmár...! Ő az ilyen kis puhapöcsű mitugrász kis betegbogarakat szó nélkül elintézi egy szájonrúgással! Tudod: megértő az olyanokkal, akikkel úgy elbánt a természet, mint veled. Itt kiéled magad, addig is könnyebb a négy fal közt a tolókocsidban. Ennyi öröm neked is legyen, amíg a világra szebb napot hozva el nem patkolsz!
Kamp.