Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BLOUSE

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az ember lánya gyanútlan lény, ha csak úgy flangál egy plázában és nem elég gyakorlott. Mert ugye milyen kedvesnek is tűnik, hogy leszólítják, szeretne-e egy ingyenes sminktanácsadást. Ki ne vágyna egy randa hétköznap délután egy felderültre rajzolt orcára, némi…..
BLOUSE 2013.02.06 10:38:31
IL- ez sokat elmond a mentalitásról, sajnos.
Abuzív, agresszív nyomulás a plázák mozgólépcsőinek közelében.
Bár elsőre nem esett le, hogy izraeli cégről van szó (tehát nem beszélhetünk előítéletről), de ahogyan századszor is próbáltak levadászni, rám akaszkodni az agymosott sminkeslányok... egy idő után már féltem a célpontom felé menni, mert az út a telefonszámot lejmoló Il-Makiage -standon keresztül vezetett, ezért kénytelen voltam kerülőutakon járni.
Minden egyes alkalommal egyértelműen, határozottan és diplomatikusan leráztam őket, de amikor már századszor, ezredszer szólogatnak utánad, kezd az embernek egy rossz érzése lenni.
Én magam egyszer sem álltam meg nekik, egyrészt mert szánalmas a stílusuk, másrészt eszemben sincs olyan ecsetekkel sminkelni, amit előttem már tízmillióan használtak (fertő az egész), harmadrészt mert tudom, hogy a sminkesek - nem csak ők, hanem általában- transzvesztitára és/ vagy 20 évvel öregebbre és/ vagy csiricsáré ordináré kanárira festik az embert.
Viszont egyszer a Westendben a b.nőmet elkapták- sajnos épp vele voltam-, ő pedig hajlamos minden hangzatos dolognak elsőre bedőlni, benyalni, lásd Zepter, FLP, MLM... Úgyhogy ő köszöni, igen, ott a helyszínen kér sminket. A sminkes persze próbált engem is rábeszélni, adatokat kihúzni, de határozottan elzárkóztam, maradtam külső szemlélő, amíg a b.nőm sminkje készült. Közben megjelent az izraeli cégvezető pasi vagy területi manager vagy micsoda és a lányok suttogva kértek, csináljak úgy, mintha érdekelnének a sminkcuccok, bogarásszak a pulton az alapozók között, mert a pasi épp csekkolni jött őket, t.i. hogy elég nagy forgalmat csinálnak-e, pörög-e az üzlet. Aztán újra bepróbálkoztak, hogy mentsem meg őket, hadd fessenek ki, mert figyel az izraeli, de csak abba mentem bele, hogy míg a b.nőmet sminkelik, szakmai keresztkérdéseket tegyek fel, mintha borzasztóan érdekelne a sminkelés-mázolás művészete.
A szegedi Árkádról készült képét Sándorház töltötte fel az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe. Kösz! Volt-e hatása a plázastopnak? Lenyomja-e az Árkád 2 az Arénát? Miért nem épülnek bevásárlóközpontok vidéken? A CBRE a múlt héten ismét évet értékelt és…..
BLOUSE 2013.01.30 07:58:29
@esefe:
Khm, ez elég dilettáns hozzászólás volt Öntől.
1., szakszerűtlen
2., személyeskedő
3., frusztrált

1.,
Tessék, X. és XIX. ker. m2/ Ft árak, 2012. És legyünk jóindulatúak, ez konkétan a köki környékét vizsgálja csak.
Ajánlom a teljes cikk elolvasását, tekintettel a kőbányai kertes házakról szóló részre is.

urbanista.blog.hu/2012/07/17/megvaltoztatta-e_a_lakasarakat_a_koki_terminal_epitese

Az urbanista.blog.hu szerint olyan 150e Ft/m2 k. van, nyilván ez más egy kertes házra, de még sok más tényezőtől is függ egy ingatlan ára. Ha van kedve, számolja ki a mennyiter.hu-n, mennyi az Ön ingatlanának értéke.

2.,
Nem tudom, honnan véli tudni, nekem lakásom/ házam van-e, és hogy hol egyáltalán? De tudatlanságban magabiztosan megállapítja, hogy biztosan kevesebbet ér egy "ottani háznál".
Dilettáns a felvetés, vitatkozni sem éri meg, de az Ön kedvéért rákerestem: a lakásom m2-enkénti ára 311-350 Ft.

Másrészt, nem arról szól a cikk, hogy Önnek és nekem, meg a Józsinak hol van ingatlana, hanem arra próbál rávilágítani, mi lehet a pláza bukásának oka. Ami kétségtelenül megbukott, mert azon a környéken nincs fizetőképes kereslet, vásárlóerő. (A tranzit pedig nem elég nagy.)
Vagy ha Ön szerint nem a vásárlóréteg a probléma ("hiszen a kőbányai m2 árak az egekben!"), akkor mi oka lehet a Köki csődjének?

Ebbe belevetíteni agyrémeket csak az képes, aki egy objektív elemzést is képes magára venni és végtelenül:

3., frusztrált
BLOUSE 2013.01.30 08:12:09
@OkoskaTo:rp: Ez így igaz, mindenki az Árkádban parkolna, aztán onnan metró. :)
De az ikea jól megoldotta, 1h alatt és/vagy 10e Ft költés után ingyenes csak. A pénztárnál való fizetés után pedig van egy időlimit, amin belül fizetés nélkül hagyhatom el a parkolót. 30 v. 60 min., nem emlékszem, régen voltam.

Vagy az is megoldás, ami az Allee-ban (ezt most néztem ki a honlapjukról):
Ingyenes:
-az első 2 h minden nap
-vasárnap egész nap
-25e Ft felett a vásárlás napján.

Szerintem az Árkád akkor maradhat versenyképes az Arénával szemben, ha vmi hasonlót vezet be, mint az Allee. És máris nem tudná senki P+R-nek használni, de súlyos ezreseket se kéne otthagyni (ami nekem pl. visszatartó ok, ha választanom kell).
A tegnapi Golden Globe díjátadón mindenki igyekezett magára felhívni a figyelmet. A született feleségek (volt) sztárja egy gyönyörű Pucci ruhát választott. Longoria kisasszony igyekezett kitenni, amije van. (Talán megirigyelte, hogy Angelina Jolie lábából egy másik díjátadó…..
Ez már korábban talán egy kommentben szerepelt, de annyira jó, hogy muszáj külön posztban is megírnom. Köszönet Robotnak a beküldésért:Szerintem a „legjobb” félrefordítás még nem volt, de lehet, hogy csak elsiklottam felette..A Tűzgyűrűk című hatalmas filmben egy…..
Fantasztikus összhang van a butikos posztolók között anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Amíg Mimi a H&M pulcsikon bukott ki, addig, mint kiderült, ezzel egy időben Rufufu a C&A-ban kereste kétségbeesetten a választ arra, miért is gyűlöli a bolt a felnőtt nőket.…..
BLOUSE 2012.11.07 03:24:21
@Shopping: Marks&Spencer? Ne röhögtess.
Anyukámmal néha bemegyek. Háááát.... az árképzés valahogy nincs arányban a minőséggel. Egyrészt- bár ez az én véleményem, és ugyebár ízlésekről nem vitatkozunk- nekem nem jön be ez a brit háziasszony-stílus, másrészt nagyon c&a-s utóíze van. Sok a műszálas, zsorzsett, dzsörzé gagyi, horribilis áron. Anyu 16 ezres szoknyája 1 db 30C-os kímélő mosás után minden lehetséges varrás mentén szétesett. A 8 ezres cérnakardigánom 2 (!) viselés után felfutott, menthetetlenül. (Nem mert beleakadt valamibe, hanem mert spóroltak az anyaggal és nem varrták alá, nem dolgozták el rendesen az anyagot és egyszerűen felfutott.) Visszavittem az üzletbe: meg se lepődtek, vita nélkül odaadták az árát.
Coin??? Másik vicc. A pasim régebben ott vásárolt. Semmi realitás az ár/érték arányban.
Szerencsére ő is rájött- kis segítséggel :) Azóta rákapott a Peek & Cloppenburg-re, leárazáskor ott vásárol be fél évre. Bár nem árt észnél lenni ott sem... 70e-ért nájlon pufidzseki. Bár ezt el kell ismernem, a P&C-ben átlag sokkal jobb a minőség.
Sokaktól hallani azt a véleményt, hogy a nemzetközi boltláncok hazai kirendeltségei csak árnyékai Európa szerencsésebb részein található testvéreiknek. Míg külföldön jobb minőségű, szélesebb kínálat jellemzi a fast fashion boltokat, itthon jószerivel abból válogathatunk,…..