Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zabaalint (törölt)

0 bejegyzést írt és 2015 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 12:43:08
@pilar ternera:
Akkor mivel magyarázod, hogy egy szakadt utcalány is naponta több kuncsaftot össze tud szedni és még pénzt is kap érte? Fordítva meg...
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 12:45:05
@ghost recon:
Nagyrészt egyirányú, a nőknek szolgáltatást nyújtó férfi prostituáltak száma világszerte töredéke a női prostituáltakénak.
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 13:01:39
@pilar ternera:
A kuncsaftok ugyanaz a szint, mint a lepukkadt prostik, mégsem nekik fizetnek a hasonló kategóriájú nők.
Utoljára rendezték meg a világ egyik legnagyobb biciklis demonstrációját, a budapesti Critical Masst szombaton. A szervezők szerint ugyanis a felvonulással már elértek mindent, amit akartak. Kürti Gábor és Sinka Károly úgy tippelték, több bringás jött el, mint eddig bármikor,…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 12:52:03
@közösperonos átszállás:
"Várjál, most akkor az van, hogy newtehén lehülyézte saját magát?"

Hol, mert ilyen összefüggést én nem találtam?

"Az értelmes határ amúgy valóban nem a Pest/vidék felosztásnál van, hanem a nagyváros/kisvárosnál. "

Ebben igazad is van.
De te nem abba kötöttél be hol az értelmes határ, hanem abba, hogy newtehen azt írta, hogy nem csak a kisvárosok és a falvak a vidék. Te meg azt írtad, hogy ebben az esetben a kisvárosokról volt szó. Holott eredetileg nem, csak vuk csúsztatással válaszolt newtehen kommentjére.
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 12:53:34
@álfirkász:
De változtat a lényegen, mert én azt írtam, hogy a fővárosiakra sokkal inkább jellemző a szabálytalan közlekedés, és nem pedig kerékpáros-autós fronton van a nagy különbség, erre te jöttél Budapest 20-40 km-es körzetével, pedig az még bőven ugyanaz a közlekedési kultúra, a vidéki közlekedést meg nem igazán ismered.
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 12:59:32
@közösperonos átszállás:
Nem röviden ennyi, amit az első kommentemben is írtam:

"A CM arra jó, hogy megjelent az országban a "kerékpáros" és az "autós" fogalma emberre vonatkoztatva, holott előtte mindkettő csak állapot volt, így aztán lehet általánosítva anyázni oda-vissza. Aki szeret kerékpározni, az a hétvégén kerékpározni ment, nem mutogatni egy tömegrendezvényen, hogy mekkora nagy bringás. "

És nem, nem következik belőle semmi, ami következik belőle, hogy ha nincs a CM, akkor nincsen autós és kerékpáros ellentét, mert ezek a fogalmak nem léteznének olyan formában, ahogy az ilyen blogokon általánosító kommentelők körében népszerű az egymás anyázása. Nem lenne olyan, hogy dögöljön meg az összes geci kerékpáros, mert mind szabálytalan, 10-ből 9 átmegy a piroson, vagy hogy dögöljön meg az összes autós, mind le akar szorítani, meg hasonlók. Azért nem, mert autóval közlekedve nem azt látnád, hogy ott egy kerékpáros geci, elegem van már belőlük, hanem azt látnád, hogy ott egy ember, aki éppen kerékpárral közlekedik, és ugyanez fordítva.
Postmode Neill Blomkamp: Elysium 2013.04.15 21:53:16
ElysiumA kiváltságosok az égben élnek. Ott nincs szegénység, háború, betegségek. Mindenki más a Földön. Az antik világban úgy tartották, az istenek kegyeltjei a Földi élet után egy tökéletes, emlékezés és fájdalom nélküli boldog túlvilági helyre kerülnek. Egy olyan…..
Postmode Térkép, ami életet ment 2013.04.24 12:50:43
Ha megszűnik a hírszolgáltatás, akadozik az ellátás, fogynak a tartalékok akkor nem árt tudni, hogy merre találunk legközelebb segítséget. Te tudod, hogy hol találsz a lakóhelyedhez legközelebb élelmet, gyógyszert, üzemanyagot? Kalandos, ha csak úgy nekivágsz a világnak, de az…..
A TASZ jelenti Kedves Húgom! 2013.04.24 10:50:48
Borzasztóan örülök, hogy ilyen magas pontszámmal felvettek az egyetemre! Gratulálok! Hidd el, nekem sem esik jól, de a jelen helyzetben kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek azokra a veszélyekre, amelyeket magában rejt az a döntésed, hogy itthon fogsz egyetemre járni. Nem…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 10:04:09
@FILTOL:
Ti voltatok, akiket kihívtam, mert nem működött a konvektor, erre 3 perces munkáért elkértetek egy 10-est, de számlát nem adtatok persze?
     A leideni egyetem nyilvánosságra hozott egy egyetemi rangsort kizárólag a tudományos publikációk száma és minősége alapján. Az ilyen rangsorokkal érdemes nagyon óvatosan bánni, nem lehet belőlük nagyon komoly következtetéseket levonni.     …..
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 09:07:13
@unionista:
Az, hogy egy bizonyos szociológus nem jár emberek közé, szerintem nem minősíti a tudományt. Más tudományokban is vannak gyakorlati és elméleti szakemberek, lehet hogy egy mérnököket oktató professzor alig látott életében gyárat, aminek a gyártósorait majd lehet hogy a hallgatói tervezik, de ettől még hasznos tudást tud átadni a hallgatóinak a saját szakterületén. Nekem egyébként van olyan szociológus hallgató ismerősöm, vicces, hogy itt védem, mert élőben cikizni szoktam a szociológiával, aki kimondottan szereti megismerni a társadalmat alacsonyabb szinten, ha külföldön jár, akkor is előbb nézi meg a szegény negyedet, mint a hivatalos nevezetességeket, mert az szerinte többet elárul adott helyről. Ő lány létére olyat is csinált már, hogy a boltban túl sokat vásárolt, erre hazavitette egy csövessel, természetesen kifizetve a szolgáltatást. Csak aztán nehogy egyszer elbánjanak vele a cigányok...
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 09:37:08
@ámbátor:
Az andragógiával az a baj, hogy úgy indítottak belőle Magyarországon egy rakat helyen tömegképzést, hogy gyakorlatilag nem alkalmaz senki sem andragógust. Akik legközelebb kerülnek a területükhöz, azok mindenes ügyintézők felnőttoktatással foglalkozó cégeknél vagy hivatalokban, de ez szűk kisebbség, a többség eleve nem is azért megy ilyen szakra, mert andragógus akar lenni, hanem mert kell neki egy akármilyen diploma.
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 09:38:16
@Zabaalint:
Ezzel nem azt állítom, hogy nem lenne rájuk szükség, de ha nem költ erre az állam vagy különféle szervezetek, akkor a képzésre fordított pénz is kidobott pénz az ablakon.
Vastagbőr KSH-jelentés képekben 2013.04.24 09:01:00
Most, hogy Semjén Zsolt egy képviselői kérdésre adott válaszából megtudhattuk, hogy a "Magyarország jobban teljesít" című kormánypropaganda (melyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. végez a vele korábban megkötött nettó 550 milliós keretszerződésen belül) bruttó 231,5 millió…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.25 08:38:26
@==T==:
Igaz, hogy lehet pótolni a húst bizonyos zöldségekkel, a gond az, hogy a teljes fehérjés növényi táplálkozást azok pont nem tudnák megfizetni, akiknek húsra sem futja.
Bertalan szerint sikerült megvalósítani a totális bürökratikus zavart az egy éve felújítás alatt álló esztergomi vasúton. Az elvileg június közepéig teljesen lezárt vonalat buszokkal pótolták, amik az Árpád híd buszpályaudvaráról indulnak. Igenám, de a vonatjegy csak a…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.24 16:24:32
@zbzbzb:
"Nem, kedves hobbitok, senki nem akar órákat tölteni azzal, hogy kiboragássza azt a rettenetes szart, amit képesek vagytok felböfögni magatokból. Lásd a volán menetrendjét, tele kib@szott ikonokkal/kondíciókkal, bogarászd csak mikor jön az a tetves busz, páros hét van-e vagy páratlan, esetleg iskolaszüneti (honnan a rákból kellene tudnom, hogy van-e ,a iskola?! Költői kérdés)..."

Speciel az online volán vagy máv menetrendnél pont nem kell ilyeneket tudni, mert ha adott napra nézed, azt kapod, ami aznap megy. Persze sajnos vannak kivételek...
A Kazinczy utcában egyelőre változatlan a helyzet. Hiába állították példaképnek Rogán Antalék a romkocsmákat, úgy látszik, csak vicceltek, mert épp az V. kerületi önkormányzat hozott a közelmúltban egy határozatot, hogy a Kazimírnak éjfélkor be kell zárnia. (Önkormányzati…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.24 16:08:26
@031052:
Nem is kell ilyesmi, mivel gondolom a fiatalok körében eleve népszerű a környék, ezért arányaiban nem is lehet olcsó egy lakás, tehát akit zavar a zaj, az el tudja adni egy olyannak, aki meg oda költözne, mert imád bulizni. De Magyarországon inkább a hőbörgés megy, aki Budapest belvárosában lakik, azt zavarja a zaj, aki falun, azt meg a szomszéd disznója, ahelyett, hogy mindenki igyekezne ott élni, ahol szeret.
Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.24 11:48:51
@közösperonos átszállás:
Az érzelmeimről még nem írtam egy szót sem, az érveimet két poszt alatt is olvashatod, bár szerintem nem nekem kellene alátámasztanom, hogy mire is jó egy ilyen majomparádé.
Zabaalint (törölt) 2013.04.24 14:49:15
@közösperonos átszállás:
Ezen két időpont összehasonlítása mond neked valamit?
2013.04.24. 11:45:02
VS
2013.04.24. 14:37:01

Vagy itt kellett volna válaszolnom, miközben ott kérdeztél?
Zabaalint (törölt) 2013.04.24 14:49:46
@közösperonos átszállás:
Oké, akkor beismerem, egy szót írtam, méghozzá a majomparádét.
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.23 18:15:11
@multitalentum:
Szerintem meg egy ilyen szép tavaszi napon sokkal jobb dolga is van az embereknek, mint hogy egy ilyen majomparádén részt vegyenek. Pl. egy kerékpár túra a családdal :-)
Miért államosít egyre több céget az Orbán-kormány? És most nem csak az olyan, "nemzetbiztonsági" címkével felmasnizott ágazatokról beszélünk, mint az E.On gázüzletága, hanem a cigiárusítástól az étkezési utalványokon át a parkolásig sok-sok mindenről -…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.23 18:01:25
@morgás joga mindenkit megillet:
Nyilván van előnye az iskolák közvetlen állami kézbe vételének is, hiszen elvileg ugyanazt az oktatást kellene adni minden általános iskolában, ami persze a valóságban nincs így, de állami kézben elvileg ez jobban biztosítható lenne.

Ugyanakkor úgy nem megy, hogy 2 hetente más gittegylet alá tartoznak az intézmények, ezzel hatalmas fejetlenséget okozva az oktatásban. Az egész ügy annyira védhetetlen, hogy csak az védheti, aki nem tud róla semmit, akinek érdekében áll vagy aki agymosott. Nem tudom Blogger Géza melyik.
A TASZ jelenti Nem jelképes ügyek 2013.04.23 06:54:10
A kormány az országgyűlés elé terjesztette a törvényjavaslatot, amely büntetné a horogkereszt, az SS-jelvény, a nyilaskereszt, a sarló-kalapács és az ötágú vörös csillag használatát. Bár ez eddig is benne volt a Büntető törvénykönyvben, de mivel azt az Alkotmánybíróság…..
Ha a globalizáció vesztesének érzed magad akkor a hiba benned van. Pankaj Ghemawat, az amerikai elittenyésztőből (Harvard) kiszakadt közgazdász véleménye szerint a problémákat a túl kevés globalizáció, és a globalizációt övező "irracionális hiedelmek" okozzák. A…..
Férfi blog Politikai óvoda 2013.04.22 19:22:20
Vajon miért halogatja az egyezkedést Bajnai Mesterházyval? Én is halogatnám Bajnai helyében. Az ok nagyon egyszerű. Bajnai kezdeményezett egy politikai együttműködést, összefogást az ellenzéki pártok, csoportosulások között. Nem alapított pártot ehhez az elején, csupán egy…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.23 12:31:01
@doggfather:
Az MSZP két egymásnak 180 fokban ellentmondó irányzatból állt alapvetően mindig is, az egyik a szociális demagógia, lásd megyóék kormányzata, a másik pedig jobboldali-liberális, lásd Bajnaiék. Ez utóbbi irányzat részben kivált az MSZP-ből, úgyhogy jelenleg ott előbbi uralkodik, ezért a kérdés inkább az, az MSZP miben különbözik a Fidesztől ezek után?
Csak hogy ne legyen annyira egyoldalú a sok naiv ügyfél, tekintsünk be egy kortárs szórakoztatóipari létesítmény kulisszái mögé. Naiv diákmunkás nem sejtette, hogy a napi 8-12 órás üvöltés a horrorszínházban ennyire fájdalmas lesz: Eszter vagyok, 22 éves, nappali tagozatos…..
Elég sok posztban megjelent már az, hogy sokan csalódtak a honfitársaikban külföldön, de konkrét történet viszonylag kevés érkezett. Ezért éreztem érdekesnek megosztani Zoltán Facebookon érkezett írását, akinek egy olyan honfitárssal gyűlt meg a baja, akinek ráadásul ő…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 16:24:10
@aleb19:
Azt nem értem, a közgáz mit keres a felsorolásodban, amikor a topról beszélsz...
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 16:26:55
@håll käften:
Én az ilyen általánosítások hallatán azért megkérdezem tőled:

1. Akkor ezek szerint a mások kibeszélése, a másoknak ártás magyar sajátosság?

2. Ezek szerint te mint magyar, szintén ilyen vagy?
Legalábbis a Nestlé vezérigazgatója így gondolja. Szerinte minden vízforrást privatizálni kell, és extrém nézet azt gondolni, hogy a vízhez valamiféle köz, vagy emberi jogok fűződhetnek. Vegyél Nestlé palackozottat, vagy dögölj szomjan. ..
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 11:46:56
@Puskát kellett volna hozni:
"Van az az opció, hogy nem érdekel a politika inkább a pénz."

Meg még több millió opció, például az is, hogy érdekel a politika, érdekel a pénz, meg még ezer más dolog.

"Épp akartam kérdezni hogy akkor minek picsorogsz mint a fürdős qrva? "

Már ha az szerinted picsogás, hogy miután vladimir964 felhozta a mostani pécsi városvezetést, erre én azt reagáltam, hogy szerintem totálisan alkalmatlanok, csak éppen nincsen összehasonlítási alapom az előzővel, mert akkor még nem itt éltem? Ja, meg mert szidom őket, de a szokásos magyaros választási logika alapján csak azért nem fogok az általam vélt kisebbik rosszra szavazni, mert szerinted ez kell ahhoz, hogy tegyek valamit a javulásért?

Mert nem, én csak arra fogok szavazni, akik ezt kiérdemlik, a szarabbnál kevésbé szarnak lenni nem ilyen érdem.
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 11:50:20
@Puskát kellett volna hozni:
Szerinted meglepőnek kellene lennie, hogy egy 1,5 milliárdos, 10 millió négyzetkilométer területű országon belül jelen van a legnagyobb szegénység és a fejlett világ is?
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 11:54:56
@NemNick:
A víznek mindenütt van ára, csak van ahol nem pénzben fizetik meg.
Naiv ügyfél családja révén került kapcsolatba egy nagysikerű termékbemutatós csapattal, akiktől édesapja 600 ezer forint értékben "nyert" különböző cuccokat. Így csak 370 ezer forintot kellett volna kifizetnie részletekben. Szerencsére 8 napon belül intézkedtek a termékek…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.22 09:51:57
@atpijkamo:
Teljesen más dolog, amikor a szocialista ipar szar volt, vagy mert adott technológia még gyerekcipőben járt, ezért sok volt a selejt, mint az, amikor elméletileg megvan a technológia és a szaktudás, de mivel nem éri meg tartósra gyártani a termékeket, ezért nem gyártják tartósra.

Mert ilyen alapon mondanám, hogy egyre gyakoribb, hogy szar építőanyagból építenek házat, te meg mondanád, hogy az őskorban meg barlangban laktak az emberek (ami amúgy urban legend, de ez off).
Számtalan cikket lehet fellelni a helyes viselkedéssel kapcsolatban az interneten. Mit fognak kérdezni az állásinterjún, hogy írd meg a CV-d, miként kontrolláld a testbeszéded- hogy párat említsek. Bár már talán unjuk is őket, a valóság azt mutatja, sokan még sincsenek tisztában…..
A Homár gyermekded lelkületű ismerősei is ezeket a kindertojásos Star Wars figurákat vadásszák, és nem egyszerű. Napalm arra is rájött, hogy miért: Gyermekemet szerettem volna meglepni Star Warsos kinder tojással egyik délután. Vettem is neki egyből 2 db-ot. Hazaérek a…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 16:31:52
@hagyma:
"de hat izleseken, etelen, italon stb. vitatkozni felesleges"

Pedig csak azon lehet igazán :-)

"abban tuti vagyok, ha nem lenne benne semmi, a kutya nem venne csak a csokija kedveert "

De akkor az ugyanolyan ízű Kinder csokit miért veszik? És a Kinder tojás utánzatokat miért nem? Abban szerintem is igazad van, hogy alapvetően azért kezdték el venni anno, mikor ez újdonság volt, rá pár évtizedre már bejáratott márkává vált. Egyébként én a Kinder Bueno-t és a Milchschnitte-t is szeretem.
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 16:34:37
@Távmunkás:
Igen, de én úgy látom akkor is, hogy abszolút értelemben is messze a leghype-oltabb fiktív univerzum, ha meg azt nézem mi van mögötte, akkor még inkább. A Tolkien világ azért sokkal több önmagától is.
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 17:08:22
@hagyma:
Azt mondod, ne menjünk bele ízlés vitába, de te mégis azzal támasztod alá azt, hogy csak a meglepetés koncepció miatt futott be, mert neked nem ízlik, tehát nem jó az íze, ezért az ízének nem lehetett szerepe benne. Holott szerintem meg kurva sok gyerek szereti az ízét is, ami benne van, az meg az extra.
A föld teherbírását már túlléptük. A Population Reference Bureau becslése szerint a középkor hajnalán 450 millió, 1600 körül pedig már félmilliárdra duzzadt a világ lakossága. Ez a szám 1900-ra elérte az 1,6 milliárdot, 1950-ben pedig már 2,5 milliárddal számolhattunk.…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 09:26:08
@tükörfúró:
Ott a pont. Csak magunkat szopatjuk a rossz népesedési "politikával", meg a rossz népesség koncentrációval.
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 14:30:19
@Patrick Bateman:
A lényeg, hogy hosszútávon egyik sem fenntartható, azonban mégis a fejlett világ tendenciája hat inkább a normális népességszám felé.

Ugyanis ami a modern gazdaságban korlátot jelent, az nem a munkaerő, hanem a képzett munkaerő, az energia és a bányászott nyersanyagok. Lehet, hogy a fejlődő világban a 10. gyerek befektetésnek tűnik, de ha mindegyik családban 10 születik, akkor az össztársadalmi szinten a nyomor újratermelése, tovább erősítése.
comment:com Kurvával frissít a BK 2013.04.18 09:30:00
Az ukrán maffiózó, Igor által új szereplő érkezik az RTL Klub sorozatába, a cicis magazinok sztárja, Fogarasy Mariann, aki jól összekuszálja majd a sztárokat - írja a Bors. Mariann Szaffit, Igor cicáját alakítja majd a Barátok köztben és intim helyzetekbe keveredik Igorral (Nagy…..
Nemhiába Pécs a blog kedvenc városa, ismét sikerült előrukkolniuk valami érdekessel. Páva Zsolt előterjesztése alapján adót vetnének ki a távhőről leváló lakosokra, melyet 5 évig kellene fizetni "a más hőellátás igénybevétele és a távhőszolgáltatás igénybe vétele…..
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 09:37:41
@Meridian74:
Ugyanakkor azt sem gondolom, hogy a szalma égetése kevésbé lenne szennyező, mint a földgáz, sőt nekem az a gyanúm, hogy előbbi több szennyezőanyagot bocsát ki. Más kérdés persze a fenntarthatóság.
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 10:26:09
@Blázser Bozsó:
Nem te írtál róla, hanem az általad linkelt reklámcikk, amelyben a MIKA-6E típusú minikazánt reklámozza, és azt adja be, hogy a konvektor hatásfoka 36%, annak meg 90%, ami óriási kamu, hiszen a konvektor hatásfoka éppen attól alacsony, mert túl nagy arányban kifelé fűt, ami erre a minikazánra is igaz.

A parapetes konvektor pont nem a szobából használja az oxigént, hanem a kültérből, szóval nem értem, hogy hogy jön ide, amiről beszélsz.
Zabaalint (törölt) 2013.04.18 10:29:23
@Blázser Bozsó:
Globális szempontból természetesen kevésbé környezetszennyező a fa, szalma vagy nád, mint a földgáz, azonban helyi szempontokról volt szól, hiszen a pécsi önkormányzat konkrétan erre hivatkozott.