Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fortissima fingus

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Szomszédok 2012.11.08 08:46:54
Rossz szomszédság, török átok! - tartja a mondás. Pláne, ha háziállat is van a lakásban.  Szia,  Kicsit vicces  - néha nagyon büdös - lépcsőházunk van. A házban lakik pár kutya gazdikkal, és pár macska, csak úgy, az udvaron/pincében/lépcsőházban. Az…..
fortissima fingus 2012.11.13 22:51:38
@tlantos: Lelketlen, szemétrevaló ötlet.
Ha már mindenképpen büntetni akarsz, akkor a gazdát kell bünteti, nem a vétlen állatot.
fortissima fingus 2012.11.13 22:55:31
@tlantos: Adóztassuk meg a nyanyákat is a virágaiért, meg azokat a rohadékokat, akik nem átallnak fát nevelni a kertjükben, elveszi a helyet az aszfalttól meg a betontól.
fortissima fingus 2012.11.13 22:56:42
@deportált: " Ne az én gyerekemnek, meg nekem kelljen rettegnem a rohadék fenevadaktól!"

Imádom, amikor kijátsszák a gyerekkártyát.
Bocs, ebben a posztban nyoma sincs Androidnak, szimplán együtt érzünk egy konkurens termékkel. Az alábbi videón az amerikai Walmart áruházlánc munkatársai fáradtak meg a karácsony előtti nagy hajrában annyira, hogy videóra vették, amint a szakszerű pakolászás helyett új iPadeket…..
fortissima fingus 2012.11.12 16:50:07
@tb79: A hordozható laptopot hordozza, akinek két anyja van.
Nekem nincs szükségem táblagépre, olvasni telefonon olvasok, viszont azoknak, akiknek munkaeszközként van szüksége egy hordozható gépre, megfelel a táblagép (nem feltétlenül iPad).
A gyógynövények ártalmatlanságáról, veszélyességéről két szélsőséges vélekedés van: egyesek szerint mellékhatásoktól mentes, teljesen veszélytelen kezelési lehetőséget jelentenek, mások viszont előszeretettel hangsúlyozzák (túl) az alkalmazással járó…..
fortissima fingus 2012.11.10 15:40:42
@Németh András: "Jó példa erre a gyógynövénytermesztés hazai nem is oly régi túlszabályozása. "
Mire gondolsz? (Nem vagyok valami tájékozott a témában, de érdekelne, mi változott.)
Az Instant a közös nevező: mindkét cikk ajánlja. Fotó: Instant Az egyik legfontosabb brit napilap internetes kiadása - a Telegraph - közölt tegnap egy kis összeállítást Budapestről. A szerző, aki saját bevallása szerint szerelmes a fővárosba, röviden felsorolja miket…..
fortissima fingus 2012.11.08 17:06:08
@Bafana: Olyan vagy, mint Móricka, akinek mindenről "az" jut eszébe.
fortissima fingus 2012.11.08 17:08:14
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: A Cserpes Tejivó tulajdonnév.
fortissima fingus 2012.11.09 10:54:00
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: "A Cserpes ugyan tulajdonnév, de a tejivó nem."

Azt a nevet adták a tejivónak, hogy Cserpes Tejivó, nem pedig azt, hogy Cserpes.
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
fortissima fingus 2012.11.05 14:41:43
@sárga nyúl: Érdekes módon az is elfelejtődik, hogy _vannak_ egészségügyi dolgozók, akik viszont képesek némi empátiát felmutatni, és nem úgy beszélnek a beteggel, mintha a seggükből húzták volna ki. Vajon miért van ez?
fortissima fingus 2012.11.05 14:48:49
@bbppoo: Miből vontad le azt a következtetést, hogy eleve "behisztizve" mentek oda? Nekem úgy tűnik a leírásból, hogy a gyerek alapvetően nyugodtan viselkedett annak ellenére, hogy meg volt szeppenve.
Stikli kolléga egy gyomormegfekvős darabbal csatlakozik a Horrorfeszthez, egyenesen Pascal Laugier már-már legendásan erőszakos filmjét cincálja szét - miután az, előtte ugyanezt tette vele. Ezúton is köszönjük a közreműködést. (Gevin) Fiatal lány szalad ki egy sötét…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
fortissima fingus 2012.10.30 23:31:18
@B. B. Queen: "hogy az ilyen és hasonló "kritikusok" megállás nélkül szapulják"

Egykori Ákos-rajongóként és jelenlegi Ákos-kedvelőként mondom, hogy nincs igazad, legalábbis az aktuális írást illetően nem. Ez nem fikázás.
fortissima fingus 2012.10.30 23:43:47
@Zsibrák: Ahhoz, hogy megállapítsd, hogy pocsék a kaja, nem kell mesterszakácsnak lenned, nem igaz?
(Ezzel nem azt állítom, hogy Ákos zenéje rossz volna, csak érzékeltetni próbálom, miért nem állja meg a helyét az érved.)
Digitális analfabétákat nevel az új kerettanterv az informatikatanárok szerint – és igazuk van. A hvg.hu cikkében olvasható, hogy drasztikusan csökkentik az informatikaórák számát, alsóban egyáltalán nem lesz, 5-8. évfolyamon 3,5 helyett 3, gimnáziumban 5,5 helyett 2, míg…..
fortissima fingus 2012.10.27 02:22:22
@Asszem: " Beethoven is tudott süketen komponálni."

Ez egyébként nem olyan különleges dolog, legalábbis zenei érzékkel, összhangzattan-tudással és kreativitással rendelkezők körében nem; minden zeneszerző hallja a fejében a zenét. Tán nem azonos mértékben rendelkeznek ezzel a "képességgel", de rendelkeznek.
fortissima fingus 2012.10.27 10:50:29
@jo.e:"Fentebb írta valaki - feltehetőleg gyakorló tanár - hogy ma az info órára "pihenni" ülnek be a gyerekek."

Ha ebből indulunk ki, az egész informatikatanításnak nincs semmi értelme.
Én feltételeztem, hogy azért van diák, aki ennél befogadóbb; nos, nem mindegy, hogy neki mit és hogyan tanítunk.
Valóban nem vagyok tanár, de az előző hozzászólásomban vázolt problémával már szembesültem családtagjaim, ismerőseim körében.
Hogy hogyan tanítanám az általam ideálisnak tartott szemléletmódot, arról vannak elképzeléseim. Eleve nem azt mondanám a diáknak, hogy tanulja meg, melyik funkció hol található Wordben vagy Excelben, hanem elmagyaráznám, hogy a funkciók logikailag - és józan paraszti és segedelmével - csoportokba vannak sorolva (vannak kivételek, ezek a rosszul megtervezett felhasználói felülettel rendelkező szoftverek), ezekből kiindulva nagyrészt kikövetkeztethető, hogy egy ismeretlen programban az éppen kívánt funkció hol található, és ezt "éles" helyzetben gyakoroltatnám is velük. Ez így elnagyolt, de nem is akarom ennél részletesebben leírni, talán ebből is érthető, mire gondolok.
fortissima fingus 2012.10.27 17:30:09
@VacakBlogHu: "Ez olyan, mint az autóvezetés. Ha egyet tudsz, akkor nem lesz teljesen idegen a többi sem."

Hát, az anno (többek között) középiskolás kollégiumoknak rendszergazdaként dolgozó ismerősöm tudna erről mesélni. Sok júzer már attól sikítófrászt kapott, amikor a Firefox használatára akarta őket rábírni, csak néztek bután, hogy ez most mi.
A C&A pulóverkínálatán kesergő posztunkhoz érkezett az az érdekes felvetés, hogy az üzletekben a legnagyobb baj nem is a ruhák dizájnjával, sokkal inkább a méretével van. Trazz nevű kommentelőnk szerint általában túl nagyok a boltokban kapható ruhák: "Férfi…..
fortissima fingus 2012.10.25 15:33:02
@Törökátok: Szerintem ennek vajmi kevés köze van a metroszexualitáshoz, ti. női ruháknál is pont ugyanez van, aki nem "kínai iskoláslány" méretekkel rendelkezik, annak nincs sok esélye. Nem elsősorban a bőséggel van a probléma, hanem azzal, hogy a gyártók szerint az nők maximális magassága 163 cm.
(Persze akad normál méretű ruhadarab is, de az meg többnyire olyan, hogy csak hatvan fölött venném fel.)
fortissima fingus 2012.10.25 15:45:32
@f renc: Csak nehogy túltold, mert akkor meg azért nem kapsz magadra ruhát, mert túl izmos vagy. Az átlagméret ugyanis azzal se fér össze.
Lapozó rovatunkban ma a Fotóművészet magazin 2008-as számából olvashattok egy részletet. Az 1956 októberében történt magyarországi eseményekről rengeteg fotó készült és járta be a világsajtót. Az egyik leghíresebb fotó, amely Dániában a Billed Bladet 1956. november 13-i számának címlapképe volt, egy…..
fortissima fingus 2012.10.23 22:05:38
@tundrazuzmo: Hm. Azért az alábbi mozzanat kissé más megvilágításba helyezi a dolgot, nem arra utal, hogy itt agyatlan "hűdemenő" csápolgatás-lövöldözgetés esete forgott fenn:
"November 4-e után vöröskereszteseknek segített a sebesülteket menteni, s a fehér köpenyben dolgozó lányt munkája közben egy szovjet géppisztolyból halálos lövés érte."
hogyvolt X-faktor 3x10 - 2. Döntő 2012.10.22 09:00:00
Nem fogok hazudni, döbbenettel vegyes iszonyattal néztem végig a mostani X-faktor döntőt, és azt hiszem, ezzel nem voltam egyedül. Az idén már kendőzetlenül bulvárműsor státuszban tetszelgő produkciót most sikerült egy olyan szintre levinni, amire már szavakat sem könnyű…..
fortissima fingus 2012.10.22 17:12:08
@albino combino: "akik aztán elvirnyákolnak valami rossz dalt és azt hiszi a néző hogy ez milyen nagyszerű és szuper volt"

Ehhez képest én csak a fikázást olvasom mindenütt :)
Hogy miért nem keresnek jobb (külföldi) énekeseket a tecsőn? Mert a magyar a mi kutyánk kölyke, vele jobban együtt lehet érezni. Ez a dolog pszichológiai háttere.
Sziasztok!   Én, mint designer és kreatív vezető mindig figyelemmel kísérem a piacon jelenlévő cégek arculatváltását, vagy enteriőr design változásait. Az egyik mobilszolgáltató a közelmúltban enteriőr dizájnt váltott az üzleteiben. Nagyon tetszik az új belső tér,…..
fortissima fingus 2012.10.22 16:21:50
@kkkchris: "Mondta hogy ha a betegek elkezdenek csak ülni/feküdni, az a vég kezdete mert a test nem az ülés/fekvésre lett "kitalálva"."

De nem is az egy helyben állásra, hanem a mozgásra.
fortissima fingus 2012.10.22 16:25:24
@Huba szaki: "Egyik sem ülhet le munkaidőben."

Az lehet, de a mobilszolgáltató esetében ennek semmi értelme. Mi a túrónak egészségtelen munkavégzésre kötelezni embereket, ha nem muszáj?
fortissima fingus 2012.10.22 16:30:44
@kkkchris: " utána lehet olvasni, hogy milyen betegségek jöhetnek elő hosszútávú fekvéskor (felkelés nélkül) illetve ülőmunkánál is (megfelelő mozgás nélkül)."

De itt most az egy helyben állásról van szó, és a te első hozzászólásod kicsengése kb. az volt, hogy mit nyígnak, legalább nem ülnek/fekszenek/tespednek, mert az egészségtelen. Erre válaszoltuk mi azt, hogy az egy helyben állás is az, ergo egészségügyi szempontból egyáltalán nem üdvös megoldás, még az ülőmunkához képest sem.