Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varietasdelectat

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre homályosabb, mi is lesz az iskolák, a tanárok és a gyerekek sorsa január elsejétől. Folynak az egyeztetések inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel, miközben a Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár, a folyamat egyik meghatározó szereplője menekülésre vette és…..
varietasdelectat 2012.10.19 09:14:35
@zellerlevél:
Tanítás nélküli munkanap = értekezlet, kirándulás, belső továbbképzés, vizsga, stb. Nyáron táborok, vizsgák-pótvizsgák-javítóvizsgák, tanévzáró-kezdő teendők. Ügyelet HETENTE egy napon, nem havonta!
Magyartanárként anno a napi 4-5 órám után napi szinten kb. ugyanennyi időt jelentett a felkészülés, dolgozatjavítás (30-on felüli osztálylétszámoknál ugye, sok érdemjeggyel, tkp. 2 tantárgyban -irodalom-nyelvtan - is. Elismerésem, aki ezt délutánonként a suliban meg tudja csinálni, amikor ugye a termekben mennek a kötelező délutáni elfoglaltságok (na ez megint külön téma...), a tanáriban meg a 30 nm-re jut 33 tanár! Én az esti-éjszakai csendben tettem otthon.
12 évet tanítottam, mielőtt a fenntartói oldalra kerültem. Tudom, melyik oldalon mi működik és mi nem. Ezért is fogom a fejemet mostanság. Mert valóban olyanok találták ki a nagy reformokat, akik közoktatást közelről, működő mindennapi állapotában még nem láttak.