Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apáti Kovács Béla

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretjük az eszperantót. Tényleg érdekes kísérlet egy mesterséges nyelv megalkotása azzal a céllal, hogy az egész világ megtanulja, és eljöjjön a népek közti megértés és a világbéke kora. Csakhogy az eszperantó 120 éves története során nem csak az örök békét nem hozta…..
Apáti Kovács Béla 2012.10.08 20:44:54
@Devourius: Képzeld el, "szélnek ereszthetnek" bárhol a világon, eszperantó segítségével bárhol meg tudom értetni magam. Ezt már többször kipróbáltam, megtapasztaltam.
Tanuld meg az eszperantót és csak ezután kritizálj,és nem is beszélve arról, hogy kioktass!.
Senkit nem vezetünk félre, senki nem állítja, hogy ezt a nyelvet nem kell tanulni,és tanulás nélkül is el lehet sajátítani.
Már kértelek bennetek, ha nem érdekel bennetek az eszperantó, akkor ne foglalkozzatok vele! Főleg butaságokat ne állítsatok róla! Köszönöm. Dankon!
Apáti Kovács Béla 2012.10.09 20:25:51
@aforizmágus: Képzeld el, olyan is tudtam az eszperantó segítségével kommunikálni, aki nem tanulta ez a nyelvet. Itt szeretném szép csendben megjegyezni, angolul is azzal tudsz beszélgeti, aki megtanulta vagy tud angolul. Ha Te nem tanultad meg az angol nyelvet, akkor próbálj beszélgetni egy angollal. Sikerülni fog? Vajon megértenek?
Eszperantó szókincse nemzetközi, fonetikus nyelv és egy kis gyakorlással meg tudod magad értetni más nyelvű emberekkel is. Erre mérget veszek. Ezt már többször kipróbáltam.
Szerintem hagyjuk abba ezt a parttalan vitát. Te eldöntötted, hogy utálod az eszperantót, és a földkerekségen nincs olyan ember, aki meg tudna győzni.