Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagypéter

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OECD legújabb kiadványa szerint a magyar vezetékes internet árak a legalacsonyabbak közé tartoznak a tagországok körében. A bejegyzésben bemutatjuk az összehasonlítás magyar vonatkozású eredményeit és néhány gondolat erejéig foglalkozunk az eredmények mögött rejlő okokkal.…..
A napokban megjelent OECD kiadvány szerint az internethasználatot is tartalmazó mobil okostelefon tarifák tekintetében Magyarország a legdrágábbak között szerepel az OECD országok rangsorában. Mielőtt a kiadványban szereplő eredményeket látva elhamarkodott megállapításokat…..
Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy egyetlen árverés keretében egyszerre sikerül megdönteni a legmagasabb és a legalacsonyabb értékesítési árrekordot. A mostani frekvenciaárverés során mégis ez történt.  A mobil szolgáltatási jogosultságot nyújtó frekvencia 1…..
Az OECD legutóbbi elemzése szerint a magyar mobilszolgáltatások árai a legmagasabbak a 34 vizsgált tagállam közül, pedig a kétévente megjelenő kiadvány korábbi számában a magyar árak még a középmezőnyben húzódtak meg. Írásunkban e meglepő eredményt vizsgáljuk meg egy…..
Idén szeptemberben már az Európai Parlament is elkezdett foglalkozni az Európai Bizottság új javaslatával, ami a mobil roaming árak drasztikus csökkentését célozza. A megbeszélésen elhangzott reakciók arra utalnak, hogy a Parlament részéről nem lesz akadálya a javaslat…..
Egy termék vagy egy szolgáltatás nominális ára és a vásárlóerőparitáson értelmezett értéke között nagy eltérés lehet. A különböző árösszehasonlítási módszereket lehet alkalmazni, melyek értelmezéséhez fontos tisztában lenni a módszerek jelentésével. A nemzetközi…..