Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dél-Dunántúl

569 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lelkes utazó kalandvágyát nem hűti a hideg idő, a "zimankó" beálltával is megannyi csodát rejt a dél-dunántúli régió. Sorozatunk utolsó előtti állomásán vidékünk egyik talán legvadregényesebb tájára, a Mecsek-Hegyhátra látogattunk el. Az ismeretlen felfedezésére éhes társaság túrájának első…..
Rafa-Gyovai Dániel Amikor az embert turisztikai szakmai kirándulásra hívják Pécsre, akkor általában egy legyintéssel egybekötött sóhajtással elintézi, mondván: "annyiszor voltam már ott, mit tud még nekem adni?" Balga módon én is ezt tettem. Hiba volt! Pécs alatti pincerendszer (fotó: Furák…..
Úti beszámoló vendégbloggerünk, Rafa-Gyovai Dániel tollából... Csodálatos késő őszi nap reggelén érkeztünk a Szigetvári Várhoz, ahol elsőként Rajczi Román a Szinergia Egyesület munkaszervezeti vezetője mesélt nekünk Szigetvár és környéke kézműves alkotóiról és termékeikről, valamint az egyesület…..
"Ha sürün tölt a szegszárdi, Hát ne bánja senki se! Mert hazája színeivel Honszerelmét szíjja be!"Mi mással is kezdhetnénk virtuális túránkat, mint Garay János, szekszárdi költő bordalával... A Garay ÉlményPince illatkapszulái (fotó: Sáfrány Szilvia) Szekszárdon valóban (szinte) minden a borról…..
Hét ágra süt a nap, amikor egy augusztus végi reggelen Orfűre érkezünk. Nyoma sincs még annak, hogy búcsúzni készülne a nyár; madárcsicsergés, patakcsobogás és egyedülálló hangulat fogad minket az Orfűi Malommúzeum vadonatúj látogatóközpontjában. Orfűi Malommúzeum (fotó: Orfűi Turisztikai…..
Harkány, Siklós, Villány....minden bizonnyal mindenki számára ismerősen hangzanak a településnevek; mindenki ismeri őket. Hiszen ki nem hallott volna már ebben az országban a Harkányi Gyógyfürdőről, a villányi vörösborokról, és ki ne járt volna osztálykirándulás alkalmával legalább egyszer a siklósi…..
Mert mi mind egy hajóban evezünk!..
Paksról a legtöbb magyar embernek az Atomerőmű jut eszébe. De vajon mit mondanak a következő nevek: Szentlélek templom, Agricum, Sárgödör tér? A csodálatos györkönyi pincefaluról hallottak már? A következő beszámolóban e különleges gyöngyszemekből kapunk egy kis ízelítőt. Szötymörgős, borongós…..
Ugyan még csak hétfő van, de nem árt időben tájékozódni, milyen programok várnak ránk a hétvégén, ha dél felé vesszük az irányt. Atomfutás Pakosn - 2014. szeptember 3. Alig két hónapja, hogy a jubileumi Zrínyi Év kapcsán Szigetváron megrendezték az első nagyközönségi fesztivált - I. Zrínyi…..
Ahová a nap is mosolyogni jár... Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egy viharos éjszaka, és egy esős út után hét ágra süt a nap, mire az Igali Gyógyfürdőben tett látogatás után csapatunk a Desedára ér. Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a 8 km hosszú, 26 km kerületű Deseda (fotó:…..
"Ó, magyar ifjú, ám utazzál, ha már ismered hazádat. De ha nem ismered: hiába jársz a Níluson, Helvécia hófödte tetőin, Itália kék ege alatt: fajod örök életének nyomait meg nem találod sehol." (Ötvös Károly: Balatoni utazás) Vajon ismerjük hazánkat igazán? Azt hisszük, mindent tudunk róla? Ha…..
A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület szervezésében ismét "félpénzes hétvége" lesz július 8. és 10. között.  Az akcióhoz szállások, éttermek és kávézók, múzeumok és egyéb szabadidős központok is csatlakoztak az idei évben.  A kedvezmények skálája 10%-tól egészen 100%-ig terjed. Ingyen…..
Hazánkban a régiók közül a Dél-Dunántúlon az egyik legnagyobb az erdőterületek aránya. Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne hallott volna már Gemenc ártéri erdejéről, vagy a vadregényes Zselicről. A szintén Dél-dunántúli, több, mint 23 ezer hektáron elterülő, világhíres trófeákkal…..
Még javában zajlik a Sétatér Fesztivál régiónk "fővárosában", Pécs máris egy újabb parádéval örvendezteti meg a kultúra városának szerelmeseit. Kétezer éves történelem, fantasztikus fényjátékok, koncertek, cirkusz- és utcaszínház; ez mind itt lesz július első hétvégéjén, a Zsolnay…..
Már csak néhány nap, és kezdődik a pécsiek kedvenc nyári ünnepe, a Sétatér Fesztivál! Mi is lehetne jobb program egy kellemes nyári estén, mint a pécsi Székesegyház csodálatos "díszletei" között, a sétatéri gesztenyefák ölelésében eltölteni egy laza estét finom ételek, jobbnál-jobb borok és a…..
A bikali Puchner Birtok izgalmas nyereményjátékot hirdetett. A nyerni vágyóknak nincs más dolguk, mint a poszthoz hozzászólásként feltölteni a legjobbnak vélt élménybirtokon készült szelfit (képet vagy videót), és gyűjteni a lájkokat ezerrel.A nyeremény 2 személyre szóló belépő az ExperiDance:…..
Páratlan természeti környezetben fekszik Püspökszentlászló. A 32 telekből álló Árpád-kori települést azonban nemcsak a vadregényes Kelet-Mecsek, hanem évszázados múltja és a falurészt (közigazgatásilag Hosszúhetényhez tartozik) övező legendák teszik misztikussá. Püspökszentlászlói arborétum (fotó:…..
Az idei Zrínyi Emlékév előtt tisztelegve idén első alkalommal rendezik meg a I. Zrínyi Fesztivált, amelynek nemcsak a vár ostromának 450. évfordulóját ünneplő Szigetvár, hanem a baranyai megyeszékhely, Pécs is a helyszíne lesz. Fotó: Irány Pécs Turisztikai NKft. A megnyitó június 3-án, pénteken a…..
Ha igazán különleges élményre vágyunk, miközben a az idei, igazán színes programokat kínáló Rippl-Rónai Fesztiválon kalandozunk Kaposváron (korábban ITT írtunk róla), akkor vegyük az irányt a Róma-villa felé, ahol egészen biztosan felejthetetlen szórakozásban lesz részünk! Fotó:…..
Mondják, a májusi eső aranyat ér. No, de ennyi? Egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy ez a hónap bizony az esőről fog szólni. Lelombozódni azonban nincs okunk; az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően régiónkban számtalan esőbarát program vár minden kirándulni vágyót. Fotó forrása:…..
Hamarosan újra itt a tamási TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál, amely idén jubilál; már 10. alkalommal vehetünk részt a fergeteges hangulatú, színes programokkal tűzdelt és kiváló vadételekkel csalogató rendezvényen. A szervezők még várják a főzőcsapatok jelentkezését.A látogatók számára a programok…..
Mindannyiunk legnagyobb örömére, Pécs lakói és az ide látogató vendégek két év után végre újra birtokba vehetik a Pécsi Állatkertet.  Az állatkert fejlesztésére már hosszú ideje vártak a városlakók; egyrészt, hogy a mai kor igényeinek megfelelő körülmények között éljenek az állatok, másrészt pedig…..
Alig néhány nap, és végre beköszönt a május. Ekkorra, ha az időjárás is kegyes hozzánk, már vakítóan kék az ég, és hihetetlenül zöld a fű, és virágok ezrei színesítik a tájat! Esténként pedig már pont elég kellemes az idő ahhoz, hogy egy pohár jófajta bort szürcsölgetve kiüljünk a kávéházak, borozók…..
A múlt héten adtuk hírül a Gasztroélmények Éve 2016 második kiemelt eseményét, amely a család apraja-nagyját csábítja kirándulásra! Április utolsó (teljes) hétvégéje három esemény köré szerveződik: a Föld Napja (április 22.), a Tájházak Napja (április 23.) és a Szent György Nap (április 24.).…..
Robbanás helyett emeletenként tűnik el Pécs egyik jelképe, a 25 emeletes. Építését még a Baranya Megyei Állami Építőipari Vállalat kezdte meg 1974-ben, de '89-re a ház életveszélyessé vált, ezért a lakókat kiköltöztették. Az építési hibás panelház bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is…..