Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adoszaki

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adóhírtár ONLINE ADÓKLUB 2017.08.09 18:02:32
Szeptemberben indul Online ADÓklub szolgáltatásunk. Azoknak a figyelmébe ajánljuk, akiknek fontos lehet hogy egy-egy adózási problémával részletesebben megismerkedhessenek. Fel szeretnék használni más vállalkozásoknál felmerült problémák megoldásait vagy a NAV-al folytatott viták tapasztalatait.…..
Az elvek szintjén még általában jól működnek a dolgok, így van ez az arányos adózás ideájával is. Az egyébként sok kritikával illetett Alaptörvény idevágó megfogalmazásával, miszerint a teherbíró képességének, illetve a gazdaságban való részvételének megfelelően…..
Adóhírtár A KOCKERD kockázatai 2013.09.21 19:45:14
A fokozott adóhatósági felügyeletet elrendelő határozatokban gyakran találkozhatunk a következő mondattal: „ A kockázatelemzési eljárás során az adózót- a hivatkozott jogszabályi rendelkezésnek megfelelően – a tevékenység folytatásához szükséges személyi, tárgyi és…..
Az Art 90.§ (7) bekezdése szerint az adóhatóságnak ha akarja, ha nem naptári évenként az adott évben jogelőd nélkül alakult gazdasági társaságok legalább 10%-át kockázatelemzés alapján ellenőrzésre kell kiválasztania. Nem gondoljuk, hogy a NAV-nál ez különösebb lelki…..
Adóhírtár Ki fizet a végén? 2013.08.26 20:50:04
Ezt a kérdést azabályozza az 1990.évi XCIII. tv 25.§ (2) bekezdése. Egészpontosan arról rendelkezik hogy a házastársi vagyonközösség megszüntetése esetén az értékkülönbözetet a közös vagyon értékének figyelembevételével kell megállapítani. Az értékkülönbözet után…..
Vannak helyzetek, amikor a népi bölcsességek sem feltétlenül érvényesek. Itt van mindjárt az egyébként sok szempontból szimpatikus megállapítás, miszerint jobb adni, mint kapni. Ez a vélekedés helyén való lehet, ha pofonokról vagy akár ajándékról van szó, de nem hiszem, hogy…..
Adóhírtár Fiktív számla 2013.05.12 11:15:56
Furcsa és talán kissé pontatlan is a fiktív számla elnevezés, ugyanis többnyire nagyon is valóságos, adott esetben akár első ránézésre teljesen rendben lévőnek látszó bizonylatok esetében használják. Valójában tehát nem a számla kitalált, képzeletbeli, hanem valamilyen…..
Az áfa levonási jog érvényesítése során gyakran hivatkoznak az érintettek az EU Bíróság számos ítéletében kifejtett, következetesen képviselt alábbi álláspontjára: azon gazdasági szereplőknek, akik minden tőlük ésszerűen elvárható intézkedést megtesznek annak…..
Adóhírtár Csetlünk-botlunk 2013.03.25 11:25:32
Egy paci  négy lábbal bír és ugye van, hogy mégis megbotlik. Nem csoda hát, ha időnként mi kétlábú adózók  is tévedünk. Itt most speciel nem arra gondolok, hogy valaki „merő  tévedésből” évekig nem ad bevallást vagy mindjárt számlát se, hogy ne kelljen a…..
A jogintézménynek bevallott célja, hogy az adóhatóság által kockázatelemzést követően kiválasztott, adózási szempontból kockázatosnak ítélt adózók már tevékenységük első időszakában folyamatosan adóhatósági felügyelet mellett működjenek. Ezért az Art. feljogosítja…..
Magam is amondó vagyok, hadd fehéredjék a gazdaság, fizessenek többen adót, hátha egyszer még azt is megérjük, hogy pusztán erre tekintettel csökken a vállalkozásokra jutó teher. S ha csipetnyi szerencsénk is van akkor talán még a mi kis vállalkozásunkat sem hagyják ki az…..
Adóhírtár Bizonyítási teher 2012.12.18 21:54:18
Vállalkozás vagy munkaviszony? Első nekifutásra talán viszonylag egyszerűen eldönthetőnek látszik a kérdés. Lévén a KATA alanya csak egyéni vállalkozó, egyéni cég kizárólag magánszemély tagokból álló betéti illetve közkereseti társaság lehet, egyértelműnek tűnhetne,…..
Ha közöttük van, akkor feltehetően sokan szeretnék. De ez túlzottan idilli állapot lenne az adózás világában főként akkor, ha tudjuk, hogy a Kata valójában KATA. Így aztán csak az egyéni vállalkozók, az egyéni cégek, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti-és…..
Adóhírtár Jelentem: KIVA 2012.12.11 16:13:18
Ha sikerült megemésztened a a 2012. évi CXLVII. törvény KIVA szabályait és összehasonlítva az egyéb nyitva álló lehetőségekkel eldöntötted, hogy ez kell neked, nem mondom, hogy úgy kell neked, egyrészt mert nem illik, másrészt adódhat helyzet amikor ez valóban segíthet. De ez…..
Új év új lehetőségek, változik az alanyi adómentesség választhatóságának határa az eddigi 5 millió forintól 2013. január elsejétől 6 millió forintra emelkedik. S hogy az érintettek öröme teljes legyen az z Áfa törvény, egy új, 279 § néven emlegetett átmeneti…..
Valamiért úgy van kitalálva, hogy míg örökösként elvileg többször szóba jöhetünk, örökhagyóként nincs több próbálkozási lehetőségünk, így aztán arra az egyre nem árt odafigyelni. A probléma ott kezdődik, hogy a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint az ember…..