Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egrita

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Föld napja 2014. április 22. Eger, Érsekkert Kérlelhetetlenül itt a tavasz. A megértés, a megújulás és a felfrissülés időszaka ez. Hogy mit kezdünk ezzel a lehetőséggel, rajtunk múlik. A Föld, amin élünk nem holt sárgolyó, hanem intelligens élőlény, aki képes az egyensúly…..
egri zöld blog Farkas-gyilkosság 2013.11.02 11:04:32
Állampolgári bejelentést követően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) természetvédelmi őrszolgálata egy fiatal hím szürke farkas tetemére bukkant a Bükkben.Az állatot golyós fegyverrel lelőtték. A szürke farkas hazánkban fokozottan védett állat, nem vadászható faj,…..
A Bródy Sándor Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait Öko Filmklub nevű programjára. A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos, angol nyelvű film megtekintését követően Dr. Gyulai Iván ökológus, a Miskolci Ökológiai Intézet igazgatója, a Fenntartható Fejlődés…..
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 34. számú Bükki Helyi Csoportja idén ötödik alkalommal szervezi meg a Les-réti Madárgyűrűző Tábort. A táborba szeretettel várunk minden érdeklődőt!Helyszín: Szarvaskő Les-rét Időpont: 2013. október 7-13. (hétfőtől -…..
Kedves Madárbarátok!Szeretettel várunk mindenkit az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából szervezett madármegfigyelő túrákra és madárgyűrűzési bemutatókra 2013. október 5-6-án!Európában több mint egy évtizede, október első hétvégéjén madárbarátok,…..
D épület, főbejárat20:00-22:00 Lepkék és denevérek az éjszakábanD épület 11710:00-12:00 Megismered a gyöngyvirágot és a medvehagymát?Gyógy-és fűszernövények felismerése, ehető és mérgező növények elkülönítése16:00-16:45 Gyógynövények délutánja. Gyógynövények…..
Meteoritkráter rejtőzködik a Bükki Nemzeti Park területén? A napokban megjelent Zöld Horizont 24-25. számában egy 20 millió évvel ezelőtti meteorit-becsapódás után nyomozunk. Bizonyos geológiai és felszínalaktani jelenségek felvetik egy hajdani impakt esemény lehetőségét.A…..
Szakvezetés a Siroki Nyírjes-Tó Természetvédelmi TerületenA Lápok világnapja alkalmából a résztvevők természetvédelmi szakvezetésben vehetnek részt Sirok határában található védett tőzegmohaláp mentén.A programra előzetes jelentkezés szükséges emailben:…..
Az MME Bükki Helyi Csoportja immár ötödik alkalommal szervezi meg a Bükki madár- és természetismereti Tábort! A résztvevők a környék madárvilága mellett a madárgyűrűzés, és remélhetőleg a lepkészet rejtelmeivel is megismerkedhetnek.Időpontja: 2013. július 8-14.Helyszín:…..
Május 6., hétfő - Fás növények, erdők napjaA Botanika Hete megnyitásaElőadások a Líceum Kápolnájában10.00 – 10.45 Magos Gábor BNPI - Az erdőkezelés hatása a Mátra növényvilágára10.45 – 11.30 Ódor Péter ÖBKI - A faállomány és különböző élőlénycsoportok…..
A tüdő, a máj, a vese és a belek, mint tartóoszlopok.Tüdőnk támogatása az emberibb kapcsolatokért , a helyes kommunikációért és a szabadosság helyett a valós szabadságért.Májunk segítése a haragnélküliségért és önvalónk elfogadásáért.Veséink táplálása félelmeink…..
„Az ember csak neveléssel válik emberré.”Gárdonyi GézaIdén is, április 22-én a Föld Napján Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata felkérésére az egri civil szervezetek és városi intézmények környezetvédelmi, természetvédelmi és szemléletformáló programokkal várják az…..
Virágzás hónapja…amikor a virágok a szirmaikat bontják. A madarak egyre többször fakadnak dalra, téli álmából éled a természet, s lassan-lassan felpezsdül az erdőben is az élet. Tavaszodik. Virágillatot hoz a szél. Várjuk hát együtt a Tavaszt, kint a természetben!Tavaszi…..
Mindenkit vár a Botanika Hete május 6. és 9. között a Természettudományi Kar Biológiai Intézet és a Botanikus kert szervezésében! Előadások, növényvásár, virágkötészeti kiállítás, nyílt nap a Növényházban és a Botanikus kertben várja az érdeklődőket a főiskoláról…..
egri zöld blog Földrajz szakhét 2013.04.07 21:02:46
..
A Szatyor Egyesület által meghirdetett pályázatPályázat célja Ösztönözni a városi lakokat arra, hogy saját a lehetőségeikhez mérten próbáljanak konyhakerti növényeket termeszteni Minél több konyhakerti zöldség megtermelése, ezzel is csökkentve a boltban beszerezhető…..
2013. április 16., kedd, 15.30 D épület 316. terem (Eszterházy Károly Főiskola TTK Leányka u. 6.)Dr. Szép Tibor egyetemi tanár DSc, NYF Környezettudományi Intézet - Partifecskék monitorozásának eredményei 2013. április 23. kedd, 11.00 D épület 316. terem (Eszterházy Károly…..
Családi patika természet adta gyógynövényekből?Miért és milyen gyógynövények választják éppen a mi kertünket? Vajon milyen a kapcsolatunk a gyógynövényekkel fizikai, energetikai, érzelmi és gondolati síkon?Előadó: Rigó IstvánIdőpont: 2013. január 23. szerda,…..
2012. december 6-án 8 órától várja az Eszterházy Károly Főiskola azokat az érdeklődőket , akik az egri főikolára szeretnének jelentkezni.Az előadások után a Leányka úti Természettudományi Karra is ellátogathatnak a diákok, ahol bepillantást nyerhetnek a Kar mindennapi…..