Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smiley93

82 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beacon Hills nyugodt éjszakáját a Fenevad utáni autósüldözés veri fel, amelybe a komplett város bekapcsolódik: a rendőrségtől kezdve (Hayden nővére + Zsaruapu) a Scottfalkán át (Scott-Stiles-dzsip) egyenesen Farkasanyuig, hiszen a Fenevad hová máshová is tarthatna, mint a…..
Vadászék bevetésre indultak: Apa és fia rég nem látott egyetértésben, felfegyverkezve kóricálnak egy sötét, elhagyatott folyosórendszerben, a gevadani szörnyet kajtatva. Út közben Vadásznagypapi a fenevad sokféle, ijesztőbbnél ijesztőbb leírásával szórakoztatja a…..
Kicune a bőrváltók ellen – itt fejeztük be az előző részt, s itt nyitjuk a mostanit is. Az egyetlen hatalmas lassításnak tűnő harc végére a bőrváltók annak rendje s módja szerint falhoz szegezik Kirát, s közlik az ajánlatukat: megpróbálnak segíteni a lányon gonosz róka-én…..
In medias res nyitunk: Hayden nővére van éppen éjszakai szolgálatban az őrsön, mikor befut egy hívás, így hát kiszáll a helyszínre. Az anyósülésen a hugi duzzog, mert mostantól úgy tűnik, neki is csatlakoznia kell az őrjáratokhoz. A tesós civakodás félbeszakad, mikor…..
Az előző rész katasztrofális végkifejlete után (Rémdokik által kreált kimérákból álló Sztrádasrác-falka versus Scottfalka szétesése) hasonlóan az évadkezdéshez, ismét egy Lydia jelenetsor következik. A Visszhangos házban egy agykurkász doki arról faggatja, hogy vajh Theo…..
Függönyt fel, kezdődjön a félévad fináléja! Pontosan ott csatlakozunk be a sztoriba, ahol az előző epizód izgalmas hajrájában elbúcsúztunk hőseinktől: azaz Farkasfiú nemet mondott Hayden átváltoztatására. Újfiú érthető okokból felháborodik az elutasításon, akkor mégis…..
Egy montázzsal nyitunk, amelyben a súlyosbodó asztmájával küzdő Farkasfiú narrálja el az elmúlt öt, meglehetősen eseménytelen napot. E szerint Scottfalka kicsit szétesett, a tagok külön utakon járnak, s nagyban titkolóznak egymás, no meg Zsaruapu és kisinasa előtt is. Stiles…..
Smiley93 2016.11.03 09:44:36
@Biriksz_Krokiksz!: jaja a kaméleonos képességet én is elfogadnám :D
Kirándulunk a nyitójelenetben, méghozzá Oroszországban, egy vegyi (atom-) katasztrófától sújtott, elhagyatott környékre. Két gázmaszkos alak vonul le nagy magabiztosan a katakombákba, miközben az őket fuvarozó kocsi nem győz kifarolni a környékről. Amint magukra maradnak, a…..
A tetőn vesszük fel az előző részben elejtett fonalat, ahol is Theo csak úgy bajtársiasan megzsarolta Stilest az Idegbeteg srác-féle szerencsétlen üggyel. Stiles észbe kap, s hirtelen felindulásból Sztrádasrácra támad, aki persze nem szégyenlős visszatámadni, s így szorongatják…..
In medias rész kezdés: Farkasfiú a kórházban a padlón fetreng, mikor az egyik rémdoki elrúgja előle a szipuját, majd kvázi félredobja az alfát. Ekkor fut be a lifttel Malia meg Farkasanyu, míg előbbi birokra kel a szakival, addig utóbbi a liftben biztonságba helyezi fiát, s…..
Az előző rész végén igazi kutyaszorítóban hagytuk magára Stilest, akire Sztrádasrác hathatós közreműködése nyomán Idegbeteg Srác támadt rá. Némi (kiegyenlítetlen) közelharcot követően Stiles a suli könyvtárába menekül, üldözője szorosan a nyomában lohol, éhesen…..
Kisinas heverészik odahaza, s egy kártyalappal, no meg a tűzzel játszik – az ő esetében az ilyesmit természetesen szó szerint kell érteni. Kedvenc esti elfoglaltságai közben felidéz egy korábbi, még kellemesebb estét, mikor Menőcsajjal együtt játszottak a tűzzel, hogy Kisinas…..
Smiley93 2016.09.29 10:48:57
@Anncsika93: nahát akkor boldog szülinapot ! :D
Izgalmas napra virrad Beacon Hills, főként a rendőrkapitányság, hiszen elérkezett a Zsaruaput fenyegető kisstílű tolvaj tárgyalása, Zsaruapu maga pedig randira készül! Utóbbit Stiles meg Scott készíti fel a nagy eseményre, tovább növelve amúgy sem elhanyagolható idegességét.…..
Egy ismeretlen csajjal, Tracy-vel nyitunk, aki Menőcsaj anyjánál van éppen továbbtanulási tanácsadáson, ám mivel láthatóan teljesen kivan, hamar az alvásproblémáira terelődik a szó. Elárulja, hogy rémálmok gyötrik, a kórnak neve is van: parasomnia. El is meséli az egyik álmot,…..
Kira ébred reggel (?) a szobájában a csontlakosztályban, s arra lesz figyelmes, hogy időközben kinyitották a cellája ajtaját. Nagy óvatosan, Farkasfiút szólongatva kimerészkedik, ám nem lehet elég óvatos, ha egyszer egy berzerkerektől hemzsegő alagútrendszerben van! Rá is támad…..
Smiley93 2016.09.12 21:27:53
@Biriksz_Krokiksz!: inkább emlékeztető, magamnak :D
A negyedik évadban sok minden történt, ami felforgatta a békés beacon hillsi farkasok hétköznapjait, jelesül: Farkasfiú a nagy hősködés közepette átváltoztatta lacrosse-konkurrensét a bétájává, Zsaruapu polihisztor kisinasáról kiderült, hogy valamiféle ismeretlen tűzálló…..
Átlagos este egy szörnyeteg-szörnyeteg életéből: random természetfeletti pasi egy hullazsákban vonszolja be a hűtőtermébe aktuális vacsiját, aki nem más, mint egy leragasztott szájú (átlagos) leányzó, aki be van tojva rendesen, és az érzés csak fokozódik, mikor elrablója…..
Szakadó eső, éjszaka, suli és kergetőző farkasok. Brett meg egy kiscsaj menekülnek egy gyilkos elől, a hajsza során a lacrosse-pályán csapdába csalják őket, s már éppen repül feléjük a végzetes nyíl, mikor Kira az utolsó pillanatban egy kardcsapással eltéríti a lövedéket,…..
Smiley93 2016.08.26 00:06:03
@Biriksz_Krokiksz!: szerintem nagyi tette oda, hogy rátöltse a megjósolt halottak listáját, lekódolta Lydiának, Meredith meg még a közös banshee-kísérletekből tudott a gépről, aztán később Peter tervéhez pont kapóra jött neki. Vagy valami ilyesmi :D

@Anncsika93: egyetértek. Annyira csavaros sztorit akartak összerakni, hogy végül maguk se győzték, és egy csomó mindent egyszerűen csak nem magyaráztak meg.
Smiley93 2016.08.26 21:53:12
@Biriksz_Krokiksz!: nagyi először a munkahelyén a gépekből hallotta az esőt, ami a barátnője halálát megjósolta, gondolom ezért tett be a zeneszobába is egyet a sok para-cucc mellé, hogy tudjon kísérletezgetni vele. meredith meg tuti nem nagyi, mert lydia anyja felismerte a fotón, csak a nagyi kísérleti alanya volt.
A halállistákat meg sztem nagyi azért kódolta le lydiának, hogy csak ő (mint banshee) tudja megfejteni, aztán megakadályozza a halálokat v vmi. Amúgy az önbeteljesítős dolog nekem is eszembe jutott, de talán inkább arról lehet szó, hogy nagyi csak megjósolta, milyen listát fog összedobni meredith.
vadászapu rendel, értettem :D
Zsaruapu kisinasa a kocsijában szundikál, mikor arra ébred, hogy valaki buzgón locsolja rá a benzint. Azaz nem is csak valaki, hanem egy kedves kolléga az őrsről, na azért nem személyes az ügy, de 5 millió dollár sok pénz, és Kisinas most pont ennyit ér holtan. Úgyhogy Kisinas…..
Smiley93 2016.08.15 18:58:48
@Anncsika93: szia :) már majdnem kész vagyok vele, hamarosan érkezik!
Éjszaka Stiles forgolódik álmatlanul az ágyában, Maliával próbálnának kettesben aludni, de elég válogatós a srác, percekbe telik, mire találnak egy megfelelő pózt. Épp hogy megnyugodna, mikor felriad, s rádöbben, hogy Malia persze az ágya felé se szagolna mostanság, annyira…..
Egy tudós fura magánlaborját látjuk a nyitó képsorokon, aki békésen teát iszogatva hallgatja a Jótevő-féle kazettát a pénz utalásáról, az összeget a háttérben szenvedő farkasért várja. Ugyanezt a felvételt hallgatják Scotték is fél millió dollár fölött ücsörögve, s…..
Négy héttel korábbi események felidézésével nyitunk: Kate ébredezik éjszaka egy kocsiban, ahol hátrahagytak neki egy kazettát „Játssz le” felirattal: a felvételen egy pasi beszél ismeretterjesztő stílusban a vérfarkasok koncentrációs képességének módszeres edzéséről,…..
Ismerős nyitóképek: suli, éjszaka, menekülés. Csak a szereplők újak, egy szőke csaj iszkol csonka kezével üldözője elől, akit viszont már láttuk egy farkast kinyírni az előző részben. A zsákmány az iskolabuszon rejtőzne el, a bérgyilkos csaj persze megtalálja, egy kis karom…..
A csúcson nyitjuk az epizódot, méghozzá a tetőn, ahol az előző rész végjátéka zajlott, benne Scott harapta Újfiúval, életmentő Némagyilkossal meg halott embercsócsáló vendigóval. Utóbbi hullája mellett helyszínel Zsaruapu és kis csapata, akiket a seriff el is küld, kellene…..
Ismeretlen srác egy hatalmas villából papucsozik ki éjnek évadján, vélhetően a kutyáját/macskáját szólongatva, ám dolgavégezetlen kénytelen visszaslattyogni. A nagy ház gyanúsan kihalt, a srác kiabálására senki se felel, de ő csak vállat von, s ledől aludni. Épp kapcsolná…..