Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KerDem Vendégszerző

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az ÁVH a párt ökle.” − mondta Rákosi Mátyás 1949-ben és „Munkás ököl vasököl, oda sújt ahova köll.” − szólt a régi kommunista szlogen. Bevált már sokszor. Mintha ezt öklöt az ellenzék előszeretettel alkalmazná politikája során. Ne lepődjünk meg rajta, hiszen a jelenlegi baloldali ellenzék az…..
kerdem Merre tovább Jobbik? 2017.11.18 14:08:50
A jövő évi választások előtt alig fél évvel teljes a káosz a Jobbikban. Erre utal az is, hogy Vona Gábor mára 180 fokos fordulatot vett, és korábbi nézeteivel teljesen ellentétes álláspontot képvisel. A párt mára tisztán látja, hogy nem képes a jobboldali szavazókat megszólítani, így most néppártos…..
Ferenc pápa egy karizmatikus személyiség, igazi „pásztor” jellem, olyan, akire odafigyel az ember. Erős prioritása a szegényekre, elesettekre való odafigyelés, az Egyház kicsit zárkózott magatartásának feloldása. Nekem kifejezetten tetszik az, hogy kicsit felrázza a híveket, püspököket, papokat...
kerdem Vásárnap 2014.11.19 15:11:43
A KDNP vasárnapi nyitva tartást korlátozó javaslata éppen a szándékoltakkal ellentétes hatást érne el. Amúgy meg nem tetszik.       Az elmúlt években egyre divatosabbá kezdett válni az az érvrendszer, mely az ország balsorsának minden nyűgét s nyilait a csúnya, gonosz…..
A "mindenből lehet hír és az ellenkezőjéből is" típusú haszonleső tartalomszerkesztés ott tart, hogy egyszerre csinál szenzációt a gyerek ketrecharcból és közvetíti ugyanennek a problémának a táptalaját adó erőszakot, végül pedig elsőként ront rá minden jobbító…..
A "Hazaváró" programot meghirdető Ujhelyi István közleményével Bajnai útjára lépve nyitott ajtókat dönget, és súlyosan téved, amikor azt gondolja, azért mert ő eddig nem foglalkozott a volt pártelnöke, Gyurcsány Ferenc „el lehet innen menni” politikájának áldozataival, ezt…..
We won't stop! - kiáltotta a világba Conchita Wurst az Euróvíziós Dalfesztivál megnyerése után. Az LMBT közösség nevében elhangzott  - már elsőre is agresszívnak tűnő - mondat újra felszínre hozta a melegházasság megítélésnek kérdését. Ennek kapcsán néztünk körbe a…..
Marx szobrának és antiszemitizmusának kérdése ismét bizonyította: a liberális nagyokosokat továbbra sem zavarják a tények. Megint ők akarják megmondani ki antiszemita és ki nem az. Szerintük Marx nem az. Hát nézzük! A minap született egy levél, ami célba vette egy…..
Az EU Ukrajnával kapcsolatban (is) bizonyította töketlenségét. A ravasz oroszok annyit ajánlottak, amire Ukrajna nem tudott nemet mondani. Így keleti szomszédunk - az üzlet részeként - kimarad az Unió nevű próbálkozásból.Ukrajna befejezte a tárgyalásokat az Európai Unióval.…..
kerdem Véleménydiktátorok 2013.07.30 10:44:04
Évek, sőt évtizedek óta halljuk egy pozícióit féltő, zárt véleményformáló elit tagjaitól, hogy milyennek kellene lennie a kormányzás, vagy éppen az ellenzék „stílusának”. Pontosabban inkább csak a „rettegett” Fidesz stílusának. Mert a véleménydiktátoroknak valahogy…..
kerdem Kinőttük a GDP-t 2013.07.03 11:29:45
Jelenleg a gazdaságpolitika uralkodó mérőszáma a GDP. Ez egy ország gazdaságának fő mutatószáma, ez alapján rangsorolunk, ehhez mérjük az államadósságot. Politikusok lépten-nyomon erre hivatkoznak és még Keynesék is úgy gondolták, ha növekedése megfelelő aggodalomra…..
Randy Marsh: "He’s right! Our boys didn’t hate homosexuals, they just hated the way this asshole was acting!" (South Park: The Death Camp of Tolerance) Kedves Adrián! Olvasom az Index cikkében, hogy eljárást kezdeményeztél az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a Király Fürdő…..
kerdem Welcome ByeAlex 2013.05.21 12:31:40
A nemzetközi és hazai hipszter szubkultúrának – ha valóban hipszter akar maradni - kötelessége lenne fújolnia és kiközösíteni ByeAlexet a hipszter szcénából az Eurovízión elért tizedik helyezése után. Magyar nemhipsztereknek jó érzés, hogy az elmúlt évek után ilyen szép…..
Közeledik a kampányidőszak. A Véleményvezér viszont nem bízta a véletlenre és belehúzott az agitációba: a csúnya Orbán most lebukott, einstandolna egy magánkézben levő épületet( az egykori Balettintézetet). Az már persze a VV-t nem érdekli, hogy az ingatlant a Verók…..
kerdem Felszab tér 2013.04.28 14:59:36
A diktatúrák élharcosairól elnevezett utcák névcseréje a kezdeti lelkesedés után apadni látszik. Jó lenne ezért, ha mindenki csinálná továbbra is a dolgát: az önkormányzatok döntsenek, az akadémikusok javasoljanak, a táblák meg cserélődjenek. Már megint megy a nyavalygás,…..
kerdem EU, jóslás, szakértelem 2013.04.23 16:14:22
Ezek a fránya számok mindig gondot okoznak. Tényleg nem tudnak számolni az EU makroelemzői vagy politikai megrendelést teljesítettek? Rendszerezzük kicsit napjaink híreit a kérdésre adandó válasz megadásához.Egy kínai közmondás szerint „a jóslás nehéz dolog, főleg, ami a…..
Kálmán Mihály, Prinz Dániel, az Üzenj te is Orbán Viktornak! oldal szerkesztői kérésére közöljük válaszukat. Lakner Dávid cikkére adott válaszunk kiverte a biztosítékot a NER valódi hívőinél is: az IKSZ-KDNP nem hivatalos pártblogján Szolomayer Balázs fogadatlan…..
Onnan látszik, hogy jó irány a rezsicsökkentés, hogy ezzel a valóban az embereken segíteni akaró kezdeményezéssel az ellenzéki pártok egyáltalán nem tudnak mit kezdeni. Nincs ez másképp Bajnaiék esetében sem, akik szemmel láthatólag a szakmaiság bolsevista trükkje mögé…..
kerdem Mi a baj az EU-val? 2013.03.27 10:25:01
Az Unió egyre inkább diszfunkcionálisan működik, s a ciprusi példa is jól mutatja, hogy nem tudja, hogyan kezelje belső válságát. Eközben pedig a válság a kontinensen kívül véget ért, s lassan csak a hátát nézhetjük a világnak. Az Unió súlyos válságának kiváló…..
kerdem Sirályság 2013.03.26 11:35:12
Megint föl van tekerve a hiszterométer: fasiszta brigantikkal harcolnak a diktatúra utolsó civil hadtestei a Sirályban. Elbarikádozott civilek, szemben velük a karhatalom. A borzalmas fasiszta államhatalom a régi zsidónegyedben tombol, ám a csillogó szemű civilek kitartanak. Aha. Ez…..
kerdem A dömper nem játék! 2013.03.13 10:03:35
Megalakult az Óvodai Hálózat! Sokan vannak és nagyon aggódnak ovistársaik szabadsága miatt. Mintegy ötven középsős óvodás ma reggel elfoglalta a kispesti játszóteret. Az ovisok közleményben fogalmazták meg a kormány felé tett követeléseiket, amit jelükkel…..
kerdem Menthetetlenül 2013.03.11 09:08:01
Sokan vagyunk sokfélék – gyakran mondom magam is, általában csak úgy levegősen, csuklóból, jobb kézfejemmel legyintve. Aztán elszégyellem magam. Már kevésbé, mint azokban az időkben, amikor dühöt is éreztem. Elvörösödve, hangosan csapkodhattam – már nem emlékszem. És…..
A tegnapi Fidesz székháznál elkövetett birtokháborítás és garázdaság után érdemes eljátszani a gondolattal mi lett volna, ha pontosan ugyanezt egy szélsőséges szervezet követte volna el a szocik/E2014/DK székháza ellen. Kérdezz-felelek.   Mi lett volna, ha egy…..
kerdem Index, hazugság a neved 2013.03.08 11:31:53
Nagy zajjal kerepel a nyugdíjascsesztető: tiszta szemű, ártatlan fiatalok az egyik, aljas komcsi nyugdíjasok narancszászlót lengetve a másik oldalon. Legalábbis az index és az ifjú Debreczeni Józsefek akolja, a Véleményvezér szerint. Ez természetesen nettó hazugság.Tegnap…..
Közel a határidő, mikor az adózó állampolgárok adóbevallásukkal együtt nyilatkozhatnak arról is, hogy személyi jövedelemadójuk 1 százalékával mely civil szervezet tevékenységét kívánják támogatni. Tavaly megközelítőleg 2,5 milliárd forintot ajánlottak fel az adózók a…..