Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gezira

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Pour Eszter, « Viktor Orban est une source d’inspiration ». « C’est un homme très courageux, une sorte de père pour la Hongrie », estime-t-elle." (itt) (magyarul: nagyon bator ember, egyfajta atyja Magyarorszagnak) A holgy ugyanaz az egyszeru magyar diaklany, aki a Mandineren esett neki a…..
        De, azért kicsit loptak. Éppen az ízéért. Nem sokat. De tulajdonképpen elég sokat, csak az más lopás. A konzicicák kacsalábon forgó kastélyokat építenek a lopott pénzből, a liberálnyuszkók viszont gyermekotthont. Hát nem egészen, de akár azt is építhettek volna. A liberálisok értem loptak…..
        Orbán János Dénes, Bencsik Gábor, Lánczi Tamás, Jeszenszky Pubi, GFG és a többi. A rendszer kedvezményezettjei írják a sok okosságot arról, hogy miért jó minden, ahogy van,  miért kell jótevőnk jótevőjét, Vlagyimir Vlagyimirovicsot támogatnunk, miért görbül a sorosok orra, kit kell éppen…..
gezira 2016.12.18 09:28:16
@elismert felhasználó: vagy seggnyaló lett?
Olvasom. Reggel itttam egy kavet (nagyon jo kavet) es kimentem az U4-es metro Heilgenstadt-i megallojahoz, ahonnan a shuttle-bus indul Klosterneuburgba, az Institute of Science and Technology Austria-hoz. Az IST Austria-t akar a "Make Austria Great Again" jegyeben is alapithattak volna, egeszen…..
gezira 2016.11.26 10:06:51
@velőtanya: Jól látom, Lenin szobor az íróasztalon? 10 évvel ezelőtt talán poénos lett volna. Ma valahogy nem az.
          Bár szerkesztői szabadságukra hivatkozva az MTI, az MTVA, a Magyar Rádió és a Fővárosi Állatkert dolgozói inkább a "migráns kinézetű ember vette el Rózsi néni uborkásszendvicsét" hírt hozták le a miniszterelnöki vallomás helyett, az egyik körzeti adó munkatársa (nevezzük inkább…..
gezira 2016.09.18 16:20:54
@Késes Szent Alia: A strucc lenne a stróman?
  Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából. Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket. Nem sokkal…..
gezira 2016.07.31 19:37:30
@butyko: Miért gondolod gyűlölködésnek az iróniát?
Európai Unión belüli szabad munkavállalás van - mondja a rezsim arca. “A család itthon marad, az ember hazautalja a pénzét, ez jelentősen hozzájárul a magyar nemzetgazdasághoz, és nem okoz semmiféle feszültséget.” Nézem az összepakolt bőröndöket, az üres szekrényeket,…..
gezira 2015.05.30 19:18:43
@évásanyó: Na, most mééér? Orbánrécsöl is külföldön van, a papája mégse sírdogál...
Egyébként is: ez az élet rendje: felneveljük a kölköket, és el kell engednünk őket. Szerintem élnek a világban szerte olyan honfitársaink, akik több kapcsolatot ápolnak az otthoniakkal, mint sok itthoni, akiknek a szülője, mondjuk, egy másik kerületben lakik Bp-en.

Kettes: kívánom, hogy minden úgy teljesüljön, ahogy kívánod. Írj néha, ha mást nem, helyzetjelentést.
         "A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont"  (Orbán Viktor a…..
gezira 2015.01.12 14:03:58
@Naga Jolokia: Nem. A multikultival semmi baj. A vallási (mindenféle vallási) bigottság, fanatizmus az, ami nagyon-nagy baj. Mindig.
A magyar gazdasági modell bizonyította, hogy a kétkedőknek nincs igazuk.  Orbán Viktor, 2014.12.15...
gezira 2014.12.15 12:32:07
Az Örülünk, Vincent? blog (pontosabban a zenei részleg, na jó: én biztosan) teljes mértékig egyetért a drogteszttel: a 12-18 év közötti fiatalok, valamint a náluk idősebb újságírók közül azok, akik nem ismerik az alábbiakat, káros befolyásoltság alatt állhatnak. ezért…..
Blogunk új rovatot indít "Csillag születik" címmel. A versenyben olyan tehetségek indulhatnak, akik a közönségszavazatok alapján majd méltónak találtatnak elnyerni a szegedi unortodox Csillag szálló bentlakásos ellátását. Várjuk tehát a javaslatokat, melyek pontozásának…..
... Magyarország az “autóipar európai zászlóshajója”. Szijjártó Péter Szöulban, 2014.11.27...
gezira 2014.12.13 11:46:07
gezira 2014.12.13 12:11:11
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem egyébként pont ez a csettegő a bizonyíték arra, milyen kreatív is tud lenni a magyar, ha kell, és ha hagyják...
gezira 2014.12.13 12:32:53
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tökéletes! :-)
Nagyjából ez a szöveg leír mindent, ami ebben az országban történik.
Azt mondta a miniszterelnök, hogy "[a] mi filozófiánk élni és élni hagyni. Ezért nem elvenni akarunk, hanem segíteni. Remélem az idő ezt majd az ön személyes életében is igazolni fogja." Egy pár példa arra, hogy mit jelent az élni és élni hagyni Fidesz módra (véletlenszerű…..
Orbán: Az én hobbim nem játszik itt szerepet. ...   A stadio­nok sem maradhatnak úgy, ahogy vannak. És csak ott építettünk, ahol a helyi közösségek ezt igényelték.Igényelték a helyi közösségek? De hiszen lézengenek az emberek a tízmil­liárdos létesítményekben, ez…..
gezira 2014.12.11 11:13:51
@ingyenebed: Én a le3gszívesebben egy olyasmi szobrot/festmént látnék, aminek azt lehetne a címe, hogy "Kiűzetés a NER-paradicsomból".
A megvalósítást nálam szakavatottabbakra bízom.
gezira 2014.12.11 12:08:02
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Minden mondata arany...
"Az urizálás az, amikor valaki magamutogató. Ezek az emberek nem azok."
"Olyasmit ne csináljanak, amit a választók tiszteletlenségnek vesznek."
gezira 2014.12.11 12:34:20
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én még hozzájuk csapnék 1-2-3+ emberkét.
Amúgy orbán ügyenes NER-esítette a mondást, miszerint nem elég tisztességtelennek látszani, annak is kell lenni, ha már módja van rá az egyszeri politikusnak.
Közvetlenül már nem vagyok érintve, és legközelebb újra meg csak bő tíz év múlva leszek, de KM addig is bátran bekaphassa az összest :-). Másodlagosnak tartom, hogy miről (pl. Goodfriend kontra Orbán, Vida, vagy a Putyin-orál románc aktuális fejezete, vagy a manyup maradék…..
Nem kell ennyire irigynek lenni, se mutyit kiáltani rögtön Lázárt meg az ingatlanügyét látva. Szó nincs luxusról, mikor Kósa, Rogán budai ingatlanjaihoz képest a lakás egy garzon, Szijjártó kecójához képest meg max seprőtároló lehet. Ennyi meg csak jár egy…..
Munkánk minősége, eredményessége jól mérhető a kormányzati munka sikerében, a kedvező makrogazdasági adatokban és a három választási győzelemben Szalay-Bobrovniczky Kristóf,2014.11.28..
gezira 2014.12.02 09:11:13
@Dr. No: Mit nem gondolsz! Ez egy kimagaslóan tehetséges família, nem tehetnek róla, szerencsés gének, ugye...
gezira 2014.12.02 09:59:28
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Van a jelenlegi kurzus tagjai és kegyeltjei között egyetlen egy is, aki a civil szférából érkezett?
Naugyehogyugye...
A hetedik te magad légy! 2014.11.30.  ..
Van itt egy anekdota. Amikor a kis molylepke először repül ki a szekrényből, visszatérve az öreg lepke megkérdezi tőle "Hogy érezted magad kint fiam?". A kis molylepke így felelt: "Nagyon örültek nekem. Mindenki tapsolt."..
gezira 2014.11.30 09:47:50
@clara trilla: Ha már Wikizünk:
"Az anekdota rövid, prózai alkotás, jellemzően csattanóval, illetve erkölcsi tanulsággal végződő történet, amely az adomával ellentétben létező történelmi személyekhez kapcsolódik."
Ráadásul éppentpont a lényeget pontoztad ki, a teljes idézet ímígyen szóL: "...aki ezt a címet adta I. Justinianus bizánci császárról írott olyan apró történeteinek, amelyek nem méltóak a történettudomány figyelmére."
Érted, ugye, az anekdota HÍRES emberről szól.
De azért jó próbálkozás volt...
gezira 2014.11.30 19:08:53
@clara trilla: A neten nincs csendőrpertu, mindenki tegeződik. De felőlem válthatunk modoros magázódásra is, ha ez kegyednek jobban bejön.
"...középkor óta így nevezik a jelentős személyiségekhez vagy közismert eseményekhez fűződő, hitelesség igényével fellépő, jellemzőnek tartott, rövid, csattanós, többnyire tréfás történetet."
A molylepkés "anekdotá"-ban melyik a JELENTŐS és melyik a SZEMÉLYISÉG?
Mert én csak ezt a kettőt hiányolom GFG "anekdotájá"-ból.
A szőrszálat meg nem én hasogatom. Kegyed kezdett el wikizni, miután bátorkodtam felhívni a T. szerző figyelmét, hogy amit elmesél, az bizony nem anekdota. De Kegyed se érti ezek szerint még mindig az anekdota lényegét, aminek mindössze egy jellemzője van: az, hogy _jelentős személyiségről_ kell szólnia. Nem baj, hogy nem érti, de akkor ne hasogassa a szőrszálat...
gezira 2014.11.30 22:01:36
@clara trilla: aha, valóban, ez elkerülte a figyelmemet. A moly kirepülése a szekrényből valóban közismert esemény. Olyannyira, hogy anekdoták tömege szól erről.Értem. La Fontaine is klassz anekdotákat írt.
Köszönöm a felvilágosítást.
A Magyar Nemzet megírta, a Hírtévé pedig lehozta, hogy Várady Zsolttal, az elmúlt hetek tüntetéseinek egyik szervezőjével szemben a rendőrség kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt tizenegy évvel ezelőtt eljárást indított. A kábítószer mennyisége felfoghatatlanul…..
gezira 2014.11.29 10:29:45
@városi fiú: Meglehet. Rég volt, csak arra a híradó-jelenetre emlékszem. Épp csak kéz- és lábbilincset nem tettek a Gyulára...
gezira 2014.11.29 17:42:25
gezira 2014.11.29 18:41:46
@Mariann19: Én sajnos nem vagyok ilyen optimista, sőt kifejezetten pesszimista vagyok, nem lehet őket elzavarni, attól tartok.
Legalábbis békés úton nem fognak eltakarodni, és mindig lesz másfél milla birkájuk.
Amikor leváltottuk Papcsákot az öröm mellett volt bennem egy kis szomorúság is: Úgy éreztem hiányozni fognak az one man show-k, amiben verhetetlen a mi Ferink. De elég volt egy képviselői zsebek felé nyúlkáló apropó és szerencsére máris bizonyította, nem jött ki a…..
...  ma már 4,1 millió adófizető van Magyarországon, ám a cél, hogy legalább 5 millió legyen. Orbán Viktor 2014.11.27..
gezira 2014.11.28 09:05:16
Tisztelt Képviselőjelölt (képviselőjelöltjelölt) Úr, Civilizált országokban a képviselőknek ún. álláspontjuk van a társadalmat érintő legfontosabb kérdésekről. Ezek az álláspontok a képviselők esetében általában az igen illetve a nem válaszokkal írhatóak le, szemben…..
gezira 2014.11.27 16:41:25
@gezira: Oké, ez nem annyira PC...
gezira 2014.11.27 17:17:07
@városi fiú: Oké, ebben igazad van. De legalább mi itt legyünk tisztában a dolgokkal.
Sittre velük, sittre velük! A tegnap esti tüntetők 2014.11.25..
gezira 2014.11.26 15:52:29
@RontoPal: Ötletelünk, ötletelünk?
Csak vigyázva, holnapra akár törvény is lehet belőle...
gezira 2014.11.26 17:40:37
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Nem hinném. Itten szerintem ad hoc rablás esete forog fenn, szétnéznek, megakad a tekintetük egy nagyobb kupac lóvén, ami eddig valahogy kimaradt, és már zabrálják is.
Kíváncsi vagyok, hol találnak még lóvét. Én a biztosítókra tippelek...
Vas Megyei Vadőrség Nem árt a! Óvatosság Gyakorta értesülünk magas rangú rendőrtábornokokat ért erőszakos medvetámadásokról, de az is előfordul, hogy közvetlen lakókörnyezetünkben, vagy éppen családunkban történik hasonló eset, vagy mi magunk vagyunk ott, ahol épp valami…..
gezira 2014.11.26 08:22:38
@Evezős: @nerángass:
A Vas megyei rendőrség mai közleménye
Nők az erőszak árnyékában - Nem árt az óvatosság
Gyakorta értesülünk nőket, fiatal lányokat ért erőszakos bűncselekményekről, de az is előfordul, hogy közvetlen lakókörnyezetünkben, vagy éppen családunkban történik hasonló eset. Vas megyére nem jellemzőek a nőket érő utcai zaklatások, erőszakos bűncselekmények, azonban nem árt az óvatosság.
Az ENSZ 1999-ben nyilvánította november 25-ét a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapjává, így emlékezve meg a Mirabal nővérekről, akiket 1960-ban ezen a napon öltek meg Rafael Trujillo tábornok parancsára a Dominikai Köztársaságban. A nővérek a feminista ellenállás szimbólumai lettek. Ezen a napon emlékezünk minden olyan nőre, aki embertelen körülmények között él, akit erőszak sújt.
A legcélszerűbb elkerülni a veszélyes helyzeteket, ehhez azonban elengedhetetlen az erőszakra irányuló szándék időben történő felismerése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megelőzésben a női metakommunikációnak óriási szerepe van. A fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki erőszakot. Fontos, hogy csak akkor közvetítsünk ismerkedési szándékot, ha valóban kapcsolatba kívánunk lépni a másik féllel, mivel a visszautasítás dühöt kelthet a hozzánk közeledőben.
Sok esetben nehéz felismerni, ha valakit követnek, hiszen ez gyakorta tömegben indul. A verbális és non verbális jelek azonban megmutatják a támadó szándékát. Akiben felmerül a gyanú, hogy figyelik, igyekezzen jól látható, kivilágított helyre sietni, vagy elvegyülni egy társaságban.
Viselkedésünkkel minden esetben igyekezzünk magabiztosságot sugározni. Fontos az önbizalom, fontos, hogy magunk is higgyünk abban, sikerülhet elkerülni az áldozattá válást!
www.alon.hu/comment/34789
gezira 2014.11.26 09:49:53
@dogfüggő: Ráadásul látszott is azon a kis rüfke tábornokon, hogy csak kelleti magát, de ő is akarja.
Arról már mit is tehet szegény medve, hogy előtte a tábornok még a vakkomondoron is átesett.