Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DxNxLx

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 17. században élt olasz pap/tudós/filozófus, Athanasius Kircher, képrögzítési kísérleteit gondolja tovább az olasz-spanyol-ír koprodukcióban készült Imago Mortis. Kircher rajongott a mechanika iránt, de anatómiai szempontokat sem hagyott figyelmen kívül sokoldalú…..
A gyereksírás olyan dolog, ami mindenkiből azonnali hatást vált ki. Ez a hatás nemtől, kortól, élethelyzettől függően teljesen eltérő lehet, és persze attól, hogy a "befogadó" szülő-e vagy sem. Már csak ettől is érdekes java részt erre alapozni egy filmet, pláne egy misztikus…..
A Necrostorm produkciós cég jelmondata, hogy a 80-as, 90-es évek visszatértek. Ennek a jegyében kezdtek bele mások mellett a splatter filmek újjáélesztésébe, aminek első darabja az Adam Chaplin. Én csupán a tartalom és pár kép alapján egy jó kis trash mókára számítottam, de…..
Német zombikkal nem találkoztam még, igazából nem is tudom készült-e valaha ezen kívül élőhalottas horror arrafelé. Mondjuk ezek a berlini fertőzöttek sem a zsenialitásukkal keltenek figyelmet, de legalább nem teljesen átlagos amit látunk, az is valami. Mivel a német humor,…..
A spanyol Adrián Cardona - David Munoz páros második mókagore rövidfilmje a Jézus ökle, az első '11-ben jött világra Brutal Relax címmel, az is hasonló nevetős-belezős remekmű, a bibliai témát és zombikat boncolgató szösszenetet pedig magyar felirattal megnézhetitek a tovább…..
A mondó vagyok, hogy ha egy film gagyi, akkor legalább annyira legyen az, hogy röhögni lehessen rajta. Ilyenre jó példa mondjuk a Troll 2, ami annyira borzalmasan pocsék, hogy egyszerűen bűn lenne nem végigvigyorogni egy életben egyszer. A Ghostquake viszont nem az annyira szar, hogy már…..
Az eldugott kisvárosok életéről, és az ott serénykedő emberek beteg szokásairól készült filmek sorát gyarapítja a kanadai-amerikai Lélekszám 436, ez esetben nem slasher, hanem misztikus köntösben bemutatva az oda nem illő figurák okozta konfliktusokat. Rockwell Falls…..
Gabe Bartalos maszkmesterként évekig csak figyelte hogyan kell összedobni a közepesen szar horrorfilmeket, míg nem egy szép napon úgy döntött, hogy márpedig ő is csinál egyet, üres pénztárca ide vagy oda. Hát mire valók a haverok, ha nem szereplőknek, és mire való a környező…..
Az újfent elhibázott magyar cím szokás szerint több, mint megtévesztő, az überkult '91-es thriller alapvetéshez semmi köze (te jó ég, hány bőrt lehúztak már róla...), ellenben egy szórakoztató kis trash poénkodást takar. Az előre megfontolt szándékkal elkövetett trash…..
Tales from the blog Citadel (2012) 2013.02.25 18:36:00
Már régóta vártam egy jó kis rémisztgetős horrorra, ami tényleg hozza is azt a hatást amiért végtére is leül az ember egy hasonló produkciót megnézni. A fene se gondolta volna, hogy pont a viszonylag ismeretlen, ír-angol Citadellát kell leöblítenem pár Egy Rém Rendes Család…..
Egy színtiszta, hamisítatlan okkult horrort takar a sejtelmesen csengő cím, de nem kell semmi bonyolult csűrés-csavarásra gondolni. A véresen egyszerű ötletből olyan 90 perces alkotás született, ami után legalább annyian csettintenek megelégedve, mint ahányan tisztán undorral…..
DxNxLx 2013.02.14 16:44:42
@Herschmi: Feliratos volt, kár, hogy nálunk nem fedezik fel ezeket a filmeket, bezzeg román szinkron volt hozzá :D Ütős az biztos, nem féltek a készítők kényes témákat érinteni.
"Québec-i Stephen King" néven is emlegetett író tollából rossz dolog nem származhat, a Kanada francia nyelvű tartományában alkotó Patrick Senécal saját regényéből forgatókönyvre átdolgozott, és Éric Tessier által rendezett figyelemfelkeltő címmel ellátott műve nem is okoz…..
Alex Chandon a kiválóan sikerült Inbred előtt leginkább rövidfilmek és videoklipek rendezésével építgette hírnevét, amíg a hozzá hasonlóan szintén angol, gótikus-szimfonikus black metal bandával, Cradle of Filth-el együttműködve elkészítette első nagyjátékfilmjét. A…..
Rejtő Jenő egyik regényének karaktere említi meg, hogy az apai nagybátyja egyszer olyan részeg volt, hogy saját magával találkozott este az előszobában. Nos, eme boszorkányhorror áldozatai is hasonló élményeket élnek át haláluk előtt, csak van, aki józanul. Adva van egy…..
Az elrettentő magyar cím miatt az első szó, amit meg kell említeni kedvcsinálás gyanánt az egyszerűen csak ennyi: Lynch. Ugyan nem David (Twin Peaks, Mulholland Drive, Veszett a világ), akiről szó van, hanem a lánya, Jennifer második saját próbálkozásáról, persze apuci…..
Megint bedőltem egy film címének, ez nálam gyakran előfordul, de hát ilyen kő egyszerű névnek min a P2, egyszerűen nem lehet ellenállni. A hozzábiggyesztett "A rettegés szintje" már feleslegesen erőltetett, de azért reménykedtem benne, hogy a szójátékon kívül rám, mint…..
Tales from the blog Sheitan (2006) 2012.12.21 18:41:00
Sosem gondoltam volna, hogy én valaha is direkt fogok francia filmek után kutatni, de az utóbbi időkben annyira meggyőztek, hogy a Sheitan már kifejezetten a franciaságával felkeltette a figyelmemet, és most sem kellett csalódnom. Kim Chapiron (Dog Pound) minden irányban rendesen…..
Tales from the blog Unhinged (1982) 2012.12.11 18:34:00
Biztos vannak még olyan emberek, akik az új évezred pörgős, minden másodpercében ugyanannyi képi, mint hangi feszültségkeltő elemet tartalmazó slasher filmjei mellé néha szívesen beiktatnak lazítás képen egy-két alkotást a lassú 70-es, 80-as évekből is. Nos, az amerikai…..
Tegnap már azt hihettük, hogy a Lucifer Valentine-féle Vomit Gore Trilogy esetében nem jöhet rosszabb. Pedig de, ugyanis ha eddig nem rondította össze kord nadrágját a haladó filmes kísérletek kedvelője az undortól, akkor majd most megteszi. Ha pedig még ebben is talál értéket,…..
Tegnap már elkezdtük átnézni a Vomit Gore Trilogy-t, ma a második résszel folytatjuk a dolgot. A feladat ezúttal sem lesz egyszerű, már csak azért sem, mert a magát sátánistának valló ötletgazda és mindenes, Lucifer Valentine sem tudta igazán, hogy mit is akar ezekkel a 66 perces…..
A legtöbb egészséges ember számára a most bemutatott filmek szimplán zavaros, öncélúan undorító, értelmetlen alkotások, és valószínűleg igazuk is van. De mindettől függetlenül el tudom képzelni, ahogy fura ruhákba bújt, hasonló produktumokban mély értelmet találó,…..
A második világháborús tematikával operáló horrorok lényegében a 70-es évek náci-exploitation művészkedős szörnyei óta töretlen lendülettel vannak jelen a filmes életben, és úgy néz ki kimeríthetetlen forrást szolgáltatnak az ötleteikhez fő gonoszt kereső írók…..
Öt tini, két lány és három fiú, Halloween alkalmából egy borzongós éjszakát remél eltölteni egy elhagyatott kórházban, egyik srác előre is megy a hatás fokozását elősegíteni, a két párocska pedig később csatlakozik. Eközben egy másik fiatal a húgát szeretné az épület…..
M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, A falu, Jelek), The Night Chronicles címmel készülő trilógiájának elő darabja az Ördög, ami véleményem szerint messze túlszárnyalhatná az író utóbbi filmjeinek sikereit ha hagynák. Ugyanis túlzottan nagy hírverést nem csaptak a patást…..
Előttem is ismeretlen okokból, de kifejezetten  vonzanak az angol horrorfilmek. Igazán kiemelkedővel ritkán találkozni, mégis ezeknek a produkcióknak van egy olyan sajátos stílusa -  főleg ami a rendezést és a színészi játékot illeti - ami miatt a legértelmetlenebb…..