Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shanarey

0 bejegyzést írt és 5709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év különösen kedvez az összeesküvés-elméletek híveinek, legyen szó koronavírus-járványról, maszkviselésről, 5G-ről, a laposföldet meg talán már el is felejtettük. (Fotó: pixabay.com/terrianneallen)..
Shanarey 2020.10.25 20:55:39
@takarék-láng:

Iráni barát, aha, mondjad tovább és egyre hiteltelenebb leszel.

www.worldometers.info/coronavirus/country/iran/

Biztos ez is hazugság, aztán mégsem akarja őket senki beperelni.
Shanarey 2020.10.25 21:05:15
@takarék-láng:

Ne kérdez olyant, amihez úgysem értesz, és nem is akarsz. Elektro szmog, mióta az emberiség ipari és háztartási környezetben elektromos áramot használ, ez egy létező dolog, ám a csillagászok, és bizonyos egyéb okos emberek kivételével ez nem létezett a közbeszédben, egészen a 90-es évek végéig. Az EKG, és az EEG neked inkább Google egyetem.
Shanarey 2020.10.25 22:13:14
@Irbisz:

Égeti már itt magát egy jó ideje.
A múltkor belinkelt egy könyvet, amely szerinte a vírus tagadásról szólt, és hú de nagy tekintélyű ember írta, de a linket ő maga nem nézte meg mert abban leírták hogy a vírus, a gazdaságra vetített károkozása, és az esetleges jövőbeni hasonló károkozás megakadályozása a cél. Nála a tényeket helyettesíti a "felvidéki" és Iráni" ismerős aki biztos jobban tudja.
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
Shanarey 2020.10.14 22:02:15
@fhdgy:

Tegnap egy román lánnyal dolgoztam együtt, s az volt a munka lényege, hogy a raktár egyik részéről, a másik részre kellett átvinni az akasztós ruhákat. Persze, nem kézben, de fel és lepakolni kellett. A lány a munka kétharmada után kérdezgette, nem vagyok e fáradt? Ő csinálta az adminisztrációt, én a fizikai munkát. S nem értette miért nem vagyok fáradt. Aztán említettem neki, hogy még sosem láthatott engem fáradtnak a munkaidő végén. Mondta is hogy ezt igazából ő sem érti, pedig 20 évvel vagyok idősebb nála :-)
Némi túlzással akár „ellen-Brexitnek” is nevezhetjük azt, hogy a svájciak nagy többséggel elutasították az uniós állampolgárok letelepedésének és munkavállalásának korlátozásáról szóló kezdeményezést. Mi mindent jelent a döntés?..
Shanarey 2020.09.29 20:11:41
@fhdgy:

Ami momentán Belorussziában történik, az jöhet még.
Shanarey 2020.09.29 21:03:25
@fhdgy:

Ez nem hülyeség kérdése, legalábbis az SZFE esetében nem az, hanem a parancs teljesítése.
Shanarey 2020.09.29 21:16:46
@fhdgy:

Voltál katona, tudod hogy megy ez. Parancsot nem nem analizáljuk, hanem teljesítjük, mert ha nem akkor több lesz belőle. Kivétel, ha a szabályok tiltják. Anno a nevemet, és a beosztásomat kérdezte, a zászlóalj parancsnok, mert rászóltam hogy a rádiózás nem megengedett, és én vagyok a vezető állomás, nem ő. Mondtam neki válaszként, a mellette ülő távírászt kérdezze, mert rádión keresztül neveket nem használunk, mert az ellenség is hallja. Nálam a kocsiban mindenki röhögött, de nála ezt nem lehetett, mert ő dühöngött. S a szabályok tiltották a polgári név használatot, rádión keresztül. Aztán nem lett belőle semmi, gondolom leitta magát és elfelejtette.
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
Nyilvánvalóan mindenkinek mást, ebben persze nem különbözik ez az év sem a többitől. Az azonban érdekes, ki hogyan látja és éli meg a magyarságát, Magyarországhoz való viszonyát – éljen bár külföldön vagy a szülőhazájában. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Nem szívesen elemezzük Orbán Viktor szokásos péntek reggeli észosztásait, de sajnos ez elkerülhetetlen egy olyan országban, ahol szinte mindenről egyetlen ember dönt. Ha tehát a kormányfő azt mondja, hogy kemény őszre számíthatunk, akkor az biztosan úgy lesz. Teljesen mindegy, hogy a Fidesz szavazói…..
Shanarey 2020.09.19 14:53:21
@nemecsekerno_007:

Agyatlanka, azon nem gondolkoztál soha hogy mi lenne jobb ? A stadion építés avagy az egészségügy rendbetétele? Angliában élek, de vannak rokonaim Magyarisztánban, s értük aggódom, nem a szotyiköpködő törpe Napóleonért, avagy a nyomott agyú, és elvtelen szavazóiért. netán matekozz egy kicsit, mennyibe is kerülne az államnak finanszírozni a tesztelést? Sacc / kb egy stadion árából kijönne.
Shanarey 2020.09.19 17:18:45
@nemecsekerno_007:
Értem én hogy téged ezért fizetnek, de netalán gondolj bele több mint 20 évet Magyarországon dolgoztam, majd amikor kezdett Magyarisztánná válni, vagy ha úgy jobban tetszik NERisztánná, akkor leléptem. Minek fizessek adót annak a törpe, s igen dagadt tacskónak, ha az ország neki csak egy kifizetőhely, az ottani dolgozók, pedig csak a pénztermelők, akik egy rohadt ingyen tesztet sem érdemelnek, nem hogy rendes egészségügyi ellátást.
Shanarey 2020.09.19 18:26:53
@nemecsekerno_007:
Mutasd a számlát, mit is fizetsz?
Anyám a nyugdíját, már rég megfizette alig 50 évet dolgozott. Apám is többet dolgozott, mint 40 év és a nyugdíjba menetel után 6 évvel meghalt, ennyit erről mit fizetsz te. S mielőtt kijavítanál, tudom hogy működik a nyugdíj rendszer, de ebben a rendszerben azok akik idő előtt avagy nyugdíjas kor elérése után meghaltak, azok pénze is benne van ebben a büdzsében, vagyis hagyjuk a süket dumát. Inkább szólj a gazdádnak hogy teremtsen jobb országot, ahol nem csak oligarchának lenni jó, avagy 16%-os szja-val megkínált kuss a nevednek. Én speciel, nagyon szívesen hazamennék, ha az ország számomra is élhető lenne, úgy hogy nem rajongok a kormányért, és nincsenek politikai kapcsolataim.. De ez még sokáig nem lesz így.
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
Shanarey 2020.09.12 09:03:59
Egyszerű, a kormány keresett egy sámánt, s az megmondta a tutit, mert van az a pénz amiért megmondja.

Hatósági áras lesz, ez mit jelent? Olcsóbb lesz, nem 200% haszon, csak 110%-os?
Vagy drágább, s akkor lesz az a haszon 300% is.
A halálozások ügyében, sacc / kb az első hullámban sokan meghaltak, s emiatt maradt kevesebb mostanra, hiszen azok száma akiknek ez halálos lehet, nem végtelen.

Na meg most az ifjabbak közt terjed, mert nyár volt és buli, na meg tömegközlekedés maszk nélkül, avagy csak orr alá igazítva, mert szegény maszkviselő egyén, nem kap levegőt. De hogy miért nem vesz, azt nem illik megkérdezni. Anno repülőm, maszkban ültem végig azt a két és fél órát, és nem lett semmi bajom tőle, amíg el nem hagytam a repülőteret, nem is vettem le, és nem fulladtam meg. Igaz nem is dohányzom, így a tüdőkapacitásom az valahol 3-4 liter körül van.A nemzethy konzultációnak csúfolt egyéb, rohadtul haszontalan lenne, még akkor is ha a kormány komolyan venné, és releváns kérdéseket tenne bele. Mert átlag alatti Józsi 8 általános végzettséggel, nagy eséllyel, értelmezni sem tudja, nem hogy korrekt módon megválaszolni.

A vírus helyzet röviden, előbb utóbb mindenki elkapja, de nem mindenki lesz beteg, vagy ha mégis, nem mindenki lesz nagyon beteg, és még kevesebben fognak meghalni. Ez addig érvényes, amíg nem lesz megfelelő védőoltás. Ha nincs lezárás, akkor esély sincs arra hogy a vírus terjedése kordában legyen tartva. Az hogy nincs lezárás, nem baj, mert a magyar gazdaság belegebedne, ha lenne még egy. A lakosság nagy része, meg munkanélküli, avagy fizetés nélküli lenne újabb hónapokra. Egy dolgot, nem értek, a kórházakat, öregotthonokat lezárják, de a személyzet, nem bent lakó, vagyis ez is olyan hasznos mint a döglött macskának küldött részvét távirat. Ha nem látogathatóak az kb 50% esélyt jelent a 100%-hoz képest. A vírus, nem azonnal betegít meg senkit, így akárki lehet terjesztő az első 3-5 napban, s még csak nem is tud róla, mint a kamaraerdei idős otthon gyógytornásza.
Shanarey 2020.09.12 16:40:47
@DarthVader:

Azt írják az okosok, hogy az elhízottság, a magas vérnyomás, és a cukorbetegség, sokat számít a betegség kialakulásában.
Shanarey 2020.09.13 09:33:13
@erdei remete:

Én tudom, alig 30+ éve, nem voltam influenzás sem.
Te viszont a témához nem tudsz hozzászólni, mert ahhoz tudatlan vagy, menj vissza a Digger blogra ott még ember számba vesznek.
:-) :-) :-)
Míg Ausztria szerint pénteken a magyar hatóságok azonnali hatállyal megszüntették a 30 km-es körzetkorlátozást és a 24 órás időkorlátot az ingázók számára a magyar határon, szombaton az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte az RTL Híradóval, hogy továbbra is érvényben vannak az eddigi…..
Miközben az Európai Unióban egyre általánosabbá válik a sokszínűség (mást ne mondjunk, rengeteg magyar él külföldön), addig egy friss átfogó felmérés szerint Magyarország egyre jobban bezárkózik, egyre kevésbé hajlandó elfogadni a más országból érkezőket...
Shanarey 2020.09.08 20:13:49
@kárárámaispj:

A félmillió tesztről csak annyit, hogy nem létezik adat arról, hány tesztet csináltak /fő. Személyes érintettség okán tudom, az egyik családtagom tesztje először pozitív lett, másodszor negatív, a két teszt közt 3 nap telt el. Ennek ellenére két hét karanténra kötelezték. Vagyis egy általános esetben, minimum két teszt / fő. Aki tényleg vírusos lett annál ez 3-4 is lehet.
Vagyis a félmillió, így már csak 250 ezer alatt valahol, s vélhető, hogy a végeredmény ennél is kevesebb.
Noha a Covid-19 nagyjából mostanában minden mást elsöpör, a klímaváltozás kérdése ettől még ugyanolyan égető, mint mondjuk egy évvel ezelőtt volt. Vajon Hollandiában hogyan próbálnak meg tenni ellene?..
Nagy vihart kavart a magyar határzár nem csak a külföldön nyaraló vagy határátkelő magyarok körében, de politikusi szinten is. A Németországban élő Dév szerint azonban nem a határzár a legnagyobb gond...
Shanarey 2020.09.04 19:27:13
@Wilhelmus80:

Kár belé, droid csak kötözködik. Én voltam az aki belinkelte neki azt a bizonyos Starbuck kávézós videót, amelyben egy koronavírusos nő, beült a klíma szellőző útjába, és a dolgozók, akik maszkot viseltek kivételével, szinte az összes vendég elkapta a vírust. Alig 60 személy volt benn akkor.
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Shanarey 2020.08.30 12:34:22
@droid_:

Emlékszem, de ez is pont a kormány felelőssége, mert ha nem is lezárni, de határellenőrzés lehetett volna, s a Svéd avagy Angol rendszám, messziről felismerhető, vagyis nem kellett volna ténylegesen lezárni a határokat. A repülőn érkezők, pedig EU felelősség, mert hogy lehet az hogy egyik ország tilt valamit (teszt nélkül nem lehet bejönni) a másik ország, nem.

A maszk hordás, nem jó dolog, de kell, mert attól is megvéd, amit belélegezhetsz a levegőből.

444.hu/2020/08/26/56-embert-fertozott-meg-egy-no-egy-del-koreai-starbucksban?
Shanarey 2020.08.30 15:05:51
@droid_:

Nem érted amit írtam, a te bajod. Hagyjuk, ha nem látod a fától az erdőt.

Azt írtam az az EU felelőssége.
Shanarey 2020.08.30 15:07:55
@Arthamyr:

Örülök hogy ehhez is értesz, ja mégsem. Nem tudom hány EÜ dolgozó családtagod, van, de nekem van egy pár, így veled ellentétben, tudom miről beszélek.
A világ minden részén sajátos kihívás volt idén nyaralást tervezni. Különösen igaz ez talán a járvány által erősen sújtott Egyesült Államokra, nem csoda, hogy Zsuzsiék is háromszor futottak neki. Costa Rica és Hawaii kútba esett, de így sem kellett csalódniuk, hatalmas élmények várták őket...
Shanarey 2020.08.25 19:25:17
@droid_:

Neked a kákán csomó keresés a fő reszortod?
Nos ha beteg vagy és egy nagyon veszélyes akármi okozta, nem mindegy hogy vírus avagy kórokozó? Az a lényeg hogy mi a meghatározása, avagy az hogy túléled e vagy sem?
Shanarey 2020.08.26 12:33:02
@droid_:

Amikor a HVG írás született, még oda volt írva, azóta törölték. Amúgy ez a hír elég rendesen bejárta a sajtót, de mégsem jutott el hozzád.

Neked még nem tűnt fel hogy beleragadtál az "ördög ügyvédje" szerepbe?
:-)
Akik rendszeresen olvassák a blogot talán emlékeznek még Irénre és Gáborra, akik életük álmát valósították meg, amikor Krétára költöztek. Tavaly ősszel visszatértek Magyarországra, természetesen azzal az elképzeléssel, hogy amint lehet, mennek ismét Görögországba. Nos, az „amint lehet” a koronavírus…..
Shanarey 2020.08.25 10:16:59
@Buchhalter:

Az hogy mely országot hová sorolják, két részből áll, az egyik rész a valóság, a másik a politika. Törökország esetében, a valóság nyert. Nézd meg Horvátországot, az zöld, a valóság az hogy rohadtul nem az, de itt a politika nyert, nehogy a hazatérő magyar honfiaknak a fizetős tesztekkel kelljen bajlódni.
Még ezen a járvány nyomorította nyáron is sokan látogattak haza a külföldön élő magyarok közül, érdekes tapasztalatokkal gazdagodva. Hogy egészen pontosan milyenekkel, az pillanatokon belül kiderül...
Shanarey 2020.08.23 13:10:44
@dikusz.:

A Panormát, és a Heliost is. A Heliosban akkor voltam először, amikor megnyitott, 1990-ben.
Shanarey 2020.08.23 13:41:41
@dikusz.:

1990-ben nagyon szép volt, az akkori, átlag szállodai felhozatalhoz képest, de később, már nem nagyon költöttek rá.. A Panormáma, az már régóta nem felene meg a három csillagnak, le van pusztulva, s állandóan felújítottak, de nem az egészet, csak bizonyos szinteket, s mindezt akár nyáron is. Az a hely akkor volt utoljára igazán szép, amikor még SZOT üdülő volt, és Louis Sallient volt a neve.
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Shanarey 2020.08.19 10:46:39
@Csodabogár:

A vérből vett teszt eredmény, nem az igazi, mert ha fertőzött vagy, a vérben a vírus nyomai sokkal később kerülnek a vérbe, míg a nyálkahártyán (garat, orrr) hamarabb észlelhető, netán amikor még nem is vagy beteg.
Furdancs Blog 18650-es történetek 2020.02.05 05:00:00
A 18650 típusjelű akkumulátor igen népszerű áramforrás, mely nemcsak pőre elemformájú kiszerelésben vásárolható, de bizonyára többedmagával ott lapul az ön laptop - szerszámgép - fotós - elektromos jármű akkumulátorának borítása alatt is. Korábbi írásunk folytatásaként ismerkedjenek meg három ide…..
Határátkelő Kis holland bizarr 2020.08.17 06:30:00
Edzeni sokféleképpen és sok helyen lehet, speciel nekem a temető körülbelül utoljára jutna eszembe ilyen szempontból, de hát nem is vagyok holland. Ugyanis mint Vera posztjából kiderül, Hollandiában ez is lehetséges, miként az is, hogy televarázsolják falfestményekkel az utcákat...
A japánoknak akadnak furcsaságai (kinek nem, persze), ami elég jól megmutatkozott most a járvány idején is. Az esetleges hasonlóságok más országokkal (…) aligha a véletlen művei...
MaGYAUR Vanek úrnak volt igaza! 2020.08.03 22:54:55
 A hadseregnek, a robottá változtatott felnőtt embereknek és a „gondolkodás nélküli önfeláldozásnak” a bálványozása őrület. A militarizmus  abszurd dolog, és nem Vanek úr a hülye, hanem a rendszer! „…Az őrmester vészesen mosolygott. Vanek úr szerényen visszamosolygott, és kedélyesen bólogatott.…..
Shanarey 2020.08.13 19:01:59
@Quercus Maximus:

Próbálkozz Mekkmester, eddig sem jutottál velem semmire, ezután sem fogsz.
Shanarey 2020.08.13 21:08:08
@Quercus Maximus:

Más dolgom és jobb szórakozásom is van mint kommentelni, ha nem érdekel ami ott megy és épp nincs semmi érdemleges hír amit belinkelnék, akkor minek írjak oda, avagy máshová. Az hogy te nem mindig találsz meg, a te bajod. S hogy ki is a selejt, azt már láthatta mindenki, az eddigi kommentjeid alapján. Na mi van gyáva kukac vagy aki még feljelenteni sem mersz? A hazátlanságot hogy mérik felétek ott Karancs sötétje környékén? Van egy lakás a nevemen, vagyis van magyar lakcímem is.
Shanarey 2020.08.13 22:52:56
@Quercus Maximus:

Bezzeg te árja vagy, afféle türk, orosz, német, avagy egyéb aki anno megerőszakolta valamelyik ősödet? :-) Ha így nézzük, nem vagyok magyar, lévén az igazi mély magyar mint te látens homoszexuális, rasszista, mocskos szájú, beltenyésztett egyed, van belőlük kb 600 ezer az országban.
Nem olyan régen olvashattátok Zeke írását, melyben a búcsú előtti utolsó napokról töprengett el. Nos, nagy dolog történt az életében, hiszen azóta elköltöztek. Szerencsére erről is beszámolt, úgyhogy a posztból kiderül, miként élték meg az első napokat...
Shanarey 2020.08.13 15:57:52
@Arthamyr:

Az ezalényeg.hu sem arról híres hogy pereket veszítene. Mi neked a színvonalas oldal, ha az Origó, akkor értem a probléma gyökerét.
:-)
Shanarey 2020.08.13 17:33:10
@Arthamyr:

A honlap neve: ez a lényeg. Vagyis miért írná meg újra az egész történetet, hiszen azt szinte mindenki olvashatta, aki magyar híroldalakat olvas. A történet szempontjából, ennyi a lényeg, hogy egy katonatiszt(azóta már nem az) péppé verte a barátnőjét, és még véletlenül sincs az ő ügye lezárva, sőt még szinte semmi sem történt, de a becsületsértés az fut mint a Tesla a Nürburgringen.
Shanarey 2020.08.13 18:25:41
@Arthamyr:

A rendőrök tojtak rá, még a feljelenésére is. Távoltartási végzést is akkor kapott, amikor a sajtó felkapta a hírt, addig nem. A fideszmaffia, úgy jön ide hogy a legfőbb ügyész kézi vezérli a legtöbb ügyet. nem beszélve az adat szivárogtatásról a kormány seggnyalóinak. S igen, a rendőrök akkor lépnek közbe, ha vér folyt.

Tavalyi statisztika a témában: "58 nőt öltek meg, 1464 asszonyt bántalmaztak, több mint 200 lányt erőszakoltak meg, további több tucat áldozatot szexuálisan kényszerítettek, és legalább 35 lányt "adtak el" Magyarországon 2019-ben"
A luzitánoknál sokkal komolyabban veszik a járvány miatti óvintézkedéseket, mint például Magyarországon, így aztán nem csoda, hogy Gyöngyiék esküvője is egészen rendhagyóra sikeredett. A járvány még az óceánparton is érezteti a hatását...
Shanarey 2020.08.11 18:59:00
@droid_:

Aki észak Magyarországon lakik, azok többsége Szlovákiában száll le s onnan vonattal jön át a határon. A facebookon futnak ezek a dolgok, mint ne egyenesen Jöjjenek Angliából, hanem szálljanak át valamelyik "zöld" országban, s úgy érkezzenek meg egy másik géppel Magyarországra.
Shanarey 2020.08.12 10:26:29
@droid_:

Az, aki azt hiszi, hogy ha nincsenek tünetei, akkor vírus sincs, és nem lehet fertőző. Én, megoldottam a két tesztet, nem magam miatt, hanem a hozzátartózóim miatt, s főleg anyám miatt.