Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nudniq

0 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
nudniq 2021.03.02 00:24:21
nudniq 2021.03.02 15:46:58
@közösperonos átszállás: az _együtt_ éneklés az más. vártam már, fogja-e valaki előhozni Fischer Iván idei újévi himnuszát. de szerintem az MÁS.

egy közösség, amiben _mindenki_ énekli a közösség himnuszát, ki így, ki úgy, de _együtt_ - az egy tiszteletreméltó dolog. és felemelő érzés volt

az, hogy egy _egyén_ mások előtt fellép, nem együtt éneklünk, hanem ő énekel nekünk, mintegy sztárként, attól elvárható, hogy élvezhető legyen.

szerintem
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
nudniq 2020.12.16 18:51:24
@Kettes: megszavazták? nem csak tervezet, ami végül nem megy át, finomodik, elkenődik jó német szokás szerint?
nudniq 2020.12.16 21:39:41
@rdos: a frakcióból kizárás esetén is maradna a képviselői alapfizetése.
nudniq 2021.02.28 13:08:19
@velőtanya: remélem, nem "egyszerű többséges" egyfordulós lesz, hanem az ír parlamenti választásokhoz hasonló sorbarendezős. (a legkevésbé elutasított jelöltet kiválasztó)

ami persze Arrow tétele szerint szintén nem kóser, de még mindig sokkal jobb, mint, hogy "a legnagyobb kisebbség mindent visz" (mert a "többség mindent visz" megfogalmazásban már benne van az a csúsztatás, miszerint a 30%, 20%, 20%, 20%, és 10% közül a 30% lenne a "többség" mégha "egyszerű többségnek" is nevezzük, félrevezető módon)
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
nudniq 2021.02.28 02:13:44
@Evil Empire: Oroszország például Kelet-Ukrajnában. Kína pedig például Ujgurisztánban.
nudniq 2021.02.28 12:51:48
@Evil Empire: Attól, hogy hivatalosan a saját területemen folytatok népirtást, az még népirtás. Nem érv, hogy Ujgurisztán most éppen Kína része.

Az ujgurisztáni konfliktust Kína kezdte azzal, hogy a Kínai Birodalom (évezredek alatt többször is, legutóbb éppen a 20. század közepén) leigázta Ujgurisztánt. Nem kell egy idegen népet leigázni, akkor az az idegen nép nem fog szabadságharcot vívni ellenünk.

A kelet-ukrajnai háborút pedig Oroszország kezdte. Nélküle csak annyi lett volna, hogy Ukrajnán belül lett egy törvénytelen hatalomváltás (nem először). A háborúhoz viszont kellenek az orosz katonák, akik "magánemberként" ott harcolnak, és az orosz muníció (pl. az a BUK amivel lelőtték a maláj gépet).
nudniq 2021.02.28 12:57:41
@nudniq: ha kelet-ukrajnában kizárólag az ottani oroszok harcolnának, Oroszország katonai segítsége nélkül, akkor esetleg lehetne valami hasonlóság Ujgurisztánhoz (Ukrajna - Kína, Donbassz - Ujgurisztán megfeleltetéssel), de így Oroszország a szarkavaró.

Vagy ha Törökország katonai segítséget nyújtana az ujgur lázadóknak (és török katonák "magánemberként" harcolnának a kínaiak ellen), akkor Törökországot is lehetne a konfliktusért felelőssé tenni.

De arra a konkrét kérdésre, hogy "Az elmúlt évtizedekben hol robbantott ki Oroszország, és különösen Kína véres törzsi és etnikai konfliktusokat?" ettől még ez a két konfliktus továbbra is válasz marad. Akkor is, ha a másik fél is kellett a konfliktushoz, nem csak az egyik.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
nudniq 2021.02.25 23:22:55
@HaKohen: ezt a drámaolvastatást én sem értem.

Bezzeg énekórákon nem volt otthonra kiadva egy csomó partitúra elolvasása kötelezően, hogy aztán beszéljünk róla órán, ki hogy hallotta a belső hallásával... (pedig ének-zene tagozatos iskolába jártam, heti öt énekóra plusz két kórus, de paritúrák olvastatása helyett zenét hallgattunk, meg koncertre jártunk)
nudniq 2021.02.28 02:15:16
@fáskerti elvtárs: köszönöm a linket! örülök,h olvashattam. fontos, és figyelembe veendő szempontok
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
nudniq 2021.02.08 00:27:29
@combo: +1
@BiG74 Bodri: @Mister Gumpy: így akkor már 4 :)
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
nudniq 2021.01.10 01:58:18
@combo: Sólyomnak nem volt jogköre Gyurcsány leváltására! Az alkotmány csak az országgyűlésnek adja meg a jogot a miniszterelnök eltávolítására, a köztársasági elnöknek nem.
Sólyom kezdeményezte az országgyűlésnél, hogy oldja fel a konfliktust (vagyis vagy válasszon konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal Gyurcsány helyett új miniszterelnököt, vagy a kormány kérjen maga ellen bizalmi szavazást, és az országgyűlés azon vonja meg tőle a bizalmat, vagy oszlassa fel magát).
Az országgyűlés (pontosabban a kormány) a sima bizalmi szavazást választotta, és azon az országgyűlés újra bizalmat szavazott, azaz nem váltotta le. Ezt a köztársasági elnöknek kötelessége volt tudomásul venni, mert a saját édes gyermekeként szeretett alkotmány ezt írta elő neki.
nudniq 2021.01.10 02:19:40
@combo: én sem értem, miért utálják. pontosan ugyanaz a véleményem: a Szili vs. Sólyom választáson egyértelműen őt kellett választani. és ő aztán tényleg akkurátusan betartotta a látható és a "láthatatlan" alkotmányt is köztársasági elnökként, és a jogállamiságot is őrizte minden jogszerű eszközével, azaz igenis jó elnök volt.
nudniq 2021.01.10 02:22:52
@nudniq: nem véletlenül "kellett" lecserélni őt Schmitt Pálra az első adandó alkalommal, mert minden eszközzel akadályozta volna Orbánt a jogállamiság lebontásában (nem lett volna sok hatásos eszköze, de kellemetlen lett volna Orbánnak)
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
nudniq 2020.12.30 01:30:04
@fortin2: "ezt utálni szokták hallani a posztmodernek..." pedig látniuk kellett volna,h hová vezethet az, amit csináltak. úgyhogy az a minimum,h szembesüljenek vele: "te tetted ezt, király" (vagy mint a csernobili nagyokos szembesült azzal, mit tett)
nudniq 2020.12.31 17:44:33
@Patreides: a Pfizer-nek csak egy közleményt kellene kiadnia: "az oltás rendeltetésszerű használata során a második adagot az első adag után 21 nappal kell beadni, ez az engedélyezett és bevizsgált felhasználási lehetőség. Az ettől eltérő felhasználás emberkísérletnek minősül, annak minden jogi követelményével, beleértve a résztvevők előzetes tájékoztatását és kifejezetten előre megadott engedélyét. az engedélyezett eljárástól eltérő felhasználáshoz a Pfizer nem járul hozzá, az abból eredő esetleges problémákért felelősséget nem tud vállalni."

szerintem ennyit kellene tennie pislogás helyett...
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
nudniq 2020.12.24 19:20:32
@frissen regisztrált troll: súlyos tévedés! Ion Chicu eredeti neve Kék János, nem Csík! (A többi rész természetesen színigaz.) :)
nudniq 2020.12.25 00:47:02
@Patreides: annak idején még nem a nagymagyar kettőskersztes, hanem keresztény(=nemzsidó) szimpla fakeresztes korszakban feliratot is biggyesztettek a talpazatra: "Megszületett a Megfeszített!"

Erre mondta egy barátom, hogy rossz belegondolni ennek a szó szerinti jelentésébe...

de az igazi karácsonyi spoiler például ez:
starecat.com/content/wp-content/uploads/christ-born-spoiler-alert-crucification-on-the-wall.jpg
nudniq 2020.12.25 21:23:43
@frissen regisztrált troll: nem olvastam el mindent, mert nem bírtam idegekkel...
:(
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
nudniq 2020.12.18 17:36:42
@netukki: de @élhetetlen: pont ezért írja, hogy nem kizárólag ennek a filmnek a története lehet egy ilyen tárgy hátterében.

Én is tudok egy olyan történetről, ahol a család, deportálásuk előtt a cselédjére bízza az értékeit. A cseléd hazaviszi ládában a falujába, a család a ládát elrejti, eszébe sem jut az értékeket használatba venni, mert megőrzésre kapták.

Aztán a háború után az egykori cseléd elkezd kutatni a túlélők után (újsághirdetések: "ki tud róluk?" stb.), és megtalálja őket. Túlélték, Budapesten vannak. Megkeresi őket, leutaznak a kis faluba, ott előássák a ládát, és visszakapják. Azok az értékek azóta Izraelben vannak, de a család és az egykori cseléd leszármazottai máig tartják a kapcsolatot... ilyen is volt, mégha a másik verzió tömegesebb is lehetett.
nudniq 2020.12.19 14:59:00
@nudniq: és ennek a történetnek olyan köze is van a poszthoz, hogy a benne említett családot (mint most megtudtam), szintén a szolnoki pályaudvaron vagonírozták be... :(
nudniq 2020.12.19 23:26:32
@élhetetlen: mást neveztek "kiinduló történetnek" te a posztot, @jaegtoer: meg a házvásárlásos történetet
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
nudniq 2020.12.12 01:58:08
@Kettes: azért még az "evvel" és "avval" keresésekkel ki kellett volna egészíteni a tuti eredményhez. :)
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
nudniq 2020.12.05 00:08:42
@SMFB: mondjuk lehetne egy olyan ellenzéki akció, amiben egy fidesz-kompatibilisen kitöltött szavazólapról készült fényképet megosztanak a közösségi médiában: "ezt a fotót mutasd, ha kéri a nagyfőnök" kísérőszöveggel
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
nudniq 2020.11.28 23:35:09
@wulfer: hát is senki sem a Mazsihisz reakciójában kételkedett, hanem a rendkívül patinás status quo ante hitközségében.
nudniq 2020.11.30 18:03:42
@nudniq: és hogy ne csak a levegőbe beszéljek, a finn alkotmány (Suomen Perustuslaki szó szerint: Finnország Alaptörvénye) megfelelő rendelkezése:

106. § Perustuslain etusija / Grundlagens företräde
Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle. / Om tillämpningen av en lagbestämmelse i ett ärende som behandlas av en domstol uppenbart skulle strida mot grundlagen, skall domstolen ge grundlagsbestämmelsen företräde.
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
nudniq 2020.11.30 12:02:16
@kemény keleti kommentelő: nem érdekel a származásuk. akikkel bajom van az elmúlt 30 évből (az előbbi kommentjeimben kifejtettem, mik a főbb bajaim és ki mindenkivel), azok a tettek, és ezen tettek jelentős részében ráadásul még csak rosszindulatot sem feltételezek, hanem ostoba szűklátókürűséget
nudniq 2020.11.30 12:11:02
@kemény keleti kommentelő: ezt nem kéne :(
nudniq 2020.11.30 17:36:49
@Pargendity Özséb: ha valaki beleesik egy verembe, még nem bizonyítja, hogy nem ő ásta

régen olvastam már azt a választási rendszerek tankönyvet, de arra emléxem, hogy az MSZP nagyon bízott abban, hogy a nem túl beágyazott ellenzéki pártok sok jelöltjére szétforgácsolódnak a szavazatok, és a szocialista jelöltek, mint beágyazott emberek majd jól megnyerik az EVK-kat, és mindenki azt is hitte, hogy az EVK-k számának növelése a listás mandátumok kárára a volt állampárt érdeke

(ha 2014-ben sikerült volna egy egységes ellenzéknek a győzteskompenzációt a saját javára fordítva elsöprő győzelmet aratni a fidesz felett, az sem lett volna annak bizonyítéka, hogy az ellenzék akart győzteskompenzációt)
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
nudniq 2020.11.28 23:43:11
@velőtanya: "több, mint a fele" ??? már négy éve is Trump _ellen_ szavazott a szavazók többsége, csak az elektori rendszer torzítja az eredményt. Most hatmillióval többen szavaztak a kihívójára, és az elektori rendszer ezt most véletlenül épp nem tudta ellentétes eredményűre eltorzítani

és erre képes azt írni, hogy több, mint a fele Trumpra szavazott....
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
nudniq 2020.11.23 17:31:52
@Kettes: vagy esetleg a "többségi" jelző a "demokrácia" előtt ugyanolyan fosztóképző, mint a "népi". (vö: большинство́ -> большеви́к)
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
nudniq 2020.11.18 23:59:07
@Kettes: All* Lives Matter

*Feltéve, hogy nincs alapbetegsége.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
nudniq 2020.11.09 18:28:23
@látjátok feleim szümtükkel: ez nem az a hírhedett brendel mátyás?
        Szilvay Gergely vezércikkben tudatta a pártállam támogatóival Pennsylvaniában 2.9 százalékkal vezet Donald Trump.      A valóság az, hogy az Insider Advantage nevű B- os cégnek volt tegnap egy mérése, 400 valószínűsíthető szavazóval. Következtetéseket vontak le ebből a fekete szavazók…..
nudniq 2020.10.28 12:55:19
@kiazmarmegint: Kentucky területét 1776 előtt "Transylvania"-nak is nevezték, ha a későbbi állammá alakuláskor ezt a nevet választották volna, akkor mindenféle névmanipuláció nélkül is ott lenne a hasonlóság. :)
        Ma a Színművészeti Egyetem hallgatói visszautasították a rezsimszolgák ultimátumát. Én annyit tehetek most, hogy bemásolom ide Mádl Ferenc néhai köztársasági elnöknek az egyetemi autonómiával kapcsolatos 2005-ös alkotmánybírósági indítványának azt a részét, ami az Alkotmánybíróság 41/2005.…..
nudniq 2020.10.06 17:18:06
@balmoral: de ezen a térképen Máramarosban egyetlen fia "tót" sincs feltüntetve.

Ezek szerint csak a Bereg és Ung megyei ruszinokat tartották tótnak, de a máramarosiakat nem? :P

Vagy talán mégis inkább arról van szó, hogy ennek a térképnek a készítői bizony csak a szlovákokat nevezték tótnak, a ruszinokat nem.
nudniq 2020.10.06 17:26:02
@balmoral: static-cdn.arcanum.hu/nfo-resources/lexikonok_pic/lexikonok/pallas/12/bmp/mnvendk.bmp

Azaz abban a korban a ruszinokat "ruthén" néven nevezték a lexikon szerzői (a szlovénokat pedig "vend" néven).

Azaz ruszinok is bőven élnek (vagyis éltek a mai) Szlovákiában, és szlovákok is Kárpátalján.
        A magyar miniszterelnök ma aljas módon a neonácik oldalára állt, belehazudott az egész ország arcába és uszított a meleg polgártársaim ellen.        Ezért én most a lehető legegyszerűbb és leggyermetegebb módon, matematikus olvasóink valószínűleg nem fognak megdícsérni érte, el fogom…..
nudniq 2020.10.05 23:23:46
@Bourbaki: jajj, lelőtted. pedig szerintem rájött volna magától. :)
nudniq 2020.10.05 23:56:21
@jotunder: szerintem pedig itt pont az aspergerrel merőben ellentétes dolog működése látszik: a teljesen univerzális emberi igény a másikkal való kommunikációra.

Érezzük, hogy a másik meg akar valamit érteni abból, amit mi mondani akarunk, de olyan nyelven beszélünk, ami annak a másiknak nem anyanyelve (sőt, valószínűleg nem is ezt a nyelvet ismeri, hanem egy másikat, ami a mi nyelvünknek közeli rokona, de nem tökéletes a kölcsönös érthetőség).

Ekkor elkezdünk erőfeszítéseket tenni: átfogalmazunk, máshogy fogalmazunk, megpróbálunk rájönni, milyen nyelveken érthet az a másik, és mi ezekből a nyelvekből melyikeken tudjuk (kb.) megfogalmazni azt, amit mondani akarunk, és áttérünk... ez elég alapvető emberi élmény annak, aki már került idegen anyanyelvű emberrel kommunikációs helyzetbe úgy, hogy nem volt mindkettőjük által tökéletesen beszélt közvetítő nyelv.

És én itt nagyon hasonló kommunikációs próbálkozásokat látok...
nudniq 2020.10.06 00:29:52
@Bourbaki: miután elküldtem az első hsz-emet, rájöttem, hogy nem kellett volna belekevernem a maradékos osztást (főleg, hogy a törtes algoritmusban csak elbújva van jelen, és annak a megértetése most a fő cél, szóval jobb lett volna csak azt mondani: A és B legnagyobb közös osztója ugyanaz, mint A-B és B legnagyobb közös osztója, stb).

Dehát "kimondott szó: kilőtt nyíl" már nem tudtam visszaszívni, így egy következő hsz-ben próbáltam kicsit helyrehozni, hogy miért is ugyanaz a törtes módszer, mint a maradékos osztásos.
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
nudniq 2020.09.17 15:47:23
@Bogomil: de @György Csaba Nagy: konzervativizmus-értelmezése szerint pedig Grósz Károly is konzervatív volt 1988-ban...
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
nudniq 2020.09.08 22:21:37
@labrys: "hogyan, és kicsodák?"

Mindenki, aki home office-ból dolgozott miközben próbálta a távoktatott gyerekeit felügyelni. Vagy aki fizetés nélkül maradva próbált túlélni. Nagyon sok ilyen ember volt, sokaknak erejükön felüli erőfeszítést jelentett ez a 2020 tavasz.

Szerintem róluk beszél, hogy ők (és így) "dolgoztak meg" tavasszal azért, hogy ilyen kevés fertőzés legyen.
nudniq 2020.09.10 15:27:13
@kemény keleti kommentelő: én sem tudom, csak sejtem, hogy de bizony mindannyiunkról beszél: akikkel egy közösségbe tartozónak érzi magát.

(És nem emel ki senkit, de nyilván voltak, akik sokkal több áldozatot hoztak. De mindenki, akinek általános iskolás korú (vagy kisebb gyereke van), az bizony rengeteg áldozatot hozott. Olyan áldozatot, amire most ősszel mégnagyobb szükség lenne, mint tavasszal volt, de már nem várható el, hiszen már így is erejükön felül teljesítettek.)
         Gyermekgyilkosoknak nevezte a Mandiner az abortuszra kényszerülő nőket.        Szeretném megjegyezni, hogy Magyarországon 2010 óta körülbelül háromszázezer abortuszt hajtottak végre Orbán Viktor kormányának tudtával és beleegyezésével. Tehát.  ..
nudniq 2019.08.20 01:13:41
@incze: node @Muad\\\'Dib: pont azt mondta,h az ivarsejtek éppenhogy NEM rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal.

(Hiszen eleve csak fele annyi kromoszómájuk van, mint ami az emberi élethez szükséges. Ezért a spermiumok meg a megtermékenyületlen petesejtek elpusztulása mégannyira sem lehet "gyilkosság" mint 46 kromoszómával (23 teljes párral) rendelkező sejteké.)
nudniq 2019.08.20 01:50:26
@incze: éppenhogy nem. @Muad\\\'Dib: az idézett kommentjében a megtermékenyített ivarsejteket NEM a testi sejtekkel, hanem a meg_NEM_termékenyített ivarsejtekkel (mégpontosabban a semmit-meg-nem-termékenyítve elpusztuló hímivarsejtekkel) állította szembe.

(erre még konkrétan utal is, mikor @labrys: hozzászólásából külön kiemeli, hogy: "...potenciálisan „életet hordozó” spermiumok millióit hagyja elpusztulni..." azaz ezzel száll vitába)

"potenciálisan „életet hordozó” testi sejtjenk"-ről csak labrys és Te beszéltél, Muad\\\'Dib éppenhogy (hsz-ed alapján nagyon is bölcsen) nem foglalkozott azokkal.
nudniq 2019.08.21 21:34:17
@kemény keleti kommentelő: szerintem ha egy női bandavezér/drogbárónő saját kezűleg nyír ki valakit arrafelé, valószínűleg ő is ugyanannyira marad büntetlen, mintha férfi bandavezér/drogbáró tette volna ugyanazt. (Feltéve, hogy a bandája ugyanannyira van társadalmilag/korrupcióilag beágyazódva.)

Azaz nem az a lényeg, hogy a "nőket" büntetik durvábban, hanem a kifejezetten _kiszolgáltatott_helyzetű_terhes_nőket_ és csakis akkor, ha a "magzatuk elleni tettet" lehet belemagyarázni (hiszen így az igazán keresztényi).
       Kedden helyi idő szerint este hétkor kerül sor az Alsóházban a miniszterelnöki Brexit Deal-ról való szavazásra. Senki sem tudja, hogy mi történik, teszem azt, este nyolc órakor (elképzelhető, hogy kiegészítések benyújtása miatt a szavazás elhúzódik, de az szinte száz százalékig biztos, hogy…..
nudniq 2019.01.17 16:14:34
@incze: mondjuk kisbritannia kemény brexit esetén is az EUban maradna, mert Franciaország szerves része ;)
          Freund Tamás, meglehetősen dühösen, kimondta azt, amire elég sokan gondolnak. A legtehetségesebb emberek fogják elhagyni Magyarországot az akadémiai intézeti rendszer szétverése miatt.         A Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb szerepe az volt a rendszerváltás után, hogy itt…..
nudniq 2018.12.11 00:14:16
@netukki: A pácsó és a matracsír csak akkor _hangzik_ hülyén, ha rosszul olvassuk ki. ;) (Mondjuk abban igazad van, hogy itt éppenséggel előírhatná a helyesírási szabályzat a kötőjelet, vagy mondjuk dierézist: Pács̈ó a Matracs̈írban :) )