Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mortullus

0 bejegyzést írt és 1148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
A kör szimbolikus jelentőséggel bír a zsidóságban. A Föld saját tengelye körül forog és egyúttal forog a Nap körül is, jelezve, hogy az idő maga is egy körforgás. Ezt jól bizonyítja az évszakok változása, tavasz után nyár jön, majd ősz, mely télbe fordul, hogy azután a természet tavasszal ismét…..
Lekvár és JAM Mi volt a manna? 2019.08.25 21:18:29
A manna kifejezést sokan ismerik és legtöbben azt is tudják, hogy az az égi étel volt a manna, mely az égből esett minden nap, amikor a zsidó nép az Egyiptomból történt csodálatos kivonulás után a sivatagban vándorolt 40 évig, míg el nem foglalta a Szentföldet. A Tóra elbeszélése szerint az…..
A mai Dísz tér nemcsak a középkori- és a törökkori Buda központi piacaként működött, hanem híres kivégzőhelyként is. A nevesebb lefejezettek szinte mindig a regnáló király hatalmának megdöntésében voltak érdekeltek.  Csapás előtt. (Fotó: Fotoforge.eu)..
mortullus 2019.08.14 14:44:15
@Thomas Dantes: Mivel a nagyapja volt.
Igazából a sólet csak a kelet-európai zsidók klasszikus étele, legalábbis abban az értelemben ahogy mi ismerjük. Ez is, mint majd minden klasszikusan zsidó étel a vallásjogból ered. A szombatnapi egyik tiltott munkavégzés ugyanis a főzés illetve a tűzgyújtás, ezért Sábátkor csak olyan ételt tudunk…..
mortullus 2019.08.13 15:44:03
@midnightcoder2: Ez valóban így van, de nem csak a sábát miatt. Nagyon sok és betarthatatlan szabályokat kaptak az életükre és közben jól meg is lettek fenyegetve, hogy mit tesz velük a vérkedvelő sivatagi démon, ha nem tartják be a törvényeit. Szóval az ő történetük az elejétől kezdve egy patthelyzet.
mortullus 2019.08.13 15:45:08
@mortullus: szabályokat=szabályt
Több helyen is lehetet olvasni a jeruzsálemi „macska helyzetről”, miszerint macskák ezrei tűnnek el a városból. Aki járt már Jeruzsálemben láthatta, hogy a Jeruzsálemben valóban nagyon sok macska van, melyeket még a múlt század elején az angolok telepítettek be, az akkor komoly problémát jelentő…..
mortullus 2019.08.10 08:22:59
@Valóság nevű unokahúgotok: Hidd el erre is biztos van valami rabbinikus tanács. Mondjuk el kell adni kétszer rabszolgának, így ilyen távolságból a tórai tiltás érvényét veszti.
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
mortullus 2019.08.07 15:07:46
@axolotl77: https://vs.hu/magazin/osszes/mi-a-neved-zsido-askenazi-nevek-kozep-kelet-europaban-0127#!s1
Magyarországon, mint ahogy az egész világon, egyre elterjedtebb az állati eredetű élelmiszerektől való távolságtartás. A gondolat nem kifejezetten újkeletű, még a zsidóság szemszögéből sem, a kérdéssel az évszázadok alatt számos törvénymagyarázó foglalkozott. De mi is lehet a probléma a…..
mortullus 2019.07.30 21:58:08
@Pipas: Isten? Egy sivatagi démon mondta nekik, hogy így vágjanak, mert követőinek megtiltotta, hogy vért egyenek.
Van egy térkép, aminek az értelmezése sokaknak gondot okoz. Illetve nem is okoz gondot, mert minden skrupulus nélkül értelmezik félre, és teszik közkinccsé a hozzá nem értésüket. Ha ezt a térképet történetesen nem én csináltam volna a Wikipédia számára, akkor is tudnám, hogy ahol Dzsemdet Naszr,…..
mortullus 2019.07.29 02:55:09
@A Mester_: Hát lehet Jézus nem volt magyar, de zsidó sem, az krvahtszntsg!
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
Néhány nap van már csak az EP-választásokig, de sokan még mindig nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak. Fontos, hogy menjünk el szavazni, hiszen az Európai Unió döntéseire legközvetlenebbül úgy hathatunk, ha olyan képviselőket küldünk az Európai Parlamentbe, aki a saját értékrendünkhöz,…..
mortullus 2019.05.23 04:06:46
A döbbenet képei. Alighanem mindenkit a monitorok elé szögezett a lángoló templom, a világ egyik legikonikusabb épületének szívszorító küzdelme a pusztító tűzzel. Nagyon sok és köztük majd több okos elemzés jelenik majd meg arról, mi mindent jelentenek ezek a sokkoló képsorok az európai, tágabban a…..
mortullus 2019.04.17 15:49:41
Ennek a szombati baller bejelentésnek, miszerint összefogtak a budapesti önkormányzati választásokra, két elég komoly baja van. Ez egyik, hogy ez kb. ugyanaz, mint eddig mindig, ami 2010-ben szétment, mert Gyurcsány és a szocik épp nem bírták egymást, újra és újra azt adja elő fő politikai…..
mortullus 2019.04.08 15:56:40
@kocsisj: Nem tudom ki lesz az EP-listavezetőjük, de vagány lenne Kotkodács Urat az EP-be juttatni.

www.youtube.com/watch?v=dw9u-hsr2o0
Ha létezik olyan szeszes ital, amelynek számos variációja létezik és a világon mindenhol ismerik és szeretik legalább az egyik fajtáját, akkor ez minden bizonnyal a rum. Ez az igen rövid szócska komoly történelmi múltat tudhat maga mögött, ráadásul nem véletlenül mondjuk azt, hogy ezer arca van.…..
Hajdani filmkritikusként érdeklődéssel olvastam Szász János levelét. A nemzetközileg is elismert rendező közölte a hazai nyilvánossággal, hogy lemondott a Hunyadi-film forgatásáról. S bár lépését a producerrel való ellentétre vezette vissza, a feszültség mögött fölsejlik az úgynevezett…..
mortullus 2019.04.04 05:12:25
@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Amúgy a “lovári” hindiül kovácsot jelent.
Az elhízás számos betegség mellett az idegrendszeri és agykárosodással járó betegségek kockázatát is növeli. Az utóbbi években számtalan kutatás született arról, milyen szerepet játszik az étkezés ezeknek a betegségeknek a megelőzésében illetve kezelésében. Summázzuk a lényeget. ..
mortullus 2019.03.26 22:28:59
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
mortullus 2019.03.23 14:46:32
@Argus.: Gondolom olyan 18-20 éves lehetsz kb. Nektek már elég a látvány, meg a mozgalmas-izgalmas jelenetek, értelem-tartalom már nem kell mögé...
A napokban a bejelentett új családtámogatási rendszertől volt hangos az ország. Részletek ugyan még nem ismertek, de valószínűleg hatalmas összegek fordítódnak a jövőben arra, hogy 3 bevállalt gyerekért különböző támogatásokat lehessen igényelni. A cél egyértelmű: megállítani a lakosság lassú…..
mortullus 2019.02.21 17:42:51
@nemecsekerno_007: "Az ország símán elbírna 18-20 millió embert, csak jobban kéne szervezni a dolgokat. Nézd meg Hollandiát, 17 millió ember él egy Dunántúl méretű helyen..."

Nem is nagyon bírják ezt már elviselni. :)
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
mortullus 2018.12.01 10:26:18
@Attilajukkaja: Liberális katolikus? Az milyen?
A vaj az egyik legrégebbi tejterméke az emberiségnek. Markáns ízt ad a szendvicseinknek, vajban párolva még finomabbak lesznek a zöldségek, míg a szakácsok a barnított vagy épp a tisztított vajjal teszik teltebbé az ételek ízét. Egyik leggyakoribb élelmiszerünk, ezért is teszteltünk most 24…..
mortullus 2018.11.24 11:11:04
@maradokapénzemnél: Mindet elvitték a vásárlók, mert jó. Ezért nem tudtatok venni belőle.
Elképesztő hazardírozásba kezdett a magyar kormány azzal, hogy lényegében bújtatja a megbukott, majd jogerősen elítélt macedón miniszterelnököt. Mondhatnánk, hogy diplomáciai unortodoxia az, amit a magyar külügy művel, de valószínűleg helyesebb, ha azt mondjuk, totális hülyeség volt részéről ebbe az…..
mortullus 2018.11.18 06:30:19
@math0: takarodjál már aludni
Mókus fermentálódik, vadkacsaagy nyílik, hangyák belepnek, polgár pukkad. De miről szól a Noma legújabb vad- és erdei menüje? ..
mortullus 2018.10.19 14:18:22
Azt nagyjából mindenki tudja, hogy a súlycsökkenéshez kevesebbet kell enni és többet mozogni. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert a mai környezet és az ember biológiájának kombinációja nagyon meg tudja nehezíteni a fogyókúrázást...
mortullus 2018.09.17 05:06:21
@Palma de: Ez azt jelenti, hogy te a reggelidet, az ebédedet és a vacsorádat is a munkahelyeden költöd el. És mikor dolgozol?
Történészeink jelentős része némileg rosszallóan szokta megjegyezni, hogy nemzeti tragédiánk úgy háromszáz évig keveseket érdekelt. Valami számukra érthetetlen módon a korabeli forrásokból nem köszön vissza az a keserűség, amelyet úgy elvárna az ember. Nem értik, hát segítsünk nekik. Az első ok,…..
mortullus 2018.08.30 17:00:06
@Demokrata Hungarofil: Nem maradtak távol, útban volt egy cseh sereg, de nem értek oda időben.