Regisztráció Blogot indítok
Adatok
user_man

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
user_man 2019.07.22 02:05:39
@acycloren: gondolom szerinted propaganda az is hogy a föld gömb és nem lapos korong. Sok sikert az élethez , lesz még problémád. A legutolsó mondatod meg... Ez a blog abszolute politika mentes.. Sok minden más mellett ezért is szeretem. stiliusosan mondva ,ha nem tetszik el lehet menni.. minden jót
user_man 2019.07.22 09:23:41
@JTom: igen valoban nem részleteztem , de valóban aktuál , napi politikára. és elsősorban a Magyar politikára gondoltam. és nem Trumpra. Konkrétan erre értettem, erre a mondatra "S ki is mondta azt, hogy el lehet menni Magyarországról?" ..
Pár hete országunk nagyjai egymás után mondtak akkora ökörségeket, amelybe csoda, hogy az ezeréves haza nem remegett bele. Kezdte Kövér Laca, a Párt ideológusa. Igaz, ő nem egyszeri baromságmondásra ragadtatta magát, neki munkaköri kötelessége folyamatosan hülyének lenni, mert ezzel nyugtatja meg a…..
user_man 2019.06.26 00:42:48
@Minden ballib bérretteg: bocsi hogy kérdezlek , nagyjából ránéztem hogy milyen témában és mennyit írsz. Téged darabra fizetnek (ez a jobbik eset) vagy ez ilyen póttevékenység? Mondanám hogy menj orvoshoz ... de manapság orvost találni... esetleg ügyelet... az is problémás.. menj focizz egy jót , stadion az van bőven... :-)
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
user_man 2019.05.07 00:18:18
@Zuzer78: igen. én vettem egy tv-t igy . A csomagom (1 db sim kártya) miatt kaptam közel (?, nem számoltam ki) 50 % kedvezményt, 2 évet aláírva. A 65" tv-t 186 ezerért kaptam 2 év részletre 0 forint befizetéssel, akkori bolti ára olyan 300 körül volt, náluk akkor 360 ezer körül. Ez a konstrukció igy elérte az ingerküszöbömet... De vehettem volna így prémium laptoppot is.. vagy telót...
user_man 2019.05.07 00:29:27
@lutria: szintén telekomos tv. 65" átló 164 cm , becsomagolva a "hivatalos" súlya 28 kg... (amugy talpal 21.4 kg ) és marha nagy .. egyedül vittem fel a harmadikra.. vagyis húztam-toltam fel a lépcsőn...csomag mérete 156,7 cm x 95,6 cm x 18.6 .. A másfél méteres tv-nek se sokkal kisebb a mérete... ezek nem "1 személyes" csomagok. Én nem vagyok se kicsi se alacsony, de megküzdöttem vele.
user_man 2019.05.07 17:08:44
@Csak Norris: "netten" persze :-). Belenyultál. "Minden korlátlan, telefon sms, net +unióban 15 giga " a csomag, ami jó mert igy otthon, ha Magyarországon vagyok vagyok akkor otthoni nas-rol streamelem a zenét a kocsiba.. De a uniós 15 giga is jól jön. Ez a csomag nincs 20 ezer ft de majd 50 % kedvezményt adnak mellé, így még a rendes bolti árnál is jóval olcsobb. , telefon, tv, laptop (pl, dell I7 es, azthiszem pont volt tavaly) de fényképezőgép és dj maverik dront is lehet így kapni. Nagy kedvezmény, 2 évre leosztva, és nincs banki mizéria. De ha meg nem írok alá 1-2 évet akkor meg jóval drágább ugyan ez a csomag. Szóval jól ki van ez találva. "netten" :-)
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
user_man 2019.04.27 20:51:31
@clemens: majdnem igaz, én gondolkoztam hogy veszek dízel/hibrid kocsit . mert van (volvo). Ráadásul közel teljes értékű a villanyos része, kb 70 kmtert tud tisztán elektromosan, hátul hajtva , azt hiszem max 115 km / órás sebességig. Úgy van kitalálva hogy pl napi kis bevásárlásra, munkába járásra elég lehet a tisztán elektromos üzem. Elöl meg a 5 hengeres dizel ha városon kívül van dolga a jóembernek. Amiért nem veszek .. Használtat néztem, 4 éveset, ára is oké, de 5-10 év múlva is csak volvo szervizben lehetne szervizelni, jó áron , spec diagnosztikai szoftvert igényel...
Nincs már szükség Orbánra. ..
user_man 2019.04.02 06:57:39
@Ménár Atya: nem igazán érted úgy látom. "úgy mesélték" .. Ha azt írnám hogy velem történt vagy családban vagy gyerekkori barátom vállalkozásában akkor ez esetleg később problémát okozhat... de nem vele , velem történt, mesélték .... Vagy talán az éjszakában egy részeg vállalkozó nevetve mesélte hogy hogy kapott semmiért 120 millát.... "Na, láthatóan téged manipulálnak akkor :)" persze fideszes (Voldemort nagyúr) Mengyi Roland is kiataláció.. Kicsit túlzásba vitte a lopást , valakinek rálépett a tyúkszemére, beáldozták , de hidd el sok sok "Voldemort nagyúr" van még a háttérben.. még egy példa, keress rá erre gugliban "Egyforma pályázatokkal nyertek uniós pénzt Tállai körzetének települései" ez gyakorlatilag arról szól amire az irod hogy engem manipulálnak. Ugyanúgy visszaosztás (20-50 %) volt a honorárium , vagy valamit lehetett épiteni pályázati pénzből, de csak egy bizonyos céget lehetett megbízni , ahol aztán vastagon fogott a ceruza, jöttek az öltönyös urak és mindent lerendeztek.. Ilyen esetek jó ha 10 % ka kiderül , de akkor se biztos hogy rendőrség vagy nav vagy bárki nyomozni fog. Nyisd ki kicsit a szemed, ha vállalkozó ismerősöd, faggasd ki kicsit... majd te is hallasz "érdekes" történeteket.... minden jót..
user_man 2019.04.02 07:49:48
@Ménár Atya: félreértés ne essék, minden eddigi kormány lopott ha tehette. De most ezt kicsit magasabb szinten űzik. Mengyi Roland is hazugság, manipuláció? Amúgy miért pont ezen akadtál fel? ami a parlamentben folyik, a demokráciának álcázott diktatúra nem zavar? Csak úgy kérdezem , (és nem kívánom hogy beteg légy) de voltál mostanában kórház közelében? esetleg ügyeletben? . Én voltam otthon is és Németországban is kórházban (szerencsére nem mint beteg, illetve mint járóbeteg igen) . Németországban gdp arányosan kb 2 xeresét fordítják egészségügyre, meg is látszik , német korházban az embert nem a pánik fogja el hogy innen hogy kerül ki, hanem megnyugszik mert tudja hogy jó kezekben van.. Mi inkább stadionokat építünk, és csomó külföldi klubot támogatunk.... Ugy hiszem egészségügy fontosabb lenne mint a stadionok.. TAO meg ugye. adóból leírt pénz, ami akár máshova is mehetne ha bekerülne a kasszába....
user_man 2019.04.02 08:18:40
@conchita wurst: Hofi jut az eszembe. "A korrupció az, amiből kihagynak" ... :-) Oké , én biztos hülye luzer vagyok mert nem ügyeskedtem, tisztességesen próbálok (illetve nem próbálok , hanem "proli" vagyok, dolgozom) élni. Valahogy ez Magyarországon nem nagyon sikerült. Külföldön , szakmámban viszont igen. Van egy fixa ideám, ha nem lopnának annyit , ha arra menne a pénz amire kellene hogy menjen. Én pl nagyon jól ellenék stadionok nélkül is jelenleg. Akkor sokkal élhetőbb ország lenne Magyarország. Akkor lassan végre közelednénk a sokat emlegetett osztrák életszínvonalhoz, de momentán inkább távolodunk , ez hivatalos tény (matolcsy féle 2030 as dátum is hazugság). Akkor én is hazaköltöznék (ha csak felét megkeresném annak a pénznek amit kint keresek akkor már jönnék is)...
Tulajdonképpen amolyan soron kívüli poszt következik ma, ami nem volt előre betervezve, hiszen két napja még úgy volt, hogy Balázs hosszabb időre elvonul egy buddhista kolostorba és majd utána számol be az élményeiről. Nos, a hosszabb időből rövidebb lett, így következzen ma a beszámoló, nem kevés…..
Aranykerék Ikarusok a Zónában 2019.01.09 13:21:57
Az 1986. április 26-án bekövetkezett csernobili atomerőmű-balesetet követő evakuálásban 1225 autóbusz és 360 tehergépkocsi vett részt, készenlétben állt 2 motorvonat is. Az egyik legsúlyosabb következményekkel járó ipari atomkatasztrófát követően 116 ezer embernek kellett végleg elhagyni otthonát az…..
Kisebbségi csoportok teljes jogfosztása, kriminalizálása, a kritikus hangok elfojtása, az egypártrendszer bebetonozása - egyszóval az autoriter kormányzás kialakulása nem forradalommal jön el, hanem egészen apró lépésekkel. Ezek közül az egyik a választók érzékenyítése, pontosabban érzéketlenné…..
user_man 2018.12.09 17:39:30
@Jakab.gipsz: Szememben választási csalás az is mikor tömegeket befolyásolnak a központosított média által. Nem véletlenül vásárolták fel a megyei újságokat, a helyi radiókat, origót , a közszolgálati TV-ől meg ne is beszéljünk. Nem piaci felvásárlás volt. Mi más oka volt a felvásárlásnak ha nem ez. És most már nem is titkolják. Egy "demokratikus jog-államban" ilyen nincs, mert mi értelme lenne... demokrácia egyik alapköve a szólásszabadság. Magyarországon ezt kicsit máshogy értelmezik.
user_man 2018.12.09 18:05:51
@6.Lenin: De tudom , sajnos tudom miről beszélek. Van az a korosztály (közvetlen nyugdij előttiek és nyugdíjasok) aki még olvas újságot, elég sokan vannak . Főleg vidéken a megyei lapokat, ők az a korosztály akik a "TV2 tényeket" ténynek veszik. De nem reagáltál arra hogy miért is kell egy kézben a média? Amúgy meg Orbán folyamatosan próbálja megszerezni az RTL klubot is.. Vajon mi az oka?
user_man 2018.12.09 18:35:03
@6.Lenin: Akié a média azé a hatalom, a tömegek irányítása. Írd be a gugliba hogy "tömegek befolyásolása" ez régi tudomány. Orbánék ez profin csinálják.. Ebben jók..Van az a pénz amiért minden eladó, és van az "baráti" bank aki ad pénzt ha kell. De ha nem akarják adni akkor majd lesz más módszer hogy "el akarják" adni, lásd origó.
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
user_man 2018.12.08 21:13:11
@Bkkzol: látom te se dolgoztál még iparban. Nem , nem kötelező, de ha nem vállalod akkor, nem biztos hogy kapsz prémiumot, szabid nem biztos hogy akkor kapod meg mikor szeretnéd. Meg csomó más ötlet hogy ne érezd jól magad .Ezzel még az a baj hogy hosszútávon egészségkárosító is, (nem) ajánlom hogy kipróbáld. Aztán egyszer csak rájössz hogy értelmetlen a nyugdíjas életet tervezgetni mert nem fogod megélni, és akkor már mindegy lesz. Nem véletlenül volt eddig törvényben a 250 óra maximum. Pont a munkavállalók (egészsége) érdekében, hogy ne lehessen kizsigerelni a dolgozókat. Plusz az hogy nem fogod pénzben megkapni a pluszmunkát , hanem majd eldöntik hogy mikor kapsz szabadnapot 3 éven belül (február teljesen jó) . Feltételezem (na vajon miért?) hogy a Fideszre szavaztál , szóval ez a te érdekedben történik, örülj neki és használd ki. Nem is tudom miért "menekült" annyi munkáskéz nyugatra dolgozni.. Igy nem is fognak hazamenni..
user_man 2018.12.08 21:14:37
@Bkkzol: látom te se dolgoztál még iparban. Nem , nem kötelező, de ha nem vállalod akkor, nem biztos hogy kapsz prémiumot, szabid nem biztos hogy akkor kapod meg mikor szeretnéd. Meg csomó más ötlet hogy ne érezd jól magad .Ezzel még az a baj hogy hosszútávon egészségkárosító is, (nem) ajánlom hogy kipróbáld. Aztán egyszer csak rájössz hogy értelmetlen a nyugdíjas életet tervezgetni mert nem fogod megélni, és akkor már mindegy lesz. Nem véletlenül volt eddig törvényben a 250 óra maximum. Pont a munkavállalók (egészsége) érdekében, hogy ne lehessen kizsigerelni a dolgozókat. Plusz az hogy nem fogod pénzben megkapni a pluszmunkát , hanem majd eldöntik hogy mikor kapsz szabadnapot 3 éven belül (február teljesen jó) . Feltételezem (na vajon miért?) hogy a Fideszre szavaztál , szóval ez a te érdekedben történik, örülj neki és használd ki. Nem is tudom miért "menekült" annyi munkáskéz nyugatra dolgozni.. Igy nem is fognak hazamenni..
Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. ..
user_man 2018.04.23 08:56:13
@VáradiJános: helló, igy stílusod alapján elég komoly problémáid lehetnek az életben, flusztrációk, esetleg nemi identitásoddal nem vagy tisztában és igy a neten vezeted le a feszültséget, kéne egy jó orvos, talán segít . Én egy "proli" vagyok. Üdv
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
user_man 2018.04.10 22:32:39
@droid_: Most kedvedért rákerestem kerestem a guglin, ird be " "Eltőzsdézte" a nyugdíjpénzt a kormány" Nem csak HVG irt róla hanem más független gazdasági média is.
    Micsoda hülyeség! Csak a komcsik, meg a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy. Ezt mondta fideszhívő rokonom, majd bevonult egy csípő műtétre a kórházba. Néhány nap múlva kaptam az értesítést. A műtét sikerült, de a beteg meghalt. Kórházi fertőzés. Alig fél éve egy másik…..
user_man 2017.11.28 01:09:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ugyanez bármely nyugat-európai kórházban is rendszeresen megtörténik" Ez konkrétan nem igaz. Nem véletlenül titkolják Magyarországon a kórházi fertőzések számát kórházakra lebontva. Saját tapasztalat (és le is fotóztam, mint látogató) hogy Németországban hogy "védekeznek" a kórházi fertőzések ellen. Marburg uniklinik , bejárat utáni oszlopokon (3 oszlop egymás mellett) kézi fertőtlenítő feltöltve , nem értek hozzá de valami alkoholos ,csípős , gyorsan párolgó folyadék volt.
Bent minden 20 méteres körben találtam ilyen fertőtlenítőt. A kórteremben a falon szintén fertőtlenítő és 3 méretben orvosi kesztyű a látogatóknak. Minden kórterem 2 személyes + akadálymentesített zuhanyzó/wc , oké, más német kórházban láttam 4 személyes termet is . Feltűnt az is hogy az érkező látogatók nagy része, 10 ből 6-8 biztos , használta is a bejárati fertőtlenítőt. Az egyéb dolgokról mint az kórházi étel nem is írok ,röviden annyit hogy nem kell otthonról behordani ennivalót ,meg a büfében napi szinten bevásárolni, nincs rá szükség. Én otthon többször voltam korházban mint beteg. Alapvető különbség az ebbe a korházba bekerülnék , akkor a biztonságérzet fogna el, hogy igen ,itt jó kezekben vagyok, ettől a pillanatól kezdve csak jobban leszek, otthon meg a pánik fog el hogy meddig kell bent lenni ,és hogy kerülök ki. Nem a Magyar orvosokkal, növérekkel van gondom, nagy többség szivvel
lélekkel, erején felül dolgozik az egészségügyben. Szerintem a @Kovacs Nocraft Jozsefnek nincsenek személyes tapasztalatai , vagy ilyen kommentért fizetik...Személyes dolog, én is pajzsmirigy beteg vagyok, kicsit fulladtam, normál rendelésben 3-5 hónapra kaptam időpontot ,és akkor addig mi van? á semmi csak 2 nagy cisztás göb... , privát endrokinologust ki birtam fizetni szerencsére, meg is műtöttek időben. Ésakkor minden rendben van?
Óriási indulatokat korbácsol az utóbbi években a kórházi fertőzések kérdése. Azt tudjuk, hogy többen halnak meg kórházban összeszedett fertőzésben, mint autóbalesetben, de az sosem derült ki, pontosan hányan. Az ÁNTSZ titkolózik, a szakmai jelentését alig páran értik, világos magyarázat helyett…..
user_man 2017.09.06 23:52:19
Én nagyrészt Németországban élek sok éve már. Kollégám kórházba került itt kint (Marburg uniklinik), én látogattam rendszeresen. Röviden összefoglalva , a lényeg, ha itt bekerül az ember a kórházba, akkor nem a pánik fogja el hogy kikerül e élve.
Bejárat 2 oldalán és középen is oszlopon alkoholos kézfertőtlenítő , bent az épületben mindenütt 10 -20 méterenként , minden mosdóban ,és minden kórteremben van fertőtlenítő (kórtermekben eldobható gumikesztyű is több méretben van kirakva) ,és nagyrészt használják is a látogatók. Kórtermekben szekrények tele vannak minden olyan dologgal ami nővéreknek kell, kendők vatták , egy kórteremre annyi mint otthon egy osztályra.
Étel.... Jött a gazdasági nőver egy 10" tablettel (vagyis vastagabb volt kicsit , olyan industry tablet )
és kérdezte az ebédet 4 menüből választhatott a kollégám, aki szívbeteg volt. Vacsoránál ott akadtam ki mikor megkérdezte nővér hogy milyen teát , fekete , zöld ,vagy gyümölcs teát, kollégám gyümölcs teát kért , erre felsorolt vagy 10 fajtát hogy válasszon..
Minden nővér és doki nyugis , mosolygós volt , nem láttam fáradt , nyúzott orvost.
Minden korterem 2 ágyas, külön fürdőszobával. minden ágy fölé behajtható lcd tv , az ágyak nagy része full elektromosan állítható.
Otthon is van ilyen ellátás , csak politikusoknak, meg a fizetős kórházakban. Késöbb hordtam kezelésekre időpontra ,leghosszabb várakozás 15 perc volt , és akkor sűrűn elnézést is kértek.
Van rá egy tippem hogy otthon így akarják megoldani a nyugdíj problémát, egyszerűen nem érjük meg a nyugdijt, .
Még egy poén, kollégámat 2 kórház között (tudott járni) TAXIval hozták vitték, 1 nővérrel. Taxi cégnek szerződése volt a kórházzal.
Itt ez sima , normál ellátásnak minősül...
Több kollégám már kihozta a teljes családot , vagy tervezik hogy hozzák. Itt lehet éllni...
Én , kétkezi munkás vagyok, nem főnök, (cnc gépbeállító)
Itt úgy megbecsülnek mint emberileg mint anyagilag ahogy otthon soha ,
Volt még egy megjegyzése egyik német kollégámnak , mikor ugy rendesen (magyar módra)
felpörgetve dolgoztunk, " hogy lassabban , első a család és az otthon, második a munkahely , ha agyon dolgozzuk magunkat akkor nem marad energia otthonra , a gyerekekre, és életünk is rövid lesz". no komment
user_man 2017.09.07 01:41:55
@Almandin: igen de az hogy nincs fertőtlenitő a Magyar korházakban (vagyis nincs rá keret) .nagyon sokat ront a helyzeten, 3 éve volt egy komoly műtétem Györben, egy prof műtött , az ő osztályán viszonylag kevés a ez ilyen fertőzés de vasszigorral tartatja be higéniai szabályokat. És valóban hianyzik a higéniai kultura is, számomra szokatlan volt hogy nem csak disznek volt kint a német korházban a fertőtlenitő hanem használták is a látogatók és a betegek is. Nem "rácsodálkozva" hanem megszokásból odanyultak az adagolóhoz
user_man 2017.09.07 20:54:56
@eßemfaßom meg áll: fejből nem tudom összeg szerűen hogy mennyit fizet itt és mennyit otthon az "átlag ember".
Természetesen otthon jóval kevesebbet fizetünk az biztos, de itt nem is az összeg a lényeg hanem az ok. Hogy miért is nem tudtunk az elmúlt 30 év alatt felzárkózni a nyugati szintvonalhoz, fizetésekhez ,a kezdeti lendülethez képest inkább csak lemaradunk. Csak a legultolsó években kezdtünk felzárkózni kicsit fizetésben , de csak azért mert annyi ember hagyta el Magyarországot hogy lassan nem maradt ember aki dolgozzon. Hogy kinek volt az jó hogy "összeszerelő" üzemet csináltak az országból az jó kérdés. Igen , kevés pénzből nem lehet sok eü járadékot befizetni mert akkor még annyi se marad. Etették az embereket azzal a dumával hogy a magyar "munkás" nem elég termelékeny. hogy az ország gazdaságtalanul működik . ezért alacsonyak a bérek.
Az hogy az országban minden amit állam építtet 30- 50- 80 % ban túlárazott, az állami beszerzések 1- 1 cégre vannak írva akik annyit kérnek amennyit akarnak, és "vissza osztanak" mennyiben számít gazdaságossági a számításban arra kíváncsi lennék.
Nem akarok politizálni , ez a blog nem erről szól, csak azt akartam elmondani hogy mennyiben függ össze a szándékosan alacsonyan tartott életszínvonal a kórházi alapotokkal.
Igen, keveset fizettünk be otthon , de azért mert nem "engedték" hogy jobban éljünk.
Én elég sok éve "csavargok" Németországban , látom hogy lehetne máshogy is.
Nem csak az eü ellátás magasabb színvonalú hanem minden más is .
Bármilyen hivatali ügyintézés ami személyes megjelenést igényel, időpont foglalás nélkül is max. 15 perc várakozás. Kocsi vásárlást (új rendszámmal) banki hitel intézéssel együtt 1 óra alatt meg lehet úszni. Oldalakat tudnék írni arról hogy mennyivel "élhetőbb" ez az ország mint otthon.
Az hogy olyan a Magyar egészségügy amilyen, az közvetve az "gazdasági politikának" is köszönhető hogy szándékosan fogják (vagyis fogták, mert már nem lehet, dől a dominó) vissza a életszínvonalat, fizetéseket .
Én alap 8 órában is 2 x 3 x (direkt nem írok összeget ) annyit keresek mint otthon túlórával, rezsim minimális mert másodmagammal lakunk egy 3 szobás lakásban amit a cég fizet, csak internet ami "rezsi költség".
Csak arányok miatt írtam ezt le, itt ennyit "ér" a munkánk, ekkora jövedelemből persze hogy százalékosan az eü hozzájárulás is jóval magasabb mert van miből.
Kollégáim azt mondják hogy "kalandvágyó" vagyok mert jövőre hazaköltözök végleg. ,
Próbáld ki az uras, vagy nyugger-módszert vezetés közben! A módszer a következő:1.)   - Egy jól ismert útvonalon, ami lehet akár a napi munkábajárás útvonala is, taposd ki a járműved belét, miközben mérd az időt! A visszaúton ezt ismételd meg!2.)   - Ugyanezen az útvonalon haladj végig a járműved…..
user_man 2017.06.21 03:37:18
Igaz is meg nem is. Én anno (30 éves jogsi A. B. C) úgy tanultam hogy lehetőség szerint minél hamarabb fel kell venni a forgalom ritmusát, ne akadályozzam a többi autóst mert szabálytalan, és veszélyes is. Érthetően kell vezetni, úgy hogy egyértelműek legyenek a szándékaim. Külföldön számtalanszor találkozom országúton hosszú egyenesekben 60 nal "száguldó" , enyhe kanyarokban 40re lassító nyugis "ráérő" autósokkal... Utánnuk meg 15 autós (meg teherautó) konvoj és egyenként próbálják megelőzni... Hosszabb autópályás utazásnál meg órákat is jelenthet hogy 130 al megyek vagy 180-200 al (németország, plusz olyan autó aminek 180 az utazója és éjszaka, nem BMW). Nincs azzal gond ha valaki biztonságosan akar, szeretne közlekedni (úgy hívják hogy defenzív vezetés=előre látó vezetés ) , de nem szabad elfeledkezni arról hogy nem csak egyedül ő van a világban hanem más autósok is. Ha nem tudja, ha nem képes felvenni a tempót (mert fél, mert sok az autó) , akkor ne is vezessen, ha pedig neki úgy kényelmes vezetni (mert 90nel lehet de jó az a nyugis 70 mert akkor csak pont 5 litert eszik, ha meg is van a 90 de 5 km alatt ) hogy közben másokat akadályoz akkor a ne lepödjön meg azon ha valaki türelmetlen mögötte, és veszélyes (pont nem biztonságos) is mert mindenki előzni fogja! Mondom ez úgy hogy utálom ha rám másznak (baleset veszélyes) , vagy rám villognak, én sem szoktam soha, nem is nagyon volt rá szükségem eddig.. Még annyi, ha mindenki olyan nagyon nagyon nyugisan közlekedne akkor bedugulna az ország, pesten ha nem tudja a forgalom ritmusát (nem padlógáz) felvenni akkor lecsúszik a zöldhullámról, és megint csak akadályozza a többi autóst, mert kerülgetik, baleset veszélyes...és az index, (ez személyes harcom is) jelzem a kanyarodási szándékomat, ha sávot szeretnék váltani, nem akkor mikor tekerem a kormányt és véletlenül beleakad az ujjam az index karba. Sávváltáskor kérés hogy igen, oda be, abba a sávba szeretnék átmenni, kérem hogy beengedjenek. Én be is engedem ha kéri, ha indexel, de könyörtelen vagyok azokkal akik pl autópályán nem használnak indexet, istennek se akarom megérteni mit akar (mert sokan úgy vezetnek mint ha bicikli lenne alattuk, jobbra, balra néz és közben arra is huzza a kormányt, van erről néhány csodás videóm ) , na akkor van villogás meg duda.
Csepelnek számos érdekes arca van. Ott van például a kis-Duna part szépséges hattyúival, a Csepel Művek, mely egyfajta város a városban képet mutat és ott van az a hatalmas panel-rengeteg is, mely a gyári dolgozók otthonaiként szolgált es szolgál a mai napig is. Közepén pedig ott magasodik a kerület…..
A mostani jóga tanfolyamok között számos hirdeti, hogy meg tanít meditálni. Ha elég fegyelmezett vagy és rendszeresen gyakorolsz, akkor kontrollálhatod az alfa szintű agyhullámokat, ezáltal jobban tudsz fókuszálni és csökkenteni a fájdalmat. Ezeken felül, megnyugtatod a testedet és az elmédet,…..
Hajlamosak vagyunk nagyvonalúan túlbecsülni gépeink munkában töltött valós idejét. Itt van ez a fűkasza, már hét éves és semmi gond nem volt vele - mondjuk - bezzeg ez a &#^˘°˘^° flex elromlott két év után. Közben pedig a kaszát csak fél éves szezonban használjuk havi két alkalommal, átlagban…..
user_man 2017.06.06 21:52:15
@nagya21: a Parkside annyira tartós hogy egy ismerösöm aki karosszéria lakatos 5 éve használ egy ilyen flexet és eddig 3x kellett 220as kábelt cserélni, a gépnél ,ahol vastagitva van, eltört. Meg talán 1x valamelyik csapágyat, meg persze kefét..Ezen kivül semmi gondja.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
user_man 2016.10.01 06:49:03
A családomban volt szenvedélybeteg, de soha nem ismerte el hogy az lenne...
Nekem az egész "történetben" az tetszik, hogy le irtad, hogy tudod hogy ez igy nem jó, keresed a kiutat.
Ennek az első lépése az hogy elismerted, felismerted hogy függő vagy..
Én is "szenvedély"beteg vagyok ,de máshogy.
Anno volt egy nagyon nehéz szakitásom, nem is szakitás, inkább élet "szétszervezett" minket.
Akkor üres, értelmetlen lett minden, először hetekig, aztán kis szünet után hónapokig nem voltam józan.
De nem volt jobb spiccesen se, munkahelyemen is gyűltek a problémák.
Én azért úgy rendesen belemásztam a buliba, pár hónap után eljutottam odáig hogy 1 liter töménytől még csak "közepesen" voltam ittas, és az is előfordult hogy igy vezettem. (erre nem vagyok büszke)
Döntenem kellett. Döntenem kellett hogy élni akarok, vagy jobban belehúzok és pár év alatt lezárjuk a storyt .
Dönteni egyszerű volt, de betartani jóval nehezebb.
Élni akartam , de kellett az alkohol helyett valami ami "kiüti" az agyam hogy ne rágjam magam nostopp . Előszór jött a zene (nem a zene nevű dizájner drog, akkoriban még nem is volt , jazz) , füles állandóan fülemben és következő 2 évet igy éltem túl....
Nem disco zenét hallgattam hanem improvizációs zenét, jazz és hasonlók.
Zenén kívül volt még valami ami segített, és azóta életem részévé vált, úgymond függő lettem.
Meditáció , és egy kis jóga..
Előszór csak a "függőség" mibenléte érdekelt, mert becsapja magát az ember. Mert emiatt , adott helyzetben irreális döntéseket is képes hozni.
Aztán sokkal messzebb jutottam.
Erre nincs recept, nincs "tuti" vallás, módszer , ki így találja meg önmagát , ki úgy . Az irány a lényeg.
Egy a fontos, az utat végig kell járni, ennek első lépése lehet az hogy felismerted függőséged.
Én nem lettem vallásos, nem vagyok pl, ufó hívő. Én magamban hiszek .
Nem lettem antialkoholista, társaságban megkínálnak, elfogadom , de kb 15 éve nem rúgtam be, nincs szükségem italra napi szinten. Van úgy hogy 2-3 hónap, fél év is eltelik mire megiszok egy sört, mert megkínálnak, és pl, 40 fokban jól esik 1 hideg sör.
Jógát csak nagyon amatőr szinten csinálom, inkább csak a nyugalmi állapot eléréséhez segít.
Meditáció .... az más történet, nekem először nagyon kontrasztos tükörképet mutatott életemről,
aztán onnan már nem volt visszaút..
Hogy mit változtatott meg bennem a meditáció? Erre találtam egy nem teljes, de találó idézetet.
" Ne félj a vihartól, inkább tanulj meg táncolni az esőben"
Nincs szükségem semmi "kábitó" szerre, ital, drog, cigi..
Ha ki akarom ütni magam akkor zene, Jazz és Blues
.

.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Kedves Vilanyszerelő társaim, a története főleg nektek szól   Megosztanám veletek külföldi munkatapasztalatomat. Villanyszerelőként dolgoztam Németországban egy irodaház építésénél. Egy magyar cégen keresztül…..
user_man 2016.08.17 00:04:38
@Sörömpőőr: Én kint dolgozom, magyar cégtöl... Havi 200-220 orát dolgozom (heti 46 óra kötelezö , 5x8 óra plusz szombat 6 ora, a többi önszorgalom), hivatalosan, német bankszámlára kapok havi 1800-2000 eurot (túlorával)+ magyar számlára nettó 100 ezer forintot. Jelenleg egyedül lakok egy 3 szobás lakásban (alap helyzet az hogy 2 fö / lakás, nem putri, rendes , kb 80 négyzetméteres) , 100 méterre a munkahelytöl... A szállást és ezzel kapcsolatos egyéb költségeket mit áram, fütés, a magyar cégem fizeti... Én csak az internetet fizetem. 2 havonta járok haza 1 -1.5 hétre, lehetne 6 hetente is de ez csak rajtam mulik, a hazajárás költsége engem terhel...De ez nem épitöipar hanem fémipar....Nehéz itt hagyni... Most 1 éve dolgozom itt, de korábban, sok éve már, egyszer lehúztam itt 2 évet... Ez a másik véglet...
user_man 2016.08.17 00:08:30
@Sörömpőőr: Az viszont igaz hogy ez kőkemény szakmunka, most konkrétumokba nem megyek bele , de nem árt a több éves szakmai tapasztalat...Viszont meg is fizetnek...
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
user_man 2016.06.01 06:14:53
Igen, mindenben egyetértek.
Plusz itt minden működik (Németország) , hivatali ügyintézés max. félóra, vagyis a legrosszabb esetben félórát kell várni hogy sorra kerüljek, de ilyen egyszer volt... Értem ezt , kocsival kapcsolatos ügyintézés, vagy adóval kapcsolatos ügyek.
Én itt csak normális rendőrrel találkoztam, és ha megállítottak is valamiért akkor se arra ment ki a dolog hogy büntessenek..
Lassan 40 éve vagyok a szakmámban, utóbbi 12 évet többé kevésbé de kint töltöttem, 2 cég között "ugrálva" .
Itt olyan szakmai, EMBERI , és nem utolsó sorban anyagi elismerést kaptam elejétől fogva amilyet otthon soha nem is álmodtam...
Itt ugyan olyan a mentalitás mint Angliában, ha valami nem megy akkor hívják a főnököt, ha nincs elérhető közelségben akkor a munka megáll.
Ez nálunk nem így ment, mi (Magyarok) döntöttünk, probléma leküzdve, utána majdnem kirúgtak minket.
Másodszorra már legyintettek, harmadik alkalom után, mikor jött egy delegáció, külön kiemeltek minket , hogy a MAGYAROK nem hívják feleslegesen a főnököt hanem önállóan és jól megoldják a problémát.
Jelenleg olyan munkahelyen dolgozom ahol összes gépbeállító Magyar, a segéderő Német, a cég abból él hogy minden "nyűgös, kellemetlen" munkát bevállal, mert Magyarok úgyis megcsinálják.

A nagy baj az, hogy még az én korosztályom "röghöz kötött",előbb utóbb haza akar menni, addig a fiatalabb kollégák arra gyűjtenek hogy kijöjjön a család. Ők egyhamar nem fognak hazamenni..
A mostani fiatalok 1-2 nyelvet eleve iskolában megtanulnak (és nem oroszt mint mi) , interneten és 60 + Tv adón nőttek fel.
Nekik Európa az mint nekünk Magyarország, ők nem Pestre költöznek, mennek munka után hanem bárhova Európában vagy még messzebb.
Sokkal nagyobb a baj mint a politikusaink bevallják.
Mire annyira megnőne az életszínvonal ( és csökkenne a korrupció) otthon, hogy ne érje meg nyugatra menni , addigra egy teljes generáció le fog lépni, ill. a java, az iskolázatlan fog csak maradni.
Még egy plusz gondolat, otthoni fizetésből nem bírtam volna kifizetni azt spec, műtétet aminek köszönhetem azt hogy még élek, munkaképes vagyok. Otthon műtöttek, de egy olyan specialistát tudtam megfizetni (papíron kb 30% esélyem volt hogy idegkárosodás nélkül megúszom ) hogy nem nagyon kellett aggódnom a kimenetelen.
Szerintem otthon szándékosan véreztetik ki az egészségügyet, jelenleg bizonyos kor felett "veszélyes" kórházba kerülni. Valószínűsítem hogy az az ok hogy így kevesebb nyugdíjas marad ill. sokan meg se érik hogy nyugdíjba mehessenek , vagyis egyfajta megoldás a későbbi nyugdíj problémára...
ok nem politizálok... ez a blog nem erről szól.