Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Havas Jon

83 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes Hősök vagytok! 2016.06.15 11:23:07
Az, ami tegnap Bordeaux-ban történt, arra nincsenek szavak. Az maga a CSODA. Annyira kellett már ez a győzelem ennek a megtört gerincű magyarságnak, mint egy korty víz a sivatagban. És ha az összes többi meccsünket el is bukjuk, nem számít, akkor is megérte. Őszintén bevallom, kezdetben én is…..
Az alábbi fotó 2015. október 19-én készült a horvát határ közelében fekvő délvidéki Berkaszovó útjain, két nappal azt követően, hogy Magyarország lezárta Horvátországgal közös határszakaszát. Az első pillantásra is szomorú kép akkor válik igazán megrendítővé, amikor felfedezzük, hogy a fagyos…..
A kilenc hónapos fiunkat pénteken bevittük egy fővárosi gyerekkórházba, hogy megvizsgálják, miért köhög napok óta egyre csúnyábban. A gyerekklinika a magyar átlaghoz képest egész jó állapotban van, a bent tartott gyerekek mellé az anyuka is befeküdhet éjszakára, a feleségem így is tett. Tavaly a…..
A mindenkori nemzeti oldalnak, amely épp ellenzékben van, azt kéne végre eldöntenie, hogy felvállalja-e olyan ügyek képviseletét, amelyek reprezentálását a 20. század szerencsétlen történelmi hagyatékából kifolyólag kisajátított magának a balliberális értelmiség. Az utóbbi hetek legmegosztóbb…..
Jobbegyenes Princípiumok 2015.12.17 23:52:38
A feministáknak és gender-amazonoknak el kéne végre fogadniuk, hogy nagyon sok nő számára még mindig az anyaság az elsőrendű fontosságú cél, ügy, munka, hivatás. Ez most egy megkésett cikk lesz, mert már minden okosat leírtak Ákosról, hamarosan elborítják a netet a vukis…..
Jobbegyenes Az ötödik hadoszlop 2015.11.19 12:12:10
Ha az Európai Unió vezetőinek maradt még egy csöpp eszük és lelkiismeretük, akkor most jött el az az utolsó utáni pillanat, amikor a nemzetközi mamutcégek lobbi csoportjai helyett neki lehet állni képviselni azokat, akiknek mandátumokat köszönhetik: az európai embereket.…..
Egy hét elteltével sem ért véget a Szávay-saga sőt, az őrület hullámai egyre magasabbra csapnak. A felvidéki magyarság legolvasottabb napilapjának online kiadása nem kevesebbet pedzeget, mint hogy a Jobbik alelnöke valójában a szlovák titkosszolgálat (SIS) ügynöke. Amikor…..
Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek…..
Ez az a pont, amikor meg kell állni, és feltenni magunknak a kínzó kérdést: ki néz hülyének minket: a svéd hatóságok vagy a migránsok? A Local Sweden angol nyelvű svéd hírportál arról számolt be, hogy migránsok azzal fenyegetőztek, a kompról a vízbe vetik magukat, ha…..
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Olyan, hogy „menekült” nincs, legfeljebb a statisztikákban. Különböző országból különböző céllal érkező embercsoportok vannak, és hogy ezek közül ki a valóban…..
Bejárta a világhálót azoknak a görög újságíróknak az esete, akik ellen azért indítottak eljárást, mert nem a kormány álláspontját képviselték a vasárnapi népszavazáson. A szenzációhajhász cím után az apróbetűs részből kiderül, hogy igazából nem is…..
Aki a szociális ellátórendszeren akar élősködni, az leghamarabb Ausztriában áll meg, aki pedig mégis úgy dönt, hogy szebb sorsra érdemes, gazdaságilag a béka feneke alatt lévő országunkat akarja gyarapítani munkájával, azt nem üldözni kell, meg beszólni neki, hanem tárt…..
Nekik csak ennyi jutott: Alekoszt alázni egy reggeli műsorban. Jóleső érzés egy szinttel valaki felett állni, és ebben a komfortzónában kicsit lubickolni. Igazi gigászok csatájának lehettek szemtanúi azok, akik kedd reggel a TV2 névre hallgató szennycsatorna Mokka című műsorába…..
Az utóbbi években Magyarországon (is) egyre elterjedtebb a nézet, miszerint Putyin Oroszországa a nemzeti, keresztény Európa utolsó védőbástyája a globalizmus és a szélsőséges liberalizmus elleni harcban. Hogy ez mennyire nem igaz, arra két közelmúltbeli hír ad csattanós…..
Kőkemény csatában, óriási hajrával, egy százaléknál is kisebb fölénnyel, de végül a Jobbik lett a befutó a vasárnapi tapolcai időközi választáson. A siker kulcsa, hogy a győzelembe vetett hit mennyire lesz ragadós. Egy választási diadalt a győztesek rendszerint…..
Svédországban szinte a semmiből felbukkant egy radikális feminista párt, amely a férfiakra rótt különadóval, óvodás korú gyermekek átnevelésével és poligám élettársi kapcsolatokkal kampányol. A Feminista Kezdeményezés tavaly majdnem átlépte a parlamenti küszöböt,…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
Szinte napra pontosan egy éve volt a majdani tüntetések fekete napja: egy máig tisztázatlan eredetű lövöldözés következtében három rendőr és több mint 50 tüntető maradt holtan a kijevi utcákon. Sokáig tartotta magát az a híresztelés, hogy a jelzés nélküli mesterlövészek…..
Simicska Lajos pénteken felrobbantotta az internetet. Szemünk előtt bontakozik ki a rendszerváltás utáni harmadik nagy médiaháború, a baráti tűzben pedig sok jó fegyverhordozó eshet el. A jobboldali kormányok mindig nehezen boldogultak a médiával. Soha nem értették és nem is…..
Bár még messze a nyár, nem árt bespájzolni az akciós termékekből, ebben segít nekünk a logós ajándéktárgyakban új dimenziókat nyitó Terror Háza múzeum! Ha promócióról van szó, a Schmidt Mária vezette intézmény a jelek szerint nem ismer alkut a jó ízlés terén: a…..
Helric Fredou múlt hét csütörtök hajnalban vetett véget életének szolgálati fegyverével, miután beszélt az egyik áldozat családjával. A jelentését már nem tudta leadni. A Charlie Hebdo elleni merénylet a sajtószabadság 9/11-e – olvashatjuk a nyugati médiában. Hogy az…..
Sok szülő, nagyszülő és testvér most boldog, mert végre hazajött, akit már nagyon vártak. Mások nem ilyen szerencsések. Mert igaz, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de valakinek fizetnie kell a hitelt, és gondoskodnia az itthon maradókról. Karácsony a megváltó…..
Alig egy hete alakult meg az új „ukrán” (az idézőjel indokoltságáról alább) kormány, Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök tegnap bejelentette: a lakossági energiaárakat a piaci szintre kell emelni. A parlament 1200 állami vállalat privatizációjára is javaslatot tett. Hogy az év…..
A tegnapi, hidegháborút elemezgető cikkem után - amelyről egyébként azt gondoltam, hogy szárazabb, sterilebb, unalmasabb cikket blogon szinte lehetetlenség írni -, szóval eme cikk után olyan vitába keveredtem az Arckönyv lapjain, hogy minden erőfeszítésem ellenére lehullott…..