Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oldkajla

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Neon City 2021.07.30 01:00:00
Vajon miért kapta ez a feladvány minden idők egyik legrosszabb filmjének a címét? A választ csak 10 000 karakteres terjedelemben tudnám megadni, ezét eltekintek tőle. A feladványról: Jalicsg küldte nekem a hadállást, amelynek a megoldása rendkívül ötletes. Világos indul, és 4 lépésben mattot ad.…..
Kocsmablog U Fleku 2012.07.27 15:30:00
Cím: Csehország, Prága 1, Kremencova 11Látogatás: 2012. május 23. 19:30-20:30 A közönség többnyire külföldi, akik örömmel fogadják el a tálcán kínált Becherovka kupicákat, mintha csak a hely ajándéka lenne...
oldkajla 2019.09.03 15:44:10
Köszönöm a választ. Lehet, hogy az U Fleku iránt kissé elfogult vagyok, mert életem egyik legszebb sörélménye volt, ami a kóstolás 30 évtizede alatt sehogyan sem csökkent.
De igen, a magyar sörforradalom is elérte már a nagyüzemi sörök ingerküszöbét is, léptek, mégpedig rendesem, és egészségeset.
Ha az U Flekuhoz mérhető helyet keresünk színvonalban, akkor pl. a Hrabal (meg a Ferdinand) jöhet számításba, Budaörsön a Komló és Tehén (kitűnő a hermelin meg a Hamburgerük), ill. a Bálna déli részén található Jónás kézműves söröző, ahol eszméletlen finom és változatos söröket ihatunk, 5-6 féle IPÁ-t, stb.A korsó ezeken a kézműves helyeken 1200-nál kezdődik, bár a minőség is csodálatos. Régen nem is tudta senki, hogy mi is tudunk (majd) színvonalas söröket gyártani.
Kedvenceim:
Magyarok: Keserű méz, Távoli Galaxis, Jam72, Flying Rabbit, 2222, Charlie Firpo. Nagyon finomak a Legenda csapolt sörei a Király utcában, szerencsére mindig változik a kínálat.
Belga: Barbar barna, Kwak (no.1) Corsendonk Tripel, az eredeti Grinbergen (nem a Strassbourgi)
Cseh: Pilsener Urquell (no.1), de annál is jobb: Pilzenski Master (a pilseni prémium söre, mintha egy Urquellt felére zsugorítanának - dupla alkohol, keserűség, még mélyebb aranyszín), és a morvaországi kézműves remekek.
Azonban az U Fleku söréhez hasonlatos ízút sajnos sehol nem találtam.
Anno a Pécsi Sörfőzde Maláta Barna ill. Malátapezsgő sörei voltak hasonlatos ízűek, de ezek a 80-as években eltűntek (sajnos) a legérdekesebb sörükkel Paracelsus 28 B fokos együtt. Béke poraikra!
Az U Fleku fekete sörének ízvilága az állandó és megközelíthetetlen minőséget jelenti számomra.
Praxis Egy életre sánta lettem 2012.08.08 11:55:15
Engem is a János Kórházba szállítottak lábtöréssel (szárkapocs- és sípcsont zárt törés a boka felett 5 centivel), és ez volt talán életem legborzasztóbb élménye. 8-kor értem be a mentővel, és 1/2 12-kor kerültem vizsgálat alá. Utána másnap szakszerűen fúrtak és…..
2012.márciusában édesanyámnál elváltozást találtak a tüdejében.A kiírt CT 2 hónap múlva esedékes.Addig vártunk.Majd májusban kiderült hogy tumorról van szó.Mivel nyár jön az orvosok egymásnak adják át a beteget ide-oda passzolgatják,lassan már azt sem tudtuk ki is az…..
oldkajla 2012.08.10 09:22:59
@karcsibácsi: Valóban, röntgen alatt kézzel szokás helyrerakni a csontvégeket. Csupán annyi a különbség, hogy azt a törött lábbal csinálják online, nem a már összerakott, megcsavarozott lábbal. És az enyémet - a valóban az én hülyeségem miatt bekövetkezett újabb törés után - tényleg megröntgenezték, de akkor csak konstatálták (meg én is) hogy mi történt. Másnap - nem röntgen alatt - sebtiben begipszeltek és hazaküldtek. Csak ennyi.
Egyébként azóta a bal lábamban az izomzat átrendeződött, hozzászoktam a furcsa láfej-álláshoz, és újrakezdtem a tájfutást. Az F60-as mezőnyben az első 10 között vagyok, csak a bal lábam soxor - az átlagnál sokkal többször - akad bele az aljnövényzetben megbúvó gyökerekben, letört ágakban.
A dokik azt mondták, hogy ugyanott már nem fog soha eltörni a lábam! Hurrá!
De egy biztos: a Jánosba nem engedem vitetni magam soha többé!
oldkajla 2012.08.10 10:19:20
@karcsibácsi: Az alsó csonkban volt 2 csavar, az rögzítette alul a pálcát, azokat megkaptam ajándékba a pálca kihúzása után. Egyébként Dr. Szita szerint a lábammal a begipszelésen kívül csináltak semmit. Korrekció nem történt. Mint említetted, röntgen alatt szoktak ilyesmit csinálni. Ilyesmi sem történt.
A tájfutás pedig életforma, azt nem lehet abbahagyni, még a 80-85 éveseknek is van saját kategóriájuk, a Miskolci VB-n még F90-ben is volt 1 (azaz egy) finn versenyző, aki csak magával küzdött, a kevesebb mint 2 km-en több, mint 2 órát volt kint, és mindenki megtapsolta!
Mivel fiatal koromban judóztam, ezért igen jól tudok esni (tompított és guruló, sohasem arcra), úgyhogy ettől nem sérültem meg soha. A bokakifordulás ellen meg egy technikát fejlesztettem ki: már reflexszerűen tobábbengedem a mozgást, és nem próbálom meg megfogni.