Regisztráció Blogot indítok
Adatok
er4

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
er4 2021.01.20 14:23:26
@frissen regisztrált troll:
Kösz, jó tudni. :)
@kemény keleti kommentelő:
Indeed, mint ott a cikkben látjuk, ezt én sem tudtam... akár 5 napig is hűtőben lehet... most kicsit elvonulok kiadni a mérgem valami ártalmatlanabb módon.

Emberek várakoznak az oltásra, ezek meg kidobják... eszemfszommegáll ...
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
er4 2021.01.10 00:42:57
@combo:
A szavak nem csak lebegnek a levegőben, más ember hallja őket, feldolgozza, _hatnak rá az elmondottak_ . Következményekről beszélek. A szólás szabadságának joga tehát mentesít a következményektől?
Ha butának lenni nem bűn, akkor ez felmentést ad a következményeivel való szembenézés alól is, akkor is, ha azt más szenvedi meg?
Mindegy, hogy butaságból, szándékosságból, ha egyszer következményei vannak, akkor nem lehet, hogy talán igenis annak a szabadságnak is vannak határai? Vagy legalább kellene, hogy legyenek?

És igen, persze máris ott vagyunk, hogy hol és ki húzza meg azokat a határokat? ... Nem folytatom.

Röviden: én nem hiszek a Szent Szólásszabadságban.

A kérdésekben hiszek.

Hmm, ebből most megfogalmazódott bennem egy újabb kérdés:
Nem lehet, hogy nem a szólás, hanem inkább A KÉRDEZÉS SZABADSÁGÁT kellene minden erővel védenie a törvénynek?
er4 2021.01.10 01:50:17
@combo:
Ugyan, ki tenne itt ilyet? :D

A viszontkérdéseden meg az eddigieken gondolkodva egyelőre oda jutottam, hogy megint könnyelműen dobtam ki egy kijelentést arról, hogy miben hiszek és miben nem...

Meg, hogy lehet, hogy nem a gyökerét nézzük a problémának, amikor a szólásszabadságot okoljuk az eddigi események miatt.

És hogy milyen szép lenne a világ, ha senki nem tenne olyat mással, amit nem szeretne, hogy vele tegyenek mások...

De aztán itt feladtam. Jó éjt mindenkinek. :)
er4 2021.01.10 22:23:12
@combo: @libernyák:
Tegnap olvastam az bellingcat-en az Ashli Babbitt-ről szóló cikkjüket, azóta azon gondolkodok, hogy egy relatíve mérsékelt, Obamát elfogadó nőből hogy lett két év alatt vérfanatikus összeesküvés- és Trump-hívő... Trump önmagában ehhez nem biztos hogy elegendő volt.
www.bellingcat.com/news/2021/01/08/the-journey-of-ashli-babbitt
Sajnálom a csajt, ahogy az összes áldozatot (nem csak a halottakat, és még nincs vége). A mérgezés valahogy megtörtént, és nem feltétlenül egyetlen forrásból. A weben nem csak a Twitteren/Facebookon és a többi jól látható csatornákon lehet kommunikálni.
A követőknek valószínűleg megvannak a maguk kis körei, ahol Trump nélkül is pöröghetnek tovább egymást hergelve, mérgezve: reddit, 4chan, etc, nem követem mik vannak még... Trump csak egy összetevő a sok közül, bár kétségkívül egy jelentős [...] tényező, de így is csak amolyan mártír-light maximum. Amúgy sem ő volt ezeknek a hülyeségeknek a forrása, a 0. beteg, hanem valaki(k) a már említett 4chan, reddit, akárhol csatornákon...
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
er4 2020.09.01 21:04:31
@DarthVader:
Nem hinném, hogy az elsőn annyian lettünk volna, inkább úgy 8-10 körül. De akkor olyan történt, spontán, ami és hasonló azóta egyszer sem: betört pár ablak és redőny a Lendvay utcában. Azután a nagyon gyorsan nagyobb tömeget vonzó másodikra feltehetően tele lett a gatya, mert 2006 őszi képek ugorhattak be egyes fejekben, csak a másik nézőpontból. Tehát komolyan vették és sikeresen erodálták az indulatokat többek között a tőlük szokatlan visszalépéssel. A többi már ismert. A bika kifáradt/elunta: birka lett. "Énekeljük el a Himnuszt és menjetek haza!" Ezek meg szépen megtanulták, hogyan kell az ilyet kezelni. Azóta nincs fék, nincsen vissza.
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..
er4 2020.07.31 20:29:42
@Mogorva ():
és ne felejtsük el megemlíteni azt sem, hogy az 5 főnél kevesebbet foglalkoztató cégek dolgozói is kimaradnak abból az átlagból.
      Itt legalább kétszázezer családot kell megvédeni az éhezéstől.  Alapvető élelmiszerekre, higiéniai termékekre és közüzemi szolgáltatásokra kellene költeni családonként havi százezer forint nagyságrendben esetleg három hónapig. Az hatvanmilliárd forint, ami nagyjából a magyar GDP másfél…..
er4 2020.04.09 12:01:53
@lüke:
Lopják a kórházból a csapot? ... Oh... én meg a'szittem, igazi magyaros megoldásként csak leszerelték, hogy el ne lopják... :D. Vagy csak a másik felében, mert az első feléből ellopták? ...

Ez színtiszta Vogária. Douglas Adams tuti rólunk mintázta őket...
er4 2020.04.09 13:13:05
@lüke:
Én csak a vogária-hungária párhuzamban vagyok egészen biztos ennyi év után, mégha csak a véletlenek egybeesése hozta is össze, és zömmel egyéni megfigyeléseim eredménye a következtetés ...
De hogy Orwell, meg Nobel meg viccek? Ez már az 'Univerzum szívcsakrája: Hungária' narratíva? Vagy még csak a kapudrog? :D
Április elseje hagyományosan a bolondok napja, mi is eresztettük már el itt a gyeplőt párszor a blogon, tessenek csak visszaolvasni ezt, ezt vagy éppen ezt itt. noha a világ most szörnyű problémával áll szemben, és egyesek szerint ilyenkor azért nem illik viccelődni, mások szerint pont így,…..
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
er4 2020.03.17 22:19:46
@AdvocatusDiaboli:

Erről valahogy rögtön ez a jelenet jutott eszembe:

"Krulij pedig teátrális mozdulattal intett a páncélozott rabomobil mellett ácsorgó két rendőrnek:
- Nyissák ki!
- Hurrá-á-á!... - zúgott a kiáltás az üzem kilenc négyzetkilométernyi területe felett. - Hurrá-á-á!...
Az emberek győzelmüket ünnepelve egymás nyakába borultak, a levegőbe hajigálták sapkájukat. Sztyepan Zarudnij dermedt szívvel figyelte őket. Nem, ez a nép soha nem lesz szabad. Elkárhozott, arra ítéltetett, hogy rabszolga legyen, akit olyan könnyű becsapni, megvásárolni és rábeszélni valamire, mint egy kétéves gyermeket. Krulij most kiengedi a “meseautóból” Sztaszovot, Obuhovot meg Konyuhovát, a tömeg pedig örömében a levegőbe dobálja őket meg Krulijt, a “felszabadítót”; alighanem könnyes szemmel mondanak majd neki köszönetet és pillanatok alatt mindent el fognak felejteni: a két koporsót, a város utcáin rendezett tegnapi vérfürdőt. "

Edouard Topol: A birodalom széthullása.
er4 2020.03.17 22:20:31
@er4:
pardon: Eduard .
  A vasárnapi Bayer show vendége Csókay András, a kereszténységét minden fórumon nyíltan megvalló idegsebész volt. A Honvéd kórház osztályvezető főorvosát a legtöbben a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétsorozat kapcsán ismerjük. Ez a beavatkozás önmagában is világszenzáció; elvégzését a…..
er4 2020.03.12 21:37:51
"Te egyébként szívesen élnél így, és néznéd, hogy a hozzátartozóid sírdogálnak az ágyad mellett?"
@MAXVAL bircaman közíró:
"Simán nézném. Mi a gond ezzel?"

Kérdezte a pszichopata.
Kösz, nekem ezzel bemutatkoztál.
Örülünk, Vincent? Városmajor 2020.01.23 18:45:42
      1.   Pár hete a bozóttüzben leégett a Victoria állambéli Buxton számos épülete, köztük egy számozatlan ház a Dyes Lane-en.  Az ausztrál híradóban is mutatták, ahogy a tűzoltók kétségbeesetten küzdenek a lángokkal, egészen addig, amíg a ház tetőszerkezete össze nem omlik. Az épület majdnem…..
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol a Pillangó utcai metró-ütközésben érintett, hátulról érkezett metró járművezetőjével és a szolgálatban lévő KFM diszpécserrel szemben. A javaslat alapja a közlekedési szakértő azon megállapítása, hogyha az alkalmazott sebességnél jóval lassabban, 28…..
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
er4 2019.12.18 22:46:33
@poszt: Még az jutott eszembe, hogy pölö akkor most egy tisztességes liberális-konzervatívnak a jóqrvannyját, vagy az még szódával elmegy? Vagy olyan állat nincs is? Az hol helyezkedik el a kultúrfölény-méteren?

Ez az orbáni újbeszél. El kell ismerni, mesterien kifordították és átértelmezték ezt a "liberális" szót (is - sok mással egyetemben: keresztény, konzervatív, civil, jobb, bal, további megfejtéseket meghagyom másnak) a saját céljaik érdekében még idejekorán - gondolom, segítséggel persze... Biztos kellett hozzá pár magát liberálisnak címkéző alkalmatlan barom, tolvaj, szerencselovag, etc, és/vagy jött a lecke a fasisztoid tanítómesterektől (is), mint Putyin, stb. Vagy ilyesmik - történelmileg, ideológiailag képzettek biztos jobban tudják, mint én.

De mind1, nyilvánvaló, hogy a NER egyik talpköve ez. Hiába vagyunk komoly tranzitország, a kóla, ugye, még mindig drága - minden káder nem kaphat, csak a megfelelő szintű/fontosságú tolvajok/rablók kvalifikálhatják magukat, vagy kulcsemberek, akiket kézben kell tartani. A többinek, (nem tagoknak is) van az ingyenes, átértelmezett szótár, mémesedett kifejezések, stb. De még akik azt sem tudják mit jelent, azoknak is príma szitokszó, mint a libsi, liberó változatai... a zamata ezeknek a szavaknak, ahogy kiömlik a fideszszavazó száján - érzitek ti is?

És amíg a szavak értelmezése ilyen szinten az ő kezükben van hagyva, ez az ország marad ott, ahol most van: a NER disznóólában.
Borókagyogyó Hálókocsi sehol 2019.08.25 17:45:38
 Azt hiszem, témáját tekintve ez a történet leginkább az abszurd fülbe illik bele, ha nem én lettem volna az egyik szereplője, lehet, hogy nem is hittem volna el, hogy ez 2019-ben így megtörténhet. De én voltam. Aki nem hiszi, utazzon éjszaka MÁV által küldött kocsival. (Inkább ne.) Augusztus 16-án…..
er4 2019.08.26 22:21:30
@CSOKKI MÁLNA:
Senki nem állította, hogy máshol nincsenek problémák - szalmabáb.

Ismeretlenül, anélkül, hogy tudnád, ki vagyok, azt sugalmazod, hogy beszűkült a világnézetem, hogy nem tájékozódok többféle és diverzifikált forrásból - ez aljas, sunyi, lopakodó személyeskedés.

"Én csak azt mondom": kb ezt hallom/olvasom minden manipulatív terelés,
bagatellizálás, kötözködés előtt. Olyan, mint a "nem vagyok rasszista, de...".
Hogy miért terelsz, manipulálsz, kinek a nevében és mi érdeked fűződik hozzá,
nem tudom. Ellenben baromira nem is érdekel.

Simán abba kéne fejezni a "Nem süllyedünk, nem süllyedünk" marhaságot, miközben nyilvánvaló, hogy már nyakig ér a szar. Ha olyat akarsz ebbe a játékba bevonni, aki nem akar veletek süllyedni, necsodálkozz, ha nem fog tetszeni a reakció.

@BORÓKAGYOGYÓ problémája egyébként tényleg first world problem. Mert neki is, nekem is, sokunknak ez, ahol élünk, EZ AZ ELSŐ a világaink közt. Ez elsődlegesen befolyásolja az életünket, nem közvetetten, mint a világ többi része. Átkereteztem, lehet lebontani, ha tudod.

A panasza jogos a kényelmetlenség miatt, amit a MÁV okozott neki. Most dönthet, hogy vagy a pénze úszik, vagy az ideje, amit a pénz visszaszerzésére kell forditania. Nem ő az egyetlen, akinek egy alkalmatlan banda miatt a pénze/ideje pocsékba megy. Vannak, akik majdhogynem napi szinten ezt tapasztalják.

Hozzá lehet szokni, hogy amíg ezek (és sok más) bajok érdemben orvosolva nem lesznek, addig a legkisebb hiba és visszásság is könnyen beszédtémává válik és fog válni.

Minél több a szőnyeg alá söpört dolog, annál gyúlékonyabb. És nem tudom, mi lesz a szikra, ami begyújt alá, de hogy lesz, az fix.

És nyilván nem a tokiói metró dolgozói lesznek okolva.
er4 2019.08.27 09:36:59
@CSOKKI MÁLNA:

Szerintem meg az a baj, hogy megint olyan tartalmat, mondanivalót próbálsz beleláttatni, belemanipulálni abba, amit írtam, ami eredetileg nincs ott, sőt, épp ellenkezőleg, messze elkerültem bárminemű hasonlítgatást bármely más részével a világnak.

Te viszont megint terelsz, hasonlitgatsz, és még véletlenül sem olyan példákat választasz, ami ne támasztaná alá a saját magad által propagált nézőpontot. És miután a szelektív és emiatt erősen szubjektiv összehasonlításoddal egy mondatban végzel, engem vádolsz meg azzal, hogy képtelen vagyok az objektivitásra.

Kár volt ezért ébren maradnod éjfélig.

Adios.
   "Recent policy of measures, aiming to cut funding and limiting independency of academic and research fora are creating uncertainty in academic and research forums, which may result in the emigration of top research talent and risk a persistent decline." (Európai Bizottság, ma)    ..
er4 2019.06.07 09:21:48
@M. Péter:
Szerintem is érdemes lenne _mindet_ szembesíteni a dolgokkal amiket kormányon tettek vagy nem tettek. Pl. Egy rendes kis bírósági tárgyalássorozat keretében. Mint vádlottakat...
         Az Átlátszó olyan dokumentumokat talált, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Orbánékon keresztül fizettek le az azeriek egy belga politikust.        Kurvaélet, ha ezt megússzák, akkor, bocs Big JC, de a papád nem létezik...
er4 2019.05.22 20:57:54
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
er4 2018.08.02 09:52:07
@Field64:
Ja, és ha annyira pofánverlek, hogy már meg sem tudsz mozdulni hogy emberkedj, akkor az azt jelenti, hogy megkíméltem magamat és mindenki mást az emberkedésedtől, amit biztosan megtettél volna, ha nem verlek elég erősen pofán, tehát megint csak teljesen jogos volt...