Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ProPrimo

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon milyen és mekkora gépek állítják elő a sok newtonméteres nyomatékú berendezések fogaskerekeit, hogy ne roppanjanak szét az első gázfröccstől, ahogy kihajtunk az autószalonból? A fogaskerekek és fogaslécek gyártását fogaskerékmarók végzik az ipar minden területén, ahol a fogaskerekeket…..
A Microsoft tavaly elhunyt társalapítója, Paul Allen álmodta meg az ikertörzsű repülőgépet, amelyre azt a feladatot bíznák, hogy műholdakat és űrhajókat juttasson a sztratoszférába és állítson pályára. Az egységek innen saját hajtóművekkel startolhatnának tovább, ami…..
ProPrimo 2019.06.21 12:22:20
2 $
Fegyvertelen Diákhitel Plusz 2017.05.25 23:36:35
Talán mindenki emlékszik, az Aranyélet második szériájában így hívták a HÖK-ösök kvázi uzsorakölcsönét, melyet a főszereplő család fia vezetett be némi hatalmi harcot követően. (Az amúgy az ELTE-n játszódó egyetemi HÖK-ös szálat egyébként a készítők interjúkban rendre Miklósi Márk szegedi EHÖK-elnök…..
ProPrimo 2017.05.26 21:19:04
@miketbeszéltek: szerintem nem a nyugati kontra magyar anyák (kontraanyák) helyzetéről szól a poszt, s én sem. látom, megragadtad a lényeget :)
béke veled, menj szülni ;)
ProPrimo 2017.05.26 23:43:37
@miketbeszéltek: 'végre' találtam egy embert, aki úgy gondolja, kezében a bölcsek köve, s ennek tudatában mindenkit kioszthat :D :D :D
vajon milyen érzés lehet ilyen okosnak érezni/képzelni magad? ne mondd el, nem próbálom ki.
a saját szemszögedből nézve tied a szubjektív igazság, ezt megnyerted. ha meg nem érted az ironikus humort, hát az legyen a te problémád
ProPrimo 2017.05.27 00:23:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak szoci ballibák és fidesznyik narancsok vannak az ön gondolatvilágában, nincs ezen a kettőn kívül más értelmes alternatíva, ugye? színes világunkba belefér ön is, kétségkívül alulmúlhatatlan stílusától függetlenül :)
Mi történik a Coca-Cola műanyagpalackjával, ha kiürül? Jobbik esetben a szelektív hulladékgyűjtőben landol.  Az Ogilvy & Mather reklámügynökség egy olyan kampánnyal állt elő a Coca-Cola számára, mellyel második életet adott a műanyagpalackoknak. Az ital elfogyasztása…..
ProPrimo 2014.06.12 22:28:40
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
Szőke hajú lányok Judy 2013.11.07 07:34:00
..
ProPrimo 2013.11.07 12:02:36
Naked Charlie 2013.09.15 06:00:00
// 5){for(var i=5;i-1){this.browser='IE';return true;}else return…..
ProPrimo 2013.09.16 09:40:53
Naked Kelly F 2013.09.09 06:00:00
// 5){for(var i=5;i-1){this.browser='IE';return true;}else return…..
ProPrimo 2013.09.09 09:47:28
Hölgytársaink körében minden bizonnyal sokan emlékeznek az „Álljon meg a nászmenet” című film ominózus jelenetére.  Cameron Diaz kellő átéléssel mutatja be a liftben Julia Robertsnek hogyan is horkol az ő élete szerelme éjszakánként, és ezzel együtt is…..
Egy 35 éves férfit akkor ért tetten a tokiói rendőrség, amikor ellopott három kerékpárülést. A nyergeket drága elektromos biciklikről emelte el. A házkutatás során azonban kiderült, hogy már legalább kétszáz, korábbi lopásokból származó ülés sorakozott a lakásban. Joji…..
A tenisz csillaga sosem fukarkodott felkérésekben. Reklámozott már sok mindent az órától az autóig, de most egy igen érdekes dologra bukkantunk. A sportolónő tényleg a nevét adta egy termékhez. Illetve termékekhez. Ugyanis cukorkákat dobott, vagy dobtak általa piacra: Sugarpova…..
Közkívánatra! Mi történhet, ha (házas)társ és szerető találkozik, hogy beszélgessenek? A helyzetről, arról az emberről, akin osztoznak, önmagukról, a terveikről, az elvárásaikról. Lehet persze találkozni úgy is, hogy csak az egyik van tisztában a másik szerepével, de most…..
ProPrimo 2013.08.06 11:35:05
szeretőből ritkán lesz házastárs... kezdjük ezzel az alaptézissel.
adódott, hogy sok-sok év távlatából ismét egymásra talált a férje mellett békében élő lány és a házasságából 6 éve kifelé tartó férfi. a lány fair játékos, férje mindennemű közeledését leállítja, mert egyszerre csak egy ember fér az életébe, a (most még szeretőként létező) férfi is 'egykapuzik', nem jár máshoz, otthon meg már évek óta nem működnek az érzéki dolgok.
sűrű találkozások kettesben, nagyívű tervek, majd egy téli estén egy előre egyeztetett helyen hármasban (lány, a férje, valamint a szerető) megbeszélik a folytatást. a férj már várta a találkozást, hogy tudja, ki az, aki miatt a felesége hajthatatlan; a feleség várja, mert kíváncsi, mire jut az általa szeretett két férfi; a szerető várja, mert végre szeretne egy kiszámítható jövőt, ugyanis elege lett a 'szeretői' státuszból (hiába vannak előnyei).
étterem előtt, a lány késik, a fiúk beszélgetésbe elegyednek. semmi feszültség, békés, szinte baráti a hangulat. megérkezik a lány, s nyugtázza a helyzetet. vacsora, egy kis feszengés, majd a téma: hogyan tovább? a beszélgetés végére a férj megnyugszik, hogy felesége és gyerekei jó kezekben lesznek; a feleség boldog, hogy kulturáltan és jókedvűen zárják az estét; a szerető reméli, hogy végre révbe ért. a szerető hazamegy, még akkor este elmondja a feleségének, hogy game over, 5-6 évnyi különélés után legyen hivatalosan is vége az egésznek. egy kis kiborulás, de utána nyugi. elindul a válás, ügyvédek, vagyonmegosztás, a másik oldalon is béke. a férj-feleség viszony is rendben van, nincsenek villongások. a lány és a szeretője sűrűn találkoznak, tervek továbbszövődnek, ideálisnak tűnik minden. a válás már folyamatban, süt a Nap, béke, szerelem.
így telik néhány hónap.
majd egyszercsak egy szépnek induló napon a lány bejelenti, hogy nem tudja elszakítani a gyerekeit az apjuktól. a szerető marad a sarokban, már nem tud kijönni egy újabb menetre, mert fölösleges. nem kellemes a helyzet, de elfogadja a lány döntését.
és ismét game over.
két szék között pofára.

azóta mindenki elvált, a férj sem lakik már otthon, új nő, új tervek. a lány is megtalálta a társát, akivel békében és így is legyen sokáig.
a szerető meg soha nem lett többé házastárs. és jó ez így, mert arra a rövid időre, míg találkozik egy kedves barátnőjével, csak a szépet adják egymásnak.

boldogan élnek, míg meg nem halnak

ámen
ProPrimo 2013.08.06 13:54:58
@pilar ternera: @skarlát betű:
mint írtam a végén, mindenki boldog (remélem)
a végén megköszöntem az őszinteséget, az együtt eltöltött időt, mert sok szép is jutott, nomeg a tapasztalat :)
érthető, hogy olyanok vagyunk, mint az utak vagy a liánok az őserdőben. egy darabig külön futnak a szálak, majd összekapcsolódnak, majd megint elválnak és máshol, mással futnak tovább.
(ez majdnem koelhó pálos mondat lett...)
ProPrimo 2013.08.06 15:05:50
@skarlát betű: a lelkem tombolt, a pofám csendben maradt. igyekeztem méltón kezelni a helyzetet, bár elég nehéz volt.
Policity Nem elég magas labda 2013.08.05 12:38:14
Legutóbbi, Magas labda c. bejegyzésében Török Gábor arról ír, hogy az Orbán Viktor háza mellett,  jórészt közpénzből épülő felcsúti stadion könnyen a Fidesz bukását elhozó jelképpé válhat. De vajon tényleg egy stadion lenne a jobboldal nokiás doboza? (forrás:…..
..
ProPrimo 2013.07.27 13:06:32
Rövid regnálása alatt másodszor adja föl a teológiai-erkölcsi leckét Ferenc pápa a krisztusi szegénységben, szerénységben és az Isten teremtményei iránti tiszteletben az egyébként bűnrossz világátlagnál is gyengébben teljesítő magyar kereszténydemokratáknak. Először…..
Barna hajú lányok Lima 2013.07.22 07:34:00
..
ProPrimo 2013.07.22 21:14:30
hacsaknem IMF, takarodj! 2013.07.15 13:52:08
Így hétfő fejében, pihent aggyal olvasom, hogy Matolcsy György jegybankelnök újabb testhezálló feladatot talált magának: Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett levelében kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap budapesti irodájának bezárását. Mert így…..
Azt hittem, hogy nincs attól lejjebb, amikor valakinek a halálhírével szórakoznak és akarnak újabb, Kínában gyártott, fölösleges hulladékot eladni. Legutóbb Árpád húzta fel magát - teljes joggal - egy hasonló levélen. De van lejjebb, most esett be a privát fiókomba (nem…..
Naked Danae A 2013.07.09 08:00:00
..