Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drhv

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél a Netrisken látta, hogy teherautójára érdemes biztosítót váltani, és csak ezután kapta meg a jobb ajánlatot, így mégse váltott. A Netrisk azonban igen, bár visszaigazolták, hogy lemondta az akciót. Viszont ennek nyoma sem volt 2 hónapig, élő szerződést mutatott a…..
Újonnan méregdrága és ügyetlen, használtan megbízhatatlan. Szerencsére a Smartnak is van guruja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
drhv 2012.07.31 15:22:57
@2-More: Igen, az esetek többségében nem éri meg újat venni. De ha 10 évre veszel valamit, vagy céges terítőautónak, ahol menni kell vagy egészen egyszerűen az adott típust idióták veszik, akiktől használtam semmit nem éri meg venni, akkor nem tehetsz mást (ilyen a Focus, Astra, és minden, amit általában céges autónak vesznek).
Ilyen eset még az is, ha egy adott felszereltségű autó évekig beragad az első tulajnál és egyszerűen nem adják el, vagy új árhoz nagyon közel. Vagy pl. prémium autóknál a használt autók többségéhez felesleges extrákat rendeltek, amikről lehet tudni, hogy amiatt kell állandóan javítgatni. Tipikus példa: E Merci vagy 5-ös BMW: alig van kisebb motor - de jó felszereltség.

Elég sok autót vettem vegyesen: használtan, újonnan, itthonról külföldről, minden érintett típusról megvan, hol érdemes venni, sőt azt is, hol eladni (van, amit ki kell vinni, mert 20-30%-kal többet adnak azonnal érte). Sportkocsi mondjuk soha nem volt közte, azokat nem ismerem.

A smart tipikusan az, amit nem éri meg újonnan venni, hanem amikor eléri az új ára 40-50%-át, akkor kell beszállni és 9-10 évesen eladni.
A cikk a 10. év utáni időkről szólt.
drhv 2012.07.31 15:58:25
@plzltn: rövid távon így van, viszont ezek után felmerül bennem, hogy olvassam-e a toltalcar.hu-t. Néhány cikke miatt volt pár év, amikor az index-et sem olvastam. Most naponta belépek rá, de már nem olyan intenzíven, mint régebben.
Ha mások is így gondolják, előbb-utóbb már csak azok fogják olvasni, akik kommentelgetni akarnak és akkor jöhet a Blikk-szint a csöcsös nővel a címlapon (jó tempóban haladunk afelé).

A cikk szerzője ezzel az egy cikkel nálam feketelistás lett, nem tudom ezentúl komolyan venni. Felkészületlen volt, ennyi. Írjon a velvet-en, ott hozza a szintet.