Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Origomed

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ritmus magazin februári számában megjelent cikkünk itt található. Vajon miért tapasztalható a válások számának növekedése a mai harmincas korosztályon belül és miért egyre gyakoribb a kapcsolatok ezen lezárása? A jelenség társadalmi, gazdasági és párkapcsolati…..
Várjuk két korosztályban, 2-7 és 7-14 éves gyerekek rajzait a MANÓról. Gonosz vagy kedves, randa vagy bűbájos, okos vagy buta, büdös vagy illatos, a lényeg, hogy manó legyen. Olyan, ami a gyermek eszébe jut e szó hallatán: "Manóóóóó". Határidő: 2013. november 30. A…..
Egy elvált szülőnek fel kell készülnie egy ilyen kérdésre is. Különösen, ha a gyereknek az egyik legfőbb vágya, hogy megértse, mi zajlik épp a szülei életében. Azért "valamennyire" a gyerek is érintett... A 12 éves Karesz szülei már négy éve elváltak. Karesz az…..
Ezúttal egy elkeseredett apuka írt nekünk, bízva abban, hogy történetének megosztásával találhat magának vele sorsközösségben élő szülőket, akik segíthetnek neki abban, hogy tisztábban lásson a családjog ellentmondásos világában. Ha tud ilyen szülőről, aki segítene a…..
Egy meglepő cikk jutott el hozzánk az elmúlt napokban. A benne található információk több mint elkeserítőek. Nem jut más az ember eszébe, a politikai és ideológiai őrület milyen könnyedén szorítja háttérbe az empátiát, az érzelmi intelligenciát és egészen profán módon a…..
Minden apróságot hajlamos az ember jelnek venni, ha úgy érzi, a kapcsolata kezd vakvágányra futni. Egy hűséges olvasónk, Márti összegyűjtötte azt a - szerinte beszédes - hat jelet, amelyek előfordulásuk gyakoriságától függően utalhatnak arra, hogy a párkapcsolatunk nem a…..
Mintacsalád Az igazi nő... 2013.01.04 13:01:01
Jákó Máté elképesztően izgalmas véleménye a nőkről a kilencvenes évekből. ..
Talán éppen karácsonykor találhatják meg a szülőket a legváratlanabb kételyek. "Ki hozza az ajándékokat? Hogyan kerülnek a fa felső ágaira is díszek? És hogyan lehet, hogy a Jézuska nincs itt, de itt hagyta a csengőjét?" A gyerekek csodálatosak, hiszen csak ők tesznek fel ilyen…..
1952 a robbanások éve volt. Ernest Hemingway megírja Az öreg halász és a tenger című művét, ebben az évben születik Szakácsi Sándor és Gálffi László színművészünk, az Egyesült Államok felrobbantja a Marshall-szigeteken az első hidrogénbombát, és megszületik a magyar…..
http://www.youtube.com/watch?v=k9aNpB2Im4Q&feature=related ..
Miközben egy gyerek cseperedik, olyan hatások érik, amelyekről az őt körülvevő felnőttek néha nem is tudnak. Vagy nem veszik észre, hogy mit adnak át a gyereknek, vagy egyszerűen azt hiszik, hogy a gyerek úgysem érti meg a dolgokat. Pedig ahogy a mondás tartja: nem hülye, csak…..
A felhívásunkra érkezett a következő írás is, amely kicsit más szempontból közelíti meg a sikertörténet fogalmát. Tudom, nem etikus dolog egy mediátor csapat blogjában a konkurenciát reklámozni, de a legnagyobb mediátor, lássuk be, mindenképpen az idő. Hiszen ez kellett a…..
Mivel ritkán olvasni olyan felhívást, ahol be lehet számolni a jó dolgokról, és mivel az emberek általában azt szeretik olvasni, ami siránkozó és legtöbbször valami problémáról szól, álljon itt saját esetem, amely igenis hepiend és boldogság. Amikor összekerültünk a…..
Mintacsalád Mérgező szülők 2012.11.15 11:19:46
Dr. Susan Forward könyvét énkép kalauznak is nevezhetnénk, kiváló képet kapunk belőle arról, hányszor és hogyan gyalogolnak bele a szülők a gyermek lelkébe úgy, hogy fel sem fogják, milyen károkat okoznak benne akár egy életre. Ha valaki nem fél attól, hogy olyan tükörbe…..
Mintacsalád Minden kezdet 2012.11.10 13:20:07
A felhívást olvasva elgondolkodtam, vajon a mi történetünk vajon a boldogabbak közé tartozik-e, de az utóbbi nyugodt évekre alapozva azt hiszem, kijelenthetem már, hogy igen.  Pedig nem kezdődött könnyen a mi történetünk sem. A férjem, István akkor vált, amikor…..
Hazánkban a férjek feladatait még senki nem írta le. Nincs egységes iránymutatás, hogy mi a jó férj dolga, mik az ismérvei. Az alábbi kézikönyv részletesen bemutatja, honnan tudatjuk, hogy férjünk kiváló ember, férfi, szerető és társ. A jó férj vacsorával várja otthon…..
A napokban lesz második éve, hogy a háttérben vagyok. Még nem lehet kilépnem abból az árnyékból, amely néha sötétebbé teszi a hétköznapjaimat. Szerető voltam, vagyok, és lehet, hogy az is maradok még egy darabig. De aztán!... A férfi, akivel megismerkedtem évekkel ezelőtt,…..
Hiszünk abban, hogy az élet nemcsak fekete és fehér. Persze vannak nehéz szituációk és helyzetek minden család vagy pár életében, de most gondoltunk egy merészet... Várjuk azoknak a sikertörténetét, akik igenis megoldották a megoldhatatlannak tűnőt is. Akik megtalálták annak…..
Hat év házasság után, 38 évesen döntenem kellene a férjem és a szeretőm között.A férjem már nem szeret, a szeretőm még nem a férjem. Menjek vagy maradjak? Ez itt a kérdés.... Tudom, hogy azt mondják, a házasság hetedik éve a kritikus, hát, nálunk be is jött. Most…..
Nem kezdem nagyon az elején, igyekszem lényegre törő lenni. Betelt a pohár...Elfogyott a türelmem és válni szeretnék, nincs tovább értelme, hazugság lenne minden tovább egy fedél alatt töltött perc is... Négy éve mentem férjhez. Az esküvőig minden rendben volt, még utána, az…..
A bírósági tárgyalóterem a pokol egyik bugyra. Minek szépíteni: a tárgyalás végén az egyik fél biztos vereséggel hagyja el… Győző nyolc évig rágta magában a kérdést, elváljon-e vagy maradjon felesége, Vanda mellett. Házasságuk előtt két évet jártak, szerelmük maga…..
Mintacsalád Szakadatlan 2012.10.03 10:46:04
"...én februárban váltam. Simán ment, ami azóta van, az inkább a nevetséges. Valahogy nem tudunk elszakadni egymástól. Ha valamelyikünk végre elfordul, a másik megtalálja. Ha valamelyikünk próbálkozik, javító szándékkal közelít, a másik elhessegeti, hallani sem akar…..