Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harlamov

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Realitás-e az ökofalu? – vitairat Avagy: van-e létjogosultsága ma Magyarországon egy ökofalu létrehozásának?   Rögtön az elején kijelentem: nincs.  Persze ez csak attól függ, mit nevezünk ökofalunak, hol húzzuk meg a határt. Az ökofalu számomra nem…..
Harlamov 2012.07.21 15:40:44
Paradigmát kell váltani. Sok helyen azt hallom: miért nem lehet megoldani?!
Így nem is lehet, az biztos! Át kell állítani a gondolkodást: " A miért nem? -ről, a Hogyan igenre?!" Ki kell bővíteni nézeteinket, és merni kell elhinni. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a 9 pont dilemmáját. Ez egy kreativitást felmérni hivatott egyszerű játék. Érdeklődés esetén, egy e-mal cím, és leírom.
Olvastam, hogy valaki 20 éve tervezi a megvalósítást. Mire vár? Itt és most, adottak a feltételek ahhoz, hogy működő közösséget lehessen létrehozni. Sok helyen járok, sok mindenkivel beszélek, és mint ha elveszett volna a cselekvés készsége az emberekből. Le kell ülni, józan, "paraszti" ésszel át kell gondolni, és meg kell, meg lehet csinálni. Csak néhány felvetésre a válaszom.
1. autó- lehet Hibrid, lehet elektromos. ( Tudom, pénz kell hozzá, de erre is van koncepcióm) 2. iskola. én azt is tervezek. tehetséggondozó bölcsődét-óvodát, 12 osztályos iskolát. Miért? részben az egyén, részben a közösség, az öko lábnyom csökkentése miatt. Érdekelne az öko tudatos gondolkodók véleménye: 50 házból , 5 vendégházból, közösségi házból, a fent említett szociális intézmények, uszoda, 30.000 embert ellátni képes , integrált energetikai rendszer működtetéséhez, üzemeltetéséhez milyen és mennyi szakemberre van szükség? hány munkahelyet lehet teremteni ezzel? félre értés ne essék, nekem meg van rá a válaszom. én, mi tudjuk. és meg is tesszük. kard ki kard , várom a véleményeket