Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luckygirl1

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Story4 vette meg a britek kedvenc kosztümös sorozatát, a Downton Abbey-t, ami számos Emmy-t és Golden Globe-ot bezsákolt már. A sorozatot február 10-én, vasárnap este 8-kor indítják. ..
Óriási fölháborodást váltott ki egyes körökben, hogy míg az egyetemektől százmilliókat von el az állam, addig a Fradi 250 millió forintos támogatásban részesül. Az összehasonlítás persze rémesen demagóg, ráadásul véleményem szerint óriási baklövés is, hiszen a dolog a…..
Random Mi van egy péksütiben? 2012.10.17 10:38:08
Ennyi E betűs dolgot 69 forintért? Fogadunk, hogy ha direktben akarnád megvenni, akkor se tudnád ennyiért. Pláne hal hogyan kerül bele. ..
luckygirl1 2012.10.17 13:10:09
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Nem mondtam, hogy van velük gond, legalábbis ezekkel nem, amik ezen a zacsin szerepelnek. De ha sok ilyet eszel akkor gyakorlatilag nem eszel semmi értékeset, mivel átmegy a szervezeteden (nem vitamin, fehérje, zsír stb. ami kell a testnek), csak olyan érzetet kelt. De pont ezért hívják őket adalékanyagoknak és nem alapélelmiszernek. Nem vagyok se orvos se dietetikus, de szerintem kicsit túl van lihegve ez a kérdés. Viszont tényleg vannak olyan adalékanyagok aminél még nem egészen tiszta, hogy milyen hatása is van a szervezetre.
A mai posztunk szerzője tulajdonképpen hazatért Németországba – otthonról haza. Hogy ez miként lehetséges, pillanatokon belül kiderül, elöljáróban csak annyit jegyeznék meg, hogy (lassan, de biztosan közelítve a félezredik poszthoz) számomra ez az egyik legérdekesebb írás a…..
luckygirl1 2012.10.10 10:14:38
Én magam is echte sváb családból származom apai ágon, bár rám már nem sok ragadt a nyelvből, a németeket meg szimplán ki nem állhatom a sokak által említett örökös felsőbbrendűség-érzetük miatt. Ez egyébként még mindig él az én családomban is.

De. Itt Magyarországon ez nem minden alap nélkül alakult ki (hogy a kintieknek mennyi alapjuk van erre? nem hiszem hogy ma lenne ennek létjogosultsága.). Szerintem maximálisan igaz az a kép ami az itt élő németekről él, hogy szorgalmasak, keményen dolgoznak és főleg takarékosak - és az is, hogy ezt szeretik éreztetni is azokkal, akik nem ilyenek. De ez (volt) a jólétük és a gyarapodásuk "titka". Ha valaki kicsit is ismer a sváb-székely, sváb-magyar kevert lakosságú falvakat, családokat, akkor tudja, miről beszélek, milyen konfliktusokhoz vezet a különböző hozzáállás. Én pl. rendszeresen hallottam a nagymamám szájából azt, hogy "lusta magyarok".
Az az érdekes, hogy anyám, aki "magyar" létére beházasodott egy ilyen családba, rühellte ezt a rátartiságot, de most, hogy külföldön dolgozik egy ideje (nem Németo.), és látja a különbséget a magyarok munkamorálja és az angol, lengyel, stb munkásokéi között, azt mondja, hogy már igazat ad nekik. A hőbörgésben és a rongyrázásban elsők, de dolgozóként utolsók, tisztelet a kivételnek.
Szóval én igazából megértem, miért ír így a posztoló még ha ez visszatetsző kicsit nekem is, meg a többségnek is.