Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gy...

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasmacs 10.20. 2018.10.20 21:39:34
  Majdnem pont 10 éve írtam a lenti bejegyzést az akkori blogra. Egy átlagos nap után ültem most le és véletlenül jött szembe. Egy átlagos, ömlengős, utólag okoskodós írás, amilyen az átlagos, tíz évvel ezelőtti én voltam. Minden átmenet nélkül kezdtem bőgni és abba sem akarom hagyni. Persze majd…..
gy... 2023.03.29 16:44:05
Tintacsepp spring 2013.04.24 14:46:55
  ..
gy... 2014.09.06 06:55:23
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
gy... 2011.02.13 10:08:48
A hack kérdés foglalkoztat engem is. Lehetek őszinte?

Egyik oldalról, mindig vágyom a dolgokat továbbfejleszteni, másik oldalról pedig elbűvöl a céleszközök praktikussága.

A K3 sok év óta az első olyan eszköz, ahol annak örülök, hogy kevés funkcióra képes ( vs notebook vs Okostelefon) de abban verhetetlen.
Számot vetettem magammal:

Két hónapja minden nap olvasok, egy tucat könyvön vagyok túl. Vettem is, ingyenest is olvastam, angolul is elkezdtem olvasni, sőt html oldalakból is raktam össze olvasnivalót a MEK-ről. A család többi tagja (rajtam kivűl még 3-an) csak olvas. Egy karaktert-sem formáztak még át az olvasás miatt. Az az én dolgom. Az is marad.

Tapasztalatok:

- Minden infót erről a blogról gyűjtöttem össze.
- Sokszor azt is elolvassuk, amit nem kellett volna, nem érte meg.
-Amazon könyvesbolt cool, bár PC-n, szép nagy képekkel, szívesebben keresek/ünk olvasnivalót.
Az SFportal keresője nagyon hasznos!
- Rejtő Jenő még mindig király

- a saját készítésű olvasnivalót .doc formában készítem, amazonon elküldöm. a végeredmény az összes célnak megfelel.
- vagy txt formátumban a gépre másolom. A célnak szintén megfelelt.

- Pihenésképp olvasok, sosem kerestem szövegben.
- Beépített szótár tökéletes és hasznos.
- egyszerre 2-3 művet olvasok - egy laza, egy izgi, egy ismeretterjesztőt, attól függ épp milyen a hangulatom.
- Sosem jegyzeteltem a Kindle-be. Vélhetően nem is fogok.
- A képernyővédő szép.

- Konklúzió: a formátumokról annyit, mintha lenne egy ferrarim, de csak arra használnám, hogy lássák a szomszédok, hogy nekem is van kocsim a garázsban.

Amit várok:

- formátumküzdelem nélküli magyar irodalom(MEK), hogy a nagyi, aki többet olvas mint én, le tudjon tölteni ha akar. Most még nem tudja végigcsinálni a konverziót a MEK-ről. De keresni már tud az oldalon.

(Kindletéka kezdeményezése profi, csak hát valami fileshare oldalra tették fel a prc formátumú könyveket, s azon az oldalakon visít a popup blocker, el vannak dugva a linkek. Én még megküzdök vele, kipróbáltattam egy alsó tagozatossal, s a gyerekek nem tudták letölteni a verne könyvet, nem mernek olyan helyre kattintani, ahol villog a böngésző, hibaüzenetek repkednek és nem egyértelmű hova kell kattintani. Ez tanulták a suliban.

Verdikt. Az e-könyvolvasó minden szempontól többet tud, mint vártuk.

Az eredeti kérdés, hogy szoftveresen módosítsam-e, ismerve az eddigi lehetőségeket (még szebb képernyővédő, magyar karakter), nem merült fel bennem.

Olyan hack-ről tudtok-e, ami az akkumulátor élettartamot növeli?
Szerdán voltam Odoakerrel slacklineozni. Előszőr próbáltam (thx: to Vili), és atom megtetszett. Hol vegyek hozzá cuccot?:) Mennyit adjak ki rá? Mire figyeljek vásárlásnál? ..
E-könyv olvasók Nagy idők 2011.04.05 22:00:00
IntroTalán nem nagy balgaság kijelenteni, főleg a blogbuli fényében, hogy a 6" olvasók piacát a Kindle nagyjából letarolta és felfalta szőröstül-bőröstül. A Sony rajongók még tartják magukat :-), bár nincs könnyű dolguk, a bizonyítottan nagyszámú Koobe tulaj meg úgy…..
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
E-könyv olvasók Egy kis számtan 2011.03.16 07:07:00
Sok ember gondolkodik azon, hogy vajon megéri-e e-könyv-olvasót vásárolni, kihasználható-e, illetve hosszú távon kifizetődő-e annyira, hogy érdemes legyen ezt a komoly beruházást megejteni. Ha eltekintünk két tényezőtől, úgyis mint tartalom-kiszolgálás hosszú…..
A magyar sci-fi rajongói már megint jól járnak. Egy viszonylag új, és civil alapokon is szerveződő formáció, az SFMag tovább ment a Galaktika és az SFportal megkezdett úton, és egyenesen ingyen kínálja a fantasztikus irodalmat. Legalábbis egy pici szeletét. DRM nincs,…..
Lássuk be feleim, hogy a kedvenc olvasónknak van egy olyan tulajdonsága, ami momentán egy versenytársnak sincs a környéken: van email-címe. Van mögötte egy nagyon komoly tartalomtovábbító gépezet. Nincs ez a tény agyonsztárolva, de attól az még ott van, és…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
gy... 2011.01.14 10:27:29
@Dworkyll:

Még nem próbálkoztam email-ben anyagot küldeni a Kindle-re, de azt hiszem szükség lesz rá.
Tudtok segíteni az alábbiakban?

- Ez díjmentes szolgáltatása az amazonnak?
- Milyen formátumban érdemes küldeni? Egyszerűen csatolt .doc file?
- Hogy értesül róla a fogadó fél (aki pillanatnyilag nem én vagyok)?

Köszi a segítséget!
gy... 2011.01.14 19:16:19
@Dworkyll: Kösz, működik!
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
Zia felhő & Boulder Spider Boulder 2010.12.16 09:00:00
Hétfőn nyílt meg Spider Club boulder terme. Első ránézésre nagyobb mint az Ujjerő, kisebb mint a BC, a fogások és a festés friss, van plafon, jó nagy áthajlás. Menjetek próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket.Elképzelhető, hogy hamarosan képriporttal is jelentkezünk..
Gyapának hála, új szereplővel bővült az anyázható biztosítók piaca. A kérdés, mint mindig, hogy ez most akkor bug vagy fícsör?Már már örültem, hogy végre egy biztosító, aki költséghatékonyan, telefonon és interneten tartja ügyfeleivel a kapcsolatot, s kommunikációja…..