Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gy...

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tintacsepp spring 2013.04.24 14:46:55
  ..
gy... 2014.09.06 06:55:23
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
gy... 2011.02.13 10:08:48
A hack kérdés foglalkoztat engem is. Lehetek őszinte?

Egyik oldalról, mindig vágyom a dolgokat továbbfejleszteni, másik oldalról pedig elbűvöl a céleszközök praktikussága.

A K3 sok év óta az első olyan eszköz, ahol annak örülök, hogy kevés funkcióra képes ( vs notebook vs Okostelefon) de abban verhetetlen.
Számot vetettem magammal:

Két hónapja minden nap olvasok, egy tucat könyvön vagyok túl. Vettem is, ingyenest is olvastam, angolul is elkezdtem olvasni, sőt html oldalakból is raktam össze olvasnivalót a MEK-ről. A család többi tagja (rajtam kivűl még 3-an) csak olvas. Egy karaktert-sem formáztak még át az olvasás miatt. Az az én dolgom. Az is marad.

Tapasztalatok:

- Minden infót erről a blogról gyűjtöttem össze.
- Sokszor azt is elolvassuk, amit nem kellett volna, nem érte meg.
-Amazon könyvesbolt cool, bár PC-n, szép nagy képekkel, szívesebben keresek/ünk olvasnivalót.
Az SFportal keresője nagyon hasznos!
- Rejtő Jenő még mindig király

- a saját készítésű olvasnivalót .doc formában készítem, amazonon elküldöm. a végeredmény az összes célnak megfelel.
- vagy txt formátumban a gépre másolom. A célnak szintén megfelelt.

- Pihenésképp olvasok, sosem kerestem szövegben.
- Beépített szótár tökéletes és hasznos.
- egyszerre 2-3 művet olvasok - egy laza, egy izgi, egy ismeretterjesztőt, attól függ épp milyen a hangulatom.
- Sosem jegyzeteltem a Kindle-be. Vélhetően nem is fogok.
- A képernyővédő szép.

- Konklúzió: a formátumokról annyit, mintha lenne egy ferrarim, de csak arra használnám, hogy lássák a szomszédok, hogy nekem is van kocsim a garázsban.

Amit várok:

- formátumküzdelem nélküli magyar irodalom(MEK), hogy a nagyi, aki többet olvas mint én, le tudjon tölteni ha akar. Most még nem tudja végigcsinálni a konverziót a MEK-ről. De keresni már tud az oldalon.

(Kindletéka kezdeményezése profi, csak hát valami fileshare oldalra tették fel a prc formátumú könyveket, s azon az oldalakon visít a popup blocker, el vannak dugva a linkek. Én még megküzdök vele, kipróbáltattam egy alsó tagozatossal, s a gyerekek nem tudták letölteni a verne könyvet, nem mernek olyan helyre kattintani, ahol villog a böngésző, hibaüzenetek repkednek és nem egyértelmű hova kell kattintani. Ez tanulták a suliban.

Verdikt. Az e-könyvolvasó minden szempontól többet tud, mint vártuk.

Az eredeti kérdés, hogy szoftveresen módosítsam-e, ismerve az eddigi lehetőségeket (még szebb képernyővédő, magyar karakter), nem merült fel bennem.

Olyan hack-ről tudtok-e, ami az akkumulátor élettartamot növeli?
Szerdán voltam Odoakerrel slacklineozni. Előszőr próbáltam (thx: to Vili), és atom megtetszett. Hol vegyek hozzá cuccot?:) Mennyit adjak ki rá? Mire figyeljek vásárlásnál? ..
E-könyv olvasók Nagy idők 2011.04.05 22:00:00
IntroTalán nem nagy balgaság kijelenteni, főleg a blogbuli fényében, hogy a 6" olvasók piacát a Kindle nagyjából letarolta és felfalta szőröstül-bőröstül. A Sony rajongók még tartják magukat :-), bár nincs könnyű dolguk, a bizonyítottan nagyszámú Koobe tulaj meg úgy…..
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
E-könyv olvasók Egy kis számtan 2011.03.16 07:07:00
Sok ember gondolkodik azon, hogy vajon megéri-e e-könyv-olvasót vásárolni, kihasználható-e, illetve hosszú távon kifizetődő-e annyira, hogy érdemes legyen ezt a komoly beruházást megejteni. Ha eltekintünk két tényezőtől, úgyis mint tartalom-kiszolgálás hosszú…..
A magyar sci-fi rajongói már megint jól járnak. Egy viszonylag új, és civil alapokon is szerveződő formáció, az SFMag tovább ment a Galaktika és az SFportal megkezdett úton, és egyenesen ingyen kínálja a fantasztikus irodalmat. Legalábbis egy pici szeletét. DRM nincs,…..
Lássuk be feleim, hogy a kedvenc olvasónknak van egy olyan tulajdonsága, ami momentán egy versenytársnak sincs a környéken: van email-címe. Van mögötte egy nagyon komoly tartalomtovábbító gépezet. Nincs ez a tény agyonsztárolva, de attól az még ott van, és…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
gy... 2011.01.14 10:27:29
@Dworkyll:

Még nem próbálkoztam email-ben anyagot küldeni a Kindle-re, de azt hiszem szükség lesz rá.
Tudtok segíteni az alábbiakban?

- Ez díjmentes szolgáltatása az amazonnak?
- Milyen formátumban érdemes küldeni? Egyszerűen csatolt .doc file?
- Hogy értesül róla a fogadó fél (aki pillanatnyilag nem én vagyok)?

Köszi a segítséget!
gy... 2011.01.14 19:16:19
@Dworkyll: Kösz, működik!
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
Zia felhő & Boulder Spider Boulder 2010.12.16 09:00:00
Hétfőn nyílt meg Spider Club boulder terme. Első ránézésre nagyobb mint az Ujjerő, kisebb mint a BC, a fogások és a festés friss, van plafon, jó nagy áthajlás. Menjetek próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket.Elképzelhető, hogy hamarosan képriporttal is jelentkezünk..
Gyapának hála, új szereplővel bővült az anyázható biztosítók piaca. A kérdés, mint mindig, hogy ez most akkor bug vagy fícsör?Már már örültem, hogy végre egy biztosító, aki költséghatékonyan, telefonon és interneten tartja ügyfeleivel a kapcsolatot, s kommunikációja…..