Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virgo

0 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gengszterfilmek koronázatlan királya, Robert De Niro ma ünnepli 76.születésnapját: Isten éltesse! Eme jeles esemény apropóján pedig úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm itt azt a 10 filmet, ahol a remek színész a legtöbbet hozta ki tehetségéből. Természetesen ezen lista is meglehetősen…..
Jöjjön most a nyár örök slágere a lecsó egy kicsit másképp, mint ahogy megszokhattuk. A Shakshuka egy izraeli tojásos lecsó, amit könnyű elkészíteni és gyorsan megvan, így reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás lehet. A vegán verzióban tojás helyett, több zöldség vagy tofu van, de…..
“Csak nem kell rágyújtani - ennyi az egész, nem?”  A leszokás elméletben pofonegyszerű, gyakorlatban keservesen nehéz küzdelem tud lenni. Ez a bejegyzés arról szól, hogyan sikerült letennem a cigarettát, több mint 12 év dohányzás után.  Személyes poszt következik, de teljesen mégsem térek el a…..
Majka 90-es évekről nosztalgiázó dala számomra önmagában is borzalom, de nyilván hatalmas irónia az egész dal egy olyan korszakról, amit szerintem a popzene tekintetében le lehet húzni a WC-n. Fiatalkorom legszebb évei voltak ezek, de a 80-as évek ikonikus popzenekarainak és slágereinek nyomába nem…..
Az egyik ismerősöm Facebook bejegyzéséből jutott eszembe: pride hónap van. Így persze már indokolt a sok szivárványos zászló-masni-leértékelés mindenhol. De egy kicsit azért tovább gondoltam a dolgot: ha elmúlik ez a hónap, akkor a hintó visszaváltozik-e tökké? Vagyis, vajon a pride hónap New…..
virgo 2019.07.10 10:09:48
@Meztelen sajttorta: Simán overdosing drogosnak fognak nézni, elvégre van azokból elég ott. A "rural" amerika nekem jobban tetszik, mint a nagyvárosok, persze nyilván New York egy csoda a maga nemében, szívesen megnézném, de nem szívesen élnék ott, ahogy például Budapesten sem. Ízlések és pofonok, ugye.
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
Kivédhetetlen matt... Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
virgo 2019.06.27 11:19:39
virgo 2019.06.27 20:10:06
@General Ludd: akkor 1.-- Vh5+ 2. Kg1 Vh1+ 3. Kxh1 Bf2#
Archiregnum Puzsér-jelenség 2019.06.03 22:29:35
Amíg a kormány éppen einstandolja az Akadémiát, a közélet ennél jóval érdekfeszítőbb témákon polarizálódik. Például, hogy Puzsér indul-e az előválasztáson, és hogy ki támogatja, ki nem?  A cinikus felütés ellenére elmagyarázom, miért is gondolom valóban fontos ügynek a kísérletet, és hogyan is…..
virgo 2019.06.04 15:50:08
@ulpius66: Bölcsész, elvileg történelemtanár.
Tegnap este Tüttő Katát az ATV stúdiójában beültették két kaján újságíró közé. Fekete Norbert és Dömsödi Gábor pofákat vágott, miközben a szocialista politikusnő magyarázni próbálta, miért szerepelt le pártja az uniós választáson. Nem igazán sikerült neki. A megjelenése azonban sikerült. Lábai…..
virgo 2019.05.31 13:59:19
@morph on deer: Hiába példálózol az USÁ-val, mert Európa kb semmiben nem hasonlít rá. Ott is egy véres polgárháború kellett az egyesüléshez, pedig többé-kevésbe ugyanazt a nyelvet beszélték. Ott nem voltak több száz, esetenként ezer évre visszanyúló hagyományok, egy új, még szinte gyökértelen társadalmat egyesítettek. Inkább gazdasági ellentétek miatt tört ki a polgárháború, itt viszont kulturális ellentétből is ezernyi van.
virgo 2019.05.31 14:04:40
@virgo: Ebből pedig az következik, hogy az EU-ban gyakorlatilag egyesítették már, amit lehetett és érdemes volt. A többit viszont csak erőszakkal és véres verejtékkel lehetne, de nincsenek rá igazi érvek, hogy miért lenne az jobb a mostaninál.
virgo 2019.05.31 15:47:47
@morph on deer:
"ez egy szövetségi rendszer lenne, egy csomó közös megoldással, amelynek a kialakításában mi egyenrangúként ugyanúgy részt vennénk"

Álmodj királylány, valójában a német-francia tengely keresztülverné azt, ami neki jó, és ennyi. Teljesen érthető, hogy ebből a kisebbek nem kérnek.
Valahol végtelenül vidám lehet Viktornak lenni. Ami nem érdekli, azzal nem foglalkozik, csak a szórakoztató hülyeségeinek él. Kormányozni például utál, menekülnek is a magyarok az országból: ki Nyugatra, ki a túlvilágra, ki inkább ide sem születik. Viszont az állami élet szépségeit kimaxolhatja.…..
virgo 2019.05.07 09:08:39
@sírjatok:
jó meglátás...
virgo 2019.05.07 09:13:28
@felucca02: Ugyan már, csak lopni akarsz újra, mint a régi szép időkben. Mikor ismertétek ti el, ha a politikai ellenfél valamit jól csinált? Soha. Innentől bullshit a dumád.
Laura három éve költözött az Egyesült Királyságba, ennek az időnek a nagy részét Londonban töltötte, míg most Dublinban él, de már tervben van egy következő költözés. Nem Magyarországra, mert mint írja, az egyelőre nem jut az eszébe…(A képeket köszönöm szépen.) Mi az…..
Lehetetlen lenne véglegesen és kimerítően meghatározni, mitől erkölcsös és mitől erkölcstelen egy cselekvés, de vannak olyan jól felismerhető jegyei, amelyek a legtöbb erkölcsi rendszerben kelettől nyugatig érvényesek. Ezek: Ne akarj valamit másnak, amit magadnak nem kívánnál vagy ami a másik…..
virgo 2019.03.21 12:18:50
@Janossz: "Meggyőződésük, hogy a jó ügy mellett kiállva védik pártjukkal, így eleve ellenségesek bármi kritikával szemben.
Ez a butábbja.

Az okosabbja meg egyszerű haszonelv alapján tudatosan odahúz, erkölcsöt messze félre téve. Ők az igazi bűnösök."

Pont ugyanezt gondolom rólatok, kösz hogy leírtad helyettem. Más fidesz-szavazó nevében természetesen nem nyilatkozhatom.
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
virgo 2019.03.18 08:15:24
@Sandor Szajcz: Már egy ideje nem. Egy ilyen blogon meg pláne nem.
virgo 2019.03.18 08:18:09
@MACISAJT: Amúgy az ausztrálok űgy vannak a kiwikkel, mint mi a románokkal, eléggé utálják egymást.
Január 27-én vasárnap, a holokauszt nemzetközi emléknapján újra a mozikba kerül Steven Spielberg Oscar-díjas klasszikusa, digitálisan felújítva, a rendező bevezetőjével. A bemutató apropójából újraközöljük azt a beszélgetést, ami a Filmvilág 1994. áprilisi számában jelent meg. Lehet-e a…..
virgo 2019.01.28 10:52:48
@airsheep: "A különbség az, hogy a zsidókat előre eltervelt szándékkal, tömegesen, szervezetten küldték meghalni, kvázi halál-gyárakba, futószalagon, ezrével."

Ha a háborúba küldenek- akaratod ellenére- az pont ugyanez. Halálgyár, előre megfontolt szándékkal.
Sokszor volt ilxen, meg sokszor lesz is még. A holokauszt mitizálása nem helyes, borzasztó volt és nem lett volna szabad megtörténnie, de már nem tudunk változtatni rajta. A zsidók szenvedését pedig nem látom sem különlegesebbnek, sem előbbre valónak, mint a nem zsidókét.
virgo 2019.01.28 17:28:15
@airsheep: A katona pontosan tudja hogy feláldozható, és fel is áldozzák alkalomadtán. Ezzel együtt a
katona parancsot teljesít, és ha megtagadja, hadbíróság elé kerül, vagy csak lelövik, mint egy kutyát. Talán hallgasd meg a Pink Floyd "When the tigers broke free" c. számát, különös tekintettel a szövegre. Meg tudják védeni magukat... persze. A civilek meg lázadhatnak, ahogy a varsói gettóban történt.
Mivel tavalyi utolsó cikkemet a mostani helyzetig elvezető események, tüntetések és ezek kapcsolatának szenteltem, idei első írásomban a jövővel foglalkoznék. De mielőtt belelapoznánk Orbán elzavarásának lehetséges forgatókönyvébe, nézzük meg, hogyan tud megbukni nálunk egy miniszterelnök. Hisz volt…..
virgo 2019.01.06 12:52:49
@Kunhallmi Agnes: Ágika téged bottal se piszkálnálak :-D
Kordos Szabolcs legújabb könyvében megmutatja, miként és hol mulat a hazai társadalom legfelső, tehetős rétege a budapesti éjszaka bugyraiban. Mesél azokról, akik műveltek, iskolázottak, életmódjukkal, társadalomban betöltött szerepükkel kerültek az elit köreibe, és azokról…..
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek...
virgo 2018.10.25 15:12:26
@morph on deer:
"Demokráciában a többség soha nem kényszerít(het)i rá az akaratát a kissebbségre, ott megegyeznek egymással a felek, kölcsönös kompromisszumok segítségével!
Ez demokrácia!"

Tévedsz, ezt anarchiának hívják. Mégpedig azért, mert mindenben nem tudsz megegyezni, ha megfeszülsz akkor sem. Az pedig döntésképtelenséghez vezet.
virgo 2018.10.25 16:13:06
@GIeccsertetű: Azért nem lehet mindenben megegyezni, mert túl sokfélék az érdekek, főleg többszereplős játszmában. Viszont vannak olyan szituációk, amikor dönteni kell, ott és akkor. Olyankor igenis a többségnek kell dönteni, a többinek meg alkalmazkodni. Ez a legkisebb rossz.

Az orbánfóbiádat meg kezeltesd...
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
virgo 2018.10.04 10:10:18
@szepipiktor: Mondjuk pl azért, mert ő az egyetlen ember az ellenzéki oldalon, akiről el lehet hinni, hogy alkalmas miniszterelnöknek. A többieknek egytől egyig valami bajuk van a valóság helyes érzékelésével.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
virgo 2018.08.03 09:55:49
@Shikkoku: Hát igen, és mind közül a legrosszabb az ateizmus nevű vallás ultraortodox változata
Júliusban elzarándokoltam a nemrég felavatott Schumacher-gyűjteményhez, amely a kölni Motorworld nagycsarnokában kapott helyet. Lassan öt év telt el az óta, hogy a minden létező rekordot megdöntő (és a legfontosabbakat továbbra is magának tudó) legenda visszavonult, és csak kicsit kevesebb időt telt…..