Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mitzi von Küche

309 bejegyzést írt és 3590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Perpillanat visszafogtam a húsfogyasztást, az okok a nagyérdemű számára lényegtelenek. Amikor nem a mirelit pizzát tolom (igen, vessetek a vérmókusok elé!), akkor könnyű, gyors kis ebédeket dobok össze, lehetőség szerint, ahogy ma is. Kevés vajon bébispenótot, shitake gombát és felcsíkozott…..
Mitzi von Küche 2024.03.20 09:49:58
Mitzi von Küche 2024.03.23 08:59:25
@Tangó Suszter: Mozzarella bármikor, ha bivaly. Avokádó szintén bármikor.
Mitzi von Küche 2024.03.30 08:45:43
@Tangó Suszter: Viszont kívánjuk, a Lepcsánkparty blog minden kedves olvasójával együtt!
Lepcsánkparty Áldott karácsony! 2023.12.25 16:29:33
A karácsony nem kellemes. A langyos lábmosóvíz, az igen. A karácsony lehet boldog, ha a családból, szeretteink közül mindenki együtt van. A miénk az idén nem boldog. De áldott, hiszen személyes veszteségünk ellenére a karácsony lényege, Jézus születése áldottá teszi.  Évek óta elhagytam sok olyan…..
Mitzi von Küche 2023.12.25 16:57:06
Mitzi von Küche 2024.02.11 19:15:44
@Tangó Suszter: Ó, dehogynem! Én is használom, ha úgy adódik és pont az a méret kell. Sőt, tésztát is nyújtottam már alufólia papírhengerével.
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
Mitzi von Küche 2023.10.23 20:04:05
@Andrass9: Kedves Andráss!
Mit hoz a véletlen, ide szörföltem és máris találkoztam a Lepcsánkparty említésével.
10 éves lett a blog, de már nemigen fogok írni - kb. 350-360 recept a tudásom és már nem hiszem, hogy fogok újakat tanulni, mert nagyon sok más dolgom van - köztük négy kiskorú :)
A kommenteket olvasva az egészségi problémák tűnnek fel. Remélem, akiket érint, jobban vannak, javulnak.
Minden jót kívánok Nektek, kedves Blogkocsmások!
Nyári a meleg, gyorsan kellene ebédet csinálni: az otthon főzött ebéd finomabb akármelyik hozatottnál. Lazac lesz, de unalmas mindig rizzsel vagy zöldsalátával tálalni, gondolkozzunk csak kicsit. Igen, avokádó van itthon, fenyőmag a hűtőben, parmezán mindig van kéznél - legyen akkor spagetti,…..
Mitzi von Küche 2023.09.14 19:46:48
@Tangó Suszter: Egyáltalán nem. Például fogcsináltatás esetén kimondottan előnyös lehet :)
Mitzi von Küche 2023.09.16 09:32:24
@Tangó Suszter: Telefonon látszik :D
Lepcsánkparty Máglyarakás 2023.03.17 00:10:00
Kimaradt egy fél kalácsunk, már kicsit megszikkadt - miért ne csináljunk egy jó kis máglyarakást? Igazán egyszerű, nem kíván nagy tudományt, sem nagy nekikészülést, az eredmény pedig garantáltan sikert arat.  Felmelegítünk fél liter tejet, elkeverve egy tojássárgájával, egy evőkanálnyi…..
Mitzi von Küche 2023.04.08 15:32:32
@látjátok feleim szümtükkel: Én a habba teszek néha baracklekvárt.
Kellemes húsvétot kívánok én is!
Nálunk a vasárnapi menü:
lepcsankparty.blog.hu/2022/03/11/egeszben_sult_belszin
Úgy kezdődött, hogy eleve ritkán vettem kenyeret. A gyerekem 350 km-re költözött, mert egyetemista lett, egymagam meg kicsit igénytelen vagyok: általában hetente egyszer kívánok meg valami főtt ételt, elvegetálgatok péksütivel, sültkrumplival, vajas-mézes vagy vajas-lekváros kenyérrel, ilyenekkel.…..
Mitzi von Küche 2023.04.08 09:46:39
@Andrass9: Köszönjük. Kellemes húsvétot kívánunk!
Régóta szemezek ezzel a bizarr alakú gombával, most volt itt az idő közelebbről is megismerni. Az ördögszekérgomba a laskagombák királynője, ízében pedig a vargányára emlékeztet, olvastam a szakirodalomban.  Azt is megtudtam, hogy szeletekre vágva grillezni szokták, "steak"-nek nevezve. Hát…..
Mitzi von Küche 2019.12.13 20:18:08
@Benikuty: Elolvastad azokat a régi posztokat? Akkor tudhatnád, hogy ismerem és használom a módszert. De most erre volt igény!
Mitzi von Küche 2019.12.13 21:39:00
@Benikuty: Keresd meg...
Mitzi von Küche 2023.03.22 18:10:26
@Kumari aki Nilüfer: Bizony, nagy igazságot írtál: a sütőzacskó egy áldás. Az ördögszekérgomba pedig többször ismételve is így, gyorsan vajban sütve ízlik legjobban.
Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon egyszerű az elkészítése. Ünnepi alkalmakra biztos siker a quiche (ejtsd: kis), azaz a francia töltött pite. Ha pedig rákkal készítjük, garantáltan finom lesz. Argentin vörös rákot vettem elő a mélyhűtőmből: nagyon…..
Mitzi von Küche 2022.07.06 08:45:29
@CasioGitti: Én is! Nézz körül a blogon, sok garnélás és tengeri herkentyűs receptet találsz.
Mitzi von Küche 2022.12.30 09:43:51
@Andrass9: Köszönöm szépen. Nálunk minden korosztály rák-imádó. Karácsonykor leveles tésztás haséba töltöttem Gambon rákokat, persze, fotózni nem értem rá.
Boldog új évet kívánok Neked és Családodnak!
Közeledik a karácsony, meg különben is, miért nem volt még a blogon töltöttkáposzta? Amivel egyébként úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: Lehet pici, óriási, kapros-tejszínes, paradicsomos, rántással, rántás nélkül, édeskáposztába töltve, savanyúkáposztába, szőlőlevélbe.... mindenhogy…..
Mitzi von Küche 2022.12.03 09:32:17
@Étteremkritikus: Férjem családjában is így készítették Nyíregyházán. Én is szoktam néha, a kedvéért. A hajdúsági változat /az enyém/ savanyú káposztával, aprókáposztával készül.
Mindig furcsának találtam, hogy a krumpli a hivatalos nyelvben és az étlapokon burgonyává változik - holott egyik sem magyar kifejezés. Mindenesetre én szívesebben használom a hétköznapi krumpli elnevezést... Krumplisalátából eddig csak a majonézes vagy lilahagymás tejfölös típusút ismertem. Ám…..
Mitzi von Küche 2014.03.02 15:30:50
@hajdulaszlo (volt hajdul): Én is így tudom. Jól összecseng a jelentése a német nyelvterületen ma is használatos 'Erdapfel'-lel.
Mitzi von Küche 2020.01.01 18:17:49
@Tangó Suszter: Ez egy remek recept! A zeller többre hivatott zöldség, mint ahogy idehaza szerepel.
Boldog új évet kívánunk!
Mitzi von Küche 2022.12.01 19:19:25
@Tangó Suszter: Bizony, jó néha a régebbi recepteket, posztokat elővenni!
Ételrecepteket kombinálni, kitalálni kedvenc szabadidős elfoglaltságom. Most elképzeltem, milyen lenne a banánnal kombinált palacsinta, de nem az a szokványos amerikai fajta, hanem krémesebb, lágyabb...  Mi lenne, ha összehoznánk a klasszikus csúsztatott palacsintával? Ennek a…..
Mitzi von Küche 2015.12.07 15:45:46
@dömbi: Nix gőz, nix Kitchenaid :) Egyszerű karos habverőgép, a diós habot kanállal tettem a sütőpapíros tepsire, 30 - 35 percig 130 fokon sült.
Legközelebb mandulásat is csinálok és lesz házi amaretti :)
Mitzi von Küche 2022.11.13 09:52:00
@Tangó Suszter: Pedig az arányok ilyenek, hogy ha jó könnyed habos csúsztatott palacsintát akarsz csinálni. Látod, milyen nagy tál lett belőle?
fáymiklós Arénák 2022.07.16 07:35:02
Sajnos megrekedtem azon a szinten, hogy nem tudom, kinek az oldalára álljak Aida-ügyben. Egyre nagyobb a felháborodás Veronában, mert Anna Netrebko feketére sminkelve fogja játszani a címszerepet, most épp Angel Blue adta vissza a Traviatát, mondván, hogy ilyen szellemiségű színházban ő köszöni, de…..
Mitzi von Küche 2022.07.17 17:37:43
@stolzingimalter: Pont ez jutott eszembe, egyik kedvencem.
Elsősorban tisztázzuk, mi is az a cataplana: két összekapcsolt félgömbből álló főzőedény, Portugáliából, közelebbről a déli Algarvéből származik, hasonlít a magyar diszkoszra. A portugálok szívesen készítenek benne egytálételeket. Ez a cataplana évekig feküdt a spájzom legfelső polcán - épp itt volt…..
Mitzi von Küche 2022.06.15 09:18:16
@Tangó Suszter: Még egy állapotban van. Kétséges, hogy lehet-e javítani.
Mitzi von Küche 2022.06.16 09:10:57
@Tangó Suszter: Igen, pedig messziről hoztam és drága volt...
Károly Habsburg-Lotharingiai Ottó főherceg és Wettin Mária Jozefa gyermekeként született 1887. augusztus 17-én. Gyerekkorától kezdve trónörököshöz méltó neveltetést kapott, bár vannak, akik ennek az ellentétét állítják. Egyészen 14-15 éves koráig magánórákat vett, nagyon szigorú rendszerben, így…..
Az olasz sziget varázslatos hely, nem csak a táj szépsége, hanem a kultúra miatt is. Ugyan nekünk még nem volt szerencsénk eljutni oda, ám Steve-éknek szerencsére nemrégiben igen, most következzen az ő beszámolója...
fáymiklós A fűszernevű 2022.04.30 07:41:43
Két helyszínen is kiállít Velencében Anish Kapoor, és ebből az egyik az Accademia, mindenféle Tintorettók és Tizianók között a falon egy fekete négyzet. De Tintorettóval ellentétben ezt még lefényképezni sem lehet, megmutatni is csak filmen, mert a négyzet csak szemből négyzet, oldalról viszont…..
 A ricottát nagyon szeretem, keresem az új felhasználási módokat. Ezt a ricottás palacsinta receptet is jónéhány itthoni és külföldi leírás alapján állítottam össze és elmondhatom, hogy régen nem volt részünk ennyire finom palacsinta-ízélményben. A kiindulási anyagok: 250 gramm ricotta /jó…..
Lepcsánkparty Báránycomb 2022.04.19 00:10:00
Ez volt az első találkozásom egész báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül…..
Mitzi von Küche 2022.04.20 12:29:55
@Tangó Suszter: Valóban, étteremben vegyesek a tapasztalatok. Zsenge bárányhoz jutni civilként pedig igazán nem könnyű /egy közös ismerősünktől kaptam :) /.
Mitzi von Küche 2022.04.22 09:33:58
@dirkstruan: A neten fellelt forrásaim még hosszabb sütési időket írtak. 160 fokhoz pont megfelelő volt az időtartam. A kecskehúst kóstoltam, nagyon finom volt a pörkölt belőle.
 Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem. Így nézett ki a csomagolásban. Normál hűtőben kiolvasztottam.   Enyhén besóztam, borsoztam a kagylókat, amelyeken a piros…..
Mitzi von Küche 2022.04.01 10:18:07
@bsand: Ezt a címet az Index adta. A poszt elolvasásakor minden kiderül.
Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel, mert értékes hús, nem szeretnénk elrontani. Szeretem bepácolni a húst pár napra, mert így lesz igazán jóízű a végeredmény. Az én régi, jól bevált pácolási módszerem: őrölt borssal meghintem, mustárral…..
Mitzi von Küche 2022.03.16 16:55:52
@Tangó Suszter: Úgy készítem mindig, ahogyan írtam. Ha szeletben sütöm a steak-et, akkor a végén kap egy kis vajat a tetejére.
A legegyszerűbb az volna, ha csöndben maradnék, mert nincs jó megoldása a helyzetnek. Úgy értem, ha most arról kezd el beszélni valaki, hogy ő aztán soha nem szerette Valery Gergievet, az nem időzít valami fényesen. Vagy túl fényesen időzít, Gergievet most épp senki sem szereti. Putyin barátja, épp…..
Mitzi von Küche 2022.03.10 16:44:14
@csorsza: "Beethovent nem akarta senki indexre tenni..."
Apám mesélte, hogy a hanglemezboltban, ahol állandó látogató volt, az eladó /valamikor az 50-es években/ megsúgta neki: a jövő héten kapitalista zeneszerzők lemezei érkeznek, pl. Beethoven...
fáymiklós Két csöpp 2022.02.12 07:25:19
A jó sorsom Szekszárdra vitt, és ha már ott az ember, megnézi a híres szülött házát. Több híres szülött is van, de Babitsra gondoltam, nem mintha az ilyen jellegű megrendülésekkel el lehetne számolni. Ennél az asztalnál ette a bablevest. Ebben a székben találta ki, hogy „fehér gyászát felölti…..
Mitzi von Küche 2022.02.19 17:20:50
Mitzi von Küche 2022.02.20 09:36:20
@stolzingimalter: És innen már csak egy ugrás, hogy x-szel írjuk...
fáymiklós Bihály 2022.02.13 07:39:20
Nem tudom, mindenki számára világos-e, hogy a leghíresebb Babits verssort nem Babits írta. Amikor Karinthy az Így írtok tiben azt mondja, hogy Babits születése előtt rávette édesanyját, hogy utazzék Szegszárdra, nehogy elrontsa az alliterációt a Szegszárdon születtem, színésznőt szerettem kezdetű…..
Ez volt az első Raymond Chandler regény, és talán emiatt - bár nagy siker lett, olyannyira, hogy ebből készült az egyetlen vállalható filmadaptáció Humphrey Bogarttal - nekem kevésbé tetszik, mert eddigre már olvastam a nagyobb ágyúkat, de hozzátenném, csak és kizárólag Chandlerhez képest, vagyis a…..
Úgy sütni a csirkemellet, hogy puha és szaftos legyen, nem egyszerű feladat. Többféle módszert is kipróbáltam az idők folyamán, ez a mostani kísérlet nagyon biztatóra sikeredett. Két darab kicsontozott fél csirkemell volt a kiindulási alap, fűszerezve sóval, frissen őrölt borskeverékkel, egy kis…..
Mitzi von Küche 2022.02.17 14:48:08
@Tangó Suszter: Olyan pofonegyszerű és olyan finom! Nem fogsz csalódni benne.